Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
ucho: Tak nějak si nemyslím, že bys mohl nebo měl určovat, o jakém aspektu pirátství se tady smí diskutovat a o jakém ne. A pořád se nemůžu zbavit dojmu, že diskusi o "krádeži" považuješ za svoje vlastní dítko. Což je představa zcela mylná.
-
Krást software se dá možná tak v krámě pod budnu CDčka, protože už s nima nebudou moct disponovat, prodat je a vznikne jim škoda.
Když nějaký malíř dokáže dokonale zkopírovat Monu Lisu, ta původní se ale nevypaří. A stejně jako zkopírovaný software, jeho majitel zůstane nezměněn a může ho dále prodat, reálně nevznikne žádná škoda.
Jestli chcete polemizovat "kdyby to ale chtěl, tak si to musí koupit", tak takhle můžou polemizovat i filmová studia na ty vaše avatary. -
Souhlasím, já osobně pařím hlavně ty starší hry a takový nový Risen 2, což je pokračování herní klasiky, si samozřejmě rád koupím.
Ale abych řekl pravdu, bohužel mě více tíží na srdci fakt, že jsem "vyhodil" peníze za hru, než že jsem si tu hru stáhl, nijak mě to neomlouvá, ale je to pravda, boužel !?! -
Copa-k: plně s tebou souhlasím.
-
no ale situace není tak špatná, jak se někteří snaží nastínit. ty problémy nejsou jen v pirátství. s tím by měla firma počítat od začátku. ty nejstahovanější hry jsou často i ty nejprodávanější... a v některých případech se dají na pirátství najít i pozitiva, z kterých může firma těžit. a o to se zjevně snaží tato firma teď. nejdůležitější totiž je, aby byl produkt vidět. co lidé neznají, to neexistuje a to se ani neprodává.
-
Doom 2 neni zadarmo :)
Piráti poškozují i celý herní průmysl, dokonce i kvalitu her. Protože piráti jsou většinou ti hardcore hráči, kteří tvrdí, že hry jsou špatné, a že by měli být lepší. Jenže oni si hry nekupují, takže se neúčastní toho procesu, kdy se prosadí to, co vydělává. Je potřeba, aby hry kupovali právě ti hráči, kteří požadují kvalitu a prakticky je tomu naopak. Je to podobné, jako když v hospodě někdo nadává, jak je politika špatná a pak nejde ani volit. -
jjj a nejhorsi jsou ti co si myslej ,ze maj patent na rozum :D
-
Pirátství zcela beru dětí a mladistvých tak cca do 15 let, kteří fakt nemají na hry a pochopitelně nepřemejšlej, že je dělají lidi, kteří taky musí z něčeho žít. U dospělých lidí už je to problematičtější a při posuzování toho jak moc je dotyčný nemorální by se měl brát v potaz celá řada faktorů, poněvadž jsou skutečně lidé kteří byť padají v práci na hubu, tak na hry prostě nemají a tak koupí jen něco, nebo vůbec nic, perspektivy na zvýšení příjmů nikde tak to prostě řeší takto. Záleží na tom kolik toho ročně stáhnou a hlavně co. Třeba pro lidi stahující si ve velkém samé novinky dny, týdny a první měsíce po vydání, pro ty není omluva, ti jsou skutečně zkažení a už v tom "jedou" tak, že nelegálně stahují i věci právě i za těch 20Kč.
-
hele, ale já jsem psal to samý v tom předchozím příspěvku, ať se klidně říká, že lidé kradou software, já s tím nemám problém. problém mám s lidskou hloupostí :D
-
Nejhorší jsou pak výmluvy, že někdo stahuje, protože ta firma dělá špatný hry...
Za to už by se mělo začít fackovat :) -
To potvrzuje co říkám, když seš chudej, hraj si dooma 2 zadarmo, když bohatej, vyhřívej se dál na herním výsluní...
Zamyslete se, když člověk na tu hru nemá, tak nijak vývojáři neublíží, když si ji stáhne z torrentu, když by si ji jinak ani nemohl dovolit = v obouch případech na něm firma nic nevydělá/neprodělá -
Dworkin: tady nejde o žádné dublování tématu, tady jde o vytvoření nového tématu na základě tématu úplně jiného. jen spustíš flame na jiný téma...
-
pokud si nemůžeš CODMW3 koupit, protože ti přijde drahej, tak bys ho neměl ani hrát. je spousta jiných her, které tě zabaví, některé možná lépe. jen tak dáš firmě najevo, že by třeba mohli upravit cenovou politiku. tím, že tu hru budeš hrát zadarmo, nikomu neprospěješ (pouze sobě, a to je sobecké :) ). pirát by si své chování neměl omlouvat, měl by vědět, že dělá něco špatně... když se tohle lidem dostane do povědomí, bude to s herním průmyslem lepší a lepší. nejhorší jsou pak výmluvy, že někdo stahuje, protože ta firma dělá špatný hry :D
-
Hloupost. Když někdo na ty hry nemá, nemusí si kupovat hned aktuální komerční pecky, ale může si zahrát starší hry, které jsou prakticky skoro zadarmo, za pár desítek korun (na to má snad každý ne?) a takové hry jsou i často lepší, než některé drahé nové.
-
ja si myslim ,ze je uplne jedno jestli se danemu cloveku rika zlodej nebo pirat . Proste krade .... at uz rohlik v krame nebo cizi soft . Osobne si myslim ,ze lecba pro takove lidi by mela bejt ,ze si ve svem zamestnani zamakaj aspon jeden mesic zadarmo . Kdyz neni schopnej zaplatit druhemu jeho praci tak nevidim jedinej duvod proc by on mel mit v zamestnani taky zaplaceno . Kdyz chce brat zadarmo tak at maka zadarmo .
-
Lidi, nebudu vám lhát, myslím si, že konec pirátství by definitivně rozšířil propast mezi bohatými a chudými. Přeci je si já na svém stařičkém pc nic moc nezahraji, ale když bych si měl každou hru, kterou sem kdy hrál, koupit, myslím, že bych se musel s ostatními věcmi dost uskromnit. Neříkám: fajn, sou tu piráti, všichni kraďte! To ne! Jen říkám, že je fajn, že třeba takový CoDMW3 si díky pirátům může zahrát jak chudá uklízečka zadarmo, tak nějakej zazobanej synek, kterýmu to koupěj rodiče.
Prostě pirát je v dnešní době takovej Robin Hood, bohužel nekrade jen bohatým *13* -
Chápej to tak, ne každý má čas nebo chuť číst celou diskusi, a tím pádem se některá témata v ní můžou dublovat. Snad to není moc velká rána tvé představě o vlastní výjimečnosti. *4*
-
Pochybuju, že by hnědásek byl jejdásek. Tenhle příspěvek dává i smysl :)
-
To teda koukám, že by jejdásek konečně přiznal svý pravý barvy a z každého jeho příspěvku už nečpěla arogance? *1*
-
Staré zlaté časy... "můj strejda je policajt" atp.
Jako děcka jsme se všichni snažili vytahovat
V době internetu a anonymity se holt netroškaří