Chuchel mění barvu z černé na oranžovou kvůli nařčení z rasismu
-
A právě tohle je na tom špatně. V roce 1403 prostě v okolí Ratají žádní černoši nebyli. Warhorse byli kritizováni za to, že vlastně hájí pravdu. Ale ta se v roce 2018 nenosí. Dnes jsou důležitější "pocity". Vávra možná přišel svým postojem o miliony, ale alespoň neohnul páteř a svoji uměleckou tvorbu. Na smrtelné posteli si bude moci říct, že neustoupil blbečkům. Peníze nejsou všechno...
-
https://www.businessinsider.com/prada-accused-of-blackface-monkey-trinkets-2018-12
-
Chuchel není první, je vidět, že jsi v obraze.. za poslední dva dny jsou tu hned dva případy, který se dostaly až k nám do ČR, o těch ostatních nevíme, protože to není naše kultura. Odsuzuje se tady něco, co vůbec netušíme jak uchopit, ale každej má hned plnou hubu argumentů..
Když řešil Vávra KDCM, tak si zkazil jméno na roky dopředu, tady prostě Amanita nechce přijít o trh, tak se rozhodla se SVÝM výrobkem udělat to, co mohla. Já koupil Chuchla černýho a najednou je oranžovej, asi se půjdu oběsit, fakt trauma.
Tady nejde o princip, tady jde o svobodný rozhodnutí někoho, kdo se rozhodnout může. Proč by měla Amanita poslouchat brečící "českou většinu"? Proč by podle toho brečení měla ustoupit a nechat Chuchla černýho? Protože jde o princip?
Blbosti..
-
Tady jde víc než o h*vno o princip. Proto to každého tak krká.
Chuchel je první. Pak můžou být Šmoulové, nebo i krteček
-
Právě že jde o h*vno. A proto nevidím důvod, proč by se měl někdo ohánět rasismem. V širším kontextu je tohle pro naší společnost mor a samozřejmě v jádru věci tu nejde jen o Chuchel...
-
No, je mi úplně na blití, kam tohle všechno spěje. Amanitu mám díky tomuhle na blacklistu a nic od nich kupovat nebudu.
Ať si radši preventivně přebarví všechny svoje postavičky a tomu skřítkovi ze Samorostu by měli radši rovnou dát ručník na hlavu a na bradu plnovous, aby to bylo just korektní.
-
takže je špatně, když Amanita nechce nikoho urazit? pro tebe je to opravdu až taková křivda, že je Chuchel oranžovej? nebo si hraješ na revolucionáře a budeš trvat na sebevětší blbosti jen proto, že druhýmu to může vadit a tobě ne? nechápu.. nemá Amanita právo si Chuchla udělat jak se jí zlíbí? kdo jinej by o něm měl rozhodovat? :D
-
Opravdu je to pro spoustu lidí tady takovej zásadní životní problém? To máte asi hodně nudný životy...
Taky se mi víc líbí černej Chuchel, ale ve finále jde o h*vno... takže co tady lidi blbnete? zajímalo by mě, jestli ti největší křiklouni a kazatelé tady si Chuchla vůbec oficiálně koupili..
-
To sice ne, ale už se stalo, že se hra opatchovala a ne úplně ideálním způsobem a třeba nešla spustit. Nebo byl odstraněn/přidán obsah a rozhodně to nebylo k dobru věci. Právě že to, že člověk nemá absolutně žádnou kontrolu nad produktem je špatně. Dodnes bych si třeba rád nainstaloval původní verzi Half-Life 2, jelikož po updatu na "Orange Box" tam jsou nějaké anomálie a třeba i chybějící animace. Prostě špatně.
Osobně jsem to poprvé poznal před lety. Měl jsem počítač, který splňoval minimální požadavky pro HL2 a oni ho updatovali na nový engine, jenže s tím se navýšily i požadavky a já už si HL2 nemohl zahrát do doby, než jsem si koupil nový počítač.
Jinak, bohužel očekávám, že podobné excesy se teď budou objevovat častěji, zejména i díky tomu, že zde bylo ustoupeno.... :(
-
Na to se dá reagovat snad jen takhle: LOL
-
Pokud někdo řekne, že určitá barva "kůže" je pro herní postavičku špatná a že je třeba ji změnit, tak co jiného, než čistý rasismus, to je? Přebarvení postavy kvůli parvě "pleti" byl rasistický krok. Ponechání černé z důvodu "že je přece jedno, jakou má barvu" by rasistické nebylo.
Škoda, že v dnešní politicky korektním světě bojujeme proti rasismu tak ostře, až je to rasistické.
-
Ti Amíci jsou fakt magoři, přečtěte si komenty zde:
https://www.rockpapershotgun.com/2018/12/21/chuchel-redesign-to-avoid-blackface-association/#comments
(tu "support us" stránku blokněte escapem)
Naopak Amanitu chválí a těm, kteří kroky týmu odsuzují, nadávají do rasistů. Ono to nebude jen 20 křiklounů, ta americká mentalita je fakt zkažená ve většině. O to víc obdivuju Trumpa, jak to všechno může ustát, ten tlak musí být neskutečný...
-
Tak a teraz to vidím na jasnú ofenzívu voči pôvodným obyvateľom Ameriky, hanlivo nazývaných redskins. Už len prefarbiť chuchela na žlto a máme všetky aktivistické skupiny skompletizované. A pokiaľ by to chcel autor napraviť tak, že chuhcelov odfarbí v save na snehobielo, tak to pozor, to je zo všetkého najhoršie. Vtedy iba len začne vyšetrovanie, prečo tam nie sú žiadni čierni , žltí ani červení chuchelovia, keď historické pramene jasne dokazujú, že takéto klbká sa v danom čase a priestore mohli vyskytovať.
-
Ještě aby byl gay a genderově neutrální
-
Tihle útlocitní debílci paradoxně dělají všechno pro to, aby se staré časy v nějaké podobné formě vrátily. Čím víc budete někomu něco podsouvat, tím víc tím budou lidi pohrdat. A jednoho dne....
-
....sry, vedle - smazáno
-
Ustoupit znamená souhlasit a aktivně podporovat současný trend politické aj. korektnosti, která podle mě poškozuje společnost jako celek. Pochopil bych to jedině tehdy, kdyby měli zákaz prodat svůj produkt kvůli vzhledu té postavy. To ale neměli.
Proto Amanita aktivně podporuje a plně souhlasí s korektnostním šílenstvím a řadí se po bok těchto bojovníků, kteří možná i nevědomky poškozují tzv. západní společnost. Gratuluju!
:/
-
Je otázka, kolik těchto křiklounů si tu hru skutečně koupí, aby podpořilo vývojáře. A kolik lidí si tu hru odmítne koupit kvůli změně barvy a za jaké situace k tomu došlo. Myslím že tím i dost zákazníků odradili/ztratili.
-
Na druhou stranu musím říct, že mě baví představa toho, že někdo někde teď oslavuje přebarvení fiktivního oživlýho klubka ochlupení jako spravedlnost pro utlačovaný černochy.
-
Měl jsem chut něco napsat, více ale už by to šlo správně mimo slušné mravy a dávají se zde postihy za mnohem banálnější delikty.