Chuchel mění barvu z černé na oranžovou kvůli nařčení z rasismu
-
Jsem myslel že ten už je asijskej ne ?
-
něco málo je tady https://bonusweb.idnes.cz/kontroverzni-temata-ve-hrach-terorismus-nasili-rasismus-i-sex-pvk-/Magazin.aspx?c=A150727_232220_bw-magazin_bze
-
Veškerá další reakce by se nehodila do "slušné" diskuze popirála by lidské svobody a dobré mravy ale přesně no.
Taky si nějak dupnout a nenechat jednat nějakou menšinu...
-
To si chvilku počkáte. Firma, která je vyrábí (noe.cz) má do 2.1.2019 celozávodní dovolenou. A věřte, že i tam budou dost naštvaní. Ta firma za to taky nemůže.
-
Něco relevantního prosím, právně, k případu.
-
Kontaktuj je, ať ti to vymění. Tohle je dost podstatnej vedlejší efekt a úplně mě to teď zvedlo ze židle.
-
Zrezne nám i krteček?
-
V USA se řeší i to, že když se v restauraci polejete horku kávou, tak majitel restaurace musí poškozenému zaplatit pokutu, že jej neupozornil, že se může polít a opařit kávou. Nebo že v návodu nebylo napsané, že v mikrovlnce nesmíte sušit domácí zvířata. Tak proč by neřešili i tohle.
Např. soud, kdy Uklízečka v Grand Havenu v Michiganu zažalovala rodinu, u které uklízela, v přepočtu o 700 000 Kč za újmu na zdraví za to, že ukradla z jejich domu prskavky, kterými se následně popálila. Prý si myslela, že jde o ozdobné svíčky.
Nebo Merv Grazinski, který si koupil nový obytný vůz Winnebago. Při cestě na dálnici nastavil automat na 130 km/h a šel si dozadu uvařit kávu. Vůz sjel z dálnice, havaroval a převrátil se. Merv se soudil s výrobci, že v návodu nebylo napsáno, že se to nesmí. Soud vyhrál, získal náhradu 41 milionů Kč a nový vůz Winnebago.
A pokud se jejich produkt prodává i v USA, tak proč by se na ně zákony USA nevztahovaly?
-
a pak tě okrade. Borec ten Vávra 😂
-
A co s rasistickym merchem? Moje dite ma cerneho plyšového chuchlika, sotva si necha vymlivit, ze kvuli debilum je ve hre oranzovy.
A proc proste nezmenili jen barvu rtu?
-
Určitě by nic neprohráli a americký zákony nic takovýho neřeší a navíc, americké právo se na ně nevztahuje. Nic by neplatili.
-
Úpadek pokračuje.
-
Docela smutný jak se k tomu stavěj. Neumět si stát za svým dílem, kvůli pár pitomcům přiživujících se na vycucávání senzací z prstů a hanobením lidí co skutečně něco dělaj, to je dost smutný stanovisko. Amanitu jsem měl rád, ale tohle je ubohý z obou stran.
-
Ono taky záleží jak moc máš na výběr, že jo.
-
Děláte, jako by to byla jejich vina. Podle mě udělali to nejlepší, co mohli. Lepší, než se pak kvůli idiotům soudit, díky politice v USA to prohrát, a potom platit řízení a pokuty.
-
Doteď jsem Amanitě fandil a odteď jsou mi šumák.
-
No paralela s EA by se dala použít jen pokud by tohle řekli s tím, že by předtím prohlásili, že ve hře nebude použitá černá barva, aby jejich hra nebyla spojována s rasismem.
Ale jinak jo, stačilo by prohlášení pro koko*y, že jde o uměleckej záměr, kterej nemá nic společnýho s realitou nebo názorama autorů a nechat to být. Prokázat jinej záměr je na "žalobě", ne na tom kdo se brání. Jen, no nevím jestli přímo vytvořili, ale dali význam nesmyslnýmu precedentu.
-
Od Amanity si už nic nekoupím, jak jednoduché :)
-
Je to obrácený rasismus. Oni efektivně diskriminují černochy tím, že přebarvili postavičku na oranžovo a ještě k tomu dodávají, že černá být nemůže. Jestli tohle není diskriminace na základě barvy pleti, tak co?
-
Další důvod proč si Vávra zaslouží respekt. Ten raději pošle vřískající outrage factory do háje než aby kvůli nim ničil vlastní dílo. Amanita mě zklamala. Měli vysvětlit, že o žádnej rasismus nejde, že Chuchel je koule prachu a nemá s americkým otrokářstvím nic společného.