Chuchel mění barvu z černé na oranžovou kvůli nařčení z rasismu
-
Mne to príde úplne v pohode. Z pohľadu našej kultúry je čierny Chuchel OK, z pohľadu kultúry USA je rasistický. V Amerike majú naväčší trh, je preto logické, že to zmenia, aby toho čo najviac predali a pritom nasrali čo najmenej ľudí. Chuchel nie je žiadny contemporary art, nemá nikho provokovať ani niečo hlbšie riešiť, je to úplne logický pragmatický krok hernej firmy, ktorej ide o biznis v prvom rade. Btw. oranžový Chuchel mi príde krajší.
-
-
Tým pádom by musel ísť aj Krtek, Ferdo mravec, aj Muf z Puf a muf, štaflík zo Štaflík a špagetka.
úplne zrušiť Kubko a Maťko, či Bob a bobek - lebo sú zas obaja bieli a to znázorňuje White supremacy.
Keď sa raz začne, tak je možno všetko označiť za urážlivé pre nejakú skupinu. Naozaj všetko, preto je choré, že sa s tým vôbec začínať. To že dajú čiernu Valkýru je v poriadku a keď sa ľudia ozvú sú rasisti (hoci je to logické z predlohy aj mytológie), ale keď sa ozve ktokoľvek iný voči bielym, alebo voči diskriminácii menšín, tak je to vždy v poriadku. Nech je to akokoľvek absurdné.
-
Tak proč v Kingdom Come nejsou černoši,když to některým v USA příjde taky rasistické? Warhorse nejde o byznys?
-
-
Asi preto, že Chuchel neni hyper-realistický stredovek v Česku? Neviem, možno preto...
-
-
Ale oni říkali,že tu černoši byli a když jim někdo řekl,že to není pravda,tak ho odsoudili jako lháře a rasistu. Čili hádám,že z pohledu USA je český středověk rasistický,Warhorse taky a nejde jim o tržby,protože jinak by je tam dali.
-
-
Porovnávaš úplne odlišné prípady čo sa kontextu týka a aj technickej implementácie. To porovnanie je mimo.
-
-
Mimo jsou lidi,kterým toto vadí,což jsou zároveň i lidi,kterým vadilo i KC:D, chuchelem to neskončí a bude hůř.
Určitě věřím,že černý chuchlík byl HNED v USA tak moc rasisticky bijící do očí,že bylo nutné co nejdříve změnit jeho barvu,aby neklesly prodeje.Hra vyšla 7. března 2018 a doteď byl chuchlík černý a ty články co na to upozorňovaly jsou starý 8 měsíců. Amanitu to určitě tak moc trápilo celou dobu, že to změnili až teď.
Každopádně tak či tak, právě to, že změnu udělali až teď, těm lidem, co na to upozorňovali, vadí. Když si najdete autora jednoho ze zmiňovaných článků citovaných v tomto,pan Steven Scaife je na svém Twitteru sice rád, že to udělali, ale nemyslí si, že to řeší tento problém a kvůli tomu to vlastně Amanita udělala,ne?
Čili si myslím, že si Amanita vlastně ani moc nepomohla. Kritici černého chuchela jsou stále nespokojení, protože to udělali až teď a i po změně barvy se ta postavička chová tak, jak se chovala, když byla černá. Odpůrci jsou proti, protože byl černý a zastánci černého jsou taky proti, protože si Amanita nechala nesmyslně nadiktovat od SJW a neobhájila původní podobu.
-
-
-
-
-
-
Rád bych upozornil,že postavičce zůstali černé ruce a nohy! Je to stále rasistické? Nechme rozhodnout ty,co s tím začali,hádám.
-
Měli napsat, že my tu černochy nemáme, takže neznáme jejich problematiku. Vyřešeno. Kingdom Come zase žalovali, že tam neni žádnej černoch. Těžko se zavděčí všem. Nemůžete ani vyrábět opičky, protože ty připomínají černochy. Měla by být teda možnost výběru barvy. Mě pohoršuje ta oranžová !!!
-
-
KCD je trochu jiný případ. Tam je to souboj politické a historické korektnosti. U Chuchle jde v tomto ohledu podle mě relativně o houby.
-
-
Podle mě jde o totéž - rasismus, že tam nepřidali černochy.
Snad v každym filmu/seriálu 10 let zpátky v USA je mix běloši/černoši/asiati. Oni je tam dávat musí, i když to nedává smysl.
-
-
-
Pokud někdo udělá takovou razantní změnu nebo ji požaduje, tak by jí měl podložit faktem. Takto všichni vidí jen bandu usmrkanců a vývojáře, kteří si nedokáží stát za svým. Třeba "blackface" je stále problém, ale tady to nikoho nezajímá, proto taková reakce. Stačí se podívat na článek o filmu Metro. Velká poklona.
Pokud opravdu vyjde hra, která nebere v potaz zasadni sociální problémy a dělá jakože nic, měli by se nad sebou zamyslet, v jiném případě by měla stačit omluva a vysvětlení.
-
tak tohle mi hlava fakt nebere. spojovat chuchla s rasismem může jen naprostá dutina.
kam ten svět spěje? chuchel je rasista, kodiaq rs má čtyři! válce, v kingdom come chybí černoši, R6siege má nevhodnou výzdobu map. lidi vzpamatujte se!!!
-
Ještě aby byl gay a genderově neutrální
-
Nemám slov na toto. Hlavne nechápem tých ľudí, ktorí sa na toto môžu sťažovať. Už im musí fakt totálne hrabať. Dúfam že si nikdy nepozrú Cestu do Fantázie, pretože tam sú podobné postavičky.
-
tak ten chumáč chlupů je teď ze zrzka.
-
To je tak kryptofasisticke ...😂
-
Nevíte jestli už je petice za zachování původního vzhledu?