-
Teď jsem to zkoušel a měl jen tohle (z těch zajímavějších věcí):
February 29, 2012
Shadowy Figure- Raise Dead : Infinity Engine
Take heart fellow adventurers, for you have curried the favor of Boo, the only miniature giant space hamster in the Realm!
...
I can teach you how to use your wrath.
(proč nejde v diskuzi psát html? to máte html tagy?) -
Ide skor o primitivny system ako o "obtiaznmost" ides dopredu = problem solved -> koniec hry.
Ja som to dohral iba preto, ze som to hral na PS3, tak to bolo priatelne.
Na klavesnici som ale este horsie RPG nemal moznost hrat. -
Źe by Baldur´s gate hrdinsky povstalo opět na infinity enginu?
-
Kvůli takovejm jako jsi ty, jde celej herní bysnys do ******
-
Takový jako ty, vedou celej herní bysnys do ****** *16* *10*
-
Poznatek, co jsem našel na netu:
Otevřete si http://www.baldursgate.com/ a zobrazte si zdrojový kód.
Najdete tam:
http://i39.tinypic.com/oau2ja.jpg
(Pokud to tu už někdo psal, tak sorry, nevšiml jsem si toho.) -
Nemůžu úplně souhlasit. I když jsem Deus Ex hrál tak nějak zběžně, nepřijde mi v tom, že musíš "plánovat atd." ani trochu podobná jako Baldur. Nejde ani tak o to, že před každou akcí musíš přemýšlet, co chceš vlastně udělat, ale o samotný systém, který toto "plánování" v Balduru děsně podporoval. Nebylo totiž neobvyklé si uprostřed hry v Balduru uvědomit, že družinka totálně nefunguje a můžeš začít od znova. Pro někoho možná příliš složité, ale mě přijde, že dobrá hra prostě musí být složitá, musí se v ní plánovat a musí být výzvou. Deus Ex mě takový moc nepřipadal.
-
Na jednu stranu se mi chce říct, aby nechali Baldur spát na pomyslném trůnu RPG (který jsem mu tímto přisoudil), ale přeci jenom ...jedná se o Baldur. Samozřejmě, že bych chtěl, aby udělali trojku. Na druhou stranu nevěřím, že by ho dokázali dostat alespoň do takové podoby, která by neposkvrnila staré díly, neb by se celkem logicky chtěli zavděčit "dnešní generaci hráčů". Nevím, byl bych hrozně opatrný a výsledek by musel být naprosto kolosální. Výsledek by musel být tak 100x lepší než (podle mě přeceňovaného) Dragon Age I.
-
jestli mám být realista, pak to vidím na zklamání pro moderní RPG s nápisem BG3
-
Já bych to preferoval pouze za předpokladu, že když udělali skvělou DA:O a pak nejhorší DA2, navázali by epickým DA3 a poučili se jednak z dvojky a rozšířili by a vylepšili to, co má smysl vylepšovat nebo co chybí (v DA1)... ale pokud by to mělo být od Nádherné, přes hrozné ke sr***** typu (čti osudu) FlatOut 3, tak radši pohřbít sérii.
Pak se stane, že staří hráči začnou plakat, protože jejich staré epické legendy se staly šašky na královském dvoře nejmenovaného krále ňoumy. *16* -
No, lead designer BG dělá na SWTORu, lead writer taktéž a onoho Trenta Ostera sice neznám, ale prý jde o člověka, který dělal v BW od počátku... Uvidíme, snad to nebude mít nic společného s Dark Alliance, případně s platformami typu android.
-
To je právě tím, že jsou dobře napsané. Plynou a nezatěžují. A nejjednodušší zdroj je export textů přes GECK.
Vzhledem k tomu, že jsem na překladu dělal, dám ti přesný wordcount pro nefinální lockit - 1 228 519. Z toho zhruba 750 000 je v unikátních řetězcích, 440 000 je v repeticích a 40 000 je fuzzy match 95-99%.
Fallout 2 měl nějakých 650 000 sakumprdum. -
Toho se trochu děsím. Třetí díl Baldur's Gate bych sice moc rád, ale bojím se, že by se mi výsledek vůbec nezamlouval. Druhý díl Baldur's Gate spolu s Planescape: Torment jsou, alespoň pro mě, naprostým vrcholem příběhových RPG.
Jenže dnes se už RPG dělají poněkud jinak. Na to udělat RPG se stejně propracovaným systémem dialogů (Dragon Age a Mass Effect jsou v tomhle směru mnohem primitivnější) se stejným rozsahem a s pravidly AD&D bez nějakých zjednodušení pravidel pro méně náročné hráče a k tomu všemu i s pěkným a propracovaným příběhem, na to už dneska nikdo nemá koule, taková je bohužel doba. *7* -
Já osobně preferuji, když vznikají stále nové díly (i když v daleko horší kvalitě) než kdyby série umřela. Noví hráči se pak třeba vracejí k těm starým legendám . (Might and Magic) *3*
-
Cože? Máš nějaký zdroj? Jestli si něco z FNV pamatuju, tak květnaté a složité dialogy to opravdu nejsou.
-
Než remake, uvítal bych spíše restart série:) Já mám restarty rád, protože nejsem hráčem až tak dlouho a tyto staré hry jsem prostě nezažil v době, kdy byly novinkami a zpětně mě jich chytne jen minimum. Například první díly Tomb Raidera mě opravdu zpětně nebaví a tak jsem rád za restart, který mi dává pocit, že ten příběh začnu odznova,...že se neocitnu uprostřed děje (přestože na sebe jednotlivé díly moc nenavazují). Pro mě jsou prostě restarty a remaky výhodou, přestože letití pařani na ně přirozeně budou koukat spíše skrzevá prsty...
-
a taková byla od začátku koncepce. BG série zaměřená na příběh a ID série zaměřená na soubojový systém.
-
nesouhlasím. FNV měl masivní prodeje (dokonce na konzolích zválcoval PCčko) a přitom jde o jedno z nejmasivnějších RPG v celé historii.
Nemyslím, že lidem vadí tuny textu. Spíš bych řekl, že jim vadí jeho neúměrné dávkování a prázdnost. -
BG nikdy nebylo kreslené ale předrenderované.
-
prýže nějací odpadlíci z Bioware, kteří mají na svědomí i původní díly.