-
No to co píšeš mi zní logicky a jelikož já ze začátku nestavěl nic jiného než válečné vozy, což je sumérská unikátní jednotka, která v rané fázi hry je opravdu OP, tak AI asi dorovnávala jednotky jak o dušu a já mezitím anektoval jedno město za druhým a pak teprve stavěl ve velkém budovy všeho druhu.
-
Kritizujem to protoze nas to stve. Treba za me je to super a je to zabavnej snandbox, ale AI je naprosto otresna. Naprosto nulova vyzva. ... mozna kdybych divku nikdy v zivote nehral tak bych asi moh nevyhrat na nejaky culture victory. O nejaky smysluplne vaceni se AI opravdu nezmuze.
-
Ahoj, presne s Endless legend se to srovnava nejlip. EL je vlastne klon civ. Kdyz odmyslim par zvlastnosti jako hrdinove a kustomizace jednotek (ktera me s odstupem casu spis vadi) tak napriklad rozhodne AI je v EL nesrovnatelne lip udelany. EL hraju na stredni obtiznost a mam co delat abych to dal. A neprijde mi ze by AI melo obtiznost vyhonenou ruznejma bonusema jako v Civce - to je hodne velka ubohost.
Certuzel strategie s AI stoji a pada. CIV 6 je zatim takovej sandbox. -
V minulé hře jsem měl město s populací 56 (54 housing) a produkcí 488 za tah v information era. Ale je pravda, že tam končilo interních 42 obchodních cest s bonusy ze všech měst na kontinentu :).
Jel jsem na space race - takže jse potřeboval solidní produktu pro spaceport. -
Tohle je strašně individuální. AI není horší než v 5. Jsou situace kdy se chová překvapivě chytře, na druhou stranu jsou situace,
Jsou kombinace národ/ nevýhodná startovní pozice - kdy na těžší obtížnosti nejde mapa ani po X restartech vyhrát. Prostě neuděláte žádnou chybu, hrajete zcela optimálně ale když se na vás sesype v 50. turnu Azték a Summer každý z jedné strany tak to za Brazilce prostě nedáte i kdybyste od začátku vyráběli jenom jednotky.
Už několikrát jsem jen díky vhodné pozici vyhrál na nejtěžší, abych následně prohrál na o dvě lehčí obtížnost - ze stejného důvodu.
Díky obrovské variabilitě máš pravdu, že v některých situacích AI totálně selže. Prostě si neporadí na své pozici. Spamuje nejlevnější jednotky a nezkoumá.
To co popisuješ je dáno ve scriptech pro AI - logika některých leaderů je snažit se mít (ne počtem jednotek ale sečtenou silou) srovnatelnou armádu jako protivníci se společnými hranicemi.
Takže když ty máš silnější armádu, on koupí tu jednotku na kterou má peníze. Ty mu chybí na setlera/buildera, upgrade jednotek atd... jenže ty upgradneš jednotky a zvedneš sílu, Tak koupí další aby srovnal. A takhle spamí a spamí nejslabší neupgradnuté jednotky aby ve vojenské síle nezaostal, ale zruinuje se finančně (platí za údržbu). Počítám, že se to odladí nějakým modem. První verze CIV po vydání mívaly i horší AI. -
Výborné, jen mi vadí příliš malé mapy (i huge při max protivnících znamená, že do 10 turnů od začátku narazíte na protivníka) a u strategické hry nedostatečné množství statistik. Seznam "jednotek" je nepoužitelná šílenost (a to i v případě, že jej náhodou objevíte).
Konkrétní district bonusy vidíte jen ve chvíli, kdy jej stavíte, nezjistil jsem jak si je zobrazit během hry - což je pro mne asi největší handicap. U strategie potřebuji mít hlavně všechny tyto informace přehledně - a nové GUI přehledností zrovna neoplývá.
Naopak velmi rychle jsem si zvykl na výtečný nápad s přidáváním "PINů" Kdekoli na mapě můžete přidat cedulku s ikonou/nápisem. Takže jakmile se pečlivě rozmyslím, kam prásknu městské centrum, hned si kolem rozházím "piny" co kde bude. Tady aquaduct, tady přístav vedle market., tady průmyslovou zonu a kolem ní doly. A na tomhle útesu domečky pro další pracanty. A jakmile objekt dám stavět můžu pin smazat.
Bohužel opět narazím na limit hlouposti GUI - kdy mi při asi 30pinu odscroluje tlačítko "Add new pin" mimo obrazovku a nedá se na něj kliknout dokud aspoň jeden nesmáznu :P -
pokud to tak je, tak to opravdu smutne je. Snad to nejak opravi, nebo holt zbyde vyborny MP jako v petce.
-
No nevím, mě se grafika docela líbí a inovace jsou taky supr, ale přijde mi, že AI si výrazně pohoršila. Na druhou nejtěžší obtížnost se mi podařilo se Suméry vyhrát za 260 tahu na světovou dominanci. 2 národy jsem srovnal se zemí hned na začátku se svými válečnými vozítky, 2 další národy nějak zapomněli upgradovat veškeré jednotky, takže mi do tanků stříleli luky a navíc postavili jen tři města, i když místo pro rozvoj ještě měli a poslední národ měl sice i 10 měst, bohužel armádu už ne.... Na druhou nejtěžší obtížnost mi to přijde smutné.
-
V tenhle okamžik je EL docela jednoznačně lepší. Teda do té míry, do jaké jde porovnávat jiné hry. Dovolím si ale předpovědět, že po prvním datadisku nebo větším patchi se to minimálně vyrovná a obecně do budoucna – s přihlédnutím na to, kam předchozí tituly posouvaly velké datadisky – se Civ dostane před EL.
-
A ještě ohledně produkce. Jedna z velkých novinek je, že některé budovy mají regionální účinek, což znamená, že například bonus továrny +3 k produkci (plus bonusy za sousedící hexy) se aplikuje na všechny města vzdálená maximálně 6 hexů od té továrny. Takže při vhodném rozložení jde snadno dosáhnout, že se aplikuje na 3 města. Což ve výsledku spolu s elektrárnou dává mezi 30 a 40 produkce.
A taky většina distriktů v cílovém městě přidává nějaké bonusy k domácím obchodním cestám, které můžou výchozímu městu přidávat až +6 produkce
Moje hlavní město s populací 21 v "atomic era" má produkci 167 za tah... -
K recenzi bych doplnil, že přesný číselný rozbor vzájemných vztahů tam je. Položky "Gossip Items", "Access Level" a "Our Relationship" jsou totiž klikatelná tlačítka a pod tím posledním najdete ten přesný rozpis. Jenom je potřeba zvýšit "Aceess Level" což jde nejsnáze vysláním obchodníka do jejich města.
K tomu jak tu někdo psal, že má samé plus body a je unfriendly, tak jich musíte mít asi okolo 10 a nějakou dobu počkat, než se ty vztahy na základě tech bodů zlepší.
A ohledně barbarů jsem si všiml, že když nenecháte dojít jejich skauta na dohled nebráněnému městu, tak nevyšlou několik svých jednotek do útoku. -
Můžete mi někdo poradit, jak si tohle stojí v porovnání s Endless Legend?
Přijde mi, že se to pár prvkama z EL minimálně inspirovalo a jak to tak čtu, tak AI za moc nestojí. -
němci jsou horzní ocasové v civ 6
-
Pokud potrebujes vyzvu, tak si zahrej multiplayer. Tam se uvidi, jestli to vase chvastani ma nejake opodstatneni.
-
Joel neni z Uncharted
-
Nemas neco s grafickou kartou nebo monitorem? Hral jsem stejnou hru, ale nic takoveho co pises jsem nevidel.
-
ty asi nehras serie NHL, PES, NBA atd.. ;)
-
podle mě je nejlepší taktika žít v míru, namaxovat všude produkci, industry hub a v něm všechny možný vylepšení, a potom už si to hrát jak chci. je to v podstatě jak mít proti soupeři jinou časomíru..
-
Takovej dotaz, za koho jsi hrál?
-
Grafika, to bude asi to co mi vadí na téhle Civce. Pořád něco, a jinak výrazně barevnýho, bliká na monitoru. Tu jasně modrý panel, tu růžový(no dobrá prý je to červená) upozornění, tu oranžový upozornění. Samotná hra má spíše komixový nádech.
AI bych pochopil, ale tu grafiku ani po 10 hodinách nemůžu překousnout. Asi jsem na to starej.