Přejít na výpis diskuzí
Co znamená příchod Windows 10 a DirectX 12 pro hráče a vývojáře
22.1.2015 | Petr Poláček
151 příspěvků
-
Uprime receno, ono ms je celkem u p*dele, ze ma par uzivatelu doma upirateny windovsy, ty videlavaji hlavne na licencich pro firmy. Tam jsou majlandy. Ale tohle plati obecne pro ruzne nastroje, jako cad, matlab,atd.
-
No vazne jacku, 64 bit visty mi bezeli naprosto krasne..4 GB ram a nebyl problém..3 roky bez jediného reinstalu nebo nejaky chybovy hlasky. A hry bezely taky super..uplne stejne jako na win 7.
PS:lidi co minusujou si nevšímejte, v době vydani win vista měli 512 mb ram a do dnes si nechteji priznat ze to bylo tim.) -
Zrovna ten neni moc dobrej priklad. Si vem jen kolik to ma vyhrazeny ramky na samotny OS a to, ze konzole maji vice jader taky neni nahoda. Hold hodne aplikaci.
-
Jack myslet umí. Problém je v tom, že tak jak myslí Jack nemyslí nikdo jinej *1*
-
podla mna to "device" sa tykalo telefonov:
Windows Phone 8.1 users will get an update for Windows 10 also, which is excellent news. As Microsoft explains, this is more than a one-time upgrade.
"This is more than a one-time upgrade: once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no additional charge." Takze imho tym device lifetime myslia podporu vyrobcu, napr ako ked samsung vydava updejty romky pre rozne modely
Co sa PC tyka (tak dufam) ze pokial nepridu s nejakym idiotskym DRM tak to bude tak jak doteraz.
http://www.winbeta.org/news/microsoft-windows-10-will-be-free-windows-81-and-windows-7-users-1-year-after-launch -
Proč musí bejt každej tvuj koment takovej blábol? Neumíš myslet?
-
Naprosto souhlasim (s posledni vetou). Me prijde kazde dva roky vydavat novy system jako blbost (z pohledu uzivatele, z pohledu vydavatele to chapu, chteji prachy). Treba u nas v praci (banka) se jelo do nedavna na XP!!! Myslim, ze firmy (velke, kde je hodne pocitacu atd...) to oddaluji jak jen muzou, chteji si nechat co funguje a neinvestovat do upgradu. To same myslim uzivatele (jako treba ja). Chci system, ktery nainstaluju a pobezi min pet let, abych mel pokoj. Muzou byt zaplaty apod, to se da zkousnout, ale preinstalovavat komplet komp to je hruza - den v tahu a vsechna ta nastaveni apod. Samozrejme nevim jak funguje upgrade, to jsem nedelal. Ale beru OS jako auto. U auta take nechci kupovat kazde dva roky novy motor. Tot muj nazor
-
Výhody? tak předně DX12 který přinese zas nové možnosti na poli her. Jinak na W10 není vidět nic moc co by donutilo člověka co nejrychleji měnit. Musí prostě nějak znemožnit práci s win7 což by bylo tedy trapné viditelné tlačení do koupě dalšího systému.
-
Taky jsem presel z XP na WIN7. Bal jsem se toho jako cert krize, ze se mi to podela, nebude fungovat a tak. Instalace bez problemu a funguji bezvadne (Win7). Chci si je nechat tak dlouho jak jen to bude mozne
-
Visty? to snad nemyslíš vážně zlatej XP kde hry aspon jeli na vistách nejelo skoro nic, nebo jelo ale 2x mizerně jako na DX9 takže jestli win10 (což snad nebude) bude na tom podobně tak souhlasím ale Win7 bude funkční a spolehlivé ještě dlouho.
-
Dobra strategie :-)
-
Nevim kde lidi prisly na to ze win xp byl dobrej systém, spis na nej byli zvykly nez ze by byl dobrej. Na hry to byla celkem hruza, Okamzite jsem presel na visty 64bit jak to slo, a mel je v pocitaci asi 3 roky bez jediného problemu. Win 7 mi prijdou uplne to samy, jen v době kdy vysli tak uz lidi měli bezne 4GB+ ram tak si mysleli ze to je lepsi. A win 10? nevim, podle me moc spechaji, lidi jim na to budou prechazet jak sneci křižovatku.
-
a já zase čekám na Godota
-
nejhorsi win byly Vista, esi si to doted nepochopil, je jiná věc. Zbytečnej zrout HW resources, nastesti prisly win 7... samo si tam moh naplácat 8gb ram a rikat jak ti to je jedno (coz v komentu naznacujes), to ale nic nemeni na tom, že ten system byl neefektivní a stál tím pádem za nic
-
Uznávám, to indexování bylo shit, ale to opravili updatem ještě před SP1, ale tak to by lidi nesměli pirátit systém a pak ho neupdatovat, že?
Zařízení nešli nainstalovat, bo nebyly drivery. Recovery byl sh1t i na XP.
Jako taky sem zůstal na XP až do 7ček, ale to pouze z toho důvodu, že mi na mojem šrotu jeli XP o dost rychleji. 7čky sem pak hodil na nový komp. -
presne nejvetsi BS
-
Vista byla strašná. Začalo to už jenom neskutečně dlouhým startem počítače, neustálý hrabání na disk i když se nic nedělo, zařízení který nešly nainstalovat, protahování všeho, notebooky kterým nešlo udělat recovery a takle bych molh pokračovat. Skok z XP rovnou na W7 byl naprosto odůvodnitelný krok.
-
Visty nebyl priserny system, ale mely smulu, ze prisly ve spatnou dobu. A z pohledu uzivatele, kdyz jim casto nefungovaly programy a drivery se zdalo, ze na vine jsou spatne Visty, protoze to na XP fungovalo. Na vine byli, ale hlavne spatni programatori, kteri ty programy a drivery psali.
-
hlavne ked je zadarmo si ho nikto nekupi:D
-
Vždyť na Pc pořád hrát můžeš. Není to tak že by windows zakázal hry. Plus k tomu tam dali jen rozhraní které ti ukazuje tvůj xbox profil kde si můžeš například upravit videa s xboxu nebo nahrávat videa se steamu, chatovat s xbox hráči atd. Což když nemáš xbox tak samozřejmě nevyužiješ takže to ani zapínat nemusíš. Nezakazujou ti instalovat steam a další hry. Jen xbox hráči dostali něco co můžou využít v rámci propojení systémů. Veškerý ten hate kolem všeho co se týče windowsu mi příjde většinou až nelogický.
Kdyby ti tam dali nějakou svojí distribuční službu alá games for Windows tak bys mohl být nasraný. Jen tam dali program který nevyužiješ a directx který ti ty hry má zrychlit a né zpomalit tak co je za problém? A i kdyby ten directx nefungoval jak říkají tak snad horší než teď už to nebude né?
Příště raději aby Microsoft nedělal nic, vydal Os co je uplně stejný jak Windows 7 a zrušil Xbox a všechno okolo co by mohklo urazit PC hráče a všichni budou spokojení.
Já sám nevlastním xbox, jsem PC hráč ale taky neodsuzuju všechno o čem vím v podstatě nic.