-
Mohl bys mi prosím vysvětlit jaká souvislost je mezi použitým druhem pathfindingu a tím jak se AI rozhoduje co bude dělat? Já totiž za autonomní chování považuji to, že se AI svobodně rozhodne kam pude, kdy tam pude, jak tam pude a kdy začne něco dělat a ne jestli k tomu následně používá checkpointy, nebo něco jiného.
Co se prodejnosti týče, tak když na něčem dělá několik let sto lidí a pak se toho prodá milion, tak je to průser a to je přesně případ Crysis 1.
No a to, že to běží na DX10 ještě neznamená, že ho to nějak užitečně využívá a ve hře je počítáno s efekty, které DX9 nenabízí. Navíc to je podružné. Důležité je jak je ta hra vymodelovaná a otexturovaná a ona je udělaná pro konzole -
Zrovna jsem po celem dni hraní Crysis 2 dohrál a musim říct, že jsem trochu zklamanej. Grafika je opravdu parádní lepší jsem zatim ani neviděl ( hraju samozřejmě na Hardcore ) , příběh je opravdu dost zmatenej a ne dost dobře vysvětlenej ani menší videa moc nepomáhaj. Musim říct teda, že mě z něakýho důvodu jednička zaujala a bavila víc. Tohle určitě FPS roku absolutně nebude.
-
pojem cod a crysis su zapisane inymi pismenami do nasej historie :).
-
to teda
-
Parádně napsaná recenze - jako vždy.
Dane, díky!
(korektor nezvládl shodu přísudku s podmětem v předposledním odstavci, opravte si to, bije to do očí...) -
To je samozrejme,text je to hlavni co me u recenze zajima,protoze z toho vyctu konkretni vlastnosti hry,tedy aslespon by tomu tak melo byt.Ale to co jsem psal,se netyka jen te cislovky ,ale prave celkove recenzi.
Ale samozrejme je to jenom muj nazor a spoustu lidi to muze videt jinak *3* -
Tak je snad logicke,ze si prectu hlavne text.Napriklad u filmu se na csfd taky nedivam jen na ciselne hodnoceni,ale prave spis na pisemne hodnoceni.Cislene hodnoceni je dvousecna zbran.
Jenze problem je,ze v dnesni dobe je vypovidaci hodnota recenzi u techto mainstream her (textova a cislena cast) ve vetsine pripadu dost mizerna.Samozrejme,ze recenze nemuze byt nikdy naprosto objektivni a zavdecit se vsem.Vzdy je to hlavne nazor recenzenta.
Nicmene me prijde,ze v dnesni dobe musi snad vychazet same temer dokonale hry,soude dle recenzi.
Osobne se v posledni dobe dle recenzi "velkych her" ve vetsine pripadu neridim z vyse popsanych duvodu.Samozrejme je to jen muj osobni nazor a nikomu ho nevnucuji,ale mam za to,ze s timto nazorem nejsem jediny *3* -
ta frikulínská hudba to podle mě zabíjí, ale proti gustu žáden dišputát
-
ano, generická recenze v Sillmenově stylu s 8/10 má nulovou vypovídající hodnotu.
Tahle recenze má ale taky nějaký obsah, který by sis měl nejdřív přečíst, protože ten jasně říká, proč těch 8/10. A hra si to podle recenzentova svědomí jasně zaslouží
Důležitá není hodnota známky, ale jestli je důvod udělení právě oné známky jasně obhájen. A to tady je. -
Tak zpočátku mě zklamala trochu větší konzolovitost a ten rozmazaný úvod kdy jste se nemohl pořádně rozhlížet taky nepotěšil.
Ale zatím (po první misi) musím říct, že mi tam aktuálně vadí jen to to, že zatím moc netuším co se děje a ten týpek ve visílačce toho taky moc neosvětluje - je to takové zmatené.
Co se týká technické stránky, tak zvukům ani grafice nelze nic vytknout (grafiku je nutno trochu poštelovat na konzoli, pokud vám to pc na max nestíhá).
Umělá inteligence taky potěšila - k dokonalosti to má daleko, ale rozhodně to patří k tomu lepšímu.
Jinak jak si tu někdo stěžoval na loading každých 5 minuta, tak nevím z jaké bety hraje, ale u verze 1.1 je tam sporadicky a je celkem rychlý. -
Ale zase nadruhou stranu pokud te hra zajímá tak nečteš je celkový hodnocení, ale prectes si celou recenzi, protoze ty stránky textu tady nejsou jen pro nic za nic.
-
to je sice pravda, ale většina hráčů by si ji stejně nekoupilo a čekalo by až se jim dostane pod ruku jinak.
-
je třeba si uvědomit, že recenze je subjektivní. tím číselným hodnocením se pokouší takřka o nemožné. tedy spíš nemožné od toho čísla očekávají někteří lidé. nelze hře dát číselnou hodnotu, které bude představovat její kvalitu, jak ji budou vnímat všichni lidé. proto je k tomu číselnému hodnocení většinou sepsána i nějaká ta slohová práce, která má danou hru lidem přiblížit. díky těm dalším informacím si pak ostatní mohou pro sebe hodnocení třeba přepočítat.
i hra ohodnocená číslem 6 může být pro někoho naprosto skvělá... a stejně tak hra hodnocená číslem 9 někoho nemusí vůbec bavit a hodnotil by ji pod 5. k čemu je tedy dobrá přesnější číselná stupnice? k ničemu. číselné hodnocení je třeba brát s rezervou (stejně tak je to u filmů, nebo snad každý považuje všech TOP 100 filmů na imdb za ty nejlepší kousky?) pokud na hře autoři odvedli kus pořádné práce, pokud zrealizovali to, co si představovali a pokud se hra hraje dobře, vysoké hodnocení si taková hra zaslouží... -
Pravda,ze vetsinou ty vyhypovane hry nejsou vylozene spatne,ale na druhou stranu tech prumernych mezi nima je pomerne hodne,cemuz hodnoceni 8/10 nebo 7/10 vubec neodpovida.
Ostatne staci se podivat na rozdilnost v hodnoceni z recenzi "profesionalnich" a z hodnoceni hracu trebas na metacritic.Ty rozdily mezi nimy jsou mnohdy propastne.Potom ty "profi" recenze opravdu straceji veskerou vahu a verohodnost. -
Poněkud tvrdě řečeno, ale musím v podstatě souhlasit.
Pravda je, že žádná (málokterá) hypovaná hra je nakonec opravdu špatná, takže by se rozpětí hodnocení 6-10 dalo pochopit, ale pak to volá po přesnější číselné stupnici, tedy zavedení desetinných čísel.
Když jsou dvě hry, jedna o dost kvalitnější, než druhá, jedna s hodnocením 7 a druhá s osmičkou, vypadá to divně. při 6.9 vs. 8.3 už je to hned lépe vidět. -
Tak ja si prvni crysis i s datadiskem koupil a novy crysis je mi celkem ukradeny,protoze jeho pojeti jde naprosto mimo me.
-
klidne kupuj.ja ji parim a hra je paradni,taky me vic bavi nez jednicka protoze NY je lepsi nez jungle.grafika i hratelnost je fakt skvela,nemusis se bat.na nekterych mistech ti bude padat celist,proste NY.v predobjednavce bylo i tricko a kamuflaz na SCAR :-)
-
To me prijde jako trapny vymluvy,ze to je vina nvidie.Podle me se proste soustredili na konzole,cemuz odpovida celkove pojeti hry a delat se s podporou dx11 pro pc se jim nevyplatilo a tak to proste udajne vydaji v nejakem budoucim patchi.Vic bych v tom nehledal
-
koukam jak tu kazdej kafra nad konzolema a crytekem,ale hru vam zadarmo nikdo delat nebude.za tohle si muzou pc hraci (vetsina) protoze crysis1 se vic stahlo nez prodalo,tak ted nebrecte
-
tak srovnani s HL ustoji jen maloktera hra a crysis 2 rozhodne mezi ne nepatri *3*