Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 počítá v PC verzi jen s DX11 - čistě pro vaše dobro
19.12.2012 | Aleš Smutný
166 příspěvků
-
Řešit to nemusíš, na patlaniny v televizi jsi zvyklý. Hlavně nechoď k nikomu kdo má připojené PC na 3D telku. Ale předpokládám že znáš hlavní zásady konzoláka.
-
No jestli ti ty dva měsíce na brigádě za tohle stojí... *2*
-
Tak pak si seženu ješte jednu GTX690 *5*
-
Osobně jsem jen pro posun dál, i za cenu DX11 i za cenu velkých nároků. Ta technická stránka už hrozvě dlouho přešlabuje na místě. Vždyť hry z roku 2006 dnes naprosto fpoho koukatelné (Oblivivion, DIRT1) a přitom v dobách minulých by 6let staré kousky byly málem považovány za abandonware :) Nároků bych se nebál, na LOW to bude vypadat slušně a pojede to i na 6670, GT640 v klidu. Problém mají POUZE majitelé monster jako je GTX280 atd, těm by to frčelo, ale mají utrum. Navíc je nutné mysletna fakt že hra prostě vyžaduje 1GB VRAM, a ruku na srdce, kolik DX10 karet ho má ????
-
Tak to si hochu rokapul počkáš *5*
-
Hm, ked uz sa pytate konkretne: "Schválně - pokud nemáte ještě DX11 kartu, budete si ji kvůli Crysis 3 pořizovat?". Moja odpoved je rovnako konkretna... nie, kvoli Crysis 3 si DX11 kartu rozhodne kupovat nebudem. Nerozumiem preco autori nemohli ponechat aspon podporu DX10 (ked uz nie DX9), najma, ked tak ci onak hru vydaju aj na sucasnu, uz mierne zastaralu formu hernych konzololoidnych masiniek.
Nuz... asi C3 necham ostatnym hracom. Ak si Crytek mysli, ze kvoli ich hre budem automaticky updatovat minimalne grafaren, je na omyle. Asi su si az moc isti v kramflekoch a to sa mi uz prestava pacit. Pomaly zacina byt fuk, ci to cele ma na svedomi Electronic Arts alebo Crytek. Vsetci sa uz spravaju nenazrane, ako sa na dnesny svet patri. Njn. Fuj. *11* -
Buď si jistý že na MAX v FHD a dejme tomu se zapnutým 3D které má hra nativně v sobě problém bude, dost zásadní. *5*
-
Tj jako napsat nemusím řešit nevěru své manželky... jsem gay.
-
Hele zase v klidu. Pořád je to 100x lepší než dnešní CODka
-
Pravda ale bohužel spousta lidí má zpomalené vnímání že ani 40FPS nepozná...
viz. http://boallen.com/fps-compare.html -
1. Chtěl bych tě vidět, jak mi něco takovýho řekneš do očí. Každý zbabělec jako ty se umí takhle chovat, když je chráněn relativní anonymitou internetu. 2. Už dávno nejsem (bohužel) chlapeček. 3. Rozporoval jsem tvou hloupou rádoby myšlenku, že Crysis 3 v podstatě nikoho nezajímá. 4. Já si určitě Crysis kupovat nebudu. Koupil jsem první díl - ten byl dobrý. Koupil jsem druhý díl - nuda, nuda, nuda. Třetí už kupovat nehodlám, ledatak za dvě stovky...
Redakce by takové příspěvky, co tu předvedl ten chytrák výše, měla okamžitě mazat či lépe banovat uživatele na 24 hodin. Někteří se tu chovají jak dobytci. *7* -
Aha, takže když se prodává pár milionů kopií, tak to podle rozumného úsudku znamená, že lidi na to víceméně nekašlou... *3*
-
Ja treba donedavna grafiku s dx11 doma nemel. Popravde nebylo proc. Vetsina her jej nepodporuje, natoz aby to byl singl titul. Tzn, ze pokud bych mel doma uz driv DX11 kartu, je to zbytecnost.
-
Umělé omezeni? Je vidět že naprosto nic nevíte o enginu. Samozřejmě že to co píšete se dělá a Crysis 3 ten případ nebude.
-
Když vyvíjíš hru na nižší verzi DX a potom uděláš nadstavbu pro vyšší s extra efekty tak nejenom že ta grafika vypadá jako kočkopes ale je i mnohem náročnější. Podle mě dělají 2 na sobě nezávislé verze Crysis 3. Jedno na konzole a jedno na PC. Ne klasické porty. Crysis ( i Warhead) a Crysis 2 jsou čistě DX9 hry s nadstavbou DX10/11. Zatím nevyšla žádná hra čistě v DX11 a možná ani ne DX10. Vzhledem k tomu že konzole jsou DX9 a jsou tažnou sílou herního průmyslu tak se všechno dělá v DX9. Na PC se jen přidaj ony efekty které jsou potom neoptimalizované a tudíš náročné. Ostatně jsem čekal u Crysis 3 že nejenom bude only DX11 ale i 64bit.
-
Se da i v Dx5 ... stejne je to jen hon za vizualem, ale hratelnosti 20let starych gamesek to ani zdaleka nedosahuje. Me vzdycky pobavi, kdyz si pustim hru, a misto abych to na svym (velmi slusnym) monitoru mel pekne ostry, tak do toho vyvojari flaknou nejake blur, hloubku ostrosti ... a dalsi "uzasny a nezbytne nutny Dx efekty", jen proto, abych nevidel ty hnusny rozmazany textury, nevsim si, ze dohled mam sotva par metru ...
Je treba si uvedomit, ze jakykoli efekt se da udelat, je to jen otazka slozitosti/vykonu. S verzi Dx to nema nic spolecnyho, to je jen blby API. Holt v devitce musim misto jednoho napsat trebas 20 radku kodu, ale vysledek (pokud to karta zvladne) bude totoznej. -
ani v jednotke ti neklesne framerate na polovinu a to tam mas tej vody 100x viac. a btw vsetko bezi pod dx11 vs dx10/9 lebo 11tka je lepsie optimalizovana atd.
-
výborně Crytek opět dokazuje svojí suverenitu.Očividně se ani nebojí nižších zisků z prodeje. Ještě se trhnout od EA a bude to paráda. Viva Crytek, Viva Cevat.
-
Presne, to by niektory mohli chcieť aby to šlo ešte aj an AGP kartach :D
-
Fakt jo ?