Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 - recenze singleplayeru PC verze
22.2.2013 | Miloš Bohoněk
269 příspěvků
-
Takovato grafika mela byt standardem uz davno. Muselo uplynout 6 let od prvniho Crysis, nez doslo k vetsimu vylepseni, coz je trochu smutny... Jinak tuhle hru beru spis jako tech demo a delku hraci doby tu tedy tak neprozivam. Na multiplayer jsem ale kazdopadne zvedavej
-
-
Multak sa povedl oproti Crs2, sice killcam ma spoustu chyb, ale hratelne to neni vubec spatne. Zvlast mapy se povedly.
-
-
Stěží 7...
-
-
ano nebyla odvaha dát čislo
-
-
takze bez dx11 si ani neuprdnu ? *8*
-
-
My borci s XP holt máme smůlu. A bude hůř, prokletý dx11.
-
-
já nemám xp mám 7 ale grafika nepodporuje dx11.
-
-
no, to je další problém *1*
-
-
mam nvidii geforce 285 gtx ta podporuje jenom dx 10 *13*
-
-
-
-
-
A už je to tu zase. tiscali games se opět strašně snaží vnucovat jak všem měří stejným metrem.
"Číselné hodnocení chybí záměrně - zatím. Více než kdy jindy nyní Crytek tlačí na multiplayerovou pilu, bez níž nelze Crysis 3 zrecenzovat jako celek. Brzy tedy ještě publikujeme zhodnocení online části a spolu s ním i výslednou cifru."
Jasně, neradi bychom dali Crysis horší známku než 8/10 a obhájili to touto alibistickou větou. Je velmi zajímavé že např. Battlefield BC2 (a těch příkladů je tady víc) vám nevadilo ocenit známkou i když jste multiplayer pomalu ani nehráli. Tady jste si zahráli singl, na kterém tato série vždy stavěla (i když ten dementní příběh se nás vždy snaži přesvědčit o opaku) a hráči to od ní očekávali. Já se jim ani nedivím, protože multiplayer v jedničce byl nehratelný, ve dvojce nudný (pokud by tam nebyl ten oblek, tak ani nevím že hraju Crysis, navíc většina map měla tak 10m čtverečních, takže potenciál obleku stejně autoři zabili sami) a tak mě fakt u trojky multiplayer vůbec nezajímá.
Z toho co tak čtu je jasně vidět že se hra táhne opět směrem "už dříve to bylo jednoduché, tak proč to ještě neulehčit" viz sprint, který už nežere energii obleku. Co bude dál? Patch, který deaktivuje spotřebu energie při zapnuté neviditelnosti? Nepřátelé, kterým je jedno že jim zabíjíte kamarády bych už v této době taky nebral jako samozřejmost a takové nedostatky bych v recenzi přísně trestal a ne je zmiňoval jen tak mimochodem. To že bude luk OP, tak s tím jsem počítal už když ho Crytek hrdě představoval, takže vlastně žádné překvapení, že po výstřelu ani nezruší neviditelnost.
Z recenze jsem se hlavně dozvěděl že krom grafiky a jednoduchosti na té hře není vůbec nic zajímavého. Takže posun od předchozích dílů je.....nikam. Na závěrečnou známku jsem opravdu zvědavý, protože jestli bude celý multiplayer opravdu takový otřesný patvar, jako byl když jsme ho dostali na zkoušku, tak opravdu nevím jestli to výslednou známku spíše ještě nezhorší... -
-
Presne toto isté, teda recenzia bez číselného hodnotenia bola okrem bc2 aj u moh warfighter kde sa neokúňali udeliť tak celkom dobrej hre priemerné hodnotenie napriek tomu že tam bol tiež kladený veľký dôraz na multiplayer, ktorý nebol a asi nikdy ani nebude zrecenzovaný.
Tiscali ide dole vodou už od vtedy čo sa tu usídlila zčasti redakcia levelu s výnimkou pána dobrovského. A to nerád hovorím, kedže level som čítal rád pred pár rokmi, taký rybka, fridrich či codr alebo aj prúša mali parádne, detailné a zrozumitelné články. -
Tak zapoj mozek a číslo si k textu doplň sám
-
-
Někteří lidé umí tak akorát kritizovat a jinak ho_no, s tím se prostě musíme smířit.
-
-
Ahoj, vždy je to na jednotlivci a ne vždy musí být číselné hodnocení. Číslo ber spíš jako sublejtivní názor :-) Té samé hře může dát redaktor při dobré náladě 8 a při špatné 7. Víš je hezké sledovat jak tu teď křičíte, že to bude určitě hodně a u jiné hry, která dostane řekněme, třeba 8, tak je to zase málo, přitom by ta hra možná dostala za 7, ono by to chtělo vzít v potaz, že každý máme jiný názor.
Umělá inteligence jen tak asi lepší nebude, ono přece jen dát do hry, která bude i na konzolích super vojíny do kterých se člověk ani netrefí...by také nepřineslo nic. Pro nás PCčkáře je to horší, ale čert to vem. Nikdo mě to hrát nenutí :-) -
U mě poslední dobou games dost klesá co se týče rezencí, absolutně neumí hodnotit, nemají vkus a často mi připadne, že ani neví jaké číslo mají dát, spousta přešlapů a byla otázka času, kdy se tu objeví AAA hra bez číselného hodnocení :D ... Jasně, je to o jednotlivci, ale pokud ten jednotlivec není schopný udělat subjektivně objektivní recenzi, obhájit si názor a vyresultovat nějaký závěr okořeněný číslem, není to recenzent.
-
-
Teda pánové, píšte hlouposti pokud chci udělat objektivní recenzi, tak nemohu současně hodnotit singla a mulťák, aniž bych se na jedno tak trochu nevyfláknul, to prostě nejde.
Bylo by dobré pochopit, že každý máme jiný názor. Pánovi támhle v USA se dříve nělíbila jedna hra, no a mě se líbila, prostě každý to vidí jinak. Já Crysis osobně nikdy rád neměl, ale proč nějakou hru hned zdrbat jen proto, že se jmenuje tak, či onak :-) -
-
Tak zdrbu ji, protože se mi nelíbí, stejně jako ty ji pochválíš, protože se ti líbí...
Já v tom žádnou vědu nehledám, ale chápu že někteří by byly šťstní kdyby se nediskutovalo vůbec...
-
-
-
-
Než jsem to dočetl, už jsem se chtěl radovat, že jste od číselnýho hodnocení upustili úplně. Podle mě by to bylo ideální.
-
-
+1(0000000)
Polovička debilů by z diskuzí vypadla, kdyby si nemohli stěžovat, že tahle hra o který si právě přečetli si rozhodně desítku nezaslouží. -
-
Obávám se, že by se objevili debilové noví, kteří by prskali, že jim chybí číselné ohodnocení *15*
-
-
-
Sry ale vyplaznout pomalu 1200,- za 5 hod. kampan, tak to opravdu nehodlam. A na MP mam zcela jine hry.
-
-
Až na to, že se dá sehnat za 950,- a v akci i za 750,- ....
-
-
lol takovejch mínusů, pravda holt bolí...
-
Pro me penize nejsou zadny problem, ale nerad ztracim cas se spatnou hrou, cas je pro mne mnohem vzacnejsi.
BTW, bude tato hra vyzadovat registraci na steamu? -
-
na steamu není, je to přes origin
-
-
-
-
Recenze ok. Stručné a relativně jsem se dozvěděl zásadní body, které mě zajmali. Ačkoliv to nevypadá na "Trhák" tak jsem rád, že po dlouhé době zase vyšlo něco co zatopí "těm dražším PC" a já konečně budu mít pocit, že sem ty peníze loni nevyhodil jen tak do kanálu...I když ho tedy většinu roku spíš mám...:/
-
-
Obávám se, že budeš překvapený, jak neskutečně náročné to je. Ve Full HD to na našlapaných strojích bude asi OK (i když bez brutální grafické karty to na nejvyšší detaily podle mě stejně nepojede), ale kdo má doma zobrazovacího miláčka s rozlišením 2560x1440, tak ten zapláče.
-
-
Náročná hra opravdu je, ale zase to stojí za to, v pohybu to vypadá úžasně.
Mám doma 27" s 2560x1440, i5 2500k @ 4,4GHz + GTX 680 a singleplayer jede 40-60fps na high detaily bez AA, takže to není zas tak špatné.
Multiplayer jsem zatím nezkoušel, ale v betě to bylo podobné, cca 45-60 fps.
Mám zapnuté omezení na 60 fps aby se mi netrhal obraz. -
-
i5 2500K @ 4,0GHz + HD7950 2GB + 32GB RAM, mám taktéž 27" s 2560x1440 a na high s AA se nechytám, ale AA vypadá velmi pěkně, nechci se toho vzdávat :) Zkusil jsem vše na full a byla to rychlá přehlídka fotek, nicméně to vypadalo neuvěřitelně fantasticky, chtěl bych to vidět s tímto rozlišení v plném pohybu na plné detaily, musí to být lahoda.
-
-
Na co mas 32GB RAM? Doufam ze ne na hrani her... *1*
-
-
Tak místo swap file :)
-
-
-
To já jsem podstatně konzervativnější 24" FHD, i5 2600K default, GTX 660Ti AMP..počítám při podobném nastavení co ty tak 35-50 FPS..uvidíme
-
-
Mám naštestí jen Ful HáDé...
-
-
-
jak to, že v tom videu, který shrnuje události s jedničky a dvojky, říkaj, že v jedničce přežili jenom dva raptoři psycho a prophet?!! *10*
-
-
Protože ti ušel komiks. Přežili skutečně jen Psycho a Propeht.
-
-
Hmm, takze stupidni ai, stupidnejsi gameplay (beh nevycerpava energii, strelba nerusi neviditelnost, jedna rana z luku = smrt) to cele zabalene v nablyskanem obalu => nalesteny exkrement.
Autorovi lze na jeho otazku odpovedet, ano, na ferarri se rad podivam, jako na technicky zazrak, nikoli jako nanalestenou kastli s dychavycnymi vnitrnostmi z trabanta. Hra ma byt predevsim o zabave a nekde neviditelny sedet a odstrelovat jeden za druhym tupe panaky jdoucimi do rany za zabavu nepovazuji. A jestli nekoho tohle uspokojuje, prosim, ja mam ale vyssi naroky. -
-
Možná proto, že to běh kurv@ není.
Je to klasickej sprint a ne schopnost -.- -
AI ve hře je naprosto výborná, nevím co recenzent hraje za hry, asi jenom multiplayer , ale oproti jiným hrám jsou to nebe a dudy.
-
-
Delka hry +- 6h je ucelova. Za par dnu nas EA zasype dlc za par stovek , ktery to lehce natahnou.... z tohodle obchodniho modelu bych zvracel....