Přejít na výpis diskuzí
Crytek zatím cloud gamingu nevěří kvůli cenám HW
15.9.2011 | Aleš Smutný
99 příspěvků
-
Hodně hráčů akčních FPS chce mít víc jak 100fps, tzn. při rychlém pohybu kamery neznatelné zpoždění. Tohle pro Cloud ještě hodně dlouho nedosažitelné, naštěstí.
-
to už chce riadnu dávku odvahy nazvať crysis tunelovou strielačkou ... samozrejme sú tam koridory ktoré držia hráča v určitom priestore ale vždy existuje niekolko ciest a spôsobov postupu / útoku respektíve i bez neho. Pokial je Crysis tunel tak 99% dnešných akčných hier typu COD je záhradná hadica.
-
reakce na: Mechwarrior_bw
Myslím to takto: přenos dat z vlastní grafické karty do monitoru bude vždy rychlejší než přenos dat z nějakého serveru. I kdyby se Cloud rozšířil tak, že servery by byly v každém městě se sebelepším připojením tak vlastní PC bude vždy rychlejší. I ta internetová sít potřebuje pro přenos dat nějaké elektronické prvky.
Představme si že Clound pošle hráči obraz v rozlišení třeba 1650x1050 se zpožděním 10ms... *1* ale pro vykreslování obrazu u akční FPS je zpoždění 10 ms opravdu moc. Tohle totiž nejde srovnávat s MP hraním a pingem. Zpoždění ping je jen zpoždění o pozici ostatních hráčů ale samotné vykreslování probíhá se zpožděním mnohem menším. -
áno to súhlasím, na druhej strane každý má ten svoj prah citlivosti niekde inde, niekomu stačí 70ms, niekomu vadí aj 20ms. Ale z reakcií zo zahraničných fór viem, že takéto hranie skutočne nie je žiaden problém a pokial je odozvo okolo 15-20ms tak sa na to dá veľmi dobre zvyknúť.
A táto odozva sa ku SLI nezapočíta, keďže k onlive samozrejme SLI nebude potrebné. -
Ano, dá se to tak říct. Rozhodně na mě působili dojmem, že hra snad neprošla balancováním. To, že je ve hře nějaký tuhý nepřítel mi opravdu nevadí, ale jsou nějaké hranice.
-
VasekPasek: Ty jsi snad tu hru ani nehrál (O_O)
-
Takže mutanti ve FarCry ti vadí protože byli moc tuzí? Pořád jsem nechápal co lidem vadí na mutantech, když to byla nedílná součást příběhu. Pro mě byli mutanti v pohodě, dával jsem si je jako malinu, dohráno několikrát na obtížnost 4/5. Kdyby to šlo modifikovat, dám jich tam víc, no až na ty pitomé checkpointy které neumožňují pořádnou obtížnost. *9*
-
Stalker a otevřený svět?! Takový vtip jsem dlouho neslyšel. *1* Vždyť ty mapy jsou tak malé že to je větší koridorvka než Crysis a i Half-Life 2 Ep2 má místy rozsáhlejší mapy.
-
Je příšernej. Ale asi nemusíme očekávat, že by si někdo dal tu práci a udělal systém pořádnej :(.
-
Tenhle system diskuze zda se mi ponekud nestastny *5*
-
Mechwarrior: Ja se spatne vyjadril, myslel jsem tim to ze na hrani napr. FPS je potreba co nejmensi odezva, a i samotny hw PC uz ma dost velkou odezvu, protoze pri pridani druhe karty do SLI ta odezva uz byva videt. Proto si myslim ze prvni by se mela resit odezva a ptam se zda je vubec realne hrat takhle "po netu" streamovanou hru, kdyz bezne pripojeni miva desitky ms.
-
ja tiež tipujem masívne roširenia cloud gamingu do 10 rokov, o tom si vôbec nerobím ilúzie. Dovtedy sa budú rozširovať tam kde bude vhodné pripojenie, napokon keď som si pozrel priemernú rýchlosť pripojenia a latencie v ČR tak na tom nie ste vôbec zle a na nenáročné hrania cez onlive by to vpohode stačilo (keby boli centrá v európe).
-
čože ? prepánakrála veď čítaj poriadne, ja som reagoval na toto : "hry musia reagovat s nulovou odezvou" - čo nie je pravda, keďže žiadny PC nereaguje s nulovou odozvou a hry na nich hráme bezproblémov.
-
Dávaj k tomu nějakou krabičku, něco jako klient, přes kterýho se to řeší, podobně jako u kabelovky
http://thetechnopath.com/onlive-cloud-gaming/304/ -
Verim, ze ve svete jsou site ktery to dokazou, ale s nasim pristupem k telekomunikacim a nulove konkurenci to nevidim ani za 10 let. A o tom jakej je cloud v americe se bavit muzem ale moc nam to neda. Ale prijde mi od nich divny resit cenu serveru, myslim ze pro ne bude jednodussi nakoupit servery nez cekat az budou mit lidi lepsi net.
-
Blby primer, mutanti v far cry nejsou dezert, ale hlavni povinna napln. Dezert by mohlo byt maximalne nejake nepovinne dlc, ktere clovek nemusi hrat, kdyz mu 'nechutna'.
A ztotoznuji se s tim, ze Crytek mozna umi naprogramovat dobry engine, ale neumi udelat poradnou hru a jejich pokusy o hru maji sestupnou tendenci. Na Far Cry jsem alespon ocenil multiplayer, crysis 1 bylo zklamani a crysis 2 uz mi po precteni nestal ani za porizeni, protoze evidentne zcodovatel. -
To je dobrý. A to potřebuješ nějakou aplikaci a počítám, že i zapnutý (výkoný) pc s internetem a to samé u notebooku?
-
To jsou zase hlody. Crisis je linearni a po vetsinu tunelovita strilecka, u ktere se premyslet nemusi. Taky me nebavil. Far Cry jsem rovnez hral do 'doby' mutantu. Na crysis 2 jsem si uz nechal zajit chut.
Nikdo me nemuze obvinovat, ze nemam rad hry z otevreneho sveta, protoze mam rad stalkera, oblivion, fallout 3, red dead redemption a radu dalsich her s vice ci mene otevrenym svetem. A na rozdil od her typu cod, ktere proste nehraju. A crysis ma proste bliz k CoDu nez k Stalkerovi, se svobodou volby nejen taktiky, ale i konani a zivota v hernim svete. -
Že si hru nenainstaluješ na svuj PC, ale na nějaký vzdálený, vlemi výkonný. K tobě akorát internetem přijde obraz - tím pádem můžeš teoreticky hrát i velmi náročný hry na hardwarově slabym PC.
-
Ja nerozumim proc na to ze "lag by hrani vadil" pises ze zadny PC nema nulovy lag. Zni to jako kdyby ten ping pridany streamovanim nevadil.