Přejít na výpis diskuzí
Crytek zatím cloud gamingu nevěří kvůli cenám HW
15.9.2011 | Aleš Smutný
99 příspěvků
-
Pardon, cloud gaming.
-
Co je to ten could gaming?
-
??? no veď to je pravda... nerozumiem prečo to píšeš ?
-
Mě teda cloud až tak nevadí, skvělá věc pro lidi mající notebooky (třeba na kolejích). Ale podle mě hlavní nevýhoda, kterou tu zmiňuje málokdo, je nemožnost modifikací...a bez těch bychom přišli o hóódně zábavy:)
-
"U her je potreba nulova odezva" "Zadne PC nema nulovy ping"
-
nevkladaj mi do úst čo som nenapísal, ok ? samozrejme že vadí ak tam onlive pridá 100ms lenže to je problém dočasný ! ... tak ako som písal vyššie, tam kde je dobrá sieť a centrá vo väčšom počte je odozva 15-20 ms čo si 99% hráčov vôbec nevšimne.
-
tie siete s malým pingem už existujú predovšvetkým v USA a iba na určitých miestach a hráči s onlive tam majú latencie pod 20ms (niektorí čo bývajú blízko centier aj 15-13) čo je úplne dostačujúce. Je iba otázkou času kým sa to rozšíry i po európe.
-
Aha takze proto ze zadny PC nema nulovou odezvu tak nevadi ze tam online prenos prida dalsich 100ms ? zkus si to pak zahrat. A jinak moje PC ma nulovou odezvu pridanou prenosem po siti, protoze nic po siti nestreamuju. Ale uz ta dvojnasobna odezva co jde z toho ze mam SLI je nekdy hodne videt. Nedokazu si predstavit hrat FPS a mit tam jeste dalsich 10,20,30 ms z prenosu.
-
No, pokud tu mluvíme o tom, že je výkonný Pc někde blízko v jiné místnosti (jak jsem pochopil z prvního příspěvku), tak pořád ten smysl nevidím.
-
- s nulovou odozvou žiadne PC nereaguje
- prenášať HD obraz nie je problém, všetko závisý od pripojenia. -
Pokud se napojíš na server, kterej onu divx streamuje, tak si ji stáhneš docela snadno, co ty na to:)? Něco jako download tlačítko na megavideu:) Otázka je, jestli by se pak dal rozšifrovat onen datovej stream
-
"PC hardware bude vždy výkonnější než internetová síť jako taková"
ako to myslíš ? snažím sa na to pozrieť z x strán ale skutočne neviem čo tým chceš povedať. Zrovnávaš výkon s PC s pripojením ? alebo výkon PC s potenciálnym výkonom cloud centra ? dúfam, že nie, v prvom prípade je to nezmysel a v druhom je centrum 1000x výkonnejšie ako samostatné PC.
Cloud comp je možne pre mnohých, hlavne náročných hráčov sklamanie ale nezmysel to určite nie je ... naopak je to budúcnosť kam začínajú smerovať nie len PC hry ale aj mnohé profi aplikácie. -
V určitých případech mělo, třeba hraní náročných her na nějakém slabém HTPC v obýváku u televize s tím, že hra samotná běží na výkonné mašině někde jinde. Nebo hraní na tabletu (třeba s gamepadem).
-
Právě to mě na nich dost vadilo. Nemám nic proti větší obtížnosti, ale tohle byla vyloženě frustrace. Když třeba v úzkém koridoru, kde toho moc co se taktiky nevymyslíš po otevření dveří vyběhne mutant, kterej vydrž až nezdravě moc, je to celkem problém. V kombinaci s check pointy (pokud si pamatuju, nebyl tam normální save) to bylo vyloženě ubíjející. Přišlo mi to, že autoři vůbec tyhle části nějak netestovali (co se hratelnosti týče) a přesto stačilo prostě jenom udělat mutanty třeba o něco míň odolný a hned by to bylo lepší. A prostě to tak je, když si pročtete různý dojmy hráčů a jejich recenze, dost časo v záporech vystupují právě mutanti.
-
A potrebujou ty profi aplikace prenaset HD obraz a reagovat s nulovou odezvou ? hry jo
-
Aha. A proto se v prostředí profi aplikací už směle clouduje. TOHLE ^ je naprostý nesmysl.
-
Az se jim podari "ochcat fyziku" a budou site s malym pingem mezi zakaznikem a serverem, pak muzou premyslet o HW.
-
Clound je naprostý nesmysl. Stačí taková úvaha: PC hardware bude vždy výkonnější než internetová síť jako taková a jak se asi může přes síť dostat více dat než přímo z hardware GPU v PC? Je jasné že z inet sítě nikdy nemůže být lepší obraz. Navíc Clound neumožní žádné modifikace hry, sice to je u her dnes minimální že by umožňovala modifikace ale doufám že se alespoň toto udrží jako standart u her jako byl Half-Life 2 nebo DOOM 3 v jejich pokračování.
Navíc cena za používání Clound bude vyšší než nákup vlastního PC... ale v herním světě se ujalo už mnoho blbostí takže Clound jakousi šanci má. *10* -
FarCry je dobrá hra a mutanti tam byly moc dobří... bez mutantů by to byla nudná hra a mutantů tam mělo být víc. Škoda že Crysis nebylo směrem inovativním, tam byli nonhuman NPC nepřátelé mnohem slabší než FarCry mutanti.
-
Jak chces jako stahovat cloud? To je jako kdybys rek, ze si hru stahnes z toho, ze ti ji nekdo pousti v DivX.