Přejít na výpis diskuzí
Čtvrthodinové video z hraní postapo RPG Wasteland 2
9.2.2013 | Petr Poláček
422 příspěvků
-
Dle videa se nepřátelé mají zorné pole jako v Commandos 1.Tedy dost zastaralé.
Škoda,že sami nezačnou boj a čekají na zásah.Kdyby viděli lépe a ne pouze do malého úhlu mohlo by to být zajímavé.
Možná zde byla pouze monstra co se chovají pasivně. -
Bude tam i integrace s facebookem abych mohl lajknout nekomu neco rovnou ze hry a podelit se o to na nastence ? :)
-
No jako těším se, ozvučení kvalitní, ale dneska se nedá věřit nikomu, snad kromě Valve. xD
-
Nenahovorené texty nie je žiadna hardcore fíčura, ale bola to z núdze cnosť, lebo nato traja vývojari, čo kedysi robili hry pre pár sto tisíc nadšencov, nemali prostriedky.
To, že to nerobí Fargo - syn miliardárov, je len šetrenie peňazí, čo vyzbieral od chudákov ( v porovnaní s jeho rodinou). Šetriť na kvalitných grafikoch, browserovom engine.....kks...tá hrá bude čistý fail, 10 rokov zastaralá technologicky a odflánutá...čoho sa Fargo chytil za posledných 10 rokov to po*ral......
pár geekov si tu tým bude ho*iť aký sú hardcore....ale tá hra bude lacný paškvil za pár 100tisíc dolárov, za zvyšok si Fargo kúpi Masserati a dom na Bali :-) Hehe, ale tak to je.....peniazie idú od hlupákov k tým múdrejším a bezškrupulóznym *16* *14* *14* *16* *14* *14* *14* -
-
This is why we can't have nice things. Vždycky se najde militantní slovák, co nám to všem "tupcum" vysvětlí. Jdi si hrát Salaš Manager 2013 a ušetři nás svých mouder, díky.
-
-
Trolled softly.
-
-
-
Ako sorry ľudia, ale toto je projekt za tretinové peniaze od tvorcov Titan Questu.....a vyzerá to oproti Wastelandu ako Diablo 3 versus ruský Postal 3.....mi nepovedzte, že tie peniaze niekde nedefraudujú, keď to vyzerá ako 8 ročná hra!!! Nie som žiaden hejter, o Fargovcoch som zistil úplne všetko, milujem staré RPGčka, Baldurs Gate, Fallout 1&2 srdcovky, Diablo, ale v roku 2013 a za 3 mil.dolárov, ktoré im ľudia dali s dôverou, chcem produkt, ktorý bude vynikajúci i po technologickej stránke!!!
rovnako to je pre Alpha ako Wasteland 2, ale to sa nedá ani porovnať, však na pozeranie na Wasteland 2 si musí človek dať tri Kinedrily!! Tú hru robí pár ľudí na zastaralých technológiach, aby to bolo čo najlacnejšie!!! to je úplne jasné.
http://www.youtube.com/watch?v=PqGP4LT_cYo -
-
Souhlasim s tebou ale jak vidíš kakáš jim tady na modličku, takže tě budou všichni kamenovat, jsou to jen zaujatí idiioti
-
-
Copak. Zmenil jsi si nick a sam sebe podporujes?
-
-
Jo BTW ty bllbečku, pokud sem si všiml dobře, tak kolega je slovák, Já slovenksy psát neumim.
-
boha co to meleš?? xD kdybys sem chodil častěji do diskuzí tak bys vědětl že já už sem tady pěkně dlouho. Hlavně nevim proč vždycky když někdo s někym souhlasí, tak to hned musí bejt on s jinym Nickem... vzpamatujte se lidi. Jen proto že z něčeho učůráváte vy, neznamená že budou i ostatní. Ten Wasteland prostě vypadá špatně, už jen zvolenej "Styl" grafiky...
-
-
Narozdil od tebe, pokud tedy umis cist,se snazim s Fargoberg slusne diskutovat,prestoze si o jeho nazorech myslim svoje. Ty tu napises dva posty a hned vsem nadavas do idiotu a blbecku.
Jsi normalni? -
-
To je hezke. Ty nam nadavas do idiotu a vadi ti nadnesena poznamka. Boze,boze
-
"Copak. Zmenil jsi si nick a sam sebe podporujes?" mluví za vše, netřeba s tebou dále komunikovat
-
-
-
-
-
To co jsi to postnul jako tvuj technologicky vzor vypada rozhodne hure nez Wasteland 2 v kamerovem demu. http://www.youtube.com/watch?v=_q3bk5os1eQ
Jedine s cim bych souhlasil je HUD pri rozhovorech. Jako by z oka vypadl hram z dob Falloutu a prilis moderne tedy nepusobi. Snad bude ''upgradovan''. Taky volba denni doby neni podle me pro ukazku zvolena prilis vhodne. Chtelo by to jasny den:)
Kinedril si klidne dej. Hra vypada skvele uz ted v alfa verzi -
Jsi zaujaty blb.
-
-
Naopak! Ty seš zaujatej blb, z nezaujatého pohledu ta hra prostě vypadá š p a t n ě!
-
-
Mne se libi, vytvarne je ok. A na dobrych hrach si cenim uplne jine veci, nez nalestenou grafiku. Jsem rad, kdyz se penize na vyvoj vynakladaji ucelnejsim zpusobem.
-
-
vždy lepšie blbý ako slepý *3*
-
-
-
Omyl, smazáno.
-
Zklamání.. Zatím to vypadá jako prachsprostý RPG s turn based combatem. Jděte se vysrat. To už vážně není nikdo schopnej přijít s něčim inovativním?
-
-
bež si zahrať nejakú taiwanskú mmorpg a kráľovský žáner, t.j. izometrické rpg s turnbased subojmi nechaj pre pravych hracov *5*
-
-
A hele, elitista. A já tak doufal, že váš rod už vymřel.
-
-
Pláčeš na špatným hrobě, W2 je zatím přesně takovej, jakej ho fandové chtějí mít. *3* Her je na trhu dost, zkus to o dům dál, chápu, že tohle nemusí být pro každého.
-
Pravda. Zatím to vypadá na to, co slíbili.
-
-
Co všechno vůbec slíbili? Nemůžu najít kloudnej FAQ, shrnutí.
-
-
to, co vidíš. a pár věc navíc. Sumarizaci vývoje za posledního cca půl roku právě píšu
-
-
-
Inovativním? Spíš se běžtě vy_rat se všema úžasnýma novýma inovacema. Trh je přehlcenej všelijakýma kravinama, co nemají hlavu a patu. Možná s pěknou grafikou, ale to je tak všechno. Už když jsem četl první oznámení o téhle hře, začal jsem slintat. První gamplay mě uklidnil a strašně potěšil, je to přesně to, co mi dnes chybí - návrat ke kořenům, na inovace já ti z vysoka se_u! *3*
Moc doufám, že se jim to povede... -
-
Zas tohle je trochu zbytečný. Všechny (nechytat za slovíčko prosím) hry byly jednoho krásnýho času inovativní. Inovace je dobrá věc, ale ne, když vybíráš prachy na oldschool. Přesto v tom Wastelandu pár (re)inovativních prvků je.
-
Já bych spíš řek, že je trh zaplněnej srágorama na jedno brdo, aby jim to mainstreamová komunita zaplatila. Lojzové z kickstarteru maj ruku volnější. Osobně bych čekal, že se ta tvůrčí volnost projeví víc. Btw třeba se po*er. :D
-
-
-
Nejvtipnější je,že podle dnešního "Kůůůl" trendu je tenhle herní hnůj považován za něco převratného či inovativního.Těším se jak nám teď zdejší redakce bude týden co týden sem předkládat jeden článek za druhým,kde se jen šustne slovo Wasteland a pomaličku si tak bude připravovat svou půdo pro další "Desítkovou" pecku..Herní nedostatky budou taktně zamlčeny,grafické nedostatky se označí za retro styl a stupidní hlavní dějová linka bude je uměle nafouknutá bublina,která se na povrchu bude tvářit děsně napínavě a tajemně,ale uvnitř bude prázdnější než naše peněženky..možná by mně to tak nevadilo a neryl bych do toho nebýt kritiky Ačkových titulů jako např. COD..Kritika se valila ze všech stran ..tupá střílečka,krátká herní doba,nudnej multiplayer,tupá umělá inteligence,zastaralej engine,je to furt na jedno brdo a tak dále...Výseledek je takovej,že se jedná o jednu z nejprodávanějších her na světě s miliony fanoušků,kteří jí hrají dennodenně.Narovinu..Wasteland 2 se zařadí k hernímu odpadu a rok po jeho vydání si na tenhle herní průjem nikdo ani nevzpomene,kdežto COD se bude ještě hrát mnoho a mnoho dalších let..
-
-
Nejdřív jsem si myslel, že je to pokus o laškování a obyčejný trolling, ale jak vidím, asi to opravdu myslíš vážně. COD, stejně tak jako většina dalších podobných titulů, jsou jen tupý střílečky, který většině hráčů, kteří k nim kdy zavítají, slouží jen jako drobný odreagování, který nutně dříve či později přestane bavit. A grafika může být klidně fotorealistická. To ale samo o sobě prostě nikdy nezmění ten fakt, že je tu celá řada hráčů, který baví přemýšlet u her jiných žánrů, v příběhově hlubších liniích.
Fargo je legenda a tituly jako byl Fallout nebo Wasteland, prostě zůstanou v mnoha hráčích po zbytek života, což se COD ani podobným "jakotitulům" bohužel nikdy nestane. -
-
Nesouhlasim, sice jsem COD nikdy nehral, ale je naprosto evidentni, ze i COD zanecha v lidech hlubokou kulturni stopu. Kazdeho bavi neco jineho a COD proste dokaze oslovit obrovskou spoustu lidi a to nebude zapomenuto, at je kolem nej hate jaky chce.
-
tak pozor. i tupy strilecky jsou super! ted hraju konecne poprvy v zivote poctive a trochu vic soustredene dooma (1/2) a uzivam si to naprosto spickove. na ultra violence je to nadherna casual hra, kdy clovek sedne, do ctvrt hodiny probehne level i se vsema secretama a pritom si naprosto skvele zastrili.
naznacovat (tak tve vety chapu), ze cod ma fotorealistickou grafiku je zcestne, uz ted je sto let za opicema.
rekl bych ze se dale mylis v tom, ze codko nezustane jako legenda do konce zivota. uz ted pro mnohe lidi jak vidno je.
nic to nememni na tom, ze jsem porad spokojen s mymi penezi vynalozenymi na W2. -
-
OPRAVA: poptávka samozřejmě určuje nabídku *4*
-
Je zde několik věcí, co jsem myslel jinak, než se třeba zdá, je potřeba to chápat v širším kontextu (kdybych měl každou větu rozepisovat co jak přesně jsem myslel, tak to bych musel text obsáhnout asi v 5x delším projevu). Prostě každý si občas někdy zahrál (zahraje) střílečku, ale dříve či později to přestane bavit, s tím holt nic nenaděláš.
V člověku to žádnou velkou stopu (spíš žádnou) kvůli příběhu ani grafice (ale pozor, grafiky a třeba i programátory velice uznávám - to je věc druhá) rozhodně nezanechá (jakžtakž příběh najdeš asi tak v jednom případě ze sta). Grafika těchto žánrů, ta jde stále nahoru (netvrdím přece, že COD má fotorealistickou grafiku, myslel jsem to obecně na dnešní pojetí těchto her - někomu se to líbí, a to ne zrovna málo). Ale ta příběhovost a nelineárnost je věc, která je srovnatelná asi tak s množstvím šafránu po rozbalení (libovolnýho) balení... :-) Takže i když jsou střílečky odlišný žánr, který přímo nejde srovnávat s jinými žánry, a můžou někoho zabavit, tak rozhodně jen zabaví, ale časem omrzí, a tím to prostě končí. Přidaná hodnota se tam hledat nedá.
Tituly jako Doom 1, 2, Wolfenstein a několik dalších jsou starý oldschool gamesy, který bych si v žádným případě nedovolil špinit ani je srovnávat se současným trendem, který jde jiným směrem a který taky plní a hraje dost jinou roli (nabídka určuje poptávku bez ohledu na to, co tady řeknu já..., což je ten hlavní hybný mechanismus). No a starý gamesy (pokud se teda teď bavíme o těch střílečkách), ty totiž narozdíl od těch dnešních rádoby graficky vyšperkovaných stříleček daly arkádovost a zážitky, který zůstaly v mnoha hráčích taky až dodnes.
Díky bohu za Farga a spol, což jsou lidi, kteří dokáží slyšet hlas starších gamerů a nebojí se vykročit, ať už na kickstarteru nebo jinde, do starších vod, s rizikem neúspěchu a s možností úspěchu zároveň. Lidi se zkušenostma a širokým pojetím her (příběhově, dobrým rozhraním apod.), jsou lidi se zaujetím i pochopením toho, že teď se někdo ptá, teď někdo po něčem volá...
Je až směšný, jak se někdo za každou cenu vysmívá třeba grafice starých falloutů nebo tomu, jak teď vypadá Wasteland 2. Srovnávat grafickou stránku obyčejné střílečky s komplexní hrou a nelineárním světem po všech stránkách, to je totiž opravdu přinejmenším dost úsměvný.
Abych to už pomalu ukončil, nemyslím si, že každý, kdo kdy hrál nebo bude hrát tupý střílečky, jak jsem je nazval, se nutně má označovat stejným titulem (pokud je to jen jistý druh zábavy a chvilkovýho odreagování), nicméně na straně druhé nevěřím tomu, že někoho střílečky dnešního žánru můžou bavit i dejme tomu po čtyřicítce nebo po mnoha letech hraní. Nemá to prostě šťávu a z dlouhodobýho hlediska se mi to zdá dost povrchní.
Ale názory na hry, život i ostatní věci asi měníme až teprve s věkem, po přehození jistých hodnot ve vlastním žebříčku. Proto bych svůj dost ze široka pojatý názor na věc ukončil těmito slovy:
Proti gustu žádný dišputát. ;-)
-
-
Tady mě mezí, že jde dát "like" jen jednou :) naprosto souhlasím. Srovnávat odreagovávačku - to, že mě baví CSko, a drtíme ho ještě porád s kámošema, tak to neznamená, že je to ultimátní hra, o který bych se s někým bavil.
"Tyjo a tak jsem si tam kempil a postřílel je všechny jako na jatkách." - tak tohle fakt ne.
Naopak hlášky například z Portalu, nebo i ten Fallout, mraky a mraky her, který dokázaly zaujmout něčím jiným, než střílením po všem, co se hejbe, to je něco jinýho.
Někdo tu zase, zdá se mi, míchá jabka s hruškama. Je to asi jako srovnávat Toyotu Prius s např. Ferrari F430, ano, oboje jsou to auta, ale tím veškerá podobnost končí :)
-
-
COD je jako hambac z mekace, takze ,,dobrou,, chut
-
-
"Podívej, zrovna jedeme cheese."
-
-
Asi tak nějak.
-
chyba... pokud nějaké COD vyjde ve stejnou dobu, tak dřív než se lidem Wasteland 2 omrzí vyjdou 2 další COD a na to minulý "Fanoušci" uplně zapomenou *15*
-
-
Jojojojo..dobrej žvást..všechny díly Call of duty se hrajou dodnes a to v hojný míře...A´t chceš nebo ne a já vím,že stejně jako většina zdejších tupounů nechceš je prostě fakt,že serie Call of duty se stala v herním světě naprostou bezkonkurenční legendou,na který se nějaký Watenland jen smutně kouká ze spodku špinavýho kanálu.Já si jen počkám až to přijde do prodeje a obvzláště se těším na to,kolik kopii se prodá..
-
-
Sakra ty se musis hodne nudit,ze te bavi psat takove dlouhe zvasty,ktere stejne temer nikdo necte. Nuda je svina
-
aha takže vysoké prodeje = kvalitní hra ? *7* vzpamatuj se
-
-
aha, takže nízké prodeje = kvalitní hra? *7* vzpamatuj se
-
-
otrok: muze, ale nemusi, neni tam zadna kauzalita. Proto nejde rict, kdyz se to hodne prodava, je to kvalitni. Pricemz to rikam obecne bez vztahu k jakekoli hre.
-
Film Kameňák Zdeňka Trošky má vždy velkou sledovanost a je hodně oblíben... Je to ale kvalitní film? A druhá otázka - je Zdeněk Troška kvalitní režisér?
CoD je stejný případ jako Kameňák -
Může, ale u COD to neplatí.
-
Stejně tak klidně může mít kvalitní hra vysoké prodeje.
-
Klidně to tak může být.
-
Aj ked Farmiville je zadarmo, ololol
-
To tvrdis ty, on len pisal ze vysoke predaje nezarucuju kvalitnu hru. Farmville by bola potom hra vsetkych hier.
-
-
-
-
-
-
Nemůžu se dočkat, až to bude venku. *14* *14*
Jakožto velký fanoušek původních Falloutů (F2 je má nejoblíbenější hra :)) po wastelandu okamžitě skočím, drapsnu a na dlouhou dobu nepustím (pokud to během vývoje nějak nepodělají, což se doufám nestane)! *14* -
Wasteland 2 je moje nejocekavanejsi indie hra. Doufam ze to bude stat za to a aspon trochu to ozivi zanr tahovych taktickžch her zapadniho strihu.
-
-
Tak zrovna indie bych to úplně nenazýval.
-
-
A proč ne? Jsou to přece nezávislá vývojáři nebo ne?
-
-
Jasně, ale přece jen je ten budget někde jinde...
-
-
Indie neni o nakladech, ale o stylu. Komercni hra je podrizena marketingu, jde v ni predevsim o byznys. U indie titulu jde predevsim o hru samotnou, vetsinou nema komercni potencial a i kdyz ma, neni mu podrizena. Treba minecraft.
-
-
"Komercni hra je podrizena marketingu, jde v ni predevsim o byznys." - Tohle prostě není pravda. Neříkám, že tomu tak často není, ale podle mě generalizuješ a vidíš to až moc černobíle.
-
-
-
-
-