Přejít na výpis diskuzí
Čtvrthodinové video z hraní postapo RPG Wasteland 2
9.2.2013 | Petr Poláček
422 příspěvků
-
Keďže niesom v tomto moc zainteresovaný, ale hral som Fallout celkom dosť, ako aj napriklad taky tactics, tak ma to zaujalo.
Hra sa mi páči ako celok, čo ponúka, ale čo sa mi nepáči je trošku animácia pohybu. Toť môj bezvýznamný názor. Hovorte si čo chcete, nemusí to byť graficky žiaden skvost, ale animacie pohybu keby mali zvladnute by bolo super. :) -
-
na fórech je to častá výtka, takže myslím, že to budou ještě leštit, i kdyby to původně neměli v plánu.
-
-
Tak potom super. :)
-
-
-
Engine Unity je budoucnost, takže za mě palec nahoru.
-
-
dělat v tom např. RPG bych zrovna něchtěl teda.. :)
-
-
-
-
Vizuálně i hratelnostně to jsou klony 3rd person akcí, tj. toho co tam jde udělat nejlépe. Od toho se odklání dost těžko a ty hry jsou hodně generický.
-
-
A proč ne? Na RPG je Unity uplně ideální.
-
-
To je spíš taková mezi fáze. Budoucnost je HTML5 a WebGL hry přímo v browseru.
-
budoucnost ceho, low budget nezavislych hier ?
-
-
Co jsem na to koukal znova tak se obává toho Keywords systému.
1.Často nevím co tím hrdina myslí když tam je jedno slovo a on pak řekne anebo udělat něco co nechci.
2. Vypadá divně.když tam dá "Help" a hrdina řekne to přesně to samé "Help" jako kdyby uměl vyslovit pouze jednoduchá slova.Kdyby alespoň se zeptal nějak ve smyslu pomoci ale on prostě řekne to jedno slovo.A to je pokaždé.
3.Jak poznám jaké klíčové slovo napsat když nemusí být na seznamu? :) Jestli to budou pouze easter eggy pak OK,ale když to bude důležité pak by mně zajímalo co tam má hráč sledovat aby věděl co použít. -
-
To me na tom videu taky zarazilo... že tam jen dám nějaký jedno slovo a druhá postava na to reaguje normálně dialogem... ještě jsem se s tím v životě u žádný hry nesetkal, tkaže mi to přijde tkaový zvláštní...
radši bych asi normální klasiku, jaká byla ve všech falloutech, kdy s danou osobou normálně komunikuji, můžu si přesně volit co řeknu, na jaké téma chci rozhovor vést, taky v jakým tónu, jeslti chci bejt hodnej a milej, nebo trošku drzejší a nebo osobu poslat přímo někam... :-) -
-
Albion to ma presne teakhle resene
-
Nemáš to trochu popletené? :-)
-
-
nevím co bych měl mít popletené... nevím jestli sem to napsal dostatečně jasně, aby to šlo pochopit.... takže repete ve zkratce....
ještě nidky jsem se s tím systémem dialogů keyword ještě nidky v žádný hře nesetkal, a přijde mi to trochu divný.... byl bych radši za klasiku jako byla ve F1 a F2.... -
-
Dialogy v Morrowindu fungovaly na podobném způsobu. Zas tak problematické mi to nepřišlo. U Wastelandu 2 to taky dává, plus mínus, smysl. Hráč nemá žádného pevně daného hrdinu. O tom Wasteland 2 celkově není (a to mi na hře, asi jako jediná věc, trošilinku vadí). Na pořádného hrdinu, kolem kterého se točí celý příběh, si budeme muset počkat na Project Eternity *4*
-
-
Nedávno jsem si při pročítání stránek o Eternity říkal, že až tuhle hru dohraju, tak můžu klidně chcípnout. *1*
-
Do Eternity hodili možnost rolnout si celou grupu anonymních panáků jako možnost pro ty, co tomu dávají přednost. Vzhledem ke avizovaným vztahům v partě to bude fakt okrajová záležitost a podle mého i trochu škoda nehrát s NPC dobrodruhy *4*.
Jak to ve hře bude řešené netuším (a možná ani oni ještě ne). Já to zas tak moc nesleduju, pročítání Eternity stránek ve mě nezdravě zvyšuje úroveň nedočkavosti na tuhle hru *15* -
Santa: Pokud si dobře vzpomínám, tak u Eternity nepůjde o rolování celé party ve smyslu IWD. Ale půjde to udělat tak, že k tvému hrdinovi si budeš moct dotvořit partu anonymních panáků podle vlastních preferencí. Tzn. že koncepty se tu nekříží, pro obě pojetí platí, že máš ústředního hrdinu. Ta možnost tu je asi jen pro případ, kdyby ti npc neseděli, ale nechceš být solo...
BTW, tuším, že hra by se měla přizpůsobit i tomu, hraješ-li sám. Teď ale nevím, jestli to říkal sám Sawyer, nebo to bylo jen přání komunity. Tak abych nekecal... -
http://forum.madbrahmin.cz/images/smilies/rock.gif
-
U Eternity hlavní HRDINA je, tím jsem si zase jistý já *1*. Parťáky budeš rekrutovat cestou. Měla by se tam někde vyskytovat možnost si narolovat celou partu, ale primárně je to děláno jako klasika. HRDINA je jenom jeden (hráčova postava) a kolem něj se točí hra. Cestou potkáváš postavičky, které můžeš přibrat do grupy. Jako Baldury (pro mladší jako Dragon Age: Origins). Což mě osobně vyhovuje víc. Bez pořádného HRDINY to prostě nejde *15*
-
S tím Icewind Dale jsi uhodil na hlavičku. Wasteland je podobně pojatý, jen nebude lineární. Ale ano, co se týče predispozic party party (žádné nejsou), je to shodný koncept.
Co se týče Eternity, ten nějak nestíhám sledovat, takže si nejsem jist, jak to s partou je. Ale čuju, že se tam přistoupí k backgroundu ústřední postavy (po vzoru Baldurů, řekněme). -
MrSanta: no díky i za toto info. už nějakou představu tedy mám.
-
ucho: Project Eternity bude taky grupovka, ale začneš "klasicky" s tebou vytvořeným charakterem, kolem kterého se to bude všechno točit. Cestou budeš nabírat parťáky, rozhodovat se koho vezmeš a koho ne atd. Ale tvoje postava bude HRDINA. Wasteland 2 nemá HRDINU, jehož příběh by byl hybnou silou celé hry. Neexistence klasického HRDINY byla inzerována hned od začátku kickstarteru, nepletu-li se.
Jestli jsem to pochopil správně, tak si vytvoříš na začátku W2 několik postav a valíš do hry jako v Icewind Dale. To je ovšem jenom má spekulace, W2 jsem zas tak detailně nesledoval. Smejki by mohl doplnit detaily *3* -
já myslel že u Project Eternity je to nämlich to samý s tou skupinou. není?
-
-
-
-
-
a) hrdina nemluví, mluví jen NPCčka. V rozhovorech se pouze zaznamenává, jaké téma hovoru (keyword) hráč vybral. To se celkem šikne při orientaci.
b) není tam hrdina, je tam parta. Parta vybírá téma hovoru. -
-
Problém může nastat (nastal u ME když jsem ho hrál),že dám klíčové slovo a nevím co řekne.Prostě nadhodíš téma a pak se to nějak vyvine a nemáš možnost to ovlivnit.
Parta,Hrdina to je jedno když nikdo nic neříká a pouze jedno slovo.Vypadá to jako kdyby neuměli mluvit a jen čuměli.
- Pro uvěřitelnost postav bych tohle očekával.Hrát delší dobu za partu kde padají pouze jednotlivá slova to je horší jak robot.
Původní hru jsem nehrál tak možná je nějaké vysvětlení. -
-
u ME jsou sumarizace reakcí, ne klíčová slova. Tady si musíš domýšlet, jak asi rozhovor probíhá. Zásadní problém však je, a to se zřejmě snažíš vyjádřit, že si rozhovor domýšlíš az zpětně dle reakcí NPC, nikoliv předem již před volbou klíčového slova.
-
-
Jo tak jsem to myslel.
-
-
Jo, je pravda, že klasický dialogy alá Fallout 1 a 2 by mi vyhovovaly víc, ale když kouknu na dnešní hry, tak jsem rád i za ten keyword. To jestli bude dobrý, nebo ne, bude záviset jak dobře budou napsané dialogy.
-
-
-
-
Nejvetsi stranda je, ze vetsina zdejsiho osazenstva tvrdi, ze tohle neni RPG ale tahova strategie *1* doporucuji dotycnym alespon prostudovat treba anglickou wikipedii ohledne tohoto pojmu *3* Take hlavne s ohledem na Fallout Tactics, ktery je taktez RPG.
-
-
RPG se dá nazvat 90% her, jelikož se téměř vždy člověk ujme role nějaké herní postavy.
Otázka je, do jaké hloubky se bude dát v této hře s herními postavami sžít.
Na wikipedii si může kdokoliv napsat cokoliv, třeba nějaký osel jako...
Tahová strategie to očividně je, RPG všobecně, rozhodně není vidět že by na to byl kladen velký důraz. -
-
Fallout Tactics ma nekolik tactickych modu vcetne real-time i zmineneho tahoveho. Takze ciste tahova hra to neni. Je Baldur's Gate nebo Dragon Age strategie? Ty hry maji real-time mod s moznosti hru zapauzovat. Jaky je v nych zasadni rozdil proti FT?
-
Klasické pomatení pojmů. V RPG roli vytváříš, ne přejímáš. U cRPG jsou logicky technická omezení, proto přejímáš jednu z mnoha mnoha prednavržených rolí. RPG (sub)systém je tedy jakýkoliv, který není lineární a kde existuje možnost realizace vlastních záměrů vedoucích k různým důsledkům.
-
-
Super, takže jsi řekl:
nemáš pravdu, ale v tomhle případě je to pravda
bohužel nevím o žádném počítačovém RPG, kde by se vytvářela postava od podlahy po strop, vždy se ujmeš nějaké přednastavené postavy, na které pak můžeš stavět
dale, 90% her dnes určité nelineárnosti obsahuje
naopak, překvapivě hodně her nazývané RPG nemají možnost větší seberealizace či ovlivnění výsledku hry -
-
Yep, myslím, že jsi to vystihl dobře. Ten pojem je dnes dávno rozmělněnej.
-
-
-
-
hahaha, to je srandy, hahaha, zasmali se zbrojnosi a odjeli na drevenem koni....
-
-
ponocnej jarda- ten tvuj CoD je jako felicie...pro nenarocne, za malo nakladu a presunovat se to z bodu A do B umi.... ale radost z jizdy z ni mit nebudes. Ja jako inteligentni clovek nechapu, jak si nekdo muze koupit CoD. Jestli kvuli MP? Na to tu jsou zajimavejsi tituly (na novej Unreal Tournament by uz byl cas...)
-
-
To je teda dost blbé srovnání. Mnoho lidí jezdí Felicií i protože prostě na lepší auto nemají. U her cena nerozhoduje.
-
-
Mnoho lidi jezdi s Felicii,protozeje to pohodove a levne auto,ktere vas doveze vsude. Opravi vam to vsude,nestoji to mnoho a je spolehlive(s vyjimkou rezaveni karoserie). O mnoho novejsich aut se to same rict neda.
-
Neni nic na svete, u ceho by nerozhodovala cena .) Vzdycky to je jedna z vlastnosti produktu a ta proste rozhoduje tez .)
-
-
jasně, už vidím, jak stojíš v krámu a vybíráš hry podle ceny...
-
-
Tak to mi ver, ze ano :) Ver, ze si radsi koupim hru za 900 nez za 1500.. a vis proc ??? PROTOZE SI NA TO VYDELAVAM ! .)
-
-
U her je to prece jen trochu neco jineho, u her to neni otazka ceny, ale casu. Kdyz se ti hra libi, tak sice koukas na cenu, ale rozhodujes se mezi tim, jesti hned ted nebo az pozdeji.
-
-
-
-
-
Představ si že ne každý člověk chce u her přemýšlet, a já si lepší odreagovačku představit neumim.
-
-
Jestli se Ti nechce premyslet, tak si zahrej DS.
-
-
-
Njn, pěkný vidět, jak piráti už slintaj držkou, jak si za můj příspěvek zahrají super RPG...
-
-
Svet se netoci kolem tebe.
-
-
Tak graficky som čakal niečo lepšie, ale to bokom, to ma až tak nezaujíma, aj keď v roku 2013...no, keď old school tak aj graficky.
Súboje sú vyriešené celkom fajn, ale že dá miss na 1 meter to som sa musel zasmiať. -
Sorry, ale vyzerá to príšerne.....hento je extrémne hnusné.
Vyzerá to horšie ako Fallout 2 a o tri triedy horšie ako 6 ročný Titan Quest....
Vedel som, že Fargo (Wells-Fargo bankárska rodina patrí do Bilderberg skupiny) je len vychcaný zbohatlík, ale že vypustí takýto humáč v dnešnej dobe.....lol....polku peňazí z Kickstarteru si uliali určite do vačku a pracuje na tom 5 ľudí na zastaralom engine.
Za polovicu vyrába luxusne vyzerajúce RPGčko české Warhorse.....
Hanbil by som sa normálne ako vývojar niečo také zastaralé vypustiť v roku 2013 do sveta...v takej grafike by to dokázali zbúchať i nadšenci zadarmo, nieto ešte za 3 mil.dolárov akože profi tým.
Alebo keď to porovnám práve s Grim Dawn od tvorcov Titan Questu, 100 a jedno -
-
+- z 70% za to jak to vypadá může UNITY, tam 3D grafika vypadá tak nějak papírově a na detaily se nehraje.
Fallout 2 má grafiku perfektní, 2D je holt 2D :) -
Podla toho co tu trepes, tak aj Fargo to vyraba za polovicu, kedze si ulial polovicu pre seba. Trosku premyslania, predtym ako nieco pozliepas. Inac to ze Wells-Fargo si isto iste vedel este predtym ako o tom pisal Vavra, ze? *7*
-
Souhlasím, vypadá to hrozně. Kdyby na Glitchstarteru zažádali o pár melounů, (a že by jim je lidi dali, stačí jen říct retro, klasika, starý dobrý hry a prachy od zahořklých hráčů uš se sypou) mohli to udělat v nějaké přijatelnější podobě, takhle zas budu počítat pixely na prstech jedné ruky.
-
Ahoj, mě je taky třináct, budeme kamarádi ?
-
-
Ja teda chapu, ze je to jen alfa verze, a to kdo vi jestli, taky chapu ze si tu hru delaji hraci sami.. Ale nak se nemuzu zbavit pocitu, ze to je jen vylestenej Fallout Tactics..
Ted me vsichni ubijou tim, ze to ma super grafiku, atmosferu, ze tomu nerozumim a tak dal.. Ale pro me je to teda zatim celkem dost zklamani. Grafiku nehodnotim, na to je cas, ale ta stylizace.. nic co by jsme uz nekolikrat nevideli. Hratelnost? Jakakoliv tahovka. Ty rozhovory mi prisly az hruzny. Tenhle typ rozhovoru uz je davno pryc a myslim ze neni duvod se k nim vracet. Proste to zatim vypada, ze Fargo dela spis remake nez novou hru..
Nebo spis jinak, kazdej tady rika jak vsichni nadavaj, ale nikdo sem zatim nenapsal (krom "me se to libi") naky rozumny plusy, ktery jsme z ukazky videli.. -
-
Bla,bla,bla. Ok a teď mi vyjmenul aspoň pět týmových taktických RPG za posledních 10 let. Tenhle typ her se prostě už od dob Fallout Tactics nedělá. I FT byla taková labutí píseň. Snad jediné co se tomu blížilo byl poslední X-COM,ale tam to přibližování casual herní komunitě bylo vidět na každém kroku. Tak ho zmiňuji jen jako nepovedený příklad.
-
-
Beres i hry jako tactics ogre na psp?
-
-
Ten projekt vznikl jako odkaz na staré hry typu Fallout, které se už dnes buď nedělají, a nebo mají podobu FPS stříleček. Tak ho hráči financovali a to přesně dostávají. To neni plus?
-
-
Je to plus pro ty, kdo chteji dalsi podobnou hru. Ale v tom pripade je kritika, ktera se i tady na foru na tu ukazku snesla, docela opravnena ne ? Jasne, neni mozne se zavdecit vsem, ale kazdej ma pravo rict svuj nazor, at ti, kteri chteji opet to same, tak ti, kteri by raci, kdyby se ta hra pohla nejakym novym smerem...
-
-
oprávněná? spíš hloupá. to je jako bys šel za Evou a Vaškem a nadával jim za to, že nehrajou heavy metal... přijde ti to jako oprávněná kritika? :)
-
Na kickstarteru je krásný, že hru financují ti, co ji chtějí. A jediná kritika, která je pak oprávněná, je jestli hráči dostanou to, co vývojáři slíbili. Ti kteří chtěli inovativní hru, na projekt samozřejmě nepřispěli, tak je ani nemusí zajímat, když to bylo cílené retro.
-
-
Na druhou stranu, placat se po ramenech a utapet se v nostalgii muzou vsichni ortodoxni fanousci na kickstarteru atd., tohle je objektivni web, ktery hodnoti hry takovy jaky jsou, ne na zaklade toho, ze nekdo je chce tak nebo tak. To stejne plati i o te ukazce. Fanousci muzou byt nadseni, ale z pohledu herni sceny roku 2013 je ta hra podle tehle ukazky zatim dost mimo. A clovek, kterej to rekne, nemusi byt hned hater a debil, ktery necemu nerozumi.
-
-
Ta hra je dělaná prakticky na objednávku fanoušků, kteří tím, že na ni přispěli, dali vědět, že ji chtějí přesně takovou, jak ji prezentovali při uvedení na kickstarteru. Pokud se to někomu nelíbí, že hra vypadá jinak, že si představoval uplně něco jiného, tak brečí sice pěkně, ale na špatném hrobě. Každý si může říct svůj názor, ale takové názory jsou uplně irelevantní. Oni tu hru nedělají pro všechny, oni jsou zavázáni lidmi, kteří si jí předplatili na kickstarteru.
-
Tahove takticke hry prestaly davno vychazet, protoze je mainstream nechce. Tohle neni hra pro mainstream, ale fanousky tohoto zanru. Tudiz kritika, ze to neni pro mainstream, je ponekud mimo. To, ze to neni pro mainstream, neni chyba, to je vlastnost. A tak je potreba tu hru hodnotit.
-
-
-
-
-
Fargo dělá to, co slíbil a to, co po něm lidé chtěli. Udivuje mě, že se teď někdo diví nad přístupu ke hře...
-
-
zatim nelituju toho že sem nepřispěl. Grafika docela LowEnd, HUD pekně hnusnej a celkově fakt nic moc...
-
-
A cos čekal? Frostbite2 engine?
-
kkt
-