Přejít na výpis diskuzí
Cukání a sekání PS3 verze TES V: Skyrim v praxi
21.11.2011 | Petr Poláček
218 příspěvků
-
to ze se nekdo odehraje 90 hodin nez ho hra zacne nudit spis slouzi te hre ke cti ne? vzyt to mas asi jako 70x dohrane Call of Duty, akorat je to vetsi sranda :)
-
http://enbdev.com/enbseries_skyrim_v0092patch5.zip, skus toto alebo ak pouzivas xp tak si nastav kompatibilitu na win98 a po spusteni hry nastav affinity procesu TESV.exe na 2 procesory. Mne to pomohlo. Bud jedno alebo druhe.
-
Tohle je zas na druhou stranu presne to, co me vyhovuje. Mam nekolik dungeonu, kde mi proste zbyl zaverecny boss a nedokazu ho dat. Tak jsem si zasel pro henchmena - natahl na nej legendary draci zbroj, nadopoval se lahvickami a poslal ho odlakat pozornost Bosse a spolecne jsme ho ukutali a ja poslal henchmena zas domu. Kdyz nepomohlo ani to, tak jsem se k Bossovi o 10 levelu pozdeji vratil a ejhle. Uz sel klucina dolu. Tim ze jsem tam byl tak fast travel to obeham rychle. Levelovani je tam jen castecne, coz je pro mne tak akorat. Uz to neni jako oblivion te ten samej bandita co pred 20 levely je na 50-100 ran a misto v kozesine je kazdej vesnican v daedrickym.
Nekdy je to pro mne prijemna zmena dostat quest od vesnicana a pribehnout do pevnustky kde je kazdej na jedno svihnuti mecem a jejich sefik pak na dva az toho pak dalsi Q kdy se stazenyma pulkama beham kolem sloupu a za mnou Master Necromancer ktereho ozobavam 15 minut a premyslim jestli ten quicksave v mistnosti s nim byl fakt dobrej napad *1* *1* *1* -
111 hodin odehrano na nejtezsi obtiznost, prakticky jsem nepohnul s pribehovou linii krome prvni navstevy GreyBeards. 48 level, Nord, zamereni Smithing, 2H, Heavy Armor, Archery, Enchant. (skill 80-100). Muj Nordik je presvedcen ze Magie je pro vsechny ty druhy prihratejch Legolasu a ne pro poradnyho chlapa. A taky o tom ze Skyrim patri Nordum - StormCloack linie je v budoucnu jistota, Companions Guild taky.
Mamuty a Gianty svacim na ferovku, pokud jich neni moc. Jakmile se objevi Elder Dragon je to na 20 minut honicka kolem prekazek, strileni a sekani do ocasu a par loadu - protoze zepredu 450 zivotu ohnem smazne na jeden flus. Frost Dragon je v pohode protoze 50% frost rezist. Blood a normal Dragon jsou uz jen fackovaci panaci.
Zrovna uveritelnost rozlozeni sil mi vyhovuje a je to o objevovani, kde, co, jak. (a ne zmanipulovany MMO styl - region X grindovani newbies 0-10 lvl, region X grindovani 10-20 atd). Vystrizliveni se dostavilo zejmena u questu - casto jsou volby dialogu jen na oko - vsechny varianty udelaji stejne reseni. Spousta Q je udelana tak, ze musite byt zli protoze jina varianta neni nascriptovana a existuje minimum variant. Neni tam rozsahlejsi vetveni variantnich reseni jednotlivych Q. V tomhle smeru je to chudsi nez predchozi dily. Questu hodne ale dost linearnich. Totez vidim u dungenu. Mam jich prolezlych pres 100. Kazdy krasny, unikatni, ale neda se tam ztratit nebo se zaseknout. Hadanky pro zakladni skolu. Mistnosti spojene linearnimi koridory. Semtam odbocka do jedne bocni mistnosti s truhlou nebo pakou aby ses dostal dal do koridoru. No a nelogicnosti typu. Kazda medvedi rodinka ma v nore truhlu kam si uklada korist ze sezranych dobrodruhu :-). Nebo to ze kdyz je obchodnik kamarad muzes mu sebrat v obchode polovinu vybaveni a obratem mu je prodat zpatky.
SPOILER': *16* *16* Treba quest s Forsworn Conspiracy - vse mam rozlusteno, pachatel je jasny. Jarl se se mnou nebavi i kdyz mam vsechny dukazy a jedina moznost jak dal je pro mne nechat se zavrit do Cidhna mines a prakticky tam zavrazdit jednoho nebo druheho jinak tam shniju navzdy. Ten nedokazu uhrat na nejtezsi obtiznost bo magie na ranku 15, jednorucky 20 takze kouzly shouty a nozikem jako Dragonborn 48levelu nemam se svym zamerenim sanci a snizovat obtiznost nechci. Takze musi pockat. A jsou tam i drastictejsi Q typu House of Horrors ... *16* *16* END OF SPOILER
Minimalne budu hrat jeste za Elfi kouzelnici co pojede Imperialni linii a Magovskou Guildu no a pak asi Kocicaka Thief-Assasina, kde to jisti Dark BH linie a Thief Guild. -
To je celkem logicke. Mimo Skyrimu se totiz na sestave s 2GB musi do tech 2 GB vejit i operacni system a vsechny ovladace a sluzby na pozadi. Takze dejme tomu 1GB "sezere" system a na Skyrim zbyde 1GB.
U 4GB ti 1GB sezere system, Skyrim svuj limit 2GB a +-1GB se ti flaka.
Na druhou stranu muze pomoct i 8GB (pokud ti na pozadi bezi photoshop, komprese videa a 20 dalsich programu co zaberou dalsi 4GB v pameti navic).
Vetsina lidi si ale pri hrani tyhle veci vypina prave aby procesor a ram nezacpavali necim co neni na hrani nutne. -
Nevím, já třeba nikdy neukradl hru od CP Projektu (série Witcher) ani od GSC Game World (Stalker), Bethesdy, Valve atd protože jsem u nich zvyklý, že za peníze dostanu podporu a kvalitní produkt.
Od šmejdů a vydřiduchů jako EA, Ubisoft, Activision si vždy nejdřív vytorentím ty jejich (poslední dobou) hrozné výblitky. Takové firmy moje peníze v drtivé většině prřípadů neuvidí a chci aby skrachovaly. Nebo ať jdou dělat na konzole. -
Nebo nevíte co stim?
-
Nepadá, neseká. Máme to v domácnosti na třech různých sestavách a nikomu to nikdy nespadlo, ani se nezačalo takhle sekat. Maximálně jednou to skončilo na "Program neodpovídá" hlášce, když si dcera začala Alt-Tabovat a Ctrl-Alt-Deletovat, aby se podívala na xichtbook.
-
oka fajn tohle jako vysvetleni beru ... nejsem sice zadnej velkej fanda elders scrols ale s desitkou souhlasim ... vubec tento typ her predstavuje uplnej vrchol zabavnosti
-
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=202
Utilita, ktora nastavi Large Address Aware flag pre exe subor - nasledne ti Skyrim dokaze vyuzit viac ako 2GB pamate.
Mam to odskusane, funguje to. -
-Settings-Game Settings-PS Upscaler (OFF) PS Smoothing (OFF)
-Settings-System Settings-Display [What's New] (OFF) Notification Messages (DO NOT DISPLAY)
-Settings-Display Settings-Cross Color Reduction Filter (OFF) RGB Full Range (Limited) Y Pb/Cb Pr/Cr Super-White (OFF) Deep Color Output (OFF)....... takhle si to nastavte a bude to hnedka lepší!!! a pokuď vim, tak na kompu se to seká taky a padá to na lištu:). a doporučuju ješte vypnout automatický ukládání -
Nexus znám, taky jsem do Oblivionu pár modifikací udělal... a stejně jak píšeš nechápu, jak jsem mohl dohrát základní hru. Skyrimnexus taky sleduju - zatím mě ani trochu nepřekvapilo, že mezi prvními mody byly "Nude female bodies" *4*
-
Nepřekvapuje mě to. Mám PC i PS3, takže vím, o čem mluvím. Nemám rád ublížené řeči konzolistů, ani ty silácké od pcčkářů. Takovej BF3 vypadá na PS3 o poznání hůř než na pc na low, a snad nikdo nečeká od konzolí extra výkon. Já si PS kupoval primárně kvůli Tekkenu, Soul Caliburu, God of War apod. Každá platforma by si měla držet svoje. Tyhle multiplatformní záležitosti a porty jsou na dvě věci. Jako hráč na pc bych od Skyrim čekal lepší interface a lepší textury. Jako hráč na PS zase lepší optimalizaci.
-
chapem ta lebo s oblivionom to bolo u mna podobne avsak po cca pol roku prislo druhe 'vytriezvenie' (pozitivne ;) ked som objavil www.tesnexus.com a natahal som vyse 100 modifikacii (nie len textury, ale hlavne vylepsenie UI a rozne 'overhauls'). to som fakt nechapal ako som to mohol predtym hrat. u skyrimu to bude urcite podobne, uvidis co vytvori komunita..
skyrim ma podla mna este vacsi potencial. pozri www.skyrimnexus.com ako sa mody kotia a to este nie je k dispozicii construction set.
bethesde treba podakovat, ze umozni hracom hru vypiplat k dokonalosti, len treba trosku pockat *3* -
1. je tam level scaling, ale neni tak hrozne zpracovany jako v oblivionu
2. to co popisujes se nazyva open world, to holt v open world rpg bude, kdyz te to nebere a chces potkavat postupne slaby, prumer, silny, tak si holt musis zahrat linearni rpg
uz si hergot lidi uvedomte, ze skyrim neni kralem vsech rpg her, ale je to spicka v singleplayer rpg s otevrenym svetem -
Ultimate troll.
-
Prečítaj si podrobne môj príspevok ty mudrc. Je tam niečo o Skyrime? Hovorím o zložení PC Hardwaru. A ten tvoj "mod" (čo nie je ani tak mod ale univerzálna aplikácia - Large Address Aware) na odomknutie viac ako 2GB pamäte pre určitú x86 aplikáciu vyriešila môj problém s padaním Skyrimu po hodine keď využil svoj limit 2GB RAM.
Tak sa nehraj na múdreho a najprv dokonči školu ty trt. -
áno, to je vysoko pravdepodobné ... ale v čuraní ti to nepomôže a bude to len na pár mesiacov *3*
-
Hezky řečeno...
Ale můžeme polemizovat, že to byl záměr tvůrců... kdyby se jednalo o reálný fantasy život, tak taky potkáváš kde co a ne rostoucí lajnu stále silnějších nepřátel. A spousta Skyrim fandů tvrdí, že to pro ně druhej živoj je. Takže možná obětovali gameplay za immersion.
Ne, že bych se Skyrimu nějak zastával, ale snažím se vidět i druhou stranu mince. -
Podstatná výtka (k jinak perfektní hře) z mé strany je možná dost podobná - není tam levelování nepřátel s hrdinou, ale zároveň tam není svět, který by hráče vedl k postupnému procházení z jedné strany na druhou s rostoucím levelem nepřátel.
Proč je to špatně?
Protože při potulování člověk narazí na krysu (jedna rána a je po ní) a na trola (jedna rána a je po mě) a pak na krysu...
tohle se týká i dungeonů a pevností s nepřátely... některé vystřílet bylo hodně hardcore prostě proto, že tam byli borci, jenže v pevnosti nalevo a napravo byli čajíčci na kterých jsem si leveloval healing a armor tak, že jsem si stoupl a používal heal zatímco mě šimrali po brnění... ehm.
Ve výsledku se člověk může vydat kam chce, ale obtížnost konstantně kolísá od easy po hardcore a dost mi to kazí zážitek, protože prostě nevím, jestli vlezu do jeskyně, která mě bude bavit, nebo jestli se tam unudím k smrti, nebo jestli zemřu.