Přejít na výpis diskuzí
Dan Vávra objasňuje kontext ukázky z RPG od Warhorse
11.12.2012 | Petr Poláček
180 příspěvků
-
Obrázky ukazují něco, co se od Dana dalo čekat - perfekcionismus. Blog Warhorse čtu s chutí, člověka těší, když se někdo snaží dělat věci opravdu pořádně. Jenom se bojím, že Dan se snaží tak moc, že se do toho může zamotat. Ale i kdyby se zamotal, tak to nevěstí nic špatného, tuhle nádheru musej dodělat :)
-
Hele já bych to tak černě neviděla! Zaklínač byl dokonalej jak po grafický, tak po příběhový a hratelností stránce! Když už se tak mazlí s grafikou, tím větší šance, že neodbydou i to ostatní! Prostě to chcou mít reálný a drsný takový jak to tenkrát bylo, a ne zas další malovanou pohádku!
-
Zkus navštívit nějaké obydlí naší utlačované menšiny a pak budeš na svoji starou chaloupku vzpomínat jako na nádhernou vůní provoněnej ráj! *15*
-
Infinity Engine mi prijde plne dostacujici muflinku
-
Nevím, proč máš tolik mínusů, každopádně souhlasím. Hra není a nikdy nebyla o grafice. To by mě zajímalo, až bude grafika skoro dokonalá, na co se budou herní studia zaměřovat, když ani dnes nedokážou splácat pořádný RPG systém nebo příběh. Asi se budem jenom procházet a říkat si wow, to je jak v reálu. To bude panečku hratelnost...
-
Úkol typu přečti dopis bych si rozhodně nechal líbit (jen chudáci ostatní)
-
Soukromí rozhodně lidé tehdy chápali jinak. Stačí se kouknout na hospody v 16. století, kdy byly pomalu v každém měšťanském domě a pohybování se sousedů (obecný výraz pro zbytek obyvatel) po domě nijak zvlášť regulováno nebylo (až zpětně se řešilo, že např. soused "ležel v posteli" s hospodskou (většinou žena majitele), ale nakonec to soud uznal za mravné, poněvadž měl spodky :) )
Jako dodatek můj oblíbený citát z 16. století "Zvyjebený zrádče, co na mne močíš?" (Aneb proč se nepohybovat pod pavlačí měšťanského domu) -
Viděl jsem dokument o 11.září kde mluvit nějaký vědec a říkal jak simulovaly fyziku mrakodrapů a zkoušeli různé možnosti atd..Pak tam říkal tu sestavu.To byl nějaký šílený stroj jaký se používat pro složité výpočty na vědeckých pracovištích.
Následovala ukázka.No,prostě se to nějak rozpadlo a to bylo celé :)
Pro vědce asi super,protože se to přesně rozpadlo,ale jako hráč jsem viděl,že se to prostě rozpadlo a stačilo by mi,kdyby se to podobně rozpadlo na mém PC. -
Nejčastější druh diskuze! *15*
-
tak simulator musi byt samozrejmne ralisticky.. :D ale pochybuju ze je tak uspesny :) hezky den
-
A další quest - umýt se ve vířivce a vyfénovat vlasy! *15*
-
No, tak, že by zrovna Vávra kašlal na příběh...no tak. Ale chápu, že věci jako vymalované rohy atd. někomu příjdou jako ztráta času, ale když na to čas mají, tak proč to neudělat?
Mě spíš vadí ty "české chalupy", jednu takovou jsme měli a strašně to tam smrdělo zatuchlinou, všude brouci a plísěň. A ty domy na videu jsou tak realistické, že mi to dokonale připomněly...ty malé okýnka a hrubé zdi slámou a bahnem...brr...nevím jestli dokážu najít kouzelnou atmosféru ve hře co mi tohle připomíná...ale můj problém. *12* -
k temhle hram co jsem vyjmenoval jen rikam ze byli uspesne ze ze jsou nebo nejsou realicticke
-
A Euro Truck Simulator 2 ti nepřijde realistický?
-
Nevím jak Cry 3 ale u dvojky se pouze postupně nahrávali textury ale objekty museli být už při úvodním loadu načtené. Všimni si že od vývoje Far Cry 1 jsou na Cry Engine menší a menší lokace pro loading to samo o sobě něco vypovídá třeba Crysis 1 + datadisk měli asi velikost map zhruba dvou třetinovou oproti starému Far Cry a nový Crysis 2 má lokace cca třetinové oproti staršímu Crysis 1.
Engine který umí tohle řešit je třeba Avalanche (ten to asi umí podle mě nejlépe) běžel na něm Just Cause 2 pak je to Dunia na té běží Far Cry 2 a nová trojka (ta je ve velikosti absolutně boží) notabene rozjet to na ntb MSI CX 600 je něco o čem budu tvrdit že kluci z montrealu jsou fakt neskutečný šikulové co se týče optimalizace. Z českých luhů a hájů je to třeba engine pohánějící Armu nebo i kluci z 2k Czech ukázali že to jde s Mafií 2.
U Cry 3 jsem zatím neviděl hru která by měla velké lokace pro RPG hry tohoto typu.
Trošku mi to připomíná scénář jako na ukrajinském GSC tam se před vydáním Stalker Clear Sky rozhodla asi třetina vývojářů odejít kůli rozporu s myšlenkou hraní dotyčné hry tahle třetina chtěla koridorovější postup hrou a kůli tomu vzniklo vlastně studio 4A Games které stojí za Metro 2033 a nově připravované Last light. Podobný scénář byl i u Cryteku když se odtrhla většína a šla pod EA. Menšina co zbyla převzala Cry 1 a překopali ho dneska do názvu Dunnia a podívej jaké jsou rozdíly. Řekl bych že obrovské! -
On by asi chtěl, aby to vypadalo jak další Fable! Já ale dávám přednost zaklínačskému vzhledu!
-
Ono vlastně udělat dokonalý engine znamená přepsat do programovacího jazyka veškeré fyzikální zákony světa skutečného. A to bude možné, až s využitím doopravdy brutálního počítačového výkonu. Tak za 10 let... *1* *1*
-
Operace Flashpoin? Ne ta nebyla ani trochu realistická. Tam bys o realitu nikde asi nezakopl. To ne....
-
tomu rikam diskutovat o hovnu *15*
-
souhlas podle me to bude konina jedine dobre ceske hry byli snad mafie 1 a flashpoint jinak s r a c k y... vsichni dbaji na to jak to bude po graficke strance a jestli to bude realisticke atd ale hratelnost pribeh je vzdycky to posledni co resi a pak to tak dopada kdyz se proda 150kusu hry *5*