Přejít na výpis diskuzí
Dan Vávra objasňuje kontext ukázky z RPG od Warhorse
11.12.2012 | Petr Poláček
180 příspěvků
-
To finale me opravdu pobavilo, az mi z toho prasknul zmrzly ret :D
-
Jo, měli tam dát draky elfy, trpaslíky, klasické dungeony, mix severské a antické architektury, prostě všechno, co má každé správné fantasy RPG.....o počkat, jenže to by se pak ničím nelišili. A vlastně by to bylo stejně bezpáteřní a globální jako cokoli jiného. Nevim, co je myšleno tou propagandou. Resp. co je na tom špatného, že je hra zasazena do událostí odehrávajících se na našem území, když hra na našem území také vzniká. A rozhodně budu snít stejně dobře o husitské éře jako o éře draků ze Skyrimu.
-
Herní a filmový průmysl je stejná liga. V obojím se točí nehorázné peníze. Navíc stejně nemáš pravdu. Lepší grafika je omezena "negrafickým" obsahem, rozsáhlostí, volností a nelinearitou. Zamysli se, proč má většina moderních her v našlapané grafice tak krátkou dohrávací dobu. Věř nebo ne, ale souvisí to s neustále vyššími a vyššími náklady na vývoj. Vyjímky jsou sandboxové hry, i když... když se podívám na rozsáhlost Skyrimu a Daggerfallu, tak se stejně musím smát. Hry se zmenšují, omezují, linearizují a přibližují interaktivním filmům za cenu zlepšující se grafiky.
-
lidi chteji pri hrani snit a ne koukat na českej venkov jakej mame kdyz kouknu ven z okna. taky se mi nelibi zasazeni deje do obdobi husitstvi, k čemu je to dobry meli tam dat normalni smyšlenej pribeh a ne delat nejakou porpagandu.
-
Neřekla bych to líp!
-
Točíme se v kruhu. Syrovou atmosféru měl v první řadě Sapkowskiho setting. Realistická grafika sama o sobě nezaručuje nic. To byla moje pointa. Věř nebo ne, ale pro někoho může mít syrovou atmosféru i komix. To, že někdo "potřebuje", aby něco vypadalo reálně, aby se to toho nejlíp vžil, je věc druhá. To ti nikdo nebere.
-
Nevim jak u jiných, ale velká část krásy spočívá v tom, že se to odehrává v Čechách, dělá to Čech nám blízký. Pokud čteš blogy, tak už jenom z textů by člověk řekl, že to bude dobrá hra, protože se fakt snažej. A protože to nedělá nějakej megatým. Má to duši. A nejde o tu grafiku, ale o zpracování.
-
Pod dokonalou grafikou jsem měl na mysli celkově realismus (tudíž i fyziku atd.), ale to je jedno. AI a fyzika je wow. Už se těším, až se dveře po mém výstřelu z brokovnice rozpadnou přesně jako v reálu. To pak bude mít u mě každá hra 10/10.
/sarkasm off
Sakra, ještě, že je tu indie scéna a KS... -
Hele, filmy sou jiná liga! Navíc já neříkám, že to tak automaticky musí být! Říkám jen - tím větší šance! Obzvlášť u tohodle studia.
-
Zapomen na dvere. Tehdy se k hajzlikum zadny nedelaly. Vono je uz s podivem, ze tu diru meli vubec obehnanou prknama. Sralo se kde to slo.
-
"Když už se tak mazlí s grafikou, tím větší šance, že neodbydou i to ostatní"
To je stejně naivní, jako tvrdit, že když už se v mazlí ve filmech s efekty, tak neodbydou to ostatní... -
Když bude grafika dokonalá, tak se studia asi logicky budou muset předvádět něčím jiným, ne? *7* "Dokonalou" UI (AI) nebo fyzikou například...
-
Jenže právě ta realistická grafika dodala hře tu správnou syrovou atmosféru!
-
Vypadá to moc pěkně, ale upřímně jsem si next-gen představoval ještě líp. Tohle je současný gen, který za 3-5 let, kdy má hra vyjít, bude zase dál.
Jinak podobná scenérie byla ve filmu Jan Žižka (trilogie) od Otakara Vávry, stejný baráky i interiéry. -
Ryby bylY hladovÉ...
-
Mě by stačil i ten, co bude v Project Eternity. :)
-
Takze bys tu chtel clanky a rozhovory s 50 lidma? Vzdycky je nekdo kdo projekt vede a prezentuje ho pro verejnost. Kazdymu je prece jasny, ze takovouhle hru nedela jeden clovek ...
-
Například Steve Jobs a Apple.
-
Ano, grafika pekna atd, jen nechapu to nadseni a "mindblown" co lidi maj. Je to CryEngine 3 pro krista pána, co ste cekali, nákej Quake 1 ? To ne ze "jééé to je boží", ale "ano standardne kulervoucí grafika, nezastavujem".
-
Zaklínáč byl dobrá hra díky Sapkowskimu a jeho settingu, ne díky realistické grafice...