Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to ze si to takhle prekladas je ale tva vec. Ze hru nebudu delat podle sebe sem si uz zvykl. Predpokladat opak muze asi jen hodne najivni jedinec. Sam bych to chapal takto:

nabizime motivujici pristupy = tohle je dost slozite. Vetsina hernich firem ma zazite, ze nezdimaji stejnou znacku pod stejnym studiem (pri nejhorsim se stridaji). Lepsi prace se rozdeluje mezi team - ne jen vyvolenym (krasny clanek melo valve o l4d), atd...
    praci bez povinnych prescasu = nikoli. Firma ma narok ze zakona ti naridit 30h prescasu. Kdyz se ti to nelibi, jdi si stezovat vlade.
    prijemne pracovni prostredi = vlastní kóje, u stěny stojí nádobka s vodou - nezazil jsem v cechach takovou herni firmu, kde by byli koje.
    moznost seberealizace = moznost osobniho rozvoje - priklad: 3Dckar ma moznost se naucit animace, skin a pod. Firme to prospiva, u nej to zvysi cenu.
    pozadujeme vysokou flexibilitu = gamedeveloper se musi prizpusobovat hernim technologiim a enginu ktery ma. Opak je blbost a pohodlnost daneho cloveka. Nicemu to nepropeje.
    nadseni = pokud nejsi nadseny, v praci trpis. Samozrejme ze je to tva motivace, ale on te k tomu musi vest. Kdyz nejsi nadsenej, dobrou hru nikdy neudelas. Zvlast v pripade kreativni prace, ktera musi mit jine pristupy.
    Nemluve o tom, ze vetsina hernich firem v cechach funguje na svarc system - zkus si zlomit ruku a uvidis, jak ten genialni system plnej normalnich lidicek funguje :D
  • Cahir
    Jak píše kolega Kowalski, tyhlety naučený fráze prostě nic neznamenaj... Mně připadá, že mícháš víc věcí dohromady. Pokud vím, jak nechci aby vypadala moje hra, neznamená to, že mým hnacím motorem je vztek. Také si nemyslím, že "nechtít být jako tamti" tě nutně musí nějak zahlcovat. Nemůžu si pomoct, prostě tam ty vztahy nevidím. Úplně elementární a triviální příklad: Nechci bejt špatnej, ale chci bejt dobrej. Nevím sice pořádně jak na to, jaký bych měl volit prostředky, ale už jsem si rozhodl to nejdůležitější - hodnoty. Vím, že chci dělat hru pro hráče a ne pro prachy, vím, že chi udělat hru poctivou. Nemyslím si, že to je špatnej základ.

A vůbec, nevím jestli máš víc informací... ale podle mě už určitě jasnou vizi mají.
  • Tak nad tim jsem popravde vubec neuvazoval a troufam si rict, ze vtipek je to sice usmevnej, ale trochu na spatnym miste.. no ale proti gustu,..
  • Hairy_Ass
    Nedávno jsem četl třeba jeho práci o bitvě u Lipan a První pražskou defenestraci, a musím říct, že jeho knihy jsou nejen velice kvalitní po odborné stránce, ale i čtenářsky přívětivé.
  • Dane děkuju teď už jenom doufám, že vyjde to "moje" rpg, o kterym snim už od doby, kdy sem začal hrát diablo 1. Deset let zpátky? :)) A co jsem si vysnil? Otevřený svět, reálný středověk, možnost spřátelit se a cestovat s přáteli, možnost cestovat mezi více světy jako v might and magic, možnost přidat se jako žoldák do ohromných bitev a nakonec k tomu dokonalou dobovou hudbu o kterou by se postaral pražský orchestr. A ČESKÝ DABING :))
  • Tohle je problém, protože v newspeaku manageru lidských zdrojů znamená:

nabizime motivujici pristupy = dělej co a jak to chceme
    praci bez povinnych prescasu = přesčasy budou "nepovinné" = neplacené přesčasy
    prijemne pracovni prostredi = vlastní kóje, u stěny stojí nádobka s vodou
    moznost seberealizace = drž hubu a pracuj
    pozadujeme vysokou flexibilitu = nepočítej, že tě doma uvidí
    nadseni = za nadšení se neplatí

Osobně mám na tyhle kravaťácké kecy neskutečnou alergii. jako jejich nabídka zní trochu nasraně, ale pochybuju, že se dneska dá napsat "poctivý" inzerát aniž by neznamenal svůj pravý opak.
  • 13_11
    Mirek Dušín nosí sukni?!
    Ale abych se taky zapojil do debaty, pak bych rád podtrhl slova Hairy_Asse, že spolupráci s Petrem Čornejem – mým bývalým rektorem a ‚neuvěřitelným‘ vypravěčem historie a husitské tematiky především – by chlapci z Warhorse měli rozhodně zvážit! Ostatně všichni víme, že třeba takový Sapkowski s ním na sáze o Reinmarovi z Bělavy osobně spolupracoval.
  • ales.smutny
    Mně to přijde jako velmi vtipné :) Warhorse je (mimo jiné) válečný oř a ten má sídlo...kde?:) Ostatně téhle paralele odpovídá i zbytek onoho odstavce o zařízení stájí.
  • Gratuluji a drzim palce!
  • Naopak. Vztek sice muze byt hnaci motor, ale potrebujes cil. V te vete rekl jasne "nejsme tihle spatni, ani tamti spatni" To dokaze opravdu kazdej flamer na kazdym foru. Nevim proc to cpat jeste do firmy. Navic kdyz budes vedet vse co nechces, akorat se zahltis. Kdyz budes rikat necheme byt tihle ani tamti, stale ti zbyva milion moznosti. Klasickym prikladem muze byt preprodukce - nechci delat rpg, strategii, atd, je pristup na nic a akorat budes mrhat cizimi penezi. Musis mit projekt a vedet pro koho to delas (zajmova skupina, ne pouze vlastni zajmy a doufat ze to nejak spachtim, aby mi to spolk investor). Pokud to delas jen proto, ze nemam praci a chci ukazat svetu, je pristup na dve veci. Pokud vis co chces delat, v pripade ze ti hori termin, je to co se osvedcuje po celem svete. Kdyby misto tech jeho kydu nekdy napsal napr. klasicky veci a do nikoho se konecne neopiral jako:
    nabizime motivujici pristupy
    praci bez povinnych prescasu
    prijemne pracovni prostredi
    moznost seberealizace (a ze zrovna v tomhle u Vavry pochybuji- ten clovek odjakziva akorat chytre kecal. Ze by s nadsenim zkoumal praci jinych a snazil se neco priucit, ale no tak... *1* *1* *1* )
    atd.
    pozadujeme vysokou flexibilitu
    nadseni
    atd..
    udelali by mnohem lepe. Navic by se mohli oprit o Maslowa, kterej definoval zakladni lidske potreby a apelovat na ne + motivovat lidi - je to zaklad managementu. Problem je v tom, ze jak se rikalo na vojne - ho*no pada dolu - jaky je sef, takova bude tva prace. A ze by zrovna Vavra byl dobrej ve vedeni a jednani s lidmi :D Ale tim ho nechci hanit - jen mu rad oplacim jeho pristupy :P Rozhodne jim drzim palce.
  • mirekdusinojc
    Držím Danovi palce a pevně věřím v to, že pokud to uchopí za správný konec , inovativně, podpoří hru kvalitním příběhem a neodfláknou to, tak by se z toho mohl stát hit i navzdory tomu, že se hra bude odehrávat v pro mnohé nudném prostředí.
  • Cahir
    Nesouhlas. Vědět, co nechci dělat, je často mnohem důležitější než vědět, co chci. Když víš, co nechceš, máš už vystavěné hranice. Máš-li mantinely, správná cesta se pak hledá jednodušeji.
  • Cahir
    Zatím víš prd, jako my všichni.

Na mobil? Myslíš jako nějakou hobsačku? *1* To je něco úplně jiného, pro tvůrce úplně jinak přemýšlející a zaměřující se na úplně jinou cílovou skupinu. Dan Vávra Mafií ukázal, že ho zajímají silné a rozmáchlé příběhy - prezentuje se jako sofistikovaný umělec. Taková lidé se opravdu nepřeorientovávají na mobily (nic proti příznivcům, ale jestli si umím vedle čumění do zdi představit větší ztrátu času, pak jsou to hry na telefony - a takový vypravěče většinou nelákaj))
  • ucho
    ale jo, prodejný to bude, ale investice vcelku dost riziková, pokud to neudělají rychle...
    a vzhledem k tomu, co hledají za lidi, jim chybí to nejdůležitější jádro pro realizaci...
  • Nejake tipy ohledne data vydani? Teda pokud se jim vubec podari hru nekdy dokoncit? Tak vykopavam... 2016. ;)
  • tys me dostal :D:D:DD
  • netyka se hry, ale stranky:

"Warhorse má sídlo.." prelozeno jako "Warhorse has beautiful stables.." .. nevim, nevim.. stables mi preci jen diky AoE evokuje staje a slovnik se k sidlu taky moc nema.. Dokazu si predstavit jinej preklad..

jinak 3 stroje z 2 nefunkcnich me pobavily :)..
  • Spíš mě zaráží, že Vávra chce za každou cenu udělat pouze velkej AAA projekt za desítky milionů, místo toho aby udělal spíš něco menšího (třeba na mobil) a ukázal tak, že na to pořád ještě má, přece jenom už je jeho slává obrostlá mechem a dívím se, že mu takový prachy vůbec někdo dal.

navíc podle toho co se zatím ví, tak to vypadá na sice zajímavý, ale masám neprodejný, tím pádem prodělečný projekt
  • Na tuhle hru se určitě těším, ale pokud to bude multiplatformová hra, tak se trochu bojím soubojového systému. Třeba podobnej ze hry Mount&Blade by se my líbil nejvíc ale na konzolích by se to nedalo ovládat, tak uvidíme co vymyslí. Jinak tahle hra má určitě potenciál být úspěšná, protože tenhle žánr vlastně neexistuje. *3*
  • ps: a vubec. Hry dela snad pro hrace a pro to, ze je to snad bavi. Ty jejich negativni pocity by tam cpat vubec nemeli. Aspon mne to vubec nesedi. Ale kdo vi. Treba budou uspesni a udelaji zabavnou hru. Ale uz predem jsem skeptickej. Zvlast Vavra si roky oteviral jen hubu.
    asi tak. *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší