Přejít na výpis diskuzí
Dan Vávra zakládá studio Warhorse, připravuje otevřené RPG
22.7.2011 | Petr Poláček
228 příspěvků
-
Moje slova, viz pár příspěvků níže :-)
-
Upřímně řečeno, zatím jediný egoistický troll jsi tady ty. Hlavně že všechno víš a "vůbec tu nechceš flamovat, ale všichni jsou idi*ti, jenom ty jsi letadlo". Klasickej Čech, kterej plive jed a mluví u toho o plivání jedu, zalez si zpátky někam pod šutr, chápu, že tě v minulosti Vávra odněkud vyhodil nebo někam nevzal, ale kvůli tomu nemusíš psát elaboráty o tom, jak je zlej. Jasně, žádnej z nich nehraje hry s nadšením, zrovna minulý týden se ti potichu svěřovali, stejně jako ti plakali na rameni, jak nerozumí té akcelerované grafice a "šejdrům", plak. Dopadne to špatně, Nick to říkal. Fakt myslíš, že když všechny označíš za nuly, nikdo si nevšimne, že jsi nula ty? *12*
-
Drzim palce aby to dopadlo!
-
Tak konecne je venku onen tajny projekt. No uvidime az budou dalsi informace. Popravde si nejsem jisty, jestli svetove publikum zaujme toto tema, ktere bude asi s minimem fantasy prvku. *4*
A taky mam trochu strach, aby to nedopadlo jako s Mafii2 - dojdou penize, musi se zapojit velky vydavatel a uz se skrta, meni a celkove demoluje (pripadna) vynikajici hra... -
Tak jsem si přečetl diskusi tady. Hlavní chyba Warhorse? Že zakládají studio v ČR. Základní problém? Češi. Opravdu pekelné!
Jak koukám, polovina lidí tady dělá všem účastníkům projektu psychologa, praktického lékaře, nebo je to jejich máma, protože je zná až do morku kostí. Všichni vědí, jaká ta hra bude, každý ví, jak měly vypadat jejich webové stránky a hlavně... minimálně patnáct lidí z téhle diskuse už tu hru hrálo a dohrálo - někteří i s datadiskem. Ach bože... -
Líbí se mi, jak tady jsou všichni hrozně chytrý a rovnou to posílají do kytek, sotva to studio vzniklo, s velmi "přesvědčivými" a "podloženými" elaboráty... Teorie možná pěkné k pobavení, avšak jsou to pouze "čecháčské" pseudospekulace nad půllitrem v třetí cenový...
-
2012-2013
-
Mě tak připadá, že na švarc systém funguje v podstatě všechno. Mě ani tak nejde, že bych měl problém s přesčasy, nadšením etc. Ale nejvíc mě vždycky štvalo, že málokterá firma (a teď se bavím obecně) má koule přiznat skutečnost - a namísto toho si najme nějakého managera, který ji zaobalí do podobných vyprázdněných floskulí.
Jestliže Vávra je ponekud "nekorektní", pak díky za to.
A zcela vážně: nedokážu si představit nevedoucího grafika, který při desetihodinovém texturování bot vedlejších postav netrpí. -
Kurnik šopa, na to je jeden "plusík" málo *1*.
SpellCross - moje srdcovka. A neřekl bych, že je to nevybroušený diamant *14*. -
hmm toho Senior 3D Grafik bych dal pohode jen bych si musel zopakovat par veci ze skoly protoze poslednich 7 let jedu jen photoshop *9*
-
Konečně nějaká hra o české historii ... Držím palce *3*
-
Nebylo by super kdyby se českoslovenká produkce dala dohromady a konečně udělala pokračování Spellcrossu nebo Original War? Obě hry jsou nevybroušené diamanty česko-slovenské tvorby a oba zaslouží pokračování.
-
Ale ne, Dan je jen hodně svůj :))
-
DANE JEĎ! *4*
-
Doufám, že se jim podaří sehnat dost peněz a AAA projekt dotáhnout do zdárného konce. A kdyby ne, tak se snad vydají indie cestou. Třeba jako tihle borci irontowerstudio.com
-
AAA RPG studio u nás chybí, takže držím palce. Navíc realistické RPG ze středověku = bomba. Doufám že to vyjde, hra bude skvělá a bohatě se zaplatí, investoři budou happy a Warhorse se ujme místa hezky vedle CDProjektu.
-
nicku nevis v kterem levelu plival na ta vyvojova studia, rad bych si ten clanek precetl,diky. Vavru jsem nidky na zivo nevidel ani osobne,ale podle toho co tu ctu, tak je to arogantni egoistickej clovek, kdy pouze jen ten jeho nazor a napad je ten nejlepsi.jestli jeto pravda, tak je mi ho lito.
-
a jeste jedna mensi vec. A ze do Vavry si opravdu rad rypnu - v zivote sem nevidel tak arogantniho gamedevelopera, kterej zacne s chuti rozebirat ostatni ceske teamy (Plastici, Pterodon, atd...), jak to kdysi udelal v levelu - a ze nezustal jen u nich. Sranda je, ze ten clanek by byl dnes primo o nem :D Ten clovek chrli kritiku v neuveritelne forme. Vim co to je mit praci, ktera te bavi a mit ten vztek z toho, ze to tu nefunguje. Ale vetsina lidi se s tim nejak vyrovna (jeden prejde, jeden si da oddych, jeden si zalozi firmu a ma spokojene svoje, dalsi zacne relaxovat treba u her). Kdezto on stale pise kritiku uz roky se stale vetsi intenzitou jedu, coz dle meho svedci o stale vetsi uzavrenosti. Nemam ho rad *1* A nemam rad jed na ceske herni scene (JD je takovej podobnej vykuk). *2*
A uz dam pokoj *1* Uz tak mne za tohle bude dost hryzat svedomi *2* -
a jeste jedna vec. Kdyz se podivas na rozhovory s nekterymi tvurci hlavne z indie sceny (od Trine, Braid az po Maincraft), zjistis jednu vec. Ten clovek ma klidne rozepsanych 40 projektu (nekecam). Ale v dusledku to musi vse vyhazet, zacit s jednim a poradne se uskromnit. Pochopit, ze dokonalou vec s omezenymi prostredky neudela. Vyhazet vetsinu napadu a soutredit se na kostru. A i potom chapat, ze vetsina tech napadu nakonec nebude tak jak to chce on. Zvlast ne v normalnim hernim studiu - ano, clovek to muze delat jako Minecraft - mit normalni praci a po vecerech si tvorit vlastni projekt dle vlastnich predstav. Take musi pocitat s tim, ze mu to muze za tri roky vybouchnout. Ale tohle si nemuzes dovolit v hernim studiu o deseti lidech, kdyz mas nejakeho investora.
Ale ted uz melu uplne paty pres devaty, protoze na to sotva vidim :D... -
Ty musis mit jasny koncept a vedet kostru toho co chces. Ne jak to nema vypadat. V pripade nestihani musis dle meho vedet co vypustit a co orezat. Zakladem je, jak to ma pusobit a hnacim motorem herniho prumyslu byl a jeste delsi dobu bude ojeb. Klidne i pustit par bezvyznamnych bugu, sem tam rozplizle prostredi (crysis 2 by mohlo vypravet). Ale stihnes to a bude to pusobit dobre. Pokud se budes nimrat v detailech, ktere uvidis ty a hrac ne, promrhas mesicne klidne milion v pripade mensiho studia.
Jasne ze u Vavry je delsi dobu hnacim motorem vztek a vyhorelost - staci cist po delsi dobu level a jeho clanky. Ale tim trpi vetsina lidi. Nicmene oni se s tim umi vyrovnat. Jenze tomu se za poslednich nekolik let snad nelibilo skoro nic. Nebo spis libilo, ale ten jed dava za v kazde druhe vete.
nerikam ze nemaji. Nicmene ten napad se stredovekym dokonalym rpg mi pripada na hlavu uhozenej. V pripade maleho indie studia asi ano. Ale to se dnes neuzivi jen na pc platforme. Ale kdo vi. Jen rikam jak mi to pripadne. *3* Chapal bych neco jako Trine zalozeny na hratelnosti. Ale tohle...
Ze k tomu nejsou poradny informace vim. Stejne tak ze eurogamer = +2K, -BIS, tiscali = +Vavra a ostatni znamosti. Nakonec hernim prumyslem v cechach hybou hlavne znamosti. Tak se dela reklama.