-
80 :DDDD
-
A tvůj level? To je totiž docela směrodatné...
-
Ja dal Manuse na prvni ale musim rict ze jsem musel prejit z Estusu na Humanitu abych to upil ale nakonec jsem ho dal docela v pohode :D
-
Gratulace!
-
Boj s Artoriasem je fakt hezkej, tak měl vypadat boj s Gwynem. Kalameet je právě že na svou velikost dost rychlý a pár jeho útoků má tendenci tě oddělat na první ránu - samozřejmě záleží na tom, jestli jsi se do Oolacilu hnal hned po OS, nebo jsi nejdřív sundal pár Lordů, na levelu postavy dost záleží. Pokud jsi opravdu dal Manuse na druhý pokus, tak to upřímně gratuluji.
A s tím Pygmym: no, šance jsou takové, že je to buď sám Pygmy (a popis jeho věcí to naznačuje docela hodně), nebo nějaký anonymní člověk, který byl shodou okolností první. *1*
Podle mě se jedná spíš o Pygmyho, jelikož by tím odkryli i poslední velké tajemství příběhu. *3* *3* *3* -
Artorias se vali v prachu a place! Hip hip hura! Nejdelsi a nejlepsi souboj co jsem zazil!
-
Jasně, Artorias je po pochopení jeho pohybů docela lehký, ale ten boj je prostě super. Kalameet mi nějak nedělal problémy - je velký, není moc rychlý a jeho útoky jde odhadnout dost dopředu... jeho rány taky nebyly nějak smrtelně silné a jde se jim dost snadno vyhýbat nebo je blokovat, v tom mi i ten Arorias přišel horší. S Manusem (btw pokud to dobře chápu, tak není jisté, jestli je to fakt ten Pygmy) to bylo takové divné - porazil jsem ho na druhý pokus, poprvé jsem mu nedal ani ránu :-) při druhém pokusu jsem si ho chtěl tak oťukat s tím, že mě stejně zabije, šel jsem mu hodně na tělo, takže nepoužíval ty své magické a daleké útoky a prostě jsem ho nějak urubal, asi jsem měl trochu štěstí, bylo tam z mé strany pár dost riskantních bloků a estusů...
Tím viděním přes stěny myslím to, že občas prostě útočí skrz tenčí stěny (ale až když jsou vyprovokováni třeba tím zvukem, to je pravda), hráč přes ty stěny může útočit taky... napadají mě třeba stříbrní rytíři v AL, ti to dělají často a určitě to není záměr a není to jen tak "přes roh", což by šlo pochopit jako nepřesnost animace. Je to ale fakt drobnost :-) -
Mimochodem, o žádném vidění AI přes zdi nevím, respektive jsem si ho doteď nevšiml. Možná ti ušlo to, že nepřátelé můžou slyšet tvoje pohyby a tak tě zaznamenat...
-
Gratuluji k dohrání! Tahle hra patří rozhodně mezi nejlepší hry všech dob a jsem rád, že nejenom já to vidím takto. *3*
Jinak Artorias byl poměrně lehký boss (oproti OS), zato Kalameet byl tuhý oříšek a Manus se pere o místo nejsilnějšího bosse s hl. bossem Anor Londa. Dá se to odvodit i z jednotlivých Let's playů na youtube, kdy Artorias sice zabíjel napoprvé jak nic, ale později se lidi naučili taktiku a zničili ho, u Kalameeta to bylo o dost těžší (hlavně kvůli množství života a smrtícím útokům), takže méně zkušení padali jak hrušky.
Manus je taková třešnička na dortu, takhle má vypadat finální boss! Pygmy by Gwyna rozmlátil na hadry. *1* -
Tak tak. *5*
-
No... to AI ale zrovna občas přes ty zdi vidí a útočí (nemyslím duchy)... *3*
Zrovna dnes jsem Dark Souls dohrál a nemůžu tu hru ani na sekundu dostat z hlavy... Přijde mi úplně zbytečné k tomu něco psát, všechna chvála je oprávněna.
Jestli máš PS3 verzi, tak doporučuju PC verzi nebo budoucí DLC k PS3 verzi... Ten nový obsah je velmi kvalitní, hlavně bossové jsou i ve srovnání s původní hrou špičkoví jak vzhledem, tak chováním, Artorias je momentálně na první příčce mého žebříčku videoherních bossfightů (akorát teda podle toho co jsem slyšel měli být Manus a Kalameet nechutně obtížní, což mi nějak nepřišlo... všechny bossy po O&S jsem udělal solo kdyby zas někoho napadlo se v tom vrtat *3*).
PS rád bych tady ještě upozornil na 1 problém s PC verzí, o kterém se nemluví tak jako o rozlišení a fps a jde to většinou opravit - pokud to hrajete se sluchátky/stereo repráky, tak dost možná neslyšíte úplně všechny ambientní zvuky, které v té hře jsou, je nemožné si toho jen tak všimnout... viz http://pcgamingwiki.com/wiki/Dark_Souls#Sounds_.28ambient.29_broken_by_default -
Naprosto vynikajici hra ktera si 10/10 pravem zaslozi.Mam ji na ps3 a jsem maximalne spokojen.Doporucuji vsem co maji radi obtizne hry ktere jsou ferove a hrace nepodvadeji ai ktere vidi skrs zdi atd atd.Tady kazdy zaplati jen a jen za svou chybu.
-
Ačkoliv se mi jak AL, tak archívy líbily, musím uznat, že v mnoha místech to vypadá, jako by autorům docházel čas a tak tam dali to, co je jako první napadlo. Schválně srovnej všechny lordy duší a obsah s Oolacile - minulosti. Zatímco jedno je naprosto generické a snadné, druhé je naopak HODNĚ obtížné a srší nápadem. To je jeden z mála mínusů DS, že v původní verzi byl nejtěžší boj OS a pak vše po tom pohodička (až na Čtyři krále se slabou zbraní).
-
Njn asi mas pravdu ale zase Anor Londo je prvni lokace do ktery kdyz jsem vlezl tak jsem se normalne kochal... :D To ze level design a prakticnost budov nejdou vzdy ruku v ruce je proste skoda ale uz to tak byva. Pravdou ale je ze normalne se to da resit znicenou nebo jinak zablokovanou cestou coz tady kluci vynechali.
-
No jasně, každej má rád něco jinýho, ale nemůžu si pomoct. Anor Londo má sice velkou paní domu, ale všechny schody nebo třeba nábytek v místonostech je standardní, takže to moc smysl nedává. Kdyby šla po těch schodech, tak si hned zlomí nohu v kotníku :) Otočnej systém mi připadá jenom jako rádobypuzzle pro hráče. Proč by někdo vytvářel takový systém a nespojil střed prostě normálně čtyřma mostama? To samý v knihovně. Proč by ji někdo stavěl tak, aby z ní udělal pseudobludiště, kdy musim točit schodama abych se vůbec mohl dostat třeba o pouhé patro níž? Nebo výtah, který nikde nezasatavuje, ale jezdí jen první-poslední patro? Nepřipadám si jako hnidopich, hra je prostě skvělá, ale v kontextu těch předchozích chytře vymyšlených oblastí to nedává smysl. Hrad je prostě skvělej. Až jsem si řikal, že konečně někdo ve hře vymslel hrad, kterej vypadá jako místo, kde by se skutečně dalo žít (a ne jako v TES, kde skrz masivní blok hradu vede pár chodeb skrz pár místností bez oken, jako kdyby to tam vykutali nějací horníci). Když si skáknu do painted world, tak je to zase fajn, ale jakmile se vrátim zpět u obrazu a chci třeba k prvnímu bonfiru, tak musim běžet dvě minuty přes naprosto sterilní prostředí a to se mi nelíbí. No neřikám, že je to uplně neúnostný, ale připadá mi to jako škoda, jako hůř odvedená práce.
-
To je proste takovej hajzl... porad pohodicka, pohodicka a pak pouzije takovou tu schopnost kdyz se nabije a neda se dostat. Kazda rana co mi da mi sebe skoro veskerou staminu a muzu se jit klouzat.
-
Ja musim rict ze se mi vytah v Anor Londo libil a Library je proste skvela. Skoda jen te lokace za library. Ale tak krystalova propast kam se jdu podivat ted vypada taky dobre. Navic u Anor Londa dava smysl ze je vsechno tak mohunty. Dik tam maj velikansky straze a jeste vetsi pani domu.
Otocnej system se mi fakt libil a kdyz jsem tim poprve otocil tak jsem si rikal ze to je super i kdyz mi to nedavalo velkej smysl ale to mas jako se vsim. Jeden holky a druhej maly holky, ovce nebo kluky. -
Mě třeba Anor Londo a archívy přišly ještě v pohodě, co mi přijde úplně o ničem jsou Demon Ruins & Lost Izalith. To jsou takové naprosto nezajímavé a strilní "standardní lava levely". Chtěli to udělat zajímavé tím, že to udělali obrovské a nacpali tam stáda capra demonů, taurů a spol asi aby to budilo dojem velkoleposti a pocitu "wtf? s těma jsem bojoval jako s bossy a teď jich tu jsou desítky!" ale nějak to nefunguje... Je to v té hře jako pěst na oko, protože všechny ostatní lokace jsou hodně kvalitní.
-
Jak jsem pokročil dál, tak musim napsat o novym dojmu: zklamání z designu Anor Londa a z něj pokračujících lokací (Library, C. cave...). Jakoby to dělal někdo z týmu okolo Mass Effectu. Zatimco hrad a související (Forrest, Basin, Depths, Blighttown, New Londo) - to vše je chytře nadesignováno, propojeno, vlastní lokace mají zajímavý systém cest, se zkratkami, skrytými místy, a obsah lokací je zajímavý a bohatý, stejně jako rozmístění nepřátel - mimoúrovňové, ale dává to smysl...tak Anor Londo a spol. oproti tomu vypadá jako zoufalost. Sterilní prázdné lokace, sem tam truhla, malá variabilita nepřátel, lineární až hrůza, a ty otočné systémy mi moc cool nepřijdou. Spíš idiotský a to jinak chytrýho světa se nehoděj.
Když jsem tuhle probíhal tou obří knihovnou, tak jsem se vysloveně nudil. Navíc tam hra není logická. Člověk přijde nahoře k bossovi a je zabit. Objeví se jinde než u posledního bonfire. Jde nahoru znovu a je zase zabitej, nikdo mu nevysvětlí, že tam nemá chodit a musí jít uplně jinam, do c.cave a zabít bosse tam. Tohle nesnášim, protože to nutí hledat nějaký informace na netu - vůbec to narozdíl od zbytku hry neni odhadnutelný. Nebo big hat Logan - jak by mě vůbec mohlo napdnout, že když vše koupim (i to co už mám), tak on odejde, ale já ho někde najdu a můžu zabít, a pak se někde jinde zas objeví truhla, kde si vezmu jeho věci. Zoufalost. S tim jsem teda nespokojenej, ten člověk/tým, co připravoval toto nemůže být stejný jako ten, co dělal hrad a okolí. Tahle část se moc nepovedla. -
Nevite nekdo jak na toho Knight Artorias s melee charem? Toho proste nemuzu a nemuzu zabit...