-
pěkně to tady jede :) já mam ženu pyromanku level 48, Halapartnu +7? s ohnivim poškozením, elite knight armor tušim plus čtyři. Prošel sem katakomby až po PinWheel bosse (dál je tma, dál sem se bál), udělal Bosse v depth, pak v darkroot garden toho motýla, zazvonil na první zvon, podíval se zpět do undead asylum, došel až k bossovy v new Londo ruins a v blighttown sem skoro už na zemi.
Nahráno něco přes 30 hodin a teda řeknu vám je to maso. ten pocit když člověka zabijou s 25000 duší ( a to ještě blbou smrtí kostlivců v ostnatym kole když mi při utěku do zad vletěli snad čtyři) a cestou pro ty duše spadnete do propasti.?.. xD to je fakt někdy na kulku. A Když sem porazil capra demona, nebo Gaping Dragona tak ten pocit... kam se hrabe sex :D zatim sem se nikde moc ani nezasekl protože prolejzám opravdu vše co najdu.
Nejlepší byl táta, nechtělo se mu do bosse tak udělal 41 levelu!!! v udead burg a undead parish.... xD -
2Drasťa: Shlédni todle video, je to tam docela důkladně popsáno (a od samotného ENB).
http://www.youtube.com/watch?v=7nzWBhvdbR4&feature=plcp
Jinak do Darkroot Basin se dá ještě dostat z Valley of the Drakes, z druhé strany. -
Je to na cestě od kováře Andrého z Undead Parish směrem dolů a do lesa, pak zabij jeden stromeček a jdi rovně a pak doprava. Před sebou budeš mít údolí, tak sejdi dolů a uvidíš lesík, kde jsou stříbrní golemové a hydra, která po tobě plive vodu.
Ještě mě napadá, že je to vedle věže, kde je Havel (zabij Havla a otevři dveře, máš přímo vedle).
Jojo, ta věc je rovnou za prasatama, stačí jen vyjet výtahem nahoru a sundat toho golema.
Ty dungeony jsou hodně zajímavé, ale můžeš je nechat na později. -
Ale recenze PC verze od TG nikde, palec dolu. Zrovna od TG bych cekal ze po vydani PC verze prijde alespon s nejakym clankem nebo shrnutim.
-
Darkroot Basin? To je tam jak je odnese ten divnej pan v puse?
Do archivu jsem se asi byl podivat. To je pocitam ta cast jak to na zacatku hlidaj prasatka.
Je neco zajimavyho v tech dungeonech s tema duchama nebo kostrama? -
No vidíš, říkal jsem, že to není tak těžký a dá se to zvládnout i sólo.
Pokud chceš jít rovnou do minulosti, jdi do Darkroot Basin a zabij hydru v jezeře. Pak jdi až úplně dozadu a resetni hru. Objeví se tam zlatý golem (pozor, je o dost silnější, než jeho stříbrní kolegové). Z něho vypadne jedna zajímavá věc. Tak ji prozkoumej... *1*
Pak jdi rovnou do Duke's archives z Anor Londa (je to ten velký hrad v dálce, stačí jít jen od prvního bonfiru doleva a najdeš ho). Až najdeš další bonfire, jeď výtahem nahoru a najdeš oblast plnou nepřátel a stříbrného golema! Toho golema zabij a měl by ti z něj vypadnout Broken Pendant.
Vrať se zpět do Darkroot Basin a jdi tam, kde jsi bojoval s golemem (a velmi doporučuji koupit Cast light sorcery). Před tebou bude takový černý vír, tak ho prozkoumej a co nevidět jsi v minulosti! -
http://console-forum.net/tema/114163-dark-souls
-
A je to. Ty dva chuligani uz zadnyho nemrtvyho sikanovat nebudou! A bez fantoma :D Uz jsem dali i misku do podstavce a otevrel si zlaty brany. Jeste jsem zabil par prasat a tim jsem pro dnesek skoncil...
-
Hele, až tě budou trollovat v Kiln of the first flame host a jeho 2 fantomové po tom, co tě naprosto přejeli pomocí WoG, TWoP a někdy dokonce pomocí glitchů, tak mě trochu pochopíš. Nebo v lese, kde jsou gangy na denním pořádku a lidem to ani nepřijde blbý tam vlízt a dělat ramena, jak neuvěřitelně dobří jsou v hraní...
Nebo dem*nti co si naglitchovali 99 divine blessings a pak to do sebe hrnuli jako trávu v Demon's souls...
A to jsem ještě neměl to štěstí narazit na cheatera s nekonečným životem/staminou, to bych nadával ještě víc.
A k tomu co správný hráč může použít. Cokoliv kromě glitchů, cheatů. Tedy i summony, i když to je srabské a ničí to požitek ze hry. Proti používání Drake swordu nic nemám, je to normální zbraň, která je dobrá jen na Gargoli, Capru a trochu na Blighttown, pa naprosto nepoužitelný... -
No a kam teda dáš tu hranici, co je berlička pro neschopné a co je něco, co "správný hráč" může použít? Co třeba grindování výbavy? Už jsem viděl i odsuzování lidí, kteří používají Drake Sword, že takhle se to nemá hrát (btw já ten meč nikdy nepoužíval a získal jsem ho až později). Určitě se najdou lidi, kteří se ostatním budou vysmívat, že to nehrají na prvním levelu. Já DS beru jako takovou "zákeřnou" hru, proti které prostě použiju všechno, co mi sama nabízí, když to uznám za vhodné. Jo, možná jsem měl štěstí, že ten můj fantom nebyl nějaký namakanec ani cheater, ten souboj byl i tak náročný a musel jsem hodně dávat bacha, aby neumřel. Kdybych předtím neměl tuny solo pokusů, tak by to určitě dopadlo špatně + než se mi podařilo někoho summonovat a dostat se s ním k bossům, tak mě párkrát skolili nechutně silní invadeři.
-
A k té komunitě: většina opravdu dobrých lidí se soustředí kolem videí ENB, velká skupina je také na gamefaqs, zbytek jsou youtubeři jako Caroso964, Quellaq, vegeta311 a další + jejich posluchači...
Samozřejmě čest výjimkám všude po světě.
Věř mi, v komunitě se docela dost angažuju a ač je to smutné, musím uznat, že občas je to dost otřesný zážitek a narústající počet glitcherů a trollů nejenom na konzolích, ale i na PC verzi je toho důkazem. -
Napsal jsem to trochu tvrdě a za to se omlouvám. Ale stejně. Hlavní smysl této hry je překonat překážky, tvrdé výzvy a hlavně ten unikátní pocit, kdy se ti po spoustě smrtí podaří konečně porazit svého soupeře (bosse) - pocit zadostiučinění/satisfakce. Ten pocit po poražení OS bych za nic na světě nevyměnil.
Toto je hlavní mechanika hry a vlastně i duch celé série.
Pokud si přivoláš summona, co se stane? Obvykle to je člověk, který už něco ve hře zažil a když jste 2 (a nedejbože 3), hra se stává hrozně jednoduchou. Zrovna OS, což je naprosto nejtěžší boj celé série, je pak čajíček...
Naštěstí si to autoři uvědomili a tak vytvořili i koncept invadingu (černí fantomové), což hru opět ztíží a tudíž pokud chceš summona, musíš jít i do rizika.
Takže co jsou summoni? Berlička pro neschopné a to, že je to jeden z hlavních mechanik hry, to nezmění.
A abych uvedl věci na pravou míru: Ta úžasná komunita, o které mluvíš, je spíše úzká skupina lidí a naprostá minorita souls hráčů. Zbytek jsou gankující, summonující a hatující hajzlíci... -
To, že jsou summony jen nějaký bonus, je prostě kravina, je to jedna z klíčových mechanik té hry a ta hra k jejich používání sama vybízí. Když nechceš, prosím, když jsi OS dával 3 dny solo a zvládl to, paráda, jsi dobrý... ale shazovat summony jako něco, co používají jen neschopné lamy, je zbytečně elitistické a odpuzující (a jde to dost proti duchu skvělé komunity, která kolem DS je). Osobně pro mě ta spolupráce byla mnohem zajímavéjší než ještě dalších 5+ solo pokusů.
-
Ano, Lautrecka můžeš invadovat před OS bossem, je to ten rytíř ve zlaté zbroji (je z něho fakt dobrý prsten FaP ring).
Až porazíš OS, tak ti cestu do minulosti rád popíšu, není to zas tak těžký... -
Na OS si vyvolávají pomoc jen lamy, ten fight je dělaný jen pro jednoho hráče (jako celá hra) a summony jsou pouze bonus, jako berlička pro neschopné...
-
Napoprvé jsem nemyslel, při prvním playthrough (použiju to anglické slovo). Já je dal asi na 30. pokus... *5*
-
Asi jsi zkoušel white soapstone... ten slouží k tomu, aby někdo mohl vyvolat tebe a v human podobě být nemusíš. K vyvolání stačí být v human podobě a aktivovat něčí summon znak na podlaze (pokud jsi v Hollow podobě, tak ty znaky vůbec nevidíš), white soapstone nepoužíváš. Některé znaky jsou NPC fantomové (v AL je Solaire, kterého jsi potkal před drakem a taky v AL u jednoho bonfiru), ty se podaří vyvolat vždy, nejde je ale léčit.
-
Ja s lucistnikama taky problem nemel ale Blightown jsem fakt nenavidel. Tam ta bazina dole je proste strasna.
Uvidim co bude s tim bossem ale fantoma jsem nevyvolal jen proto ze vlastne nevim poradne jak. Jednou jsem to teda zkusil ale nemel jsem human podobu takze to nic neudelalo. Mno snad to tam nejak poslu. -
Já třeba s těmi lučištníky neměl nejmenší problém a všiml jsem si, že na to všichni nadávají... to asi hodně záleží na buildu postavy, třeba ten Blightown mi taky přišel úplně v pohodě. Nicméně na OS bych se vůbec nestyděl někoho přivolat, ten fight je na to imho přímo dělaný a je to poznat. Každopádně doporučuju nejdřív umět projít alespoň první část toho fightu, jinak ti ani fantomové nepomůžou (pokud se ti teda nepodaří vyvolat nějaké, co to za tebe celé udělají, to by ale bylo dost o ničem... btw to vyvolávání je takové polorozbité, daří se vyvolat tak 1 z 10). Jo a pokud to nevíš, tak oni se nemůžou léčit estusem (jinými způsoby jo), tvůj estus léčí i je, nefunguje to na npc fantomy.
-
ja nedal ani iron golema napoprve :D Fantoma jsem zatim nepouzil ani jednou.