Přejít na výpis diskuzí
Dark Souls - videorecenze PC verze
1.10.2012 | Pavel Dobrovský
336 příspěvků
-
Hezká recenze i hra. Pro mě to sice není, nemám na to nervy a ani nejsem ten typ HC hráče, ale fanoušky si to určitě najde i na PC. Věřím tomu, že by mi to ani tak nevadilo, kdyby tam byl příběh. Přece jen moje oblíbené rpg Gothic 2 s datadiskem taky nebylo nic jednoduchého a na mě to bylo dost HC, ale nevadilo mi to. :)
-
-
Příběh tam je, ale je docela pečlivě poschovávaný v náznacích, útržcích rozhovorů a popisu předmětů.
-
-
Tak já jsem neřval "Néééé" ale "Co to je za hovadinu".
Hlavně když mám zaměřeného protivníka nevidím co se děje pořádně v okolí skočím rovně a postava skočí k protivníkovi.Pak zjistím,že ho nesmím mít zaměřeného abych ho mohl "proskočit".Zase když ho nemám zaměřeného tak se špatně pozičně bojuje protože se postava jak bývá zvykem neotáčí myší ale čudlíkama.
Již chápu HC hry na kozole.HC jsou v tom,že musím dobře volit nelogickou funkci ve hře.Na PC nic takové není potřeba viz staré hry kde se většinou umíralo špatnou kombinací v boji a ne nějakým zaměřením/nezaměřením atd.
Navíc fakt,že na PC to vydali na hovno! a potřebuji k tomu hledat programy schopných lidí sráží u mně hodnocení více než o 1 bod. -
-
Taky moc nechápu ty často se opakující výroky o tom, že každá smrt je spravedlivým vyústěním chyb hráče. Není. Spousta nezdarů pochází z problematického ovládání a divoké kamery. Člověk se tak musí naučit nejen bojovat s nepřítelem, ale i s překážkami hry samotné.
-
-
Jako občas mě to taky pěkně naštve,když kamera zablbne a já kvůli tomu umřu,ale neřkl bych,že se to stává až tak často..většinou opravdu umírám jen díky své vlastní blbosti...
-
-
No neviem ci je blbost ked mi robi problem prvy kostik, teda ved dam ho ale po 10-15 minutach ked sa kryjem/ustupujem a sem tam mu slahnem.
-
-
Bez na druhou stranu na hrad.
-
-
Stává se to dost často. Když je blízko víc nepřátel, když bojuješ v omezeném prostoru, když je nepřítel tak velký, že ti chvílemi zakrývá výhled a kamera se to snaží zběsile řešit, když bojuješ blízko propasti a avatar se rozhodne pro kamikaze úhybný manévr, který jsi provedl před dvěma vteřinami na úplně jiném místě...
-
-
Jojo,boj s více nepřátele je problematický,jakmile máš zaměřenýho nepřítele,začne ti to automaticky přeskakovat...já to řeším tak,že se snažím vyhýbat soubojům s více protivníky co to jen jde a nebo si je lákám tam,kde na mě můžou utočit jen po jednom a pokud opravdu dojde na nevyhnutelný boj se dvěma a více protivníky,tak okamžitě zaměření vypínám...
-
-
S tou kamerou mas pravdu, pri boji s Garygolama to byl nepritel cislo jedna. Ale obecne muzu rict, ze ve vetsine slamastyk me zachranuje luk, s nimz v ruce, cenim ze hraju na mysi. Ale asi si ten gamepad nakonec taky koupim.
-
Dobré je využívat obě možnosti podle situace.
-
Ja se naucil s vice protivnikama bojovat bez zamerovani a bylo to super krasne se pak povede zasahnout treba dva nebo tri v rade nebo probehnou za protivnika podel boku coz se zamkem taky nejde. Jenom to chce dost cviku aby si clovek pohlidal kde mas stit.
-
Nemyslím zaměřování, to řeší Mouse Fix výborně pomocí kolečka myši. Myslím kameru, když po tobě jde víc než jeden nepřítel.
-
-
-
-
-
-
Pěkná práce, děkuji! Nad koupí Dark Souls přemýšlím, teda přesněji řečeno, je to jistota... Ale vzhledem k tomu, že spolu se hrou budu muset zakoupit gamepad, čekám na zlevnění...
-
-
Nemusíš, situace se od vydání změnila.
-
-
Nevím jak klávesnice, nezkoušel jsem to na ní a slyšel jsem na to jen špatné ohlasy. Já to jedu už od začátku na gamepadu a na klávesnici bych nešel. Už jen to že je to hnedka všechno "po ruce" a tak se to hraje jedna radost...
-
Přesně tak,já se jim tady musím tlemit,jak tu všichni bulí,ž si musí koupit gamepad,ale že by to nejdříve na klávesnici s myší vyzkoušeli to nééé.. :-)))
-
-
-
Neovladam gamepad, tudiz me to vubec nezajima
-
-
To seš asi retardov*nej když nedokážeš ovladat věc s 12ti tlačítky pro ovládaní a s dvěma analogovými páčkami. Start, select a tlačítko pro navrat do menů nepočítam, to už by na tebe asi bylo moc tlačítek.
-
-
Jo, asi prave pro tech par tlacitek
-
-
Na klávesnici s myší to jde naprosto bez problémů hrát...
-
-
No, s tim" bez problemu" bych byl opatrny. Jak uz jsem psal dole, nevim jaka je situace s mouse fixem, ale bez nej se o bezproblemovem ovladani na K+M opravdu hovorit neda.
-
-
-
Verze pro pc je příšerně odfláknutá,doprasená a nebýt toho fanouška,který opravil to rozlišení,téměř nehratelná...Ale přes tyto chyby je tahle hra neskutečná výzva a podle mě patří k tomu nejlepšímu,co jsem si kdy na pc zahrál..Hru hraji na s klávesnicí s myší,takže ti co už měli čest si tu hru vyzkoušet asi chápou jaký to je :-)))..Musím se přiznat,že první dvě hodiny jsem z toho byl pomali na mrtvici,protože jsem umíral skoro při každém kontaktu s nepřítelem a měl jsem sto chutí se na to vykašlat,ale nějak se mi to nechtělo hned tak zkraje vzdát a tak jsem se trochu kousl a začal se učit z chyb a pomali nad hrou získávat navrch...momentálně jsem cca na 45 levelu a i přes to,že umírám stále dosti často mě hra strašně baví a hrozně se vždy těším na dalšího superbosse..z bossu jsem zatím jen zabil Tauruse,cappru,gargyoly u těch zvonů,hydru,tu vodní svini ve stokách :-),motýla plus další minibose a tedka naposledy "havla",kterej mě mimochodem strašně sral,páč než jsem přišel jak na něj tak jsem asi dvacetkrát zemřel :-)))..tedka se chystám na toho čokla s tím mečem..uvidíme :-))..každopádně tahle hra vyžaduje prostě velkou trpělivost,pozornost a maximální soustředí,holt není to žádná oddychovka,ale ten pocit,když sundáte jednoho z těch desitimetrových bossů je k nezaplacení..Myslím si,že v tomto případě je hodnocení adekvátní a souhlasím s ním..
-
takhle jsem si kdy si predstavoval, ze jednou budou RPG hry vypadat :)
jeste, ze je alespon jeden exemplar -
Hru jsem nehral ale plno smrti ktere jsou ve videu mi spíše přijde že za to může špatné ovladaní. Jinak na hru roku to nevypadá nic moc...
-
-
je pravda že ovládání na myši a klávesnici je naprosto Otřesné. Když pomaloučku hýbu myší po milimetrech, kamera lítá jak pominutá, zato když myší pohnu rychle, pohne se kamera jen o kousek. Opravdu inteligentni :D
-
-
mouse fix -> http://darksouls.nexusmods.com/
tecka
-
-
A ty taky asi nevypadas na fesaka,ze jo ?
blbecku
-
-
ja bych si tu hru vic uzil a pravdepodobne i dohral, kdybych tusil kdo sem, kde sem, co se kolem me deje, co to melou ti divni NPC, k cemu je ten a ten predmet v inventari, k cemu jsou ty jakysi guildy, k cemu je dobry ziskat lidskost (humanity). atd. jako pekny ze je to uber hardcore hra bez tutorialu ale takhle sem akorat musel furt neco hledat na wikipedii. narozdil od konzoli mi to rychle loadovalo takze ty rady co tam vzdycky problikli sem nikdy nestihl. takze sem jen tak chodil, rubal, umiral a kochal se podivnym desivym fantasy prostredim a super originalnima nepratelama. to me prestalo bavit nekdy kolem 70 levlu kdyz uz sem nemel silu neco po 20x opakovat.
-
-
Jo to mně taky vadilo.Ve hře se toho moc nedovíš a navíc nemáš možnost si do hry udělat ani poznámky.( když chtějí být tak "HC" a nedají tam nic.) Týden jsem to nehrál a pak jsem přišel a zapomněl jsem kdy co řekl atd.
Pak přesně jak píšeš.Chodím bojuji chcípám pak se někam probojuji a zjistím,že tam nemám jít...To je komedie prostě -
-
Všechny předměty máš popsané v inventáři. Do wiki se nekoukat a na vše přijít sám :)
To píšu i přesto, že jsem dlouho žil v domnění, že duchy nelze zabít a tomb of giant jsem šel potmě :)
To že se probojujeě někam, kam jsem neměl jít to nechápu.
Ve hře ti nikdo neřekne kam přesně jít a ono ať se vydáš kamkoliv, tak všude něco je a je na tobě v jakém pořadí děláš věci. To mi přijde na hře právě super, že ti dá celý svět naráz a jdi si kam chceš a objevuj si ho jak chceš. No a pokud prostě chcípáš a nedáváš to, tak jdu přece jinam, kde třeba tolik chcípat nebudu :) -
-
Ty vole, v Tomb of Giant se dá někde rozsvítit??? Do pr*ele... *1*
-
-
-
-
hru si rad zahraju ale tu videorecenzi sem musel vypnout po 2 minutach...tak neskutecne neprijemnej hlas a prehravani aby pridal autor na dramaticnosti sem dlouho nevidel...a je mi moc dobre jasny ze dostanu ban...prosim, ale musel sem se vyjadrit. treba se priste polepsi na muj popud.
-
-
podle mě má sympatický hlas a hlavně smysl pro humor. na jeho recenze se vždycky těším. ale 100 lidí 100 chutí
-
Je to obtížné.
Někdo kecá jen tak a je zábavný,má smysl,je mu rozumět a někdo se musí snažit aby to vypadalo tak jak očekává.Jestli má Pavel Dobrovský nepříjemný hlas to nevím,ale alespoň je mu dobře rozumět.Spíš to vypadá,že se snaží aby mu bylo dobře rozumět tak to mluví tak jak mluví. -
-
jo to mas pravdu :)
-
-
-
Pro mě osobně je hra zklamání. Bohužel odfláknutá konverze na pc u mě způsobila to, že přiště si hodně rozmyslím než někde podepíšu petici o hru na pc. Škoda, přitom to mohla být jedna z nejlepších her tohoto typu na pc. Ale není.
-
-
Ale je. Jiná taková není a nejen na PC
-
Mám to podobné.
Navíc si nemyslím,že hra tak převyšuje nedostatky.
Co to je pak za výzvu když se pereš s kamerou a neustálou nutnosti ručně přepínat kameru.Je pak jedno jestli máš myš anebo gamepad. -
-
Nemám pocit, že by to bylo jedno - osobně se na gamepadu s kamerou neperu v podstatě vůbec.
-
Konverze byla fakt děsná, naštěstí se objevil člověk, který postupně skoro všechny problémy odstranil svým DSfix modem: http://darksouls.nexusmods.com/mods/19/. From Software by mu měli líbat ruce, umývat chodidla a poslat podíl ze zisku.
-
-