Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je legrace cist jak hracum Asasin Creed ,Mass Effectu a jim podobnych tahle hra dava pres tlamu:) Cele to je jen o tom se to naucit , jo naucit , to se dneska moc nenosi ve hre se neco ucit. Neni to spatnym ovladanim ani gamedesignem , je to mezi pocitacem a zidli. Dnesni hry hrace hodi do nejakeho sveta s milionem pomocnych berlicek , jako je autoaim,autoheal,quicksave, ukazatelu kam ma jit , co ma kde zmacknout atd. Doplni to debilnim pribehem nejakeho grafomana a lidi to hrajou , zvyknou si ze to tak proste je. Mno a pak se objevi hra jako DS ktera z vyse uvedeneho nema nic a polovina hracske populace je v hajzlu,a breci jak je spatny port z konzoli , jak je spatne ovladani , jak porad nekam padaji a neco je zabiji. Je to fakt sranda..:)
    • Souhlasím s každým Tvým slovem.Momentálně hraju Demon´s Souls a dneska jsem u bosse cca 20x zdechnul a mám z toho radost.Je to super!!!
  • Hanzales
    Přiznám se, že jsem po dlouhé době jednou hru zase nejdříve "vyzkoušel". Jednak z obav, jak konverze nakonec dopadla, jestli mi půjde "nonxbox" gamepad a jestli to vůbec budu schopen hrát.
    Po dvou probdělých nocích mám jasno a hned po výplatě letím pro krabici (přímo na steamu je ta cena zase uber) ale cena za krabici je celkem prima.
    Je fakt, že oba problémy, ze kterých jsem měl obavy vyřešila komunita, ale důležité pro mně je, že se to ve výsledku hraje famózně, s tím patchem to vypadá parádně a hra samotná je nářez. Někdo sice nezvládl konverzi (díky za tu komunitu šikovných lidí všude po světě!), ale samotnou hru ti kluci vymakali dokonale a za to si zaslouží můj obdiv a peníze. I když nejradši bych malou část z těch pěnez ubral a dal je těm moderům.

Jinak co se týče ovládání, taky jsem zapřísáhlý PCčkář (mající i konzole), gamepad k PC vytáhnu velmi zřídka, ale Dark souls je přesně ten případ, kdy bych si to na klávesnici prostě nedokázal užít (asi jako je stejné utrpení hrát fps na gamepadu). A to jsem na KB odehrál Deadspace, Assasin Creedy, Sleeping dogs a hromadu jinýh third-person akcí.
    Určitě bych do toho gamepadu nikoho nechtěl nutit, nebo ho přesvědčovat, ale někdy takové to "odmítnutí z principu" bez alespoň vyzkoušení taky nechápu. Naštěstí komunita opět zapracovala a pokud má k tomu gamepadu někdo vyloženě odpor, tak si to uži je i na KB-myši, ale někdy není na škodu vyzkoušet i něco zdánlivě "pekelného" ;o)
    • Těch patchů od komunity je více? Vím jen o tom zvýšení rozlišení...
      • http://darksouls.nexusmods.com/

Tady jsou asi vsechny pohromade
    • MickeyMutant
      From Software by toho modera (Duranteho) opravdu měli nějak ocenit. A tím nemyslím krabici s hrou zdarma a děkovný dopis.
      • Hanzales
        Jojo, už jsem si toho povšimnul někde níže a máš recht. Šikulovi asi hodím nějaký donation, sice to asi nebude moc, ale aspoň nějaké to gesto neuškodí.
        • MickeyMutant
          Ze strany From Software je pouhé gesto myslím málo. Představ si, že by hra byla i dnes v tom stavu, v jakém před měsícem vyšla. Mám pocit, že Durante jim ve výsledku výrazně zvýší prodej.
          • Hanzales
            "Gesto" moderům pošlu já (na velké se nezmůžu) ;o) Na tom, že by tomu týpkovi From software mělo líbat ruce s tebou samozřejmě souhlasím. Dá se říct, že je doslova vytáhl z pekel ;o)
            Když jsem to pustil poprvé a nešel mi potažmo ani gamepad, taky jsem to chtěl zase rychle smazat a jít o dům dále, ale pak jsem objěvil ten mod, našel řešení pro gamepad, dal tomu všemu šanci a výsledkem je další zákazník ;o)
  • udelejte neco s tim prehravacem, to nacitani je hruza... na zdejsi videa bych se podival rad, ale 5 sekund videa na 20 sekund nacitani mi neprijde jako optimalni pomer, po minute jsem to musel vypnout (stejne tak u predchozich videi, clovek to vzdycky akorat nastve)
    • problem bude na tvojej strane...ja som klikol play, zvacsil video na fullscreen a pozeral az do konca bez zastavovania
      • x_ander
        No problém s přehrávačem má docela dost lidí, když si projdeš diskusi. Takže by jeho změna nebyla od věci.
        • VonHayek
          Jestli to nebude tím, že se celkem pochopitelně do diskuze ozývaj lidé, kterým to blbne - zatímco mlčící většina, které to funguje, prostě nic nikam nepíše...

Osobně jsem také nikdy neměl problém, ať jedu na Chromu nebo i na Mozille zahnojené asi milionem pluginů. *4*
          • x_ander
            To máš samozřejmě pravdu, že většině to funguje a tak mlčí. Ale lidem, co to blbne je dost (v poslední době to řeší mnoho lidí prakticky v každé diskusi pod videem), tak by možná redakce mohla uvažovat o změně.
  • ja bych si tu hru vic uzil a pravdepodobne i dohral, kdybych tusil kdo sem, kde sem, co se kolem me deje, co to melou ti divni NPC, k cemu je ten a ten predmet v inventari, k cemu jsou ty jakysi guildy, k cemu je dobry ziskat lidskost (humanity). atd. jako pekny ze je to uber hardcore hra bez tutorialu ale takhle sem akorat musel furt neco hledat na wikipedii. narozdil od konzoli mi to rychle loadovalo takze ty rady co tam vzdycky problikli sem nikdy nestihl. takze sem jen tak chodil, rubal, umiral a kochal se podivnym desivym fantasy prostredim a super originalnima nepratelama. to me prestalo bavit nekdy kolem 70 levlu kdyz uz sem nemel silu neco po 20x opakovat.
    • Keyz
      Jo to mně taky vadilo.Ve hře se toho moc nedovíš a navíc nemáš možnost si do hry udělat ani poznámky.( když chtějí být tak "HC" a nedají tam nic.) Týden jsem to nehrál a pak jsem přišel a zapomněl jsem kdy co řekl atd.
      Pak přesně jak píšeš.Chodím bojuji chcípám pak se někam probojuji a zjistím,že tam nemám jít...To je komedie prostě
      • Všechny předměty máš popsané v inventáři. Do wiki se nekoukat a na vše přijít sám :)
        To píšu i přesto, že jsem dlouho žil v domnění, že duchy nelze zabít a tomb of giant jsem šel potmě :)
        To že se probojujeě někam, kam jsem neměl jít to nechápu.
        Ve hře ti nikdo neřekne kam přesně jít a ono ať se vydáš kamkoliv, tak všude něco je a je na tobě v jakém pořadí děláš věci. To mi přijde na hře právě super, že ti dá celý svět naráz a jdi si kam chceš a objevuj si ho jak chceš. No a pokud prostě chcípáš a nedáváš to, tak jdu přece jinam, kde třeba tolik chcípat nebudu :)
        • Ty vole, v Tomb of Giant se dá někde rozsvítit??? Do pr*ele... *1*
  • Verze pro pc je příšerně odfláknutá,doprasená a nebýt toho fanouška,který opravil to rozlišení,téměř nehratelná...Ale přes tyto chyby je tahle hra neskutečná výzva a podle mě patří k tomu nejlepšímu,co jsem si kdy na pc zahrál..Hru hraji na s klávesnicí s myší,takže ti co už měli čest si tu hru vyzkoušet asi chápou jaký to je :-)))..Musím se přiznat,že první dvě hodiny jsem z toho byl pomali na mrtvici,protože jsem umíral skoro při každém kontaktu s nepřítelem a měl jsem sto chutí se na to vykašlat,ale nějak se mi to nechtělo hned tak zkraje vzdát a tak jsem se trochu kousl a začal se učit z chyb a pomali nad hrou získávat navrch...momentálně jsem cca na 45 levelu a i přes to,že umírám stále dosti často mě hra strašně baví a hrozně se vždy těším na dalšího superbosse..z bossu jsem zatím jen zabil Tauruse,cappru,gargyoly u těch zvonů,hydru,tu vodní svini ve stokách :-),motýla plus další minibose a tedka naposledy "havla",kterej mě mimochodem strašně sral,páč než jsem přišel jak na něj tak jsem asi dvacetkrát zemřel :-)))..tedka se chystám na toho čokla s tím mečem..uvidíme :-))..každopádně tahle hra vyžaduje prostě velkou trpělivost,pozornost a maximální soustředí,holt není to žádná oddychovka,ale ten pocit,když sundáte jednoho z těch desitimetrových bossů je k nezaplacení..Myslím si,že v tomto případě je hodnocení adekvátní a souhlasím s ním..
  • trolo
    videorecenze pc verze: press (trojuholnik) to pick up :lol: *1*
    • Bohužel, původní buttons tam zůstaly.
      • prudislav
        jj ale už jsou custom textury který tam hodí tlačítka z M+K
  • Chtěl bych se prosím zeptat
    1) Je to tunelovitá hra? Nebo to má i nějaký sandbox? Hra na mně působí dost nevlídně - připadá mi bez života. Jako kdyby mimo hlavního hrdiny nebyli ve světě - žádné kladné postavy (NPC)
    2) Každý si představuje pojem Hardcore trošku jinak, tak se zeptám. Dá se ta hra dohrát, tak aby jste moc neumírali? Dovoluje hra hrát chytře? Nebo prostě co náběh - to zkušenosti z příšery (jak s ní příště bojovat) co mne zabila - příště se už poučím...

PS:Situace se od vydání změnila - je tedy ovládáni na klávesnici rozumnější ?

Díky
    • Super

Děkuji za odpovědi. Asi si to k Vánocům pořídím. *4*
      • Cahir
        same here.
    • 1) Sandbox v style TES serie to nieje. Ale nieje to ani tunel :) Ten Level design je dost svojsky a hlavne logicky. Lokacie su medzi sebou prepojene, existuju rozne tajne skratky atd. Su tu aj otvorenejsie lokacie ako lesi v okli hradu ale zase nic na urovni sandboxu, cele to je take komorne a to prave robi tu skvelu atmosferu.

2) Da :) ale urcite nie z uvodu, ono je hlavne sa naucit sledovat pohyby nepriatela a cakat, treba zabudnut na zbesile mackanie tlacidiel a spoliehat sa, ze ono to niako vyjde. Skratka ked pristupis na pravidla sveta a naucis sa ich tak budes umierat menej :).

Naprikad ja teraz som rozohral cvicne druhu postavu (nie NG+) a cele asylum som priesiel bez smrti a ani demon (prvy boss), ktory mi na zaciatku hrania pekne zavaril teraz nerobil problem.
    • Caincz
      Hra není tunelovitá, naopak, je to poměrně velký otevřený svět, který postupně prozkoumáváš a jediné, co tě limituje, je obtížnost nepřátel. Nevlídnost jsi vystihl dobře a správně, ale zároveň to je právě kouzlo téhle hry. Neustálý pocit zmaru, depresivní prázdná prostředí, ale na druhou stranu zas nekonečně krásná a propravcovaná architektura. Jinak co se týče toho umírání, je to subjektivní. Umírat budeš, a hodně, ale po čase se dostaneš hře na kobylku a odhodíš zvyky z "casual rpg" typu skyrim. Naučíš se "myslet Dark Souls" a každá smrt už nebude frustrací, ale naopak tě nakopne k dalšímu snažení. Rozhodně si tuhle hru nenech ujít.
  • Větší trhací kalendář z videa jsem neviděl.
  • RazorProduction
    BORDERLANDS 2 se nejak zapomnel ze ??? *16* a toma zaujimal Lukašov nazor :/ *13*
    • janchor
      Nezapomněl, ale review verze mi bohužel doma stávkuje, takže čekáme na retail.
      • RazorProduction
        *3* este ze tak,v hrej.cz ta recenze vystihla presne to co mala sice nebol spomenuty co-op ale tosa na tu dobu stavalo *15*
  • Největší borci to mačkaj přes k+m *1*
    • Keyz
      Největší borci dělají při hraní Kung-fu na prstech jak složitě kombinují u her.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit