Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • misho8723
    Neviem teda, či je DS lepšia RPG hra ako Zaklínač 2, ale v mnohých aspektoch je fakt lepší (takisto ako je Z2 lepší v niektorých aspektoch ako DS) .. na hre sa mi veľmi páči to, že je to fakt HRA - na Z2 mi vadili časté cutscény (aj keď boli dobre urobené, ale na RPG hru mi prišiel Z2 až príliš filmový), v DS okrem intra žiadne cutscény, žiadne videa (no niekedy sú bossovia predstavený cutscénov, ale len krátkou).. takisto sa mi páči na hre jej atmosféra, ktorá je fakt v niektorých momentoch až hororová, takisto variabilita nepriateľov je o niekoľko levelov lepšia ako v Z2 a takisto aj ich chovanie je vynikajúce, keďže reagujú a pohybujú sa podľa toho aký typ zbraň práve hráč používa.. hudba je tiež až nad očakávania fakt veľmi slušná, dabing priemerný (tu zase vyhráva o niekoľko levelov Z2).. v príbehu mám zatiaľ chaos a len vďaka popisom k predmetom sa človek čo to naučí o svete a postavách... znovuhrateľnosť veľmi slušná (aj keď tu je pred všetkými o niekoľko levelov vpred práve Z2 alebo Alpha Protocol).. hrávam na gamepade, čiže žiadny problém - aj keď to zameriavanie robí niekedy fakt šialené kúsky (čo sa samozrejme všade vyčítalo Z2, ale pri DS to akosi všetci akceptujú).. grafika po poslednom móde je fakt výborná, svet má svoj štýl, je aj vcelku originálny, veľmi zaujímavé typy nepriateľov, atď.. hra nepadá, nemá dáke vážne bugy, čiže v tomto smere spokojnosť.. hra je niekedy fakt až nefér tažká, ale tak je fajn hrať zase hru, ktorá je nekompromisná k hráčovi (aj taký Z2 na hard je strašne ľahký).. čiže pre mňa to vychádza tak, že obidve hry - DS aj Z2 - sú pre mňa na tej istej kvalitatívnej výške.. niektoré prvky z DS by som rád videl v Z3, a niektoré prvky Z2 by som rád uvítal aj v ďalšom pokračovaní Souls série .. nič to nemení natom, že ak je človek fanúšikom RPG hier, tak by si mal zahrať bezpodmienečne obidve hry - každá z nich ponúka svoj vlastný a unikátny pohľad na RPG žáner
    • Zakliac je vice o pribehu, postavach, zatimco Dark Souls je silny ve svoji dost specificky atmosfere, prostredi a hratelnosti. Kazdopadne souhlasim - hry v jejichz konfrontaci ostatni rpg's blednou.
      • misho8723
        Presne tak, Z2 je viac o príbehu, postavách, možnostiach.. ale nemuseli dávať do RPG hry toľko cutscén :)
        • Tak vo tom nevim. Urcite bych si pamatoval, kdyby me nejak iritovaly. Spis bych rekl, ze me bavily.

Naposled me cutsceny sraly, a to hodne, v 'Ghost Recon Future Soldier'-ovi. Vadilo mi tak moc, ze jsem se ty hry zbavil.
          • misho8723
            Takto - aj rozhovory beriem ako cutscény - proste sú tak filmársky spravené, že mne tak pripadajú :) áno, nie je to chyba hry, ale mňa to iritovalo.. skôr štýl kamery v rozhovoroch ako to bolo v jednotke by som bral.. mňa zase v Max Paynovi 3 strašne vadili cutscény - 5 minút cutscéna, potom minútu človek hral, potom zase cutscéna, trochu gameplayu, a zase cutscéna a tak dookola..
  • prudislav
    BTW: zde fix pro hraní s M+K jde to pak v pohodě http://pages.cs.wisc.edu/~petska/
  • konecne poriadna hra na dlhe hodiny a nenudi, aj kvoli nej som si kupil PS3 .
  • InfidelBro
    Dark Souls má podle mě nejzajímavější, nejoriginálnějšíí a nejpropracovanější příběh ze všech videoher. Dále má imho jedny z nejzajímavějších a nejpamátnějších postav (SOLAIRE! Gwynovy nejbližší rytíři, pan Transvestita, atd.) . Nejlepší soubojový systém ze všech RPGček a taky nejlepší online aspekt ze všech RPGček ... možná i her obecně. btw. Docela sranda, že na první projítí mi to zabralo 105 hodin a napodruhé jen 16 (nemyslím NG+). btw2. Pro všechny ty ufňukánky okolo portovacích problémů: WWW.PCGAMINGWIKI.COM!
  • Zaujimalo by ma ci Pavel dohral aj novy obsah v podobe Artorias of the Abyss DLC. V celej recenzii som si nevsimol obrazok z Oolacile lokacii. Kopa ludi, ked nevie ako, moze totiz o cely novy DLC obsah prist. A prave suboj s Artoriasom povazujem za to naj co mi zatial hra ponukla :)

Este mi ostavaju demons ruins, drak v Oolacile, Helkite wyvern na moste a final boss v DLCcku, tak je mozne ze tieto este Artoriasa prekonaju, aj ked to nepredpokladam :).
    • Luke
      Do DLC směřuju teď v NG+. Říkal jsem si, že nejdřív dojedu původní hru, pak se dám v NG+ do DLC. Jenže - aha! - v NG+ kvůli tomu musíš znova dojít do archívu (takže musíš zopakovat všechno, co je před lordvessel).

A ono není divu, že to lidi neodemknou, když všechny wikiny jsou psaný podle konzolovek, že ;)
      • Preed
        Hmm tak akurat som si spomenul,ze som na to DLC uplne zabudol a to,ze ten item zmizne ma nenapadlo,ale zacal som hrat len tak z nudy NG+(nemal som to v plane) a uz to ide ako po masle asi za hodinku som rorozvucal prvy zvon,prvy krat mi to trvalo mozno 10 hodin,otazka je ako to bude s obtiaznostou lebo ak sa vyscaluje aj DLC na NG+ tak mozno nebude stacit dobehnut do archivu lebo to proste nebudem davat,uvidime.
        • Luke
          Ze začátku NG+ to jde dost rychle, ale teda teď jsem zas u Sifa a je to stejně těžký jako poprvý.
          • Jo, NG+ myslím prostě 3x zvyšuje hitpointy a spol. nepřátel. Takže 3x silnější Asylum Demon je pro NG+ postavu k smíchu, 3x silnější závěreční bossové jsou jiná káva...
      • Tak to drzim palce :)

Ja som nato ako sa dostat do DLC tiez prisiel nahodou. Isiel som si kupit nove sorceries k Dusk of Oolacile a zrazu nebol na zemi jej sign na vyvolavanie. Tak kukam ci to nieje bug (pokazenie cloveka dnesnymi hrami, ktory ocakava, ze ked daco nieje ako bolo musi to byt hned bug :D) a zistil som, ze to tak ma byt :)
        • Luke
          A je to teda tak, že ti musí z prvního modrýho golema v archívech vypadnout nějaká věc, aby se to otevřelo?
          • Vypadá to, že nejdříve je třeba zachránit Dusk (v takové jeskyni v jezeře, kde byla hydra), teprve pak to z toho golema vypadne. Jinak Oolacile je možná nejlepší oblast celé hry.
          • Jo presne tak, vypadne z neho amulet. Mne padol hned ako sa mi stratil ten summon sign pre Dusk.
  • nizsie som uz spominal ze aj kvoli tejto hre som si kupil ps3 a demon souls som dohral v lete.
  • "opravdu skvělá hra"... rozmlátil jsem konzolovej ovladač za 1k skvělý *1* mám ještě 2 *1* a po hodině hraní mě cukalo v oku *1* Jinak je to v celkem v pohodě *1*
    • na tyhle ultratěžký hry už jsem starej a nervy už nemám ani jedny ;)
  • Neplánuje někdo překlad do češtiny?
    • MickeyMutant
      Firekeeper Soul = topičova duše
      go hollow = jít údolím
      Capra Demon = rybí démon
      Soul of a Hero = duše neznámého vojína
      Ceaseless Discharge = stálý výtok
      Havel The Rock = Václav Skála

a nakonec estus = ešus
      • :) Díky, ale tohle bych si byl schopen také přeložit. Ja myslel spíše věci jako když občas hovoří k hráči nějaká npc postava jak bylo vidět na videu a běží titulky (ostatně zapisuje se něco do nějakého deníku ci tak?) nebo údajné popisy k itemům či o co se jednalo - psalo se o tom dole v diskuzi - osvětlují příběh hry.
        • Napr, to čo je kurzívou je v hre: http://darksoulswiki.wikispaces.com/Covenant+of+Artorias
          + staty
      • Udelej na DS cestinu! PROSIM!
      • Malleth
        Jak bys přeložil Sticky white stuff nebo Dung pie?
        • deridon
          lepkavé bíle věci (sperma), podzemní koláč
        • MickeyMutant
          To první je +18 a to druhé je přece Hrdobcův závin.
    • Co já vím, tak nikdo se k tomu nechystá. A proč taky? S trochu obstojnější angličtinou se to dá v pohodě zvládnout...
      • Tak s obstojnější asi ano :) Co jsem ale videl ty dialogy s jednotlivými npc tak občas mi smysl nebo nějaký výraz unikal a čestinu bych určitě uvítal. Snad se tedy časem někdo najde.
  • Díky za recenzi. I když podle mě recenze, která DS vystihuje je: infarkt, infarkt, infarkt!!! *1*
    • jindra.veliky
      z toho spatnyho PC portu?
      • nene, hraju jí už asi půl roku na konzoli a těch nervů, co jsem u toho měl, to se nedá popsat. Pochopí jen ti, co je u tý hry měli taky, takže snad asi skoro každý *1*

ale prostě pro mě nej hra posledních let. A kdo se bojí, nesmí do lesa.. *3*
  • Čekal jsem že se dozvím jak je to s tím PC portem a nic.
    • S portem to moc dobre nedopadlo nastesti co neudelali tvurci udelala komunita a tak si jednu z nejlepsich her co kdy vysla muzeme naplno uzit.

http://blog.metaclassofnil.com/?tag=dsfix - umozni nastavit vyssi rozliseni nez puvodni maximalne
      http://pages.cs.wisc.edu/~petska/ - opravuje problem kdy i drobny pohyb mysi menil zamerene protivniky
      • Parada, na neco podobneho sem cekal. Ted to muzu s klidnym svedomim koupit. Co by PC delalo bez schopnych moderu ;-)
      • Trošku mě vyděsila ta rada, že si mm připojit ovladač. Dá se to rozumě hrát s klávesnicí a myší?
        • prudislav
          si DSMfixem bez problému
      • a nebo jeste mnohem vic na jednom miste: http://darksouls.nexusmods.com/
        • Koukam ze komunita opravdu myslela na vsechno! To jsem ani necekal ze nekdo bude predelavat fonty, ikony, vegetaci nebo dokonce ze nekdo bude schopnej opravit FPS cap tak aby to jelo s GFWL. Ja to snad dam jeste jednou :D
          • Ja mam ve hre FPS mod s DSFIX-em, MouseFix a NoInro - hrani je plynule, lip se ovlada a lip vypada. Jinak pred aplikaci modu doporucuju cist README's!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit