Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak zbejva mi posledni vejlet... treti faze dd byla relativne hratelna, trochu vydesilo, ze jsem na zacatku dostal 4 topurka a varovani, ze to bude nejdelsi dobrodruzstvi ever, ale jakmile jsem objevil stredobod ukolu, ani jsem je nepouzil vsechny
  • PONG je taky RPG. Vžiješ se do role hráče ping pongu. Skore ukazuje tvůj progres.
  • je to takticka hra s prvky managmentu a vyvojem postav *5*
  • Chim
    Ok. Já mám tuhle hru už dlouho a přiznám se, že mě nikdy nenapadlo ji brát jako RPG. Pro mě je to spíš tahová strategie ale ok, beru že tam nějaké rpg prvky (i když pro mě teda ve velmi omezené míře) jsou.
  • tak do slabsich a kratsich bludist se da jit s cimkoliv, dokonce i bez leceni

kdyz vlitnu do cervenyho, tak to smrdi smrti i s nejlepsi sestavou, kdyz se objevi naky hovadko

a uz jsem si docela zvyk nechavat si nakonec SA pokud na nej narazim a tam se neda jit s polorozbitou partou, to by byly jatka, vestal ma super ten skupinovej heal, kterym se da lecit i maly poskozeni u vsech z jednoho kola, kdyz ma jen jednoduchej, tak bud nelecis nebo lecis zbytecne moc a pak to chybi jinde

no a kdyz leci tak stejne neutoci, takze pak i to relativne slusny poskozeni je k nicemu, tady se mi zda plati takovy to klasicky zlaty pravidlo rpg her, kdyz tvoje postava umi vsechno prumerne, tak je to horsi nez kdyz umi aspon jedno vyborne
  • vsak diablo a souls hry rpg nejsou

jsou to rpg asi jako tohle, pritom jsou to vsechny solidni hry, jen kategorii nemaj, protoze by musely mit nejspis nejakou novou, vlastni

to je asi jako v hudbe, kde vznikaj ruzny crossovery, taky se pro priblizeni ta vec nekdy zaradi podle jednoho rysu nekam, kam tak uplne nepatri a casem to zlidovi
  • vaclav.pechacek
    Je to samozřejmě diskutabilní. Já si myslím, že je, protože tam jsou postavy, které se postupně vyvíjejí jako schopnostmi, tak osobností, a je tam spousta klasického RPG lootu včetně systému barviček (bílá, zelená, modrá atd.). Jinak pokud RPG chceme brát striktně jako Role-Playing Game, opravdu do té kategorie patří třeba takové Diablo, kde člověk nikdy neudělá ani jediné rozhodnutí, kvůli kterému by potřeboval vstoupit do nějaké role?
  • Můj arbalest léčí 10 - 18 a to je dost. Mám k tomu uzpůsobené ty předměty.
    Pravda, že ještě némám vyzkoušené všechny kombinace.
    Taky na bose chodím s vestalkou a arbalesta mám, aby si odpočinula. :)
  • niz jsem psal, ze arbalest umi obcas uderit, ale zrovna ten jeho heal je uplne smesnej, to v konfrontaci s bossem, co udeli za kolo klidne 40 poskozeni, je vysmech

vestal taky neuleci vsechno, ale vetsinu uderu bez criticalu pokreje, to jinej lecitel nezvlada (nebo nezvladal v dobe, kdy jsem byl jeste ochotnej experimentovat a nehledat primou cestu k cili)
  • Chim
    Měl bych k jinak pěkné recenzi jen jednu výhradu. Fakt je to ještě rpg?
  • Táto hra sú dobre investované prachy. Nieje pre každého ale to ani napr DS séria. Za mňa palec hore. Jediné čo nechápem sú hardwarové nároky. Hra s tabletovou grafikou a nerozbehám to na nb s XP. To je trochu prehnané.
  • Máš asi pravdu, přehnal sem to, byl to hloupý výlev. Poprosil bych cenzora o smazání.
  • tak napodruhy jsem vymenil obranu za utok (trinkety) ty dva jsem si nechal az na konec, ze tam klidne nekoho obetuju, jen kdyz padnou, a nakonec mi nikdo nechcip, ale bylo to o fous (vlevo je se zelenym ocasem a dvema litacima hlavama - asi nejslabsi, nahore je s bilym ocasem a dvouma divocakama - ma prisny kouzlo s plosnym poskozenim a kyselinou, vpravo jsou zelenej a bilej dohromady)

jestli bude obtiznost rust timhle tempem, tak na konci budu potrebovat v tymu bounty hunteru 6 *1*
  • tak prvni pokus nic moc, clovek ma jen tri ochranny talismany a cekaj tam 2 polickovy bestie, co davaj tomu bez ochrany jednim uderem 40 stresu...

prvniho jsem dal, mel u sebe naky dve litaci hlavy, na druhym miste ale cekaly 2 ty velky prasata a sesypaly se na toho bez amuletu, takze mi ho zabili, uprk a druhej mrtvej kvuli ustupu

hrajou asi tak trikrat behem jednoho tahu, zatimco moje figurky jednou, ferovka
  • Arbalest je dobrý dmg dealer na jednoho moba a sice slabší, ale dobrý healer.
    Abomination je výborný, sám si snižuje stress a zbytku může psovod.
  • a jeste jeden hint od cesty, ke kterymu me privedla financni nouze (kdyz jsem chvili chodil do tezkych dungeonu s plnou vybavou, tam ty nemoci a quirky skacou na vas jak klistata) a asi stovka trinketu v batohu *5*

v truhle s trinkety je muzete prodavat, staci drzet shift
  • ja nerikam jedina vitezna, ja rikam moje vitezna *5*

bounty je univerzalni bojovnik na prvni tri fleky (ze ctvrtyho aspon umi hodit stun nebo mark) a vestalka resi starosti se zivotama celkem s prehledem

bounty navic nepratelum ve stavu stuned nebo marked az nehezky naklada

hellion a man-at-arms jsou urcite fajn, pak uz je to slabsi a slabsi

kasparek je mozna urcenej do misi na obycejnej vydelek, aby parta neblaznila a nepotrebovala pak odpocivat (ze moje particka vbbb zabiji tak rychle, ze odpociva jen malokdy a stejne vynda kazdyho, je vec jina)
  • Jestliže je v nabídce kašpárek, tak tak předpokládám, že se dá využít jako součást výkonné party. Rovněž předpokládám, že se dá smysluplně využít i "arbalest", která mě osobně připadala k ničemu, i ta zrůdička, se kterou nechce být nikdo v partě. Protože jestliže je JEDINÁ vítězná kombinace Vestal + 3 Bountyhunteři, tak to není moje chyba, ale chyba té hry, kterou autoři udělali tak překombinovanou a překomplikovanou, až se jim vymkla z kontroly.

Měl jsem "vítěznou partu" ve složení 2 bouchači, léčitel (většinou occultist) a Jester, kterou jsem točil pořád dokola (šašek mi snížil stres někdy až na 0). Jenže druhý den 5 minut update, první dungeon, první banální souboj a celá parta kaput. A něco velice podobného se mi stalo po každém nataženém updatu...Takže (= můj názor) nehrajete proti mechanikám hry, ale proti programátorům, kteří hru neustále ovlivňují a za chodu mění pravidla. Úmyslně hru kazí za pochodu, aby "nebyla příliš lehká" a aby se nedala dohrát za 5 večerů.... Tohle možná zní paranoidně, ale v těch dungeonech člověk nějakou tu paranoiu snadno chytí :-)
  • by me zajimalo, co radi pouzivate za trinkety?

je jich tam mraky, ale casto maj takovy negativa, ze se pomalu nevyplati nosit ani kvuli pozitivum

ja mam nejradsi obranny kombo camouflage cloak a feather crystal, dohromady +23 dodge a +2 speed, negativa je zvyseni sance na stun a move, ale vzhledem k tomu, ze vas pak velice casto minou, tak se mi to zda akceptovatelny, a mezi nama, kdo tam proti vam ma stun nebo move, jen vyjimky (povodil jsem si s tim i prvni vypravu do dd)

akorat vestal davam chirurgeos charm a tome of holy healing (kdyz jsem ji daval ancestralni, tak byla porad na prasky)
  • hmm na kartě hry je uveden, že hra není lokalizována, ale lze nastavit české texty

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit