-
hra je to urcite vyborna, nicmene spis nez rpg bych tomu rikal takticka hra (gro je v soubojich) s prvky managementu (mestecko)
oproti ea, co jsem okusil loni pridali jednu novou lokaci a navic jeste darkest dungeon, zatim nemam dohrano, ale co me docela nastvalo, v tom vsem grindu vas to nuti k totalnimu grindu, po prvnim pruchodu darkest dungeon dostali 4 nejhrdinejsi hrdinove odznacek a nesmi do darkest dungeon nikdy znova?!@!!#!$@%^#$^@!@#!@!@#!@#!@$!@$!@!@#!@# (4 postavy vymakat na uroven 6 je celkem dlouha a otravna cinnost, kdyz uz vsechno cestou znate)
no a na zaver vam prozradim brutalni kombo, vzadu vestalka a pred ni 3x bounty hunter, takze kazdej ma stun, navic bounty umi marknout nepritele a to je teprve masakr, stuned nepritel dostava od jednoho typu utoku 60% poskozeni navic, marknutej od jinyho dokonce 90% -
-
jo a opusteni darkest dungeon vas stoji automaticky postavu, jedna vzdycky kreje ustup vlastnim telem (prvni 2 neuspechy v dd me staly celkem 4 postavy, uspesnej pruchod mi zablokoval dalsi 4, na facku)
-
-
a jeste jeden tip, kterej mi hlava moc nebere, ty nejlepsi ancestralni itemy vetsinou pridavaj narusovani psychiky, a v dd je cesta k cili tak dlouha, ze se mi na ty prvni dva pokusy dycky uplne zblaznili
potreti uz jsem tam sel jen s vecma, co psychiku neurychlovaly, ale stejne se mi zblaznil cestou aspon jeden, vsichni nepratele sli predevsim po nem (3x bounty hunter a oni porad sli do toho prostredniho)
-
-
-
Já i když jsem velký fanda darkest dungeon, tak se mi zdá, že early access byl tak nějak lépe vybalancovaný než finální verze.
-
Skvělá recenze. Na DD už se nějakou tu chvíli těším, ale zatím nebyl čas/odhodlání :). Mimochodem, dá se ta hra fakticky dohrát (tím myslím finální boss nebo něco takovýho), nebo se prostě donekonečna generují různorodý dungeony?
-
-
chybi mi tri vypravy do dd, ted tam mam neco trikrat aktivovat, pak ti reknu
vzhledem k tomu, ze na kazdou vypravu potrebuju fungl novy uroven 6 team, tak to bude chvili trvat
dneska bych to mel jednu vypravu zvladnout, pokud me nepobijou, to uz by me zacalo docela s.at *5* -
-
díky *3*
-
-
tak zbejva mi posledni vejlet... treti faze dd byla relativne hratelna, trochu vydesilo, ze jsem na zacatku dostal 4 topurka a varovani, ze to bude nejdelsi dobrodruzstvi ever, ale jakmile jsem objevil stredobod ukolu, ani jsem je nepouzil vsechny
-
tak prvni pokus nic moc, clovek ma jen tri ochranny talismany a cekaj tam 2 polickovy bestie, co davaj tomu bez ochrany jednim uderem 40 stresu...
prvniho jsem dal, mel u sebe naky dve litaci hlavy, na druhym miste ale cekaly 2 ty velky prasata a sesypaly se na toho bez amuletu, takze mi ho zabili, uprk a druhej mrtvej kvuli ustupu
hrajou asi tak trikrat behem jednoho tahu, zatimco moje figurky jednou, ferovka -
-
tak napodruhy jsem vymenil obranu za utok (trinkety) ty dva jsem si nechal az na konec, ze tam klidne nekoho obetuju, jen kdyz padnou, a nakonec mi nikdo nechcip, ale bylo to o fous (vlevo je se zelenym ocasem a dvema litacima hlavama - asi nejslabsi, nahore je s bilym ocasem a dvouma divocakama - ma prisny kouzlo s plosnym poskozenim a kyselinou, vpravo jsou zelenej a bilej dohromady)
jestli bude obtiznost rust timhle tempem, tak na konci budu potrebovat v tymu bounty hunteru 6 *1*
-
-
-
-
-
Táto hra sú dobre investované prachy. Nieje pre každého ale to ani napr DS séria. Za mňa palec hore. Jediné čo nechápem sú hardwarové nároky. Hra s tabletovou grafikou a nerozbehám to na nb s XP. To je trochu prehnané.
-
tak mam pro vas dve zpravy, ta dobra, konec to melo
ta spatna, odemklo to potom ng+ *1*
a ja si rikal celou dobu, ze trestani chyb nutnosti grindovat mi pripomina hry z urcitych nejmenovanych alternativnich hernich platforem (asi jedina chyba hry, jinak vybalancovany je to rozumne, obtiznost tam je, ale kdyz clovek neblbne, tak vetsinu situaci ustoji)
posledni mise je spis zhulena nez slozita (omylem jsem do ni vlitnul s jednim bh na 80% stresu a ani to nevadilo), nicmene neda se z ni utyct a posledni faze je dost prisna, nastesti jsem neudelal zadnou chybu, tam by to byla konecna *5* -
-
zkusil jsem to pustit a prej ng+ kampan krome tezsich nepratel se da skazit tak, ze to ani grind nezachrani (campaign fail state)
-
-
na hrbitove je jen 13 mist, tak to bude fakt hardcore, kdyz to bude generovat blby hrdiny k naverbovani, tak je lepsi nebrat zadnyho *5*
Upon successful completion of the game players will be awarded New Game Plus. When creating a new save file, you will be prompted if you wish to start a NG+ file. Players must use the DD Strict gameplay options, tougher monsters, and two extra criteria: Complete the game in 91 Weeks with less than 13 deaths. Failure to do so and players will be greeted with a game over, and a deleted save. This was originally posted by Red Hook shortly after the release, if I recall correctly.
tak 91 tejdnu je docela sibenicni
-
-
-
No ja nevim,
mam rad tezke hry, ale tady me odrazuje vice veci:
1. Nahodne generovani dungeonu - kdy jste vystaveni pravdepodobnosti XY, ze prave vygenerovany dungeon se jednoduse neda projit, ani kdyby jste meli vsechny informace o nem. Proste neni nad dobry level design, kdy nekdo myslici, vytvori lokace tak, aby davaly smysl.
2. Mechaniky:
"Třeba neustálé omračování posledního zbylého nepřítele, zatímco zbytek družiny má spoustu času na další aktivity? Dobrý nápad, jenže každý omráčený nepřítel automaticky dostává odolnost proti dalšímu omračování. A i kdyby se vám to podařilo obejít, tak čím déle bojujete, tím více ve stresu vaši hrdinové budou"
Nechapu, proc by s kazdym omracenim mela rust odolnost proti omracovani a ani nechapu, proc by mel rust z takoveho souboje stres, kdyz mate pred sebou fackovaciho panaka. Jednoduse receno, mam rad ferove mechaniky a ne nesmysly, ktere slouzi jen ke znevyhodneni hrace. Protoze udelat hru tezkou, diky nesmyslum neni umeni. -
-
Super je když má někdo málo života a nepřatele se rozhodnou že ho prostě zabijí a ty s tím nic nenaděláš. *16*
-
-
muzes utyct, hrbitovy jsou plny hrdinu
-
-
no a to ani nevis, ze po nekolika kolech, kdy si snazis posledniho chudaka nepritele setrit, aby ses vylecil, tak si zavola posily a jede se skoro celej souboj znova *1*
je to schvalne, proste zivot a boj neustale na hrane *5* -
-
Hele, to by me nevadilo, naopak by mi to prislo logicke, za predpokladu, ze by to nejsou nahodne vygenerovani borci, kteri pred soubojem jiz neexistovali ve vedlejsi mistnosti, nebo nejaky debilni respawn. Napr. v Dungeon Masteru 2 byla mechanika, kdy nepritel, ktery mel malo HP zacal utikat za svymi kamosi, aby se zachranil a vylecil se. Ta byla super. Vygenerovat dalsich 5 maniku, jen proto, ze si z nekoho delas fackovaciho panaka by mi prislo hodne slabe.
-
-
no a me pripada slaby jen nekoho dokola stunovat a nepokracovat urychlene dal
jsou to jen lidi, maj strach a nechtej tam zustavat dyl, nez je nezbytne nutny
neni to o tom projit to v suchym triku, ale vyjit z toho aspon bez trika *1*
neco podobnyho jsem prozival naposled v ftl, skocit/neskocit, koupit/nekoupit, utyct/neutyct, risknout vetsi odmenu nebo zhynout, neustala mala dilemata, ktera mohou mit dalekosahle dusledky (tady teda neni totalni prohra, ale dalsi grind)
-
-
-
-
Skvělá, návyková hra s nádhernou grafikou. Jediný co mě se.e je, že nejde narozdíl od bety vypnout infarkt hrdinů po naplnění maxima stresu. Doufám, že to vrátí do nastavení hry. Do tý doby mi bude muset stačit poslední beta co vyšla.
-
ng+ 75 tydnu, 8 mrtvych, 0 wipeoutu
4 mrtvy v bossfightech (asi nejsou vubec potreba k dohrani)
1 kdyz jsem prvne vlitnul do cervenyho bludiste a hned prvni na me vlit bounty hunter, sice jsem ho dal, ale dost mi pocuchal partu (hlavne ze zacatku je docela problem, ze clovek nema vysneny trinkety a vybudovanou vesnici nebo penize na upgrady), myslel jsem si, ze to rozchodim, no a hned v dalsim fightu se ukazalo, ze ne *5* moje chyba, uz jsem ji neopakoval
3 v zaverecnym souboji, je to takova suicide mission (v zakladni hre me to stalo jen jednoho)
jak tu obhajujete nektery povolani, fajn, ale ja daval tipy nekomu, komu se nedarilo rozjet
pokud by si dal na zacatku do party abominaci, arbalestku, plaque doctora a kasparka, tak si to muze rovnou hodit *1* -
-
asi jen trikrat jsem vycouval z boje a zdrhnul z mise, coz nadherne ilustruje moji teorii 95% *5* (75/3)
-
-
Kteří jak kdyby vylezli ze špatně zavřené knížky od H. P. Lovecrafta... *5*
-
hmm na kartě hry je uveden, že hra není lokalizována, ale lze nastavit české texty