Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Protoze kazdej chce platit za nevybalancovany chobotiny typu world of tanks... Btw nejak mi unika co je spatny na neplaceni za f2p. Vsak ta hra je free ne? Tak proc by nekdo platil. Jo aha, p2w. *5*
  • F2P jako zlo rozhodne neberu,mnoho her diky tomu vzniklo,nebo stale funguje.Jiste je dulezity fungujici model.Hodne dela neochota hracu (ceskych predevsim) za cokoliv platit.Ja osobne chapu ze clovek platici proste bude mit tu hru zjednodusenou,lehceji se dostane k nejlepsi zbroji,letadlu atd..naopak nechapu narky hracu ze nektere hry jsou pay to win-jiste ze jsou..ono chtit hrat nejakou hru hrat poradne,dosahovat vysledku,stravit tam 100vky hodin a nezaplatit jim ani korunu mi prijde vicemene ostudne.Pokud chci hrat hru pro zabavu kdyby hodinu denne je f2p idealni model
  • Ja hram Warframe a tam mas platene iba kozmeticke kraviny. Pripadne si mozes kupit packy, kde mas vsetko co vacsi update prinesie pekne pohromade. Co ale neni praziadna vyhoda, nakolko to je primarne coop hra a da sa to vsetko vybehat hranim, ide len o pohodlie ze to mas hned. Teraz dokonca boli zasa misie kde odmena boli veci z obchodu, stacilo to len prebehnut. Proste neni F2P ako F2P.
  • team fortress docasny nastroj penez uz je temer u konce malo kdo to hraje servery vetsinou prazdne ted uz jsou jen hightower mapy a uroven hracu nula bodov jo ty casy kdyz to uvolnily f2p to sem hraval pres noc na saings serverech drtit lamky s premkama na nightfallu ale tem dnum je konec.
  • Nie diky, radsej skusim nieco poriadne :)
  • walltar
    Já si osobně myslím, že přes F2P cesta nevede ... Spíš lidem nabídnout dobré hry a obsah, který není lehké upirátit. Jako Zajímavý a dobře hratelný multiplayer. Otázkou taky je kolik lidí vlastně potom co hru stáhne ji taky hraje ... já sem měl s drtivou většinou her takovou zkušenost, že jsem je zase po hodině hraní znechuceně vypnul a smazal. On totiž člověk, který hry stahuje si nemusí vybírat, ale může zkusit prakticky každou. A zjistí, že většina ho nebaví.

Možná by taky pomohl návrat k trial a demo verzím ... tady máš trošku a pokud chceš hrát dál tak si musíš zaplatit.

Ale osobně F2P opravdu nemám rád ... Mě to příjde, že se ze mě spíš snaží dělat blbce, než abych měl hru která se dobře hraje. Vždycky se mě vrací ta fráze "If You're Not Paying for It; You're the Product" I když to není z prostředí her, tak to člověk někdy vidí i v F2P MMO ... člověk co hraje zadarmo je tam spíš terč pro platící zákazníky.

Já si osobně za dobrou hru rád zaplatím ... ale poslední dobou každá hra co jsem koupil byla vyhypovaná a nestála za moc (Například Watch Dogs).
  • flash789
    Nemas moc prehled, Aion nebo Tera mají F2P model nastaveny perfektne, a obe jsou korejske :)
  • Jak bylo v článku řečeno. Pořádná F2P hra musí umožňovat všem hráčům stejné podmínky - neplatícím i platícím. Když neplatící hráč uvidí že jej někdo kdo zaplatil díky bonusu neustále zabíjí tak spíše od hry odejde než by ho to donutilo si to taky koupit. Každý hráč by měl prostě mít možnost tuto schopnost získat a když něco získat nemůže nemělo by to mít vliv na hraní ale jen jako kosmetický předmět. V tomhle případě mezi nejlepší hry patří TF2, DOTA 2 a pár dalších. Jinak pokud jsou F2P hry takhle dobře vyvážené tak mi to nevadí ale ty Asijské okrádačky které se občas dostanou na západní trh to je hnus. I když nejen Asijské jsou okrádačky ( zdravím Battlefield P4F)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit