Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neboj. On se brzo najde někdo, kdo ti vysvětlí, že hloubka je taková, že bez tří vysokoškolských titulů nemáš šanci ji pochopit :-D A že za každým kliknutím je obrovksá věda a tři dny výpočtů :-D
    Ale ne vážně - ta hra byla prostě velmi dobře vyvážená a poladěná. Takže na vypnutí mozku a odreagování naprostá paráda. Víc bych v tom nehledal.
  • Myslím, že tohle je nejlepší místo, tak to sem hodím. Co Vás na Diablu baví? Opravdu bych chtěl od Vás slyšet, co je na té hře tak úžasného.

Zkoušel jsem před lety první i druhý díl a v té hře jsem neměl důvod hrát, nic mě netáhlo dál. Nezajímavý příběh, žádné vedlejší questy, nudný gameplay... Dungeons Siege či Sacred nabídly alespoň ten příběh a questy (popřípadě partu a hledání tajných skrýší), ale Diablo bylo napěchované nezáživným klikáním...
  • Asi jsi neměl dost trpělivosti hře přivyknout. *3* . Podívej já uznávám, že hra má své určité zvláštnosti ale to měl Zaklínač taky. Mně osobně trvalo dost dlouho (myslím) než jsem si na styl Inquisitora zvyknul ale stálo to za to. Opravdu. Vývojářům trvalo sice dost dlouho než hru vydali ale zahrál jsem si ji a říkám: zaplať bůh za to jak si na ní dali záležet.
  • Zahrej si jej hned. Na této hře se nedá prodělat což je jedna z věcí které mně nadchly. Stačí si jen uvědomit, že hra je postavena tak aby to co jsi musel v Diablu zvážit jednou jsi tady musel zvážit dvakrát. všechno je perfektně vyvážené a POZOR: vyváženost a obtížnost hry je ovlivněna nejen tím kolik jsi toho nabojoval a rozdělil bodů ale taky tím jakým stylem hrou procházíš. Textu je ve hře hodně. To je pravda ale velmi brzo zjistíš, že na rozdíl od jiných her tady je to spíše k užitku než otrava.
  • 1. Diablo 2/dohrane desiatky krat vsetky obt./ 2. Blade&Sword /dohrane desiatky krat vsetky obt. - genialna hratelnost/ 3. Titan quest /3-4 krat/ 4. Diablo 1 /2-3 krat/ ....dlho dlho nic a potom 7. Dungeon Siege 1 - 2 a pri konci, z nudy 9. Sacred 1 dvojka si nezasluzi ziadny rebricek. Prve 3 odporucam kedykolvek pre fanusikov ARPG, desiatkove gamesy nadcasove, znovuhratelne donemoty.
  • Prosím tě, vždyt to neni pravda, takový Fallout 2 byl hotový tuším za rok a to je jen jeden příklad za všechny, BG2 vyšel v roce 2000, 4 roky po datu, které ty označuješ tzv. "datem kdy to šlo pak do kopru". Nevim proč pořád hledáš nějaký argumenty a musíš si kvůli tomu vymýšlet jen aby si dokázal, že Diablo může za úpadek RPG hraní. PST byl komerční propadák, hm, ale o tom řeč neni, řeč je o kvalitě her a PST je jeden z vrcholů i když mě to vůbec nebavilo.

Asi ti Diablo hodně leží v žaludku, ale Diablo z toho fakt vinit nemůžeš. Diablo je RPG at se ti to líbí nebo ne, neni to FPS, ani simulátor, ani sportovní hra, ale RPG, pokud znáš definici písmen RPG neměl by si s tím mít problém, maximálně si k tomu hod slovo "akční" když na to m tak trváš, ale RPG to bude stále.
  • Nesouhlasim... multiplayer mela DS naprosto uchvatny... singl 6, multi 8... dohrpmady 7 :-)
  • Ano ano atmosfere diabla 1 se uz asi nic nepriblizi, ten pocit kdyz jste kraceli poniceym Tristanem, loutna nebo co tobylo za strunny nastroj linouci se z repraku ve meste nebo ruda zar vychazejici z kostela a pak jednotlive prisery pamatuju si jak jsem mel s Butchera v 2 patre neskutecnou hruzu a jen tak jsem ty dvere k nemu neotevrel, nebo kdyz jsem se poprve dostal do pekla a tam dostal pekne na... od hejna sukub co metaly deadstary, nebo kdyz mi vypadla neznicitelna zlata sekerka, nebo diamantovy mec co zabiral hrozne moc policek a pritom byl jen jednorucni a taktez neznicitelny to byli zlate casy videoherni zabavy alespon pro mne. Jinak souhlasim spousta her se diablu ani nepriblizuje prave z duvodu maleho poctu unikatních predmetu a defakto spatnym nebo spise zadnym matematickym vzorcem ktery zarucuje vypadavani techto predmetu a motivovanim tak hrace k dalsimu hrani, prirovnani ke gamblerovy je trochu usmevne ale ten pocit je asi podobny :)
  • Moje nej RPG je Wizardry 7 - pribeh, delka hry, tahove souboje, narocnost na hrace, vyvoj postavy, ultimatni predmety ziskatelne pouze po velke namaze.
  • ak si vie clovek normalne vykalibrovat gamu nemal so svetelnostou v D1 problem.Farebna paleta a sytost farieb v D1 bola podla mojeho naozru daleko temnejsia a pekelnejsia nez malo D2 so svjomi pastelkovimi cervickami na peknom farebnom podklade.
  • omyl staci sa pozriet bar s healtom alebo s manou a porovnat ich farebnost v D1 a D2. D1 malo menej syte a daleko temnejsie farby ako D2 a nielen to atmosfera pekla ci jaskyn v D1 bola od tych cias nedosiahnuta.Tyka sa to aj samotneho konceptu nepritelov v D1 ste nenasli infantilne posobiace monstrum.Naproti tomu D2 ich malo neurekom.Vseliake musky cervicky a minitajtrlici vydavajuci dokonca roztomile zvuky podla mna nemozu konkurovat peklne z netvorenym monstram s D1.Ovsem skilltree v D2 staruckeho D1 uplne prevalcoval.
  • Jediný klon, který mě bavil, byl Darkstone, ale stejně žádná z uvedených her neměla a nemá šanci sérii Diablo ohrozit. Protože takové hry jako Diablo umí udělat pouze Blizzard a nepochybuji že třetí díl bude opět obrovský úspěch.
  • Hra se vyviji nekolik let, takze PST i BG i Fallout byly v te dobe stejne tak jako tak ve vyvoji. Komercni uspech Diabla a predevsim druhe dilu proste nasmeroval vyvojare na masivni tvorbu tehle klikacek, kteremu davali s radosti pridomek RPG. Mimochodem PST byl komercni propadak...(ac to byla skvela hra)...
  • ano-a u D1 si taky půlka lidí musela štelovat světlost na monitoru, aby tam vůbec něco viděli...to, že někomu utekla barevná paleta neznamá, že je bylo nějak megacool, pokud si dobře vzpomínám, Doom 3 měl taky "temnou" grafiku a všeci ho za to neskutečně sepsuli, že je tam kuloví vidět(v D1 to bylo velice podobné bez řádného poladění gamy...), tak nevím, co dneska půlka světa vymýšlí s barevností Diabla 3
  • A právě kvůli tý ponurý atmosféře je pro mě první Diablo i po těch letech a desítkách klonů stálě tím nejlepším akčním RPG.

Diablo 2, Dungeon Siege, Titan quest, Torchlight se sice nehráli špatně, ale po čase to prostě bylo pořád jen o tý řežbě, ta tísnivá temná atmosféra mi tam zatraceně chyběla!
  • ten Dungeon Siege "BOOM a WOW" si nějak nevybavuju, spíš to, že to bylo značně průměrné, ještě více trapné a automatické vyvíjení postavy bylo o ničem, 6/10 zmíněné v článku bylo tak zhruba odpovídající hodnocení, stejný, přes jaký se nikdy žádný Dungeon Siege nemělo dostat...
  • Fallout 2 vyšel dva roky po Diablu a Planescape Torment vyšel tři roky po Diablu, takže jak vidíš, tvoje teorie, že to kvůli Diablu šlo do kopru je prostě hloupost, dva roky, tři roky, to je snad dlouhá doba a ne druhej den. Taky nejsme maniak to BG nebo Tormentu, ale názor většiny hráčů hovoří jasně.

Ze to šlo do kopru nejen s RPG a s hrama obecně, na tom se s tebou shodnu, ale z úplně jiných důvodů než, že za to může Diablo.
  • Diabla a hlavne Diabla 2 drzi na trone hlavne jedna vec a to "matematika" vypadavania veci, skillov a nepriatelov. Nemozno povedat ze je to obycajne hlupe akcne rpg, preto ze ten system kedy, na akom leveli, co a z koho vypadne je proste genialny. To vzrusenie ked cinkne zlaty item na zem by sa dal porovnat so vzrusenim gamblera pri hracich automatoch *4*
    Tak isto staci zle rozdelit body do skillov a vlastnosti a neskor mozu nastat take problemy ze sa nemusi ani podarit hru dohrat.
    Inac. TitanQuest nebol zly, ale bojovnik v slapkach a trenkach s kozenym brnenim vyzera ako gay. Sorry Titani ale takto vystrojeni by ste nedali ani Andariel nieto este Diabla. Gothic plate je Gothic plate...
  • TQ sice nebyl spatnej ale naprosta nevyvazenost class, predevsim dream v datadisku pro me znicila pozitek z hrani.
  • Asi jsi nepochopil, že příběhová RPG a H&S(aka klikfest) jsou pro mě úplně nesrovnatelný žánr. Tím příběhovým jsem myslel pochopitelně jen BG sagu, ale když se chci bavit a ne vztekat u nevyváženosti postav v diablu 2 se kterým jsem strávil pár let hraní tak věci co mě štvali na týhle hře v TQ naprosto vychytali a grafika je dodneška vychytaná, když vyšlo D2 a mělo ve svojí době 640x480 tak jsem si myslel že si dělají prdl

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit