Přejít na výpis diskuzí
Diablo bylo první… Malá vzpomínka na slavná akční "RPG"
25.6.2011 | Karel Drda
174 příspěvků
-
Je mi líto, ale bylo to Diablo. RPG nezabilo, ale obrátilo trend... I když vcelku žádná škoda, hardcore RPG vycházela dál, jenom jich nevychází tolik a člověk se nemusí přehrabovat v tolika kravinách.
A konzole.... moc netuším, jak mohli přispět ke zjednodušení RPG, když západní typ RPG na nich prakticky nevycházel (kromě kupodivu Diabla...) a JRPG zrovna primitivní hry nejsou. -
staci si pozriet intro z D1, v tej dobe som na to kukal s otvorenou pusou, neskutocne
-
jednotku som nehral ale dvojka rozhodne nemala "vesely" styl. trava bola zelena piesok zlty, jasne ze tam bolo viac farieb ale bolo to realisticke.
-
to bych chtel teda videt tvoje top 10 hry....a svadet neco takoveho na diablo, nejsi nahodou z planety K-PAX?
-
:-) no je to tvuj nazor....hral sem obe zminovane hry a ten DD jestli to je teda ten prvni dil me dost bavil ale diablo je diablo.
-
jj skoda ze byl harbringertak kratkej..jinak paradni hra
-
nesouhlas i kdyz titan quest neni spatnej, ale k diablu ma daleko asi jako deus ex 2 k deus ex 1.-)
-
naprosto souhlasim......i kdyz fallout 2 sem si rozehral asi 15krat:-) z toho 5krat dohral, BG2 sem dohral asi 3krat.....a diablo 2 jen jednou za carodejku(chain lightning a fire wall), a nedal sem lvl.99 nejsem maniak:-)) i presto sem u nej stravil daleko vice hodin nez u F,F2 a BG2...a ten pocit po zabiti baala na hell to bylo neco. Proste ten obsah a znovuhratelnost diabla z nej udelali legendu.
-
S obrazkov je vidiet ze skutocne temnu grafiku malo naozaj len D1. D2 uz (bohuzial) razilo o dost veselsi styl a napriek tomu vo svete vyvolalo daleko vacsi ohlas ako D1.Grafika D2 bola na tu dobu desna a mne to bolo uplne u prdele.Preto mi pride cely ten sucastny povyk okolo grafiky D3 uplne bezpredmetny a neprirodzeny.
-
D2 malo na svoju dobu hroznu grafiku koniec koncov to bola hadam aj najkritizovanejsia cast v D2 ktora oproti grafike D1 posobila naivne a infantilne.Nieco mi tento spor pripomina a ludia maju zjavne velmi kratku pamet
-
SHIFT + klil *3*
-
Je skvele stretnut na nete lidi ktory si pamatuju taketo zabudnute pecky ktore sa nikdy nestali moc populane.
-
Celý článek byl, zdá se, psán dost horkou jehlou, řekl bych *9*
-
Příběh k DS II, pokud se nepletu, psala totiž profesionální autorka fantasy - a je to vidět.
-
Inquisitora jsem si naivně koupil a zklamal mě právě svou (nehratelnou) hratelností *9*
-
Tak to je hodně zajímavý názor. Na Inquisitora se těším, až bude čas, zahraji si ho. Prý jsou v něm ale tuny textu, tak se přes to snad nějak dostanu.
-
No jo... jenže ta první dvě Diabla byla hlavně o příběhu a sbírání předmětů a uplně to stačilo. Ty dvě gamesky měly velkého herního ducha a bylo na nich vidět, že tvůrci měli vizi které se drželi od začátku až do konce. Nechci rýpat ale osobně považuju za pokračovatele těchto dvou her ne Diablo3 ale českou gamesku Inquisitor ve které jsem objevil stejnou atmosféru i hratelnost.
-
očividně ano, protože ty si ho nepochopil... Hra se hraje doteď, je to komplexní akční RPG ať se ti to líbí nebo ne...
-
"Přidal i pěknou grafiku".... njn vono Quake 3 arena vypadá taky trochu jinak, než Crisys 2, ale q3 mě i tak baví víc... musíš se dívat na data vydání. TQ byl krutopřísnej, ale D2 je prostě hutná řežba i dneska, pořád to hraju prostě protože rubat za barbara vypadá a hlavně zní tak, jako nidke jinde!
-
Ještě tady někdo zmiňoval Baldurs gate2, Fallout - nejsou to sice akční RPG, ale jen RPG. Tyhle hry jsou na svou dobu doslova GENIALNÍ UMĚLECKÁ DÍLA a můj vrchol v pc hraní, jak rozsahem, nádhernou isometrickou grafikou, příběhem, výdrží, tak i hratelností a zábavou. Oproti Diablu 2 mi však tyto hry stačily dohrát 1 až 2x (30 dní paření od začátku do konce je fakt nazec :D ). Diablo 2 jsem hrál snad několikasetkrát a furt bylo co objevovat.