Přejít na výpis diskuzí
Diablo bylo první… Malá vzpomínka na slavná akční "RPG"
25.6.2011 | Karel Drda
174 příspěvků
-
Divine divinity je spíše mix Diabla a Balduru ke kterému má podle mně blíž...
-
jooo diablo 2 to byla sranda
když si vzpomenu jak kámoše na hell zabil crow nest tak se ještě dnes chechtám na celé kolo *1* *1* *1* *1*
škoda že ta trojka vypadá tak špatně -
-
Ty si teda pěkně škodolibý. Takovýho kámoše jako ty bych chtěl taky mít *1*
Moje "nejoblíbenější" smrti bylo když jsem přehlédnul, že jsem otrávenej... -
-
Otrava nikdy nezabíjela, maximálně stáhla životy na 1HP
-
-
Otrava zabijela;)
-
-
pardon, asi jsem hrál jiný Diablo 2, v tom mym jsem na otravu nikdy neumřel, vždy se životy zastavily na jednom hitpointu, asi nějaká jiná verze : )
-
-
-
-
-
Parádní článek :)
-
Ts ts ts. Harbinger nejvíc, B&S a jeho kung fu trio jakbysmet!
-
Butcher *5*
-
-
Fresh meat :D
-
-
Ja jsem tak nejvice hral DS. Ale zapomeli treba na krvave japonske Throne of Darknes.
-
D2 mela 800*600;) Co na TQ bylo vyvazeny ze v druhym aktu si mel 30 level?U skillu vsechno dostupne a na konci druheho aktu ti vypadlo brneni ze do konce pateho aktu si nenasel lepsi?:D:D Nezlob se ja se nechci hadat ale TQ bylo pro me v polovine druheho aktu ohrovna nuda o nicem *3* *1* a co to je za hru kdyz na final bosse nakopis stopadesat lahvicek behas kolem nej do kola ani jednou te nezabije ty ho zabijes do 15minut a hotovo zadnej prolog nic proste jen NPC postava co ti podekuje:D
-
-
To si hral na Normal, to je obtiaznost - tutorial. Nehnevaj sa, ale ak prejdes hru na Normal a ver mi, bossa si ziadneho nestretol, ti su az vyssie, mozno master Automatoi ale aj ten je niekde v 4. akte a je celkom jednoduchy... Komunita je stale silna, napr. si dat multiplayer s XMAX modom, a hned by si videl o com to je :)
-
ok chlape, tak to prejdi raz, TQ, prejdiho a zacni znova na tazsej obtiaznosti a uvidis co je to boss fight, skus si takeho toho automatona, co je vysoky ako titan na konci, ale vydrzi o hodne viac a zabije ta ze si ani nepisknes, alebo co taka mantichora ci mantikora, skus, tam kde na prvej obtiaznosti v tych pustiach, bol to egypt sa my zda, tak je jedna jaskyna, tam asi nebolo nic podstatne teraz tam bude ta obludna svinstvost, ktora ked ta zasiahne jedom, si skoncil, ver my, viem co hovorim, jednoducho, dal som ju, ale tie nervy, nie je to lahke, a ked niekto tvrdi opak tak klame, lahvicky tam ty mozes pit, nemas sancu sa stoho dostat, takze tak, a ked uz hovorime o tychto H&S RPG, tak v diablo, ci uz 1 alebo 2 som z bossmi problem nemal, no az asi na diabla, ale aj ked hm, co ja viem, ani nie, staci my spomenut za assassinku som prvykrat zomrel v piatom akte, ked som si nevsimol ze som schytal iron maiden a koniec :) jednou ranou som sa zabil na takom hm bosikovi, potom som uz nezomrel, v TQ tiez tak, ale hovorim na druhej obtiaznosti, ktoru mas asi len ked prejdes tu prvu, ked si dobre pametam, tak som myslel ze to bude vsetko pekne to iste, MYLIL som sa, ale aj tak bola to zabava a nervy v jednom, bavilo ma to, si myslim hned po diablovy je pre mna TQ naj ARPG, este ked nepocitam DS, ale hm to radim kus inde tam mas hrdinov viac, az na tu prekliatu 3, a este tak torchlight, sa tesim na 2, darkstone som hral na PSP, bola to nuda, na PC som sa ktomu velmi nemal, skratka priserne ovladanie a nuda, blade & swords detto, princ of qin (nie to skor take nieco ako BG len v cine, mne to aspon pripomina skor to) uz ked tak Divine Divinity sa mohlo spomenut, to tiez nemalo chybu, Sacred ano, ale len 1, Sacred 2 uz dost pokazili, nemyslim, grafiku, ale postavy, a co sa tyka Divinity 2, tak tiez podla mna to nebolo bohvie co, velmi lahke to bolo si myslim, az na par boss fightov, ale teraz ked si tak spominam skor bol problem s kamerou ako s bossmi,
Na zaver iba by som rad povedal, ze dobry recept na dobre ARPG je vsetko dobre vybrat z D2 a dat tomu iny nazov iny svet a nechat viac menej tradicne povolania, bojovnik, knaz, mag, zlodej, bard, lucistnik a potom nejak tak ako to bolo v TQ, to sa my mimochodom velmi pacilo v TQ, ze podla toho ake triedy si si skombinoval si mal povolanie :), no nic uz toho je vela (sorry za mnoho moznych pravopisnych chyb)
-
-
No jo... jenže ta první dvě Diabla byla hlavně o příběhu a sbírání předmětů a uplně to stačilo. Ty dvě gamesky měly velkého herního ducha a bylo na nich vidět, že tvůrci měli vizi které se drželi od začátku až do konce. Nechci rýpat ale osobně považuju za pokračovatele těchto dvou her ne Diablo3 ale českou gamesku Inquisitor ve které jsem objevil stejnou atmosféru i hratelnost.
-
-
Inquisitora jsem si naivně koupil a zklamal mě právě svou (nehratelnou) hratelností *9*
-
-
Asi jsi neměl dost trpělivosti hře přivyknout. *3* . Podívej já uznávám, že hra má své určité zvláštnosti ale to měl Zaklínač taky. Mně osobně trvalo dost dlouho (myslím) než jsem si na styl Inquisitora zvyknul ale stálo to za to. Opravdu. Vývojářům trvalo sice dost dlouho než hru vydali ale zahrál jsem si ji a říkám: zaplať bůh za to jak si na ní dali záležet.
-
-
Tak to je hodně zajímavý názor. Na Inquisitora se těším, až bude čas, zahraji si ho. Prý jsou v něm ale tuny textu, tak se přes to snad nějak dostanu.
-
-
Zahrej si jej hned. Na této hře se nedá prodělat což je jedna z věcí které mně nadchly. Stačí si jen uvědomit, že hra je postavena tak aby to co jsi musel v Diablu zvážit jednou jsi tady musel zvážit dvakrát. všechno je perfektně vyvážené a POZOR: vyváženost a obtížnost hry je ovlivněna nejen tím kolik jsi toho nabojoval a rozdělil bodů ale taky tím jakým stylem hrou procházíš. Textu je ve hře hodně. To je pravda ale velmi brzo zjistíš, že na rozdíl od jiných her tady je to spíše k užitku než otrava.
-
-
-
Můj král je a vždy bude Gothic 1
-
-
to jsi ale chochu úplně ale úplně mimo žánr. O klasických RPG a implementacích pravidel Ad and D by se dal napsat podobný článek.
Jdem s dobou, budem hrát CoDa :-)
-
-
Pro mě je naprosto nesesaditelným králem na trůnu Diablo2 (jednička jsem hrál až po 2 a to už mě neměla co říct). Možná je to tím že jsem ji hrál jako první akční RPG, ale pro mě má tak dobrý "feeling" při boji a zajímavý loot, že mě to fakt baví, i když je to vlastně jen tupé klikání.
Většinu ze zde jmenovaných her jsem zkoušel, ale žádná mě nenabídla takovou zábavu jako Diablo 2 a žádnou jsem taky nedohrál (narozdíl od min 20x dojetého... právě Diabla2 :-) -
-
no ono soucasti toho feelingu u D2 byl i zvukovej a grafickej doprovod( grafika sice 2D, ale nadherne udelana a na svou dobu spicka) a jednotlive videa po ukonceni samotnejch actu. ZVuk v jednotlivych actech te az pobizel kosit dalsi a dalsi potfory, paradne graficky zobrazeny.. celkova vyvazenost D2 byla vynikajici. jen se obavam ze prave D3 tohle uz nedokaze. slaba grafika, navic az nechutne mnoho si bere s wowka, videa dosud ohledne D3 vydana byla desne slaba.... moc sanci tomu nedavam a vypada to ze D2 zustane nepokorenej kral i po tolika letech
-
-
D2 malo na svoju dobu hroznu grafiku koniec koncov to bola hadam aj najkritizovanejsia cast v D2 ktora oproti grafike D1 posobila naivne a infantilne.Nieco mi tento spor pripomina a ludia maju zjavne velmi kratku pamet
-
-