Přejít na výpis diskuzí
Diablo bylo první… Malá vzpomínka na slavná akční "RPG"
25.6.2011 | Karel Drda
174 příspěvků
-
Jediný klon, který mě bavil, byl Darkstone, ale stejně žádná z uvedených her neměla a nemá šanci sérii Diablo ohrozit. Protože takové hry jako Diablo umí udělat pouze Blizzard a nepochybuji že třetí díl bude opět obrovský úspěch.
-
Ano ano atmosfere diabla 1 se uz asi nic nepriblizi, ten pocit kdyz jste kraceli poniceym Tristanem, loutna nebo co tobylo za strunny nastroj linouci se z repraku ve meste nebo ruda zar vychazejici z kostela a pak jednotlive prisery pamatuju si jak jsem mel s Butchera v 2 patre neskutecnou hruzu a jen tak jsem ty dvere k nemu neotevrel, nebo kdyz jsem se poprve dostal do pekla a tam dostal pekne na... od hejna sukub co metaly deadstary, nebo kdyz mi vypadla neznicitelna zlata sekerka, nebo diamantovy mec co zabiral hrozne moc policek a pritom byl jen jednorucni a taktez neznicitelny to byli zlate casy videoherni zabavy alespon pro mne. Jinak souhlasim spousta her se diablu ani nepriblizuje prave z duvodu maleho poctu unikatních predmetu a defakto spatnym nebo spise zadnym matematickym vzorcem ktery zarucuje vypadavani techto predmetu a motivovanim tak hrace k dalsimu hrani, prirovnani ke gamblerovy je trochu usmevne ale ten pocit je asi podobny :)
-
1. Diablo 2/dohrane desiatky krat vsetky obt./ 2. Blade&Sword /dohrane desiatky krat vsetky obt. - genialna hratelnost/ 3. Titan quest /3-4 krat/ 4. Diablo 1 /2-3 krat/ ....dlho dlho nic a potom 7. Dungeon Siege 1 - 2 a pri konci, z nudy 9. Sacred 1 dvojka si nezasluzi ziadny rebricek. Prve 3 odporucam kedykolvek pre fanusikov ARPG, desiatkove gamesy nadcasove, znovuhratelne donemoty.
-
U mna je Titan Quest s datadiskom Immortal Throne dodnes jeden z najlepsich Diablo odvarov, s najdlhsou hratelnostou... Sice prostredia su repetitivne, ale variacie postav, predmety a teamplay su perfektne aj na dnesnu dobu.
-
a co hra revenant na tu sa akosi zabudlo. ma najlepsi system subojov a najlepsi dabing.
-
První "Diablo" sem hrál někdy na začátku 90 a jmenovalo se to myslím Shadowlands..ale jinak D2 a hlavně mody jako Zy-El, Median a Eastern Sun jsou nepřekonány....
-
Osobne povazuji za vrchol zanru prvni Diablo. Dvojka byla urcite taky pekna, ale jednicka mela 1) nahodne a lepsi questy, 2) moznost ulozit hru a loadnout ji presne v tom stavu, ve kterem byla ulozena - tohle jsem v SP dvojky rozdychaval hodne dlouho, 3) dungeon - behat po rozsahlych travnatych loukach me proste nebavi. Dungeon Master, Eye of the Beholder apod. jsou u me dodnes neprekonany, protoze miluju atmosferu podzemnich kobek. Na D3 se moc tesim...
-
-
Jenom bych dodal že tam nebyly náhodně generované questy ale jen se náhodně dostávali, takže člověk mohl ale nemusel dělat Butcher quest např.
-
-
Jasny, presne to jsem myslel. Ve dvojce bylo pokazde 6 pevne danych questu na akt (pokud si dobre vzpominam)
-
-
-
Pěkný vzpomínkový článeček.
Jinak fuj, třikrát fuj akčním RPG. Ať sám pán pekel sežehne tvůrce klikfestů rudým plamenem. -
-
zlatej Gothic *1*
-
-
Osobně mě baví spíše příběhová RPG ale titan quest s datadiskem mě bavil víc něž obě(zatím)diabla a je to pro mě je to třetí nejlepší z mých originálek, hned po BG kompilaci a f.e.a.r. jedničce
-
-
Pises?Me osobne bavi pribehova RPG??Tak to v tom pripade nechapu jaktoze te bavil vic Titan Quest nez Diablo?:D:D Diablo ma vic nez vybornej pribeh!:)) TQ sem hral ale nedohral podle me absolutne spatnej pribeh(Asi to vubec nakej pribeh melo):D:D a celkove me ta hra prisla uplne o nicem..
-
-
Asi jsi nepochopil, že příběhová RPG a H&S(aka klikfest) jsou pro mě úplně nesrovnatelný žánr. Tím příběhovým jsem myslel pochopitelně jen BG sagu, ale když se chci bavit a ne vztekat u nevyváženosti postav v diablu 2 se kterým jsem strávil pár let hraní tak věci co mě štvali na týhle hře v TQ naprosto vychytali a grafika je dodneška vychytaná, když vyšlo D2 a mělo ve svojí době 640x480 tak jsem si myslel že si dělají prdl
-
-
-
Nevím proč:) Ale mě vždy bavil pouze první akt:) Ten můžu hrát stále a stále dokola... Ale do zbytku se mi prostě nechce...
-
-
To já vím proč, v prvním aktu je levelování nejrychlejší. A když to v prvním aktu poděláš, ostatní jsou utrpení.
-