Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mozna je steam pomalejsi na nejake herce, ale na normalnim pc na kterem se daji hrat obstojne desni hry jede uplne v pohode
    a cas spis usetri, zadne zdlouhave opisovani cd kodu atd, zadne rucni aktualizace :)
    nejdelsi cas trva hru stahnout ze serveru, ale to stejne dam stahovat v dobe kdyz delam neco jineho...
  • Myslím si, že tohle srovnání je trošku irelevantní, ale na podobné příspěvky už jsem si na Tiscali zvykl *11*
  • kdyz nekdo pise, ze plati hry na steamu v eurech tak tim mysli, ze plati hry na steamu v eurech :-) co je na tom k nepochopeni, tak to plati vetsina lidi
    aby to slo v dolarech tak by si nekdo musel (to si jen myslim) udelat registraci pres nejaky proxy server s IP adresou USA a mit nastavene platby na PayPalu v dolarech

bohuzel steam opravdu bere jedno euro jako jeden dolar
  • Ano, bezesporu má Steam i své výhody, o tom žádná, ale proč mě někdo neustále nutí k jeho instalaci? To je ta jediná věc, která mi na něm vadí. Proč Steam nemůžu použít jen při registraci hry? Proč mě musí otravovat, když si chci titul jen zahrát? Co se týče updatů, systém updatů může být zakomponován přímo do hry, tak jak to i spousta titulů má bez toho, abych se k nim dostal přes software třetí strany.
  • Jo, to taky nechápu. Jak nás mohou výrobci her NUTIT mít nainstalovaný OS, Direct X rozhraní a podobné chujoviny. Proč nás vůbec nutí mít nainstalovanou hru - chápe te to někdo? *1*
  • Ne jediný..máš tu mnohem víc digitál.kanálů..mám jich v záložkách asi 20 *1* a všude sou hry téměř to samé.Tak že,ty indie hry jsou taky všude.. *1*
  • Steam jsem take nemel rad, ale to spis kvuli tomu ze jsem ho nemel a hry nekupoval.
    Ted jsem absolutne spokojeny, kupuji tam nektere hry doslova za babku. Nemusim se starat o aktualizace. Vidim online sve pratele a pokud to hra umoznuje tak se k nim pripojim ci se jim jen ozvu zda pozdeji nedaji hru pres zabudovany kecalek. Nove mi to aktualizuje ovladace graficke karty, takze take usetreni casu. Nemluve o tom, ze nemusim skladovat zadna media, hry mam bezpecne ulozene na serveru a protoze mam i dve pc a kazde je v jinem meste tak nemusim resit savy, proste se jen v jednom meste prihlasil a Steam si zaktualizuje ulozene pozice a jedu tam kde jsem skoncil (nema to uplne kazda hra).
    Takze v cem ze je ten Steam tak spatnej? Pokud vyvojari asociuji hru se Steamem tak je asi nutne se zlobit na nekoho jineho nez je Steam.
  • Myslím, že právě Valve a hlavně Gabe Newell jako jediný ví co hráči opravdu chtějí. A to že nikdo nedokáže konkurovat Steamu je jejich problém. Steam byl na trhu první a přinesl spoustu revolučních věcí a myslím, že si plně zaslouží být jedničkou na trhu. A hlavně Steam opravdu funguje a nabízí možnosti, které konkurence ne. Nebýt Steamu, tak by malí vývojáři neměli šanci dostat svoje hry na trh, natož na stětový. A Steam jim tuhle možnost prostě jako jediný nabízí.
  • zkousel jste nekdy na te sve verzi Xp Home nasdilet slozku tak, aby tam treba nekdo mohl jen cist a nekdo jiny cist a zapisovat? Co treba server vzdalene plochy - nikdy jste to nepouzil? Jste na cestach doma zapnute PC a pres pul zemekoule se k nemu pripojite a prace je i na velmi pomale lince (GPRS/DIALUP) tak pohodlne, ze prakticky si pripadate jako byste sedel u toho PC. Pokud nic z toho, tak pak vas chapu, ale verte mi ze to jsou bezne pouzivane veci :)
  • No ono jde taky hlavně o to, že ceny v dolarech jsou uváděny bez dph (které vám ale připočítají při placení), kdežto ceny v eurech jsou včetně daně. To, že jsou cen v eurech včetně daně dražší než c dolarech + daň je často dané kurzem koruny vůči euru a dolaru, nicméně u většiny titulů to není zas takový rozdíl.
  • Co se týče ceny, tak myslím, že to vyjde zhruba stejně. Novinky jsou na Steamu dražší, což je asi jeho jediná slabina, ale časem jde jejich cena prudčeji dolů než v kamenných obchodech. Ovšem ty akce na Steamu bývají neuvěřitelně výhodné. Když jsem koupil Left 4 Dead 1 a 2 za 5,- euro (cca 125,- kč), což v kamenném obchodě za tuhle cenu neseženete a už vůbec ne oba díly. Steam má pořád to něco navíc, jednak se nemusíte starat a hra se vám aktualizuje, během hraní můžete vstoupit do komunity Steam a domlouvat se s kamarády, též systém statistik a ocenění zaujme určitě nemálo hráčů. Já sám velice oceňuji, že na Steamu mám pohromadě všechny svoje hry v jednom playlistu a mám je tak kdykoliv k dispozici. Stejně tak se nemusím otravovat s žádnými DVD a hesly. Kdykoliv si hru smažu a zase nainstaluji.
  • S cenami suhlasim, ale mal som XP Profesional a teraz mam XP Home a ziadny rozdiel nevidim. Kedze hram aj starsie hry a chcem, aby sa mi windows uracil aj nieco spustit, tak ani o 7 nemam zatial zaujem.
  • Nevim jak vy, ale ja hry na steamu platim v dolarech. Nechapu co tu pisete o E, ja tam mam pouze dolace, klidne dodam screen.
  • Úplne súhlasím. Steam je monštrum, ktoré navyše na ľudí sere, všetko je len o prachoch.
    Niesom proti digitálnej distribúcii, ale páni presne popísali problém. Prečo by mali byť digitálne distribuované hry automaticky zviazané so Steamom??? Škodí to tak trhu, tak, hrám a hlavne samotným hráčom. Steam - Valve používa mafiánske praktiky a preto ho neznášam. Nikdy si žiadnu hru so Steamom nekúpim!!!
    A tá veta autora článku o tom ako vyhrávajú tí schopnejší, tak to je veľká tragédia. Pan autor by si mal zapamätať, že VŽDY vyhrávajú tí najbezohľadnejší, tí bez chrbtovej kosti. Nikdy nie tí najschopnejší! To je najväčšia lož voľného trhu. Tak, kde ide o veľké peniaze, vždy vyhrá tá najväčšia sviňa. Detskej naivity bolo už dosť...
  • Ono ani tak nejde o to, jestli je Steam dobrý nebo ne, když ho někdo používat chce, prosím, ale proč nás k tomu výrobci her přímo nutí, to nechápu. Steam jako jednu z možností pro instalaci a hraní her bych bral, ale mít nainstalovaný Steam jako povinnost si daný titul zahrát, to teda ne.
    Navíc jsem spíše zastáncem krabicových verzí her, takže digitální kopie jdou mimo mě. Ani ty ceny na Steamu nejsou nějak závratně výhodné, jak tu už mnoho dalších lidí zmínilo. A že mají čas od času nějaké výhodné slevy a jiné akce, no a co? Každý druhý obchod dnes podobné akce mívá den co den. Stačí jen trochu hledat na netu.
  • Ano to je pravda, ale STEAM to pěkně zabalil do pěkného hábitu, spohodlnil samotný nákup a zajistil plně automatickou auktualizaci produktů. Tedy zkrátka vzali pár nápadu, a dali je dohromady a voala ..STEAM. Mohl to udělat kdokoli jiný.
  • €vropani mají prý víc peněz.Proto to placení v €urech *1* Francouzi platí v librách,taky prde l.Sem zvědavej,kdy to příde sem.. *1*
  • jeste pripominam ze BBS jsou "masova" zalezitost pocatku 90. let (1991, 1992, 1993, mozna 1994)
  • Oni totiž furt nepochopili, že dolar se nerovná euro....a to už kurevsky dlouho....hry jsou přes steam pak tak o půlku dražší někdy je to až k zblití
  • To je hluboky omyl. Distribuovat online zacal uz Scott Miller z Apogee pomoci BBS a sice na modelu prodeje "shareware" verze, tim predbehl dobu asi o 10 let, bohuzel si ten napad nechal zazdit...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit