Přejít na výpis diskuzí
Digitální prodejci her: „Steam zabíjí trh“
11.11.2010 | Aleš Smutný
194 příspěvků
-
i v OS máš na výběr. hry nejsou jen na windowsy. i když samozřejmě většina her v dnešní době vyžaduje DirectX. otázkou je, co bys hrál a jaké by ty hry byly, kdyby jsi měl právě na ten výběr. tím že je to ujednocené, umožňuje to zaměřit se na vývoj, dělají to tak všichni a všude. samozřejmě to nemusí být správná cesta, ale to nebrání nikomu v tom, aby se do toho pustil z jiného konce.
-
ať jde valve i ze steamem do ......
za chvíli budou všichni zahnáni do pomyslnejch ohrádek jak stádo ovcí kde vás pak pěkně oholí a většina ještě bude hýkat nadšením jak je jim dobře -
A kde jsi vzal, že Steam je virus? A zasírá systém? Nikde. A on se ti přece neinstaluje sám. To ty si ho nainstaluješ.
Když víš jak pěkně hry bez steamu běhaj tak jsi wárezák. A už se s tebou nehodlám o ničem bavit.... -
Nevím jestli jsi zažil nástup Windows jako operačního systému. Microsoft také postupně obsadil většinu trhu a vytlačil konkurenci. Nebudu řešit jestli kvalitou a nebo agresivním marketingem, ale situace je nyní taková, že když chceš na počítači hrát hry, nemáš v OS na výběr. Je to v pořádku?
Jsou prostě lidé kteří nechtějí jezdit SA ani jinou autobusovou konkurencí, ale třeba vlakem a to samé chci ve výběru distributora her. Jakmile začne nějaké firma příliš dominovat trhu, ztrácí moje sympatie, protože si dříve nebo později začne diktovat svoje podmínky a uživatel nebude mít jinou možnost než sklonit hlavu a podvolit se.... -
Co to meleš? *1*
-
Tak na počátku 90. let neuspěl nejspíš proto, že skoro nikdo neměl internet..
-
???? ..krabicové verze přeci běží bez STEAMU. Nikdy přeci není potřeba STEAM, když ho nechci, tak ho neinstaluju. Nebo když ho nechci spuštěný na pozadí, tak ho vypnu.. !!
-
Asi máš problem přemýšlet :) Steam ti udělal to, že sis kvuli nemu nekoupil hru. A proč sis kvuli nemu tu hru nekoupil? Protože sis ji nekoupil? Přemýšlej, než tohle vypustíš.
-
Nieje to výhovorka. Myslím, že som to dosť zreteľne objasnil. Ak nechápeš, urob niečo so svojou logikou.Hry si buď kupujem, alebo nekupujem. Tie kde si niesom istý si najskôr vyskúšam. Som však presvedčený, že každý s kým je jednané nefér má právo použiť nefér odpoveď.
-
Steam bude do budoucna jako zjednodušený Win systém. Zapnu PC a naběhne volba Steam nebo Windows. To budou úžasné časy *12*
-
Co mi udelal špatného? Kvôli steamu som si nekúpil a tým pádom nezahral už niekoľko hier na ktoré som sa veĺmi tešil. A to myslím z pohľadu hráča stačí.
-
Protirecis sam sobe. Mne teda silne vadi, kdyz mi program, ktery nechci, bezi na pozadi a zasira system. Normalne se tomu rika virus. A mluvis nesmysly. Nelegalni hry jedou v pohode bez Steamu. Viz treba New Vegas i se vsemi DLC a patchi. Takze dokud budou Steam srat i na fyzicka media, ode mne neuvidi ani korunu/euro/dolar.
-
Abych nemusel reagovat na podobné příspěvky tak dám radši nový.
Takže proč někomu vadí, že si musí nainstalovat steam? Přece steam tě nijak neomezuje, absolutně nějak. Stejně ho máš spuštěný v pozadí a ani o něm nevíš. Tak o nějakým nucení se moc nedá mluvit. Možná tě to může štvát když máš tu hru nelegálně. Ale v tom případě se nepřipojuj do diskuze. Co se týče battlenetu zak Blizz to vypiluje k dokonalosti tomu věřím:)
Jediný co mi vadí na Steamu jsou ty akce:D Midweek, helloween... (jsem zvědavej na Vánoce) Prostě ta utrácím jak blázen. Vidím slevu 75% a kupuju. Ale to je spíš můj problém a úchylka:) -
poptávka a nabídka. když bude stát chleba 1000,-, holt ho přestaneš kupovat a budeš kupovat něco jiného, třeba rohlíky nebo chleba od jiného výrobce... to že ti někdo nabízí chleba za 1000,- tě k jeho koupi nenutí. máme zde tržní ekonomiku. a určitě tě to neopravňuje k tomu, abys chodil po obchodech a ten chleba kradl... :)
banky se domluví mezi sebou? to jsou snad kartelové dohody. steam je jeden online distributor, těch distributorů je více a domluvení nejsou, jsou v konkurenci.
všechny tvá přirovnání byla mimo. -
Nechci se považovat za nějakýho génie , ale provoz serverů taky něco stojí...
-
V jednommáš pravdu. A to, že tu hru nemáš fyzicky..teda..ne vždy, ale mít originalni hru je hezké. Ale nikde neuvádíš nějaké rozumné argumenty, proč je steam špatný. Jsi akorát fňukal, který to nepodporuje jenom z principu ;)
-
K tomu dolar:euro, 1:1. Pokud vím tak to, že je kurz 1:1 neovlivňuje Valve - ten u svých her používá klasický převod měň. Příklad Half Life 2: 6,99€/9,99$ (180K/č172Kč +/-). COD: Black Ops od Activision 59,99€/59.99$ (1480Kč/1080Kč +/-). Takže za kurz 1:1 zřejmě může sám distributor. Pokud se mýlím, tak mě opravte :).
Ale musím souhlasit s tím, že hry pokud nejsou zrovna v akci jsou na Steamu drahé. Očekával bych, že když se zde neřeší ona distribuce apod., tak cena bude poloviční... což teda považuju za zlodějnu :/. -
Spíš by mě zajímalo, co ti Steam udělal špatného, že tu proti němu vedeš takové plamenné řeči. Neříkám, má své mouchy, ale pro převládají. Například nutnost provázanosti u některých her mě sice taky štve ze stejného důvodu, ale ne tak, abych na něj zanevřel a byl vůči němu takhle nekompromisní.
-
aha :)
ja to stejne po sobe necetl, jsem zvyklej ze me opravuje kamoska sms (je to ucitelka), alespon jednou mesicne se neco najde :) -
Machinarium (oháním se pořád jiným, protože lepší příklad neznám) si udělalo reklamu samo díky traileru na youtube...