-
Za přístup zabij co se hejbe si odměňován úžasnými animacemi zabití a různýma hrátkama se schopnostma, to pro mě byl hroznej tahoun pro druhý bad-ass zahrání. :3 Trofeje mi snědly bambulu, na ty se nedívám :3 Právě obsah je podle mě lepší při zabíjení...vyřádí se tam mé zvrácenecké choutky.
-
Rozjedeš to bez problému i na 5 let starým stoji, snad klidně i na medium, natož na low. :) Vůbec neměj strach, rozjel jsem to i na laptopu a že to je nějaká herka už :)
-
Což také není pravda. To jsou všechno hráčem ovlivnitelné veličiny. Nikde není psáno, že když každého podřízne, že nemůže lozit po městě a hledat vedlejší questy. Že je herní doba variabilní na stylu je pravda, ale víc proužků neznamená víc Adidas, opět je to dynamice a hráčské volbě, o replayabilitě nemluvě. Tady už prostě mluvíme o abstraktě vytvořených hodnotách, které nemají s reálnými in-game odměnami a penalizacemi nic spoelčného. Ale o tom jsem včera mluvil ve Fight Clubu a nechci se opakovat.
-
No v některých případech nejde tak úplně o humánní přístup *2* , ale non-lethal je to určitě *3* (neumřou)
např. prvnímu cíli ("High overseer Campbell") hráč vypálí žhavou tyčí do obličeje značku heretika a později ho zle potkat jako Weepera ve flooded district, kde počítám nemá šanci na přežití.
Odstranění bratrů se provede tak, že se jim vyříznou jazyky a pošlou je na doživotí makat pod zem do dolů.
dalšího potrestá samotné impérium (a oni se s mučením či popravou moc nezdráhají) -
Výborná recenze a nádherná hra. Občas si někam vylezu nahoru a jen se kochám tím prostředím, líp se dýchá, než dole mezi krysákama a wheeperama :) A na totální stealth (krom třeba zabití hlavního mučitele) je to občas i krutá výzva a skoro šachový myšlení. Víc takových her!
-
No, neni to docela pravda, za humannejsi pristup jsi odmenovan trofejemi. A take vetsim obsahem a delsi hraci dobou.
-
Presne tak, pokud chces hrat jako pacifista (a ziskat prislusne trofeje) nesmis zabit nikoho, ani zadane cile. Ale nenechas je jen tak jit, hra nabizi humanni zpusoby jejich odstraneni, ale ty se zpristupni az odehranim vedlejsich misi.
-
Dobrá videorecenzia. Tiež som volil nenásilný postup. Ešte by som dodal, že hľadaním alternatívnych ciest a riešením "vedľajších" úloh sa výrazne predlžuje hracia doba.
-
Je to jen na hráči. Já to prošel celé bez jediného zabití a neviděn. Cíle jsem vždy nechal odstranit živé, každý jiným způsobem. Je prostě potřeba nejít přímo k cílí, ale prozkoumat danou mapu a objevit možnosti jak cíle odstranit, bez krveprolití. Ve hře se to pak projevovalo například tím, že mi chodili děkovné dopisy od příbuzných těch co jsem nezabil a jednou jsem snad i dostal runu s dopisem (netuším jestli se runa objeví i pokud se cíl zabije).
Ale dá se hrát i úplným masakrováním všeho živého nebo půl na půl. Hra hráče nijak nezvýhodňuje, tedy pokud nepočítáme poplach a s tím spojené skutečnosti, jako příliv nepřátel na místo, kde byl poplach vyvolán. -
Jde to hrát jak chceš. V tom je to kouzlo :) Kromě konce, který může reflektovat velký počet zabitých (velký, ne třeba pět za misi) nikdo nepenalizuje/ nebonifikuje za nějaký přístup. Tady nejsou zvolené cesty jako třeba v DX:HR, kdy alternativní cesta znamenala XP...tady se prostě hraje, jak člověk chce.
A i ten konec není penalizace, je alternativou. -
já taky ale když třeba někoho z cílů odstraníš non lethal cestou, nebo děláš vedleší úkoly tak ti strhnou chaos trošku dolu
-
myslim že v nějakých poznámkách je napsáno že ty elixíry se musí brát preventivně, když je člověk nakažen tak nemají smysl, ale nechci se mýlit
-
znova? :D tak na to fakt nemám čas... zrovna teď mám rozehranejch asi 30 her a ani tak není kdy je dohrávat, natož abych si nějaký dával dvakrát ;) proto jsem rád, když vím, jak toho v jednom průchodu hrou vidět co nejvíc...
-
Tak si to můžeš klidně zahrát znova od začátku... ;)
-
Scéna z recenze, kdy strážný ve víru boje ustřelil kolegovi hlavu mě rozesmála. *1*
-
jak to teda funguje? když nebudu chtít nikoho zabíjet (zbytečně), tak nesmím zabít ani ty cíle, co dostanu zadaný, prostě je nechávat jít? rád bych hrál stylem, že po cestě nebudu mít žádný killy a na konci sejmu cíl, ale bojím se, že tak přijdu o výhody těch extrémních přístupů, tzn. vraždění všech nebo úplně čistej štít...
-
Vašku zalez a nepruď tu :-)
-
Z česky vyšlých zkus třeba Zemětřas od Cherie Priestové...
-
Vyvoj her na pc nestagnuje kvuli konzolim, ale kvuli tomu, ze na nej nejsou penize a za to konzole nemohou. Jak jsem psal, je to ekonomicke omezeni.
Zivotni cyklus konzoli neni umele natahovany, opet je to ekonomicka nutnost na hranici rentability. Kdyby byl ten cyklus polovicni, musely by konzole byt logicky drazsi, protoze by se jich prodalo mene. Tim by se prodavalo mene her, z kterych je financovan provoz platformy, ktere by tak musely byt rovnez drazsi. Je docela dobre mozne, ze by to ta platforma ekonomicky neutahla a skoncila by, podivej se, jak skoncila sega nebo jak je na tom spatne sony. Misto aby na zaver konzoloveho cyklu poradne vydelavala a napakovala se na lunch nove generace, tak jsou ve ztrate. Chyba sony neni v tom, ze udelala technologicky zaostalou konzoli, ale naopak moc pokrokovou a drahou (pro uzivatele i vyvojare) a zakaznici dali prednost tem horsim a levnejsim.
Takze obvinovat konzole je uplne zcestne. Hraci holt prilis koukaji na technicke hledisko, na to co je technicky mozne, ale zapominaji na ekonomickou stranku veci. A to je hloupe a kratkozrake. Napriklad naklady na pc hry rostou, ale jejich prodej nikoli. Ciste logicky by tedy pc hry mely zdrazovat. Prijali by pc hraci drazsi hry za to, ze by byly technologicky na urovni? Neprijali, naopak, pc hry jsou nejlevnejsi a presto se jich proda nejmene! Tak o cem se tu bavime? Za stav pc her si pc hraci mohou sami. Nejsou ochotni si ten vyvoj sami zaplatit a jeste se zlobi, ze jim ho neplati konzolovi hraci.
Konzole jsou dnes jeste ekonomicky plus minus sobestacne, na rozdil od pc platformy, ktera z vetsi casti zije z levnych portu konzolovych her, jenz zaplatili konzolovi hraci. Kdyby konzole nebyly a pc herni platforma by musela byt plne ekonomicky sobestacna, byla by na tom jeste hur. Jednoduse by nedokazala ufinancovat herni prumysl v dnesni podobe. Celkovy objem penez by se snizil na 30 %, mozna jeste mene, coz by vedlo bud ke krachu vetsiny studii a hry by sice byly dobre, ale bylo by jich radove mene a nebo by to vedlo k velkemu propousteni, zmenseni velikosti studii, ktere by na vyvoj meli mnohem mene penez a tomu by odpovidala i uroven her. Realne by to bylo neco mezi tim. A ostatne, deje se to uz dnes, ze se spousta tymu zmensuje a dela radsi nizkonakladove hry pro mobilni platformu nebo socialni site.
Uvidime jak to bude s novou generaci konzoli, ktere jeste zdrazi vyvoj her, pokud budou met vyuzivat jejich potencial. Nedivil bych se, kdyby to zpusobilo ekonomickou krizi herniho prumyslu, resp. oblasti vysokonakladovych AAA her. -
Kdyz neumis zivot vratit, tak ho nikomu neber.