Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Pokud je žena či dívka dobrá, pak není žádný problém. Problém je ten, když se do toho začnou montovat různé pitomé feministky, stát a EU. Příkladem budiž naprosto nesmyslné nařízení EU o 40% žen ve vrcholovém managmentu. Tímto totiž jasně diskriminují muže. Vemte si. Je jedno volné místo, ale ve firmě pracují muži. Jedna se o jednu z vedoucích pozic. Ale o to místo se nesmí ucházet muž, jenom žena. Automaticky to znamená, že všichni mužští odborníci jsou v nevýhodě. A co si budeme nalhávat takové ženské na strojařině je čistá sci-fi, studenti IT to samé.....

Článek je pro mě zbytečný. Pokud je žena dobrá, prosadí se. Pokud ne, nepomůže ji ani miliarda feministických blbek či nařízení. A ruku na srdce. Kdo z nás by rád ve hrách viděl oplácanou tlustou ženskou a kdo z nás by za ni hrál?:) Hry jsou útěk od reality.

P.S: Nejvíc mě pobavil příspěvek, co se líbí redakci.....Totální žvást. Jelikož jsem měl politologii a v ní jsme se zaobírali rolí ženy ve firmě. Je to spíše naopak. Mnohdy je jedna žena v čistě mužském kolektivu vysoce rušivý element a na takovém pracovišti klesne pracovní morálka až o 20%. Významných vědkyň je jako šafránu.....

A poprosil bych o jedno. V kterém vědním oboru ženy dominují? Ve kterém technickém oboru ženy dominují? Jediné, v čem dominují ženy je studium ekonomie....Jelikož jsem pořád student tak a máme volně k dispozici čísla studujících a poměr žen a mužů rámci politologie, tak pár čísel: VŠB TUO: Strojírenství: 7 holek na 3 ročníky, IT má 9 holek na 3 ročníky, stavařina tvoří cca 35% dívek, architektura 49% dívek, ocelářství 0 dívek, hydromechanika 0 dívek, Správa vodohospodářsví a majektu 5 dívek atd. Tedy když už se redakci líbí tento příspěvek, tak bych prosil, ať nám napíše v kterém oboru ženy dominují. A prosím nepiště redakce dívčího magazínu, to stejně většinou píšou chlapi:-D
  • Je to blbost. Delam v cechach a vyvoji vladne zena - nebo aspon ridi produkci. Dikybohu za ni.
  • Tak treba rtenka a vysoke podpatky maji pouze za ucel zvysit sexualni pritazlivost.
  • Robotron3
    Mě taky ne. Proč se tak nechovají ony k nám? A to je ta diskriminace! *15*
  • walltar
    Jo určitě to není jen o vzhledu ... ale pokud se žena oblíkne jak chlap tak je možnost, že to toho druhého vyvyde z míry a začne ji i poslouchat. Naše firma měla předepsané oblečení na schůuky a nikoho sem nikdy neslyšel nadávat tak jako svou nadřízenou, když si měla oblíct sukni. *1*
  • - No a s tím souvisí opět priority a reakce reálného světa kolem na takovouto osobu. Děvče "teen" věku, které hraje hry, začíná se věnovat grafice, programování atd tomuto logicky MUSÍ věnovat určitý čas denně a čím chce být lepší, tím více času to je. Jenže den má jen 24 hodin. Znamená to vždy, že je to na úkor NĚČEHO. Tak jako špičkový sportovec musí denně X hodin strávit tréninkem atd... Co tedy omezit? Sociální kontakty, vycházky s kamarádkami na pokec, dámskou jízdu, na nákupy, nestrávit 2 hodiny denně před zrcadlem aranžováním svršků, malováním, česáním? Pokud cokoli z tohoto žena omezí, aby měla čas na "blbnutí na počítači" - opět se stává terčem připomínek a pomluv zejména ze strany JINÝCH ŽEN. Chlap si většinou ani nevšimne, že má žena na sobě už třetí den po sobě!!! stejnou blůzu. Pro naprostu většinu žen je to téma pro polední pauzu.
    Muži tento "vstupní handicap" do oboru obecně nemají. Takže pokud si naše středoškolačka nešla tvrdě za svým "proti proudu davu" tak má vystudovaný nějaký humanitní či sociální obor kde matematika a informatika byla okrajový předmět, kde je v lepším případě naučili spočítat si výplatu, v horším jen rozdali zápočty, aby holkám nezkazili vysvědčení. A výsledek je, že jí v oboru "ujel vlak", nemá odpovídající školu a prorazit do kolektivu chlapů, kteří začali o 10 let dřív je opravdu těžké.

Musí se začít od kořenů, ty jsou v mediální masáži reklam kolem, co je to žena, jak má vypadat, jak se musí chovat, co na sebe musí napatlat, aby nebyla OUT ale COOL, co je to typická ženská role - protože pokud jí podlehnou rodiče nadějné mladičké programátorky bude stát před rozhodnutím, zda jít do konfliktu s rodinou a jít za svým "vysněným oborem" a nebo "být ženou podle reklam".
    Pokud se zlomí tohle, zbytek už se tak nějak srovná sám. Málo podnikatelů jsou šovinističtí blbci, kteří odmítnou programátorku s červeným diplomem, co už na pohovor donese kvalitně zpracovaný plán projektu s ukázkami své práce a bez problémů reaguje na dotazy technického charakteru z oboru.
  • Konečně názor, který má hlavu a patu. Bravo!
  • MinisterOfSillyWalks
    chjo proč se tak o mě kolegině nebaví ??? osobně by mě to neuráželo *1*
  • Robotron3
    Jak by měly být počítače programovány pomocí empatie a pocitů, to sem nepochopil. Ale chtěl bych to vidět :)
  • Kdyby evropská unie necpala ženský do každý firmy tak udělá líp. Feministický hry hrát nebudu
  • bety, za to když se oblíknu jako křovák a vezmu si kanady, tak mě jistě brát vážně budou :) nemyslím si, že je to tolik o vzhledu, jako o tom, že abych si jako ženská sjednala respekt, potřebuju už od začátku víc snahy, mluvit víc hlasitě, víc logicky (!) - protože se ode mě přece čeká, že budu mluvit emocionálně.
  • MinisterOfSillyWalks
    ja jsem slušně vychovaný a k ženám se vždy chovám galantně. jenže je spousta p_ček které to rády zneužívají.
    BTW: jak bylo jedno meme.... nesnažte se pochopit ženy protože žena ženu chápe a navzájem se nenávidí *1*
  • ales.smutny
    Zajímavé, včera jsem si s ní šest hodin povídal o hrách a nepřišlo mi, že "ví prd". Naopak. Ale tak, ono je to asi lepší poznat z těch internetů, odtud se lépe hážou silácké a odvážné hlášky a urážky :)

(mimochodem, ona se v tom oboru uchytila a dobře)
  • Těch souvisejících věcí je tam více. Vypíchni jen ty, které mi přijdou pro toto téma zásadní. Berte to jako statistické normy, existuje řada výjimek, které do nich nezapadají, každý člověk je jiný ale obvykle platí:
    - ženský a mužský mozek se liší. Co se týká empatie a emocí vedou ženy, co se týká matematiky, logiky, orientace v prostoru, vedou muži. Zde je první úskalí oboru programování.
    - Programovací jazyky vyvíjeli a navrhovali od nepaměti muži. Jsou tedy "optimalizované" na mužský způsob uvažování. Při programování her vám ženská empatie moc nepomůže, je to hlavně o logice a matematice. Totéž platí u programování fyzikálních modelů. U návrhu herních úrovní 3D her a orientace v prostoru. Zde jsou ženy "diskriminovány" pro ně nevhodným vývojovým prostředím. Vyvinout programovací jazyk, kde se bude programovat pomocí empatie, emocí, pocitů a dalších silných stránek ženské povahy vyžaduje daleko sofistikovanější AI. Ženy uvažují ve více rovinách souběžně, tak říkajíc multivláknově - ale vysvětlete to kompilátoru (který je naprogramován zase podle přímočaré mužské logiky)
    - na druhou stranu ženy mají obvykle větší smysl pro detail, estetiku a již zmíněné emoce. Když odhlédneme od 3D prostoru - tak jsou oblasti grafiky, které přímo křičí po ženské ruce(a hlavě). Totéž platí o scénářích her se sociální tematikou, adventurách a jakýchkoli hrách s hlubším příběhem. Zde ale opět narážíme na to, že spousta mužů (pro ně) silně emocionální příběh ve hře nechce. Svět kolem je dost složitý a u her chtějí odpočívat. Zatímco někdo chce nad pár větami strávit hodinu aby přemýšlel nad tím, jak je to vše provázané, jiný chce raději rychlou přímočarou "mužskou akci".
    - nechci zmenšovat úroveň mužského šovinismu ve společnosti, ale daleko víc mi přijde v této souvislosti nebezpečný šovinismus ženský. Neberu teď kolektiv na pracovišti - ale kolektiv, který je pro většinu žen ten nejdůležitější. Partner, rodina, kamarádi, kamarádky...
    Když se žena rozhodne dělat něco, co většinová společnost považuje za "neženské" - ať už v jakémkoli oboru - tihle její "osudoví" muži (partner, otec, kamarád, brácha) kolem jsou o dost přímočařejší a vyříkají si to s ní na rovinu jako chlap s chlapem :). Pokud dnes chcete být špička v jakémkoli oboru, je vhodné začít v raném věku. Ve věku, kdy je ale vaše vlastní psychika dost zranitelná a nejste psychicky zocelení a ani dost zkušení. Když jako středoškolák zalezete do pokoje a začnete se věnovat programování jako koníčku je to pro většinu vašich příbuzných tolerovatelnější a je jimi dnes už akceptovaná i představa, že vás to může jednou živit. A to i v případě, že díky tomu máte daleko méně osobních sociálních kontaktů s okolím. Středoškolačka naopak ve stejné situaci zatím pro nejbližší okolí, ke kterému je obvykle silně emočně poutána, bude působit krajně nevhodně. Z pohledu matky, sestry,... místo, aby se učila vařit a další "ženské práce" tak sedí u počítače. Takhle se nikdy nevdá.... Otcové, bráchové, přítel mohou být daleko tolerantnější, dokonce si s ní občas zahrajou, pokecají o oboru, kterému třeba i mohou částečně rozumět. Z pohledu kamarádek, spolužaček je to ještě složitější - protože ženy obvykle nechtějí vyvolávat možné konflikty - zejména v kamarádském kolektivu. Nevyříkají si to napřímo z očí do očí - čímž by se nepochopení přístupu zmíněné středoškolačky vysvětlilo. Buď se jí začnou vyhýbat, protože ji nechápou, nebo jí naoko vše odkývou, ale jakmile bude z dohledu a začnou se o ní bavit s ostatními tak z části kvůli nepochopení a z části kvůli tendenci "jít s davem" a hlavně kvůli masáži společnosti "jak má žena vypadat a a co má žena dělat aby byla dostatečně ženská." ji prostě budou pomlouvat.
  • walltar
    Příde na to ... metrosexuálové taky nejsou v některých společnostech bráni moc vážně. A hezky oblečenou, namalovanou ženu ve vysokých potpatcích bude vždycky celkem velká část mužské populace brát spíš jako sexuální objekt, než jako někoho kdo má co říct.
  • Shaker
    To, ze na tebe (a ted te asi ranim) nekouka kazda zenska jako na objekt sexualniho zajmu a rozhodne te neplacne po zadku v praci, kdyz kolem ni jen projdes a nekouka na tebe uslintanym vyrazem a nerika kolegynim, jak by te zatahla do skladu a vym*dala z tebe dusi. V tomhle je ten rozdil...
  • BatyAlquawen
    Takže pokud se hezky oblíkám, maluju a nosím podpatky, tak mě muži nemohou brát vážně?
  • eeeee
    Zapomnel jsi na to zamysleni.
  • eeeee
    Vekovy automat, to jeste nekde funguje? V komercni sfere imho nikde.
  • Ale on pise o nactiletych typcich, tak jake kastrovani a jaka galantnost proboha. V tom veku je pro ne kazda holka jak cerveny hadr pro byka a tak je to spravne. A ze nekteri z toho nevyrostou a prenesou si to i do dospelosti a do zamestnani ? No ano to se stava, ale stejne tak je to i s zenskyma, ktere ani omylem a zdaleka nejsou dokonala stvoreni hodna pouze obdivu a dokonaleho zachazeni, aby se naaaahodou neurazily.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit