Přejít na výpis diskuzí
Dívčí válka aneb běda mužům, kterým žena navrhuje hry
30.1.2013 | Lukáš Grygar
349 příspěvků
-
Na druhou stranu to ale muze byt i takhle: Hry nepochybne vyvinuli muzi. Nintendo vyrabi hracky uz od roku 1889, Dungeons and Dragons taky vymslel muz, Diablo je vyplod muzu, COD je vyplod muzu, Minecraft vytvoril muz, God of War je NEPOHYBNE vyplod muzu, zeny tu slouzi jen jako trubicky na Kratosovo seme. Muzi rozjeli herni prumysl, tak neni divu, ze nelibe nesou, kdyz se jim tam cpopu zensky, co chteji tezit z neceho co nevytvorily. Takze to berou tak, ze je potreba jim zkratit retez.
-
To jo, ale "civilizace" tohle dost prohloubila.
-
Ne nepatří, to je právě ten omyl. To tady je a vždycky bylo a musíme to právě pochopit a ne dělat, že to neexistuje.
-
To je blbost....Já si jako malý hrál s panenkama, což ve školce nás byla většina. Ano utrhovali jsme jim i hlavičky, dělali hrady z písku, hráli si s autíčky. Ale tohle rozdělování je totálně na pičču. Znám holku, co by Tě zmlátila tak, že by Tě vlastní matka nepoznala, v životě nenosila podpadky, růžovou a nehrála si s panenkama. Ale plazil by ses před ní, jenom proto, aby ti dala. Takové to dělení: kluci mají modrou barvu a auta a holky mají růžovou a panenky patří do středověku......
-
To neni dáno jen výchovou, to je celá evoluce role žen a mužů ve společnosti. A neni to jen u lidí. Byly dělány třeba pokusy, že opicím dávaly hračky typu autíčka zbraně, panenky a samci si instinktivně brali ty zbraně, autíčka a samice ty panenky. To už je genetické předurčení a pohlaví nejsou stejná.
-
hehe, dík. vnímám to dost podobně. až na ty spolky, do těch tak nějak zapadnu :)
-
Dle mého otázka cca 10 let, masovější rozšíření cca 15 let. Uvidíme kdo bude blíž. *3*
-
Intuice se pri programovani uplatnuje docela casto, od navrhu az po hledani chyb. Paralelni programovani pro seriovy muzsky mozek take neni uplne nejjednodussi. Programovani je dnes do velke miry abstraktni, ta abstrakce muze byt prizpusobena ruznym potrebam. Proto existuje spousta ruznych programovacich jazyku, paradigmat a nevidim jako nepravdepodobne, ze nektere by mohly byt zenam pristupnejsi nez muzum.
-
Nechápu, jak se to tu pořád může řešit na stejné úrovni. Ten problém je ve všech oborech a z obou stran a tak se to taky dost velké části populace líbí. Pořád se holky vychovávají v růžové a s panenkami. Boty s 5 cm vysokými podpatky jsou brány jako něco normálního nebo dokonce vkusného. To samé pěticentimetrové "sukně", každé ráno makeup. Že prý mají využívat svých "ženských předností". Kluci se zas vychovávají s tím, že je v pořádku někomu "jednu vrazit", že musí ochránit slabé a obrany neschopné ženské soudružky a že se nemají starat o nějaké "ženské problémy". A hlavně se nechovat jak slečinka, to bychom pochybovali o tvojí sexuální orientaci.
Nevidím na tom nic překvapivého. Lidé k tomu byli a jsou vychováváni, s tím už toho málokdo něco udělá. -
Ne, chlap na sobe taky muze mit oblek za 30k, ale necpe si vycpavku do rozkroku. Stejne tak ,,obchodni,, kravaty jsou v decentnich barvach na rozdil od spolecenskych, kde se naopak pouzivaji barvy vyrazne atd. Spousta signalu pusobi podprahove a zena muze vypadat elegantne a zaroven davat najevo, berte me a moje nazory vazne misto toho, aby svym vzezrenim davala signaly jinaciho charakteru....
-
evei: A proc se teda maluje? Aby na ni nikdo nekoukal? To je snad dop*dele kazdymu jasny, ze kdyz chces, aby nekdo poslouchal, tak mu nemavas pred ksichtem rudym satkem s napisem: "podivej na moje krasny oci, pusu a tvare"... Proc by se sakra zenska mela oblikat jako chlap? At se oblikne jako zenska, ja od zacatku psal o obleceni styl "de*ka" a stojim si za tim, ze s takovym oblecenim te proste nikdo nebude brat jinak nez jako chodici vaginu!
-
ne krok ale miliarda kroku...to co popisujes je stejne, jako by jsi v ruce drzel pazourek a tvrdil, ze zitra budes pouzivat laser
-
nechápem prečo niektoré ženy pxčujú na to že hry sú urobené len pre mužov a že keď tam je žena je urobená ako otrok mužovi čo ju zachránil čo takto japonci ?? koniec maria a zeldy ?? ale áno sú tam vyzlečené ženy hlavne keď cieloví zákazník má byť muž 15-25
-
jo? to znamená, že pro chytrou ženskou je lepší, když vypadá jako chlap, protože namalovanou ženu automaticky bereš jako sexuální objekt a nebereš ji vážně?
-
Jo tak, já myslel že se pohybujem v realitě a ne v rámci sci-fi za 150 let možná. Tak to jo, ve fantazii je všechno možný :)
-
Moc ti Lukasi dekuji za tenhle clanek. O #1reasonwhy jsi se hodne zminoval a me tohle tema docela zajima, ale sam bych se ke cteni tech tweetu nedokopal.
To kritizovani vyobrazovani zenskych charakteru ve hrach je opravdu smesne. Jde o charaktery her, ktere maji byt zajimave a pritazlive (jak pise spravne Beruska). Stejne tak neexistuje ve hrach normalni chlap bez ohromne muskulatury ci bez tvare manekyna.
Porad si nejsem dost jisty, o co feministkam jde. Chteji-li aby k zenam pristupovali muzi jako k sobe samym, prilisna vyhra to pro ne nebude. Ja jsem vychovan tak, ze se k zenam (i ke kamaradkam) chovam galantne a slusne, kdezto kamarada nemam problem poslat kamkoliv a rict mu treba do oci, ze je tlustej jako prase.
Tim se dostavam k tem sexistickym poznamkam z tweetu na pracovisti. Po prescteni mi to prislo opravdu otresne a necemu lze jen tezko verit - skoda ze tam neni i kontext, ktery je nemene dulezity. Taky vetsina pripadu se odehrala v USA a americka mentalita a pracovni moralka mi jsou opravdu cizimi pojmy.
Pak mi ale doslo, ze americane mozna budou tak ganderove vyrovnani, ze jim to ani neprijde a stejne jako by rekli kamaradovi kolegovi: "Tak kolikrat jsi sefovi vykouril, abys ten job dostal?":-), tak neco obdobneho nemaji problem rict kamaradce kolegyni. Treba jsem tady ja ten povrchni ignorant, ktery citi potrebu chovat se k zenam jinak!
Vim ze prehanim a nadsazuji a delam to zamerne. Zeny jsou jine nez muzi. Hodne jim zalezi na tom, jak o nich smysli ostatni, na svem vnejsim obrazu a aby toho nebylo malo, tak maji mnohem vetsi tendenci, brat si veci osobne.
Trochu zcestne mi ale prijde, koukat se na cele "hnuti" #1reasonwhy, ci na obdobne clanky o sexismu ve hral, jako na vypovedi zen obecne. Jsem presvedcen, ze vetsina jich je s podminky na pracovisti ci s vyberem her spokojena. Slyset je ale pochopitelne jen pouhy zlomek z nich - ty nespokojene. Podobnou iniciativu by mohli na druhe strane spektra zalozit muzi, kterym vadi konkurencni boj a necestne podminky na pracovisti, maji mensi plat nez kolega zastavajici v praci papirove stejnou funkci a hnusi se jim vyobrazeni muzu ve hrach... -
Tohle je hodně individuální. Podle toho, co popisuješ, jsem čistý hermafrodit.
-
Jak dnes myslíš, že funguje programování?
Převede ti psané slovo do 0 a 1. Totéž platí o grafice.
Pokročilejší AI by na základě snímání mozku mohla teoreticky převádět to, co si třeba grafik představuje v hlavě za obrazy rovnou do 3D programu, aniž by tam byl nutný ten mezičlánek, kdy to grafik takříkajíc překresluje ručně.
Totéž platí o emocích - pokud bude rozhraní mezi člověkem a počítačem, co dokáže emoce přečíst z hlavy a přenést do programového kódu, pak je reálný i programovací jazyk na tomto založený. Některé pokroky na technickém poli co dokážou snímat pocity už jsou na určité úrovni funkční.
Samozřejmě je to náročnější. Tak jako se dřív programovalo ve strojovém kódu a dnes v něm hry nikdo nedělá, protože jsou vizualizovaná sofistikovanější rozhraní. kde jeden příkaz udělá tisíce instrukcí, vývoj půjde dál i v tomhle. A taky to musel někdo vymyslet. Máme 3D engine, spousta z vás dělala v nějakém editoru vlastní projekty - i to je programování.
Něco na tento způsob je jen další logický krok vývoje. -
v tom je prave ten rozdil... my bychom radi, ale predstav si, ze to tak mas kazdej den... ono bohate staci, kdyz narazis na jednu neodbytnou zenskou a nebude ti to prijemny a ted je treba si uvedomit, ze zensky nemaj jednu neodbytnou stihacku, ale kazdej den nekolik...
-
pokud chodis jako modelka s frnakem nahoru, machas kolem sebe rucickama a chovas se jako sklenena panenka, tak te vazne nemuze brat ani vlastni matka... pokud se jen snazis vypadat hezky a jinak si prijemna osoba, tak si clovek, kteryho si ostatni muzou vazit