Přejít na výpis diskuzí
Divinity: Original Sin II - recenze
28.9.2017 | Václav Pecháček
254 příspěvků
-
Jednička mě přestala bavit kvůli obtížnosti jedné konkrétní bitky, kterou nešlo obejít. Dvacetkrát jsem dostal na budku a pak vyšlo něco jinýho a už jsem se ke hře nevrátil.
Tady je to koukám zase, tak snad ne v hlavní příběhové linii. Hru koupím, vypadá dobře. *4* -
-
Kterou bitku mas na mysli? Tu v te jeskyni s robotem? Pokud dostanes dalkove ovladani a manual od toho kociciho maga tak je tenhle souboj prochazka ruzovym sadem.
-
jednička byla ze začátku trochu těžší, ale ne zas tak moc. Byla to výzva tak akorát. Mnohem horší tam byl pixel-hunting, např. jakési tajné tlačítko ve sklepě a několik tajných tlačítek v knihovně. Musel jsem se podívat do návodu, a to vždycky nerad dělám, ale bez toho bych to nenašel
-
-
Jak je to s mnozstvim textu oproti prvnimu dilu? Ja ctu moc rad (knihy), ale v jednicce ty tuny zbytecnyho textu byly tak unavny, ze sem to po par hodinach zkouseni prestal hrat. Je dvojka trochu min ukecana?
-
-
Je to stejně ukecané, možná ještě trochu víc, zkušenost po cca 110h.
-
smutné že sa na to musíš ptát pod recenzí a že ti tuhle informaci neposkytne samotná recenze
-
-
hra roka, prepáč Zelda :D
-
-
RPG roku určitě. ;)
-
zase ne.
-
Tak dle recenzí těžko *3*
-
-
10ku by som tomu nedal. Je sice pekné, že takéto hry stále vychádzajú ale chcel by som niečo viac hardcore, a nie tieto casual hračky, čo vodia hráča za ručičku.
-
-
*15* vsichni si stezuji, jak je denik na prd a ze hra lidi vubec nevodi za rucicku a ty to tu napises naopak *1*
-
Dej si Underrail :)
-
-
Kriste mi ani nepřipominej underrail tam mi by mi ani nevadila ta složitost kdyby tam byla alespon mapa na to co jsi prozkoumal, se mohlo klidně stát že jsi někde hodinu bloudil. Jentak protože si popletl jeden vychod. oproti tomu je Age of Decadence Casual hra, AoD je sice težký jak svina ale hlavně intuitivni, Když jsi něco posral tak to fakt byla tvoje blbost.
-
-
Haha, já si náhodou Underrail fakt užil :) Docela mě bavilo se ponořit do toho pocitu ztracenosti v chodbách pod zemí, kdy člověku docházejí zdroje a bojí se co ho kde sežere - a když pak najednou dorazí ke stanici, je to fakt zážitek a úleva. To prostě u hry se šipečkou k cíli není.
Ale uznávám, že to je docela ostré a na konci jsem si i nějakou mapu zhruba kreslil.
-
-
-
lel
-
-
Kdysi nabízeli RPG víc zpusobu pruchodu hrou (a tím nemyslím jestli neprátele polít ohnem nebo zamrazit nebo elektrifikovat), hraní role (role neznamené opet jen volbu jestli plácnu neprítele mečem nebo kouzlem), komplexní a promyšlený svet, svobodu. Takže mluvit o jednom nejlepších RPG všech dob jsou silná slova. Možná by recenzenti kterým je kolem 20 meli povine hrát a studovat Fallout 1 a 2.
-
-
A ty jsi to snad hrál, že víš, že tam není více způsobů jak hru hrát ? A ano, prokecat se můžeš u hodně questů bez soubojů. Stejně jako vše můžeš řešit souboji.
-
Nabizeli to a nenabizeli ono. Kde je definice co nejlepsi rpg musi a nemusi nabizet? V tve hlave? Bavim se vic nez pred dvaceti lety, takze tak ;)
-
zabi sa uz konecne
-
-
Podnecovanie k samovražde je trestný čin.
-
-
U deb.ila jako ty, by to soudce přešel a dal maximálně podmínku.
-
-
-
-
vidím, že kike má trošku mindráček ze Sony.
Myslím, že jsem ho našel i na MT...
Včera to neudržel, tak to pustil ven..
http://www.metacritic.com/user/KazBatllemage -
-
Člověk, který si dá práci, aby napsal takovou recenzi jen kvůli snížení skore, musí mít nějaký komplex. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Proto vůbec hodnocení na MT neberu v potaz. Směrodatnější jsou pro mě Steam recenze. Je více objektivní, když hru doporučí 90% lidí a je mi jedno jestli to vidí spíše 7/10 nebo 10/10. Z čísla v recenzi se nedozvíte nic, je třeba si tu recenzi přečíst a pak je konečné číslo k ničemu. -
-
pro mě jsou hodnotné recenze profíku, hra má 95%, takže to bude pravděpodobné dost dobré. Jo, samozřejmě ne každý hraje tenhle typ her(jako já), ale pro lidi co tohle mají radí, tak určitě to bude pecka. Oni ty recenzenti nejsou všichni úplně mimo.
-
-
To souhlasím. Divinity je dost specifické. Lidi si všímají, jak to všude dostává maximální hodnocení a pak se na diskuzích ptají, "bude mě to bavit" ? Ptže, běžně tyhle typy her nehrají.
D:OS 2 určitě necílí na mainstreamovou komunitu, ale myslím si, že právě coop a svoboda ve hře hru dělají více atraktivní i pro širší publikum. -
-
naopak tahle hra cíli na mainstream komunitu a mé zkušenosti z jedničky to potvrzují. Co necílí na mainstream je třeba UnderRail. Kdyby Original Sin necílil na mainstream, tak si myslím, že to poznáš hned třeba i ze stylizace a grafiky.
Spíše to necílí na příležitostné hráče, kteří si zablbnou třeba jedno za 14 dní u CoD,BF, OW... -
-
To nevím, dvojku jsem nehrál, hrál jsem jedničku pár hodin, tak můžu posuzovat pouze dle ní. Hra je přístupná všem, pokud nejsi mamlas a umíš čist, hinty ti vše vysvětli, kdykoli si můžeš měnit obtížnost mezi normal a explorer. Hra má podbízivou grafiku, barevnou stylizaci ala Blizzard, čili směrovaní i tímto směrem, hra má velice jednoduchý až prostinký příběh, který pobere každý druhý, takže i v tomhle směru nepotřebuješ žádný doktorát. Proč by to jako nemělo být mainstream?
Takže takové tahová strategie Heroes není mainstream? Nebo Final Fantasy Tactics? Tahové souboje jsou tu desítky let a vždy to patřilo ke střednímu proudu. -
Já ti nevím, ale iso pohled a souboje na tahy mi v dnešní době pořád nepřijdou jako mainstream. A stylizací to dle mého míří na velké trhy jako US/UK, což pořád nutně nemusí znamenat mainstream.
EDIT. Co dle tebe dělá z D:OS 2 více mainstreamovou hru ?
EDIT. Už první D:OS ukázal, jak může vypadat moderní iso CRPG. Takové PoE určitě přílákalo mnohem méně nových hráčů.
-
-
-
-
-
Hele, sonyboy Alucard/Femto má mindráček z toho, že Divinity 2 má lepší hodnocení, jak Persona 5. Těžce nezvládá. ;D
Divinity 2 RPG roku, jasná věc. ;D -
-
takový čtenář iso her a neumí ani pořádně anglicky...
-
-
Tak to bylo slabší, už ani ten trolling nedáváš. Pokračuj radši v nákliku, to ti jde nejlíp.
-
-
jak se uklidňuje nějakým klikáním, jestli jsou ty pluska naklikaný, tak jsou maximálně od tebe či někoho jiného. Popravdě nemůžu nijak dokázat, že ten troll na MT jsi ty, ale všechny indície k tobě směřuji. Popravdě Persona je mi u zadku stejně jako Divinity, kdybych si měl z těch dvou her nějakou zahrát, tak si zahraji Divinity, protože je mi to blíž k srdci, ale líbí se mi jak nezvládáš Sony hry, třeba dát Bloodborne 0 je hereze, ale tvůj boj...
-
-
http://www.metacritic.com/user/KazBatllemage
Zajímavé je, že už je to bez hodnocení :) -
Popravdě, nemůžu nijak dokázat, že si pacient z ústavu pro duševně choré, ale všechny indicie k tomu směřují.
-
-
-
-
-
ale tu recenzi na Perzonu 5 docela vystihnul *15*
-
-
jojo, troll má pro trolla vždy uznání, spíš má mindrák z user score, když to porovná s Divinity. Nejlepší je ta jeho angličtina na úrovni základní vesnické školy či google překladatele *15*
-
-
takže pro něj máš uznání? to je ale od tebe hezké *4*
-
-
samozřejmě, podařilo se mu sejmout Personu z 9,1 na 9,0, dle mého si zaslouží potlesk a uznání...
-
-
takže 95 Divinity 2 a 90 Perzona? *1*
-
-
-
-
-
ty jsi sám jeden velký mindráček
-
-
Hahaha, jiz netrpelive vyhlizim hatery, kterym se prave zboril domecek (svet) z h*vnem opatlanejch karet.
-
-
chudáka GGG trefí dnes šlak a dostane hysterický amok
-
-
Proc bych mel hrat s nekym kdo mne eventualne pichne do zad?
-
ma to asi jedinou chybu, je to strasne dlouhy
v tom byla jednicka pro me tak akorat -
Tak jsem si to konečně zahrál, a smůla je, že před tím jsem hrál icewind dale. Této staré hře to nesahá ani po kotníky. Krom toho, že je to úchylné, takže to nedovolím hrát dětem, je tam příšerný soubojový systém, zejména ovládání postav. Takže k čemu je, že mám bonus při střelbě z výšky, když své postavě nemohu říct počkej tady nahoře. Co hůř, při zahájení boje se postavy samy rozmístí z to mnohdy velmi pitomě. Jediné štěstí je, že to má ukládání během i během boje a tak se to dá nějak přežít, ale zábavné to moc není. Jsou tu mnohem lepší rpg hry, za mě tak 6/10.