-
Absolutní spokojenost a pro mě zatím největší překvapení roku! Hra je absolutně pohlcující a těch pár chybek jí opravdu neubírá na kráse. Plně souhlasím s recenzí, avšak mohla být podrobnější *4*
-
Já třeba anglicky docela umím, stejně tak německy, ale čeština by byla rozhodně pohodlnější.
-
Hadej. Co takhle se naucit anglicky, francouzsky nebo nemecky?
-
voe, kdyz nejsi schopnej tahat pres torrent, tak mi vysvetli jak si schopnej kupovat neco za love.
-
skoro každé izometrické RPG se BG sérii snaží přiblížit a je to všemi možnými světovými recenzenty zmiňováno, pokud je člověk zvídavý co že to ten BG byl, tak buď v článku/preview/recenzi je přímo odkaz nebo si to vygooglí, takže ano, každý kdo si přečte kdekoliv zmínku o pillars of eternity narazí na zmínku o BG naprosto nevyhnutelně. Taky když si zadáš žebříčky nejlepších RPG všech dob, tak BG okupují vždy přední pozice, já třeba takhle hledám dle různých žánrů věci co jsem ještě nehrál a určitě nejsem sám, řekl bych že žebřičky typu TOP 10 RPG/RTS/FPS/WHATEVER jsou nesmírně populární. Na metacritic je BG 2 šestá nejlépe hodnocená hra všech dob na platformu PC a nevím jak moc u nás(já osobně beru MC s rezervou) ale v americe je za bernou minci a hráči se podle něj rozhodují při koupi her
EE jsem hrál jen u bratra na androidu krátce po vydání, jestli to podobně "běželo"(ano naprosto nehratelné a problikávání textur pozadí bylo to nejmenší) i na ipadu, tak teda potěš koště ano možná to spravily patchema, ale v době vydání alespoň na android fakt ostuda. Nevím na co skotské střiky, mě z tebe žilka nepraskne, to se neboj, jenom mě baví tvoje pseudoargumenty -
Bude cestina? Nevite? Dekuji.
-
A mimo tohle vše. V tvorbě postavy si může hráč vybrat osobnost. A náhodná je něco co mě neskutečně štvalo.
Protože osobně beru ty dvě postavy jako jednu. Prostě mojí hráčskou. A zbytek společníků jako komparz (čti družinu).
A náhodná AI dává postavě kterou přímo neovládám "názor". Už mi tak podělala pár questů - mrcha se začala hádat že má pravdu.
Edit
Pokud už něco mohu kritizovat tak je to systém kmen - nůžky - papír. Nesnáším ho. -
Hlavne BG:EE vyzadovalo trosku jinej pristup ohledne ciselnyho hodnoceni. Ja bych tam dal dve, puvodni hru a novou edici.
-
Presne tak, melee postava s glass cannon a jednorucnou zbranou je v neskorsich fazach hry velmi silna. A , ze medzi zbranami nie su rozdiely? Neznalost neospravedlnuje ;-)
-
RPG hraci si BG stejne nasli uz davno pred EE. Na jakymkoliv foru nebo diskusi k rpg hre se to jmeno proste objevi. EE je jen podvod, nic vic.
-
"běží" a už vidím jak se dítě s Ipadem odkojené úplně jiným typem her s radostí vrhá na super-komplexní BG HA HA HA. To sou zas argumenty *7*
-
Ano všichni jsou alternativní hipsteři. Všichni vědí co je to BG, resp. věděli do oznámení BG EE.
-
Jasně běží to na Ipadech a jasně mladší generace si standardně vybaví BG serii. Doporučuju skotské střiky, prokládané uhlíkovou terapií.
-
to nejsou citové komplexy, to je normální spotřebitelská logika, oba bg běhají na škále operačních systémů od win 95 do win 8 a proč má někdo chtít prachy za tak "tvrdou" práci, kterou mnohem lépe odvedlo tisíce moderů před nimi zadarmo a chtít za to necelých 5 stovek? Právě že jde o to že beamdog jsou dobytci a nedodrželi jediné slovo, opětovně zpřístupnily velké houby, hra se dá pořídit na Gogu za menší prachy
-
Nenuti, muzes odpovidat jak chces, pokud nejses maniak, co musi mit vsechno namaxovany. Ty bonusy jsou stejne minor a u dost z nich staci byt pouze +1 v plusu.
-
oba původní Baldury běhají pod Win 8(ne jen upravené z GOGu, i originální CD), pro "enhanced edition" neexistuje omluva, leda by byla zadarmo a vypustila z názvu enhanced
-
Ach ty citové komplexy veteránů. Nejde přeci o to, že Beamdog jsou dobytci, který nedodrželi snad jediné své slovo, ale o to že opětovně zpřístupnili hru milionům, který by si jí jinak nikdy nezahráli. Pořád je to BG. Nesmrtelná legenda.
-
Narazku na zbrane celkem nechapum...napr. moje roguna dokaze s dykou zabit za jedno kolo 1 az 2 protivniky. Pokud ti to ale prijde malo...
Co se hlavnich postav tyce tohle je asi spis individualni...me se to zase libi, ze urcuju postavam jak maji reagovat a citim se vic soucasti deje nez jen prosty divak co jen sleduje nalajnovany herni film... -
Ano. 8/10 za "Enhanced" část, což je ná můj vkus ještě hodně. A srovnáváš to s hrou, která je komplet vystavěná od základů
-
Ty bys taky potřeboval louskáčkem. O to přeci nejde. Pokud vezmu mladší generaci, která nehrála původní hru, pak neni co řešit a i v tomto případě je BG2:EE daleko před Divinity. No prostě klasické amaterské hodnocení na games. Se zbytkem souhlasím.