Přejít na výpis diskuzí
Do 10 let si prý na hry v krabicích ani nevzpomeneme
21.2.2012 | Adam Homola
133 příspěvků
-
I kdyby přestaly krabicové hry existovat, stejně na ně nikdy nezapomenu.
-
Jenom to né, ja chci mít z té hry radost a vědet že si ji kdokoliv mužu vytáhnout z poličky oprášit a zase pohladit :D:D:D
-
-
presne tak :)
-
-
Safra, a čím si pak budu zdobit poličku, kupónama s kódem na aktivaci hry? Nene, krabičky tu ještě s námi chvilku budou :)
-
Vždycky si jednou za čas koupím dražší krabici s nějakou přidanou hodnotou, než aby se mi na disku válely tuny blbostí, který si můžu na Steamu koupit ve slevách. Můžu, ale nechci. To by se mi spíš stalo, že na ty hry v jejich množství zapomenu nebo se k nim po dohrání už nevrátím. A že krabice zabírají místo? No jasně. Stejně jako knihy, CD, DVD… Kdepak, krabice budou dál, možná dražší, ale vždycky se najde dost lidí co je budou chtít. Mimochodem vinylu se taky předpovídal konec a dnes je zpátky na plný koule. Možná ne úplně v mainstreamu, ale rozhodně se končit nechystá.
-
Popravdě mám mnohem radši když si koupím třeba sběratelskou edici s těma všema hovadinkama které si pak můžu někde vystavit společně s trochu luxusnější krabičkou a mít hru během 10 min (i dřív) nainstalovanou. Má to své určité kouzlo stejně jako knihy. Nebráním se však ani digitální distribuci. Na steamu mám už pěknou řádku her. Je to velmi výhodné že tam můžu koupit hry které jsou v poměrně velké slevě ( vánoční a letní výprodej). Cenově je to prostě nesrovnatelné. Prostě : nové hry (sběratelské edice) fyzické ..... a starší s pořádnou slevou STEAM :) .... sem tak 50/50%
-
Já jim na digitální distribuci kašlu, nezavadím o ni ani chlupem. Zůstanu věrný krabicovým verzím a kameným obchodům.
-
dokud tu budou konzole se zatahlou rucni brzdou tak krabicovky jen tak nezmizi..
ze by sony zavedla digitalni distribuci nehrozi (bluray) a pokud ji zavede MS v xboxu muze mit sony vetsi problemy nez opozdene vydani PS3 -
-
Pokud vim, tak Sony i Microsoft u svych konzoli zavedli digitalni distribuci uz davno. Prodavaji pres svou sluzbu jak mensi hry, tak ty velke, co se objevuji na krame. Dulezite ale je, ze je to takovy doplnek a fyzicky prodej je ten hlavni.
-
-
tusil sem ze Xbox ma cosi pro indie hry, ale o PS3 ani nevim :)
-
-
Ano, nevíš :-). Jen dodám, že Wii Shop Channel už taky dávno běhá. Co tam je a není ke stažení je jen marketingové rozhodnutí, nikoliv technické.
-
-
-
-
tj, hry by mali byt lacnejsie, ked odpadne fyzicka distribucia, to tym chcel pan analytik povedat? ;)
-
-
Na Steamu odpadla fyzicka distribuce uz davno, a o kolik tam jsou hry levnejsi nez u nas na krame? (nehlede na slevovy akce).
-
-
Nevím v jakém kraji žiješ, ale na Steamu mi například CoD:MW3 za 60 Eur nepříjde o moc levnejší než za 900 třeba na Xzone....
-
-
Souhlas. Co jsem koukal na Steam, tak hry vychazeji i draz nez krabicove. Jak ktere.
Napr. Heroes VI - na Steamu za cca 50,- Euro na Xzone cca za 1200,- Kc.
A je se ptam, kde je ta "sleva" (vyhodnejsi cena)???
Ano, kdyz zapoctu postovny, tak je to drazsi cca o 50-70,- Kc. Ale to mi
jako VELKA uspora oproti Steamu vazne neprijde. Takze .... volim krabici *1* -
-
Další například Dead Island 60 Euro vs 560 Kč.. Tohle jeho tvrzení je směšné, Steam bez jeho každodenních slevových akcí nestojí, co se týče cen Áčkových titulů za nic *9*
-
-
Nevím, v jakém* 900 Kč*
-
-
to co som pisal, bola ironia
-
-
-
Opravdu odvážné tvrzení od člověka, který nejspíše v životě neviděl sběratelskou edici. Sběratelské edice jen tak nezmizí... přeci jen to je takový ten symbol.
A upřímně... před desíti lety se něco podobného tvrdilo o CDčkách s muzikou. Proč tedy stále střední Evropa používá takové věci? :) -
-
Jo, jenže u CD s hudbou je hudba umístěna na nosiči, v případě digitální distribuce může dojít (a i v tuto chvíli mnohdy dochází) že v krabičce na CD dostanete akorát kód nebo něco takového. I u starého Orange Boxu bylo to DVD v podstatě na nic...
Digitální distribuce hudby neeliminuje "starý způsob", digitální distribuce software mnohdy ano.
-
-
Jestli budou vydávat podařené speciální edice her,tak krabice určitě zůstanou.Je to prostě kus umění když se to dobře udělá a sběratelský kousek.
Dnes tam sice dávají samé hovadiny(postavičky extra bonusy do hry...) tak to nemá cenu ani sbírat.Kdyby ta krabice byla skvěle výtvarně provedena a pomalována+ nějaké bonusy ve formě písemného neformálního deníku z tvorby hry,podepsané artwork tak by to bylo super.Prostě informace navíc o hře které mají hodnotu.
Stačí si vzpomenou na vinylové a jejich obaly.Byli v té době krásně pomalované a měli zajímavé bonusy které mají dnes cenu.Kdyby tam byl nějaká panák made in china tak by to bylo dnes na vyhození.