Přejít na výpis diskuzí
Doporučené HW nároky PC verze Watch Dogs nejsou nijak krvavé
7.4.2014 | Petr Poláček
273 příspěvků
-
Bylo to někdy v červnu léta páně 2011, kdy jsem stavěl nový PC cca za bratru 14 000,- kč a musím říct, že až na procesor požadavky splňuju (i když s tím CPU se mi to nezdá a divil bych se kdyby např. i7 podával ve hře vyšší výkon jako i5, ale co já vím).
Každopádně, tohle nejsou žádné krvavé nároky ani nic podobného, ale jenom tři roky starý nižší high-end, dnešní prachobyčejný průměr. Na druhou stranu od těhle next-gen "prvotin" asi nejde čekat nic, než jen dorovnání toho, co už na PC nějaký ten rok máme.
Uvidíme na čem pojede Zaklínač 3, tam věřím, že by to mohla být první hra, kvůli které budeme muset zase po dlouhé době upgradovat ty naše plečky . *3* -
-
Souhlas se Zaklínačem ale spíše po grafické stránce.
Druhý díl,byl blbě udělaný co se týká využití procesoru. Více záleželo na frekvenci: http://www.techspot.com/review/405-the-witcher-2-performance/page8.html
Tady je vidět, jak kecají. Již zde máš dlouho 64-bit systémy a několika jádrové CPU a stejně to blbě optimalizují. Udělají aby to využilo na konzoli to co musí a pak se na zbytek vykašlou. Většinou.
-
-
tak jsem se hezky zasmal:D hru jako takovou hodnotit nebudu nesleduju to ale 8 jader to je solidni april:D i 6 jader je na dnesni pomery celkem velke cislo a verim ze vetsina lidi zvlast u intelu ma mene jader at uz fyz nebo virtu. osobne jsem si koupil FX-6300 uz je to nejaky mesic a vsechny jadra vyuziju snad jen v editaci videa a modelingu. 8 jader jeste k tomu i7 HAHA :D ale jak znam lidi = intel bude mit zne :)
-
počítačová gramotnosť začína byť fakt mizerná, mnohí diškutéri v zahraničných fórach už ani nevedia kolko má ich procesor jadier, mýlia si jadro/vlákno a zdá sa že priamo úmerne to zasiahlo aj novinárov, ktorí bez mihnutia oka papúškujú čo je im naservírované.
-
-
Ty tu nekde vidis nejakyho novinare?
-
-
PC = mrhání výkonem. Konzole za 10k zvládne to co pc za 30k. Mě stačil Thief. Hnusný textury jak svina tak z roku 2007 a ono to žere přes 2 VRAM. Kouše se to, hryže se to. KATASTROFA dnešní optimalizace pro PC:
-
-
To neni optimalizaciou, to ti len vyvojari dali rovnaky zazitok z hrania na PC, aky dosahuju bezne hraci na konzolach *1*
-
Problém ale je, že na konzoly to žere méně paměti ale je to více hnusné. Tam nemáš co řešit. Jde pouze o kvalitu textur.
Jinak optimalizace není chyba PC ale těch co to dělají. Obecně většina her co jde na nové konzoly jede stejně na pc za stejnou cenu. Mrkni na testy kde na 30 FPS to jede na opravu slabých kartách a procesorech. A 30 FPS jede většina otevřených her na konzolích.
Druhý problém je, že na PC dají často minimální nastavení které je kvalitativně lepší jak jak na konzoly a pak to je i více náročné. To ale neznamená to co píšeš, že by jelo na konzoly. Logicky nejelo, když tam přidali něco navíc. -
-
Sem si nevšiml, že to na PS4 vypadá jinak než na PC. No možná, když vezmeš lupu, tak něco najdeš. Bože, vy pc-šulibrci.
-
-
ako sorry kamarat, ale ja by som na konzolach nechcel hrat, ani keby bolo PC dva krat tak drahsie. Navyse pri PC si priplacas za lepsie technicke spracovanie a nemas doma len blbu skrinku, ktora nedokaze nic ine ako spustit hru, pchat tam stale nejake DVD kvoli filmu je tiez velice pohodlne *7*
A dalsie nemenej dolezita vec je cena hier, na PC mam Bioshock Infinite, Far Cry 3 a Metro Last Light, dokopy za zhruba 20 euro a to len po par mesiacoch od vydania. Konzolovu verziu, co by len jednej tejto hry nekupis ani po dvoch rokoch za 20 euro.
Takze na PC hry lepsie vyzeraju, lepsie sa hraju, vdaka normalnemu fps, mozem hrat dokonca aj s ovladanim, ktore mi momentalne lepsie vyhovuje, skratka RTS pre herny zaner ti tiez asi moc nehovori...(teraz ma napadlo,ze na konzoloveho hraca caka vlastne aj obmedzenie hernych zanrov, a handicap v pripade FPS zanru, no a navyse su na PC tie hry aj lacnejsie...vies co si myslim? ze vy na konzolach usetrite velke kulove, len si to stale myslite, pretoze sa nepozerate na vyslednu sumu za hranie na rok a vyuzitelnosti svojho pristroja, ale iba na jeho samotnu kupu. -
-
To je velice omezeny pohled na Konzole, ale nikomu to brat nebudu ze ? I kdyz je to chybne, milne a klamne. Ma to sve vyhody i nevyhody, ale ale pohledy se ruzni PCCkari by mohli mit konzole uplne stejne radi a naopak konzolaci radi pc. Kazdy ma komp to je to hlavni, jenze ne kazdy ma konzoli bud ji vubec nechce nebo ma opravdu omezeny pohled a nevidi dal nez na spicku nosu. Jako nazor ok.
A ty se ruzni. *3* V poho ja to dokazi Akceptovat. Usetreni no nevim ale minimalne za komp se usetri konzole tv do 25+ ( kdyz se pocka nez budou hry tak treba jen 15-17k) Komp dneska no celkem dost a to je prumer ty za 15-17 (spis 20+ nebylo to ani pred 5-7lety natoz dneska dostacujici). *4* Rikam jen nazor a zamereny trochu jinym smerem ale okolo. Bejval u her na PC splitscreen vubec? *7* -
súhlasím a vidím to tak všade, konzolisti žial vidia hlavne cenu konzole a tú porovnávajú s PC ekvivalentom, ešte i dnes im nedochádza, že tá suma ktorú zaplatili za konzolu v obchode nie je konečná ale, že za ňu platia pri každom nákupe novej hry. A keď aj finančne výde konzola lacnejšie, rozdiel bude malý.
-
-
Packari predevsim do ceny nezapocidavaji zobrazovadlo, narozdil od PCckaru, pricemz to PC jako televizi (a zaroven rekorder) pouzit muzu, konzoli nikoli. Navic do PC si muzu vpohode naladovat 4+ HDD, a tim padem si drzet na discich pomerne rozsahlou sbirku vseho mozneho i nemozneho (samo, predevsim Pcko ;D ), kdezto u konzole se mi na integrovanej disk nevejdou ani hry ... a je treba neustale neco sosat nebo vymenovat placky.
-
-
-
-
-
Divné, že Thief mi jede naprosto v pořádku. Navíc výkonnostně vyšší třída pc začíná už na 20 000;)
-
-
Thief má fakt blbou optimalizaci,na dvoujádrové i3 to jede plynuleji než na 8jádru od AMD
-
Tak se koukni na Steam forům. Seká se to i lidem s 780Ti.
-
-
Hm zvláštní - Thief s i5 3570K + GTX 770 ve FHD max. detaily bez SSAA (FXAA bohatě stačí) a nepozoruju žádný spomalení, natož záseky.
-
To je Veskoslav , to neres. *3*
https://forums.geforce.com/default/topic/695487/crappy-performance-in-thief-/
http://steamcommunity.com/app/239160/discussions/0/558749190679194735/
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=774299&page=4
http://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/thief-pc-performance-analysis/
http://www.gamefaqs.com/boards/691087-playstation-4/68653780
( Neni to optimilizovane na GF karty, spise AMD - nebo spise hlavne ono celkove to je z konzoly blbe optimilizovany asi jeden z nejhorsich portu vubec no). -
-
Od člověka, který neumí napsat srozumitelnou větu to sedí;)
-
-
-
-
-
A od kdy je i7-3770 osmijadro? Udelejte si v tom poradek. Nehlede na fakt, ze Intel dela maximalne 6-ti jadra. Navic neni osmijadro jako osmijadro. Napriklad osmijadra od AMD jsou pomalejsi nez 4-jadra od Intelu, nemluve o tech paskvilech, co jsou v PS4 nebo XB1. Jakekoliv intelacke 4jadro vyrobene za posledni 2 roky je rychlejsi nez to, co se dava do XB1 nebo PS4, tudiz bych ten clanek ignoroval a spokojene spal dal...
btw. graficka "cingrlatka"? Jako fakt? Uz, prosim, nekur. -
-
Pokud si zahraješ na serverovém hardware, tak 8mi jádro od Intelu dostaneš *1*
-
-
Na procesor velmi krvavé. GPU naopak docela ok, i když 560 ti je pořád dobrá a nadprůměrná karta.
-
Wow, kdo si to předobjedná dostane obleček a další zjednodušení do hry! To jako vážně ?! Ještě víc si zjednodušovat hraní v době, kdy 90% her je už tak zjednodušených až na kost ? Mi neříkejte, že to někoho může ještě bavit...
-
-
A kdyz si objednas behem pristich 30ti minut, dostanes cinskeho vezne, ktery bude hrat za tebe;-)
-
-
Boha to je zase diskuze. Vy to vedete pánové.
Mě spíše zarazilo těch 25GB na disku. Že by zase Wav soubory jako v Titanfallu:)? -
-
TES online chce pri instalaci 60 ... tak co se divis ... ;D
-
-
za pár let si budou krom krabičky s hrou do košíku házet i novej HDD :D :D
-
-
-
Tak když se na to podívám, tak vypadá dost zoufale. Doporučené by měli být takové nároky aby člověk věděl co potřebuje když to nastaví co to dá.
Navíc Intel Core i7-3770? Ukažte mi hru které používá hodně hyper threading jako mají i7. Co jsem četl, tak u her se to moc nevyplatí oproti šifrování apod, kde i7 mají velký náskok. Jinak to nemá smysl.
A GTX 560 ti? 2 generace stará karta střední třídy navíc k nepoměru vzhledem k silnému CPU. To je zase nějaké hovadina.
Anebo co je horší. Hra opravu bude ošklivá a hlavně náročná na procesor. Jak je vidět, kdo nevylepšil PC po nové gerenaci konzolí, nemusí zoufat. Brda to je stále velká.
Tedy PC za cenu 11.000 splňuje doporučené požadavky. Ano, opravu je nutné mít drahý počítač aby na tom šlo něco hrát.... -
-
Lol, prave te intely su lepsie koli lepsiemu vykonu na jedno jadro. Pretoze ich tam maju menej a vykonnejsich tak su vhodnejsie na zaostale hry (aj te najmodernejsie). Prave AMD s jeho viacej a pomalejsimi jadrami je v celkovom vykone v aplikaciach nato prisposobenych vyborne, ale na hry rozhodne nie.
Takze keby to HT naozaj nevedelo pouzivat (coz je s principu blbost, nic take ako nevediet a vediet pouzivat HT neexistuje) tak je to este lepsie, koli vykonu na jadro.
-
-
a osmijádro je dnes standard?
-
-
Ano, popularita i7-4xxx a FX-8 je obrovska. *12* S
-
Teda nevím jestli u Intelu , ale u skorojádrových AMD pomalu ale jistě ... díky bohu mám starou odemčenou 960T (Zosma) se kterou si budu muset vystačit .
-
-
U AMD ano. Tam i levné stroje mají 8 jader.
Kdyby napsali 4 jádro pro intel a 8 jader pro AMD to by dával smysl. Výkonově jsou podobné.
Opravdu dnes tohle nedává smysl. Jak to portují a kašlou na optimalizaci anebo přidanou hodnotu, tak nevíš jak to vůbec bude.
-
-
To je přece jasný. Ten kdo má Intel má určitě Intel Xeon E5-2440v2 aby měl minimálně 8 fyzických jader a tahle pokročilá hry na tom vůbec šla. *15*
-