Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ubisoft a ty jejich požadavky. Např AC4 mám komponenty přesahující doporučené a hru rozjedu na střední detaily na necelých 40 fps. A nejsem sám. Když dám na vysoký detaily tak 20 FPS. Ono asi doporučený znamená že hra běží na 30 fps
    • Jo nejlepší je jak se pc-fanatici pořád ohánějí 60 FPS, ale že na to potřebují stroje za desetísíce už neřeknu. Zrovna AC IV mě jede stabilně na 20FPS a to mám o dost parametrově výkonější pc než ps4
      • Co to meles? Premyslel jsem vazne o ps4, ale proc mam platit za hru s horsi (tzv optimalizovanou) grafikou o tretinu vyssi cenu, platit vypalne za multiplayer atd, pridal jsem starou grafiku, zdroj a i3 procesor, koupil i7, n770, chladic a vykonnejsi zdroj, stalo to 18k - 3k za co jsem prodal starsi komponenty, ted vali AC IV na max full HD ve 40FPS kdyz to jo uz spadne, za cenu XO mam zelezo, na kterým rozjedu multiplatformni tituly v kvalite, o ktere se konzolim ani nezda. Do doby, nez bude potreba dalsi upgrade jen na nizsich cenach her min 10.000kc (600kc uspora za hru x 5 her rocne to dela usporenych 3000kc rocne a to nezapocitavam neco pres litr za rocni clenstvi ps+/ms gold) takze tu nemel o tom, jak je pc drahy, jde jen o to si to spocitat a na zacatku investovat do kvalitního a vyvazenyho hw
      • Veskoslav
        To není pravda. Je to dáno pouze tím, že Ubisoft sere naprosto na optimalizaci. Co na tom, že takový Crysis 3 mi jede stabilně při 1920*1080 při všem na max (včetně vyhlazování) na stabilních 50 fps. AC IV prakticky na 60 fps, ale až poslední patche opravili optimalizaci a jiné srandy. V den vydání to jelo při stejném nastavení pouze na 35 fps.
        • Ty mínusy a pro tebe plusy byly nutné? *16*
        • To je prave ten hlavní rozdíl mezi PC a konzolí...na PC ti jedna hra jede a druha zas ne a je jedno co mas za mašinu...na konzoli ti jede vše stejne a stabilně..i nekolik let...

Nekomu to stačí a nekomu ne...

Ale radeji pojedu vše na hratelné urovni npř na střední nastavení (ted na nextgenu to bude par let zas high) než jednu hru ject o trochu lepe nez na konzoli a druheou zas skoro nerozject...
          • ani nepametam, kedy mi nejaka hra nebezala plynule na maximalne nastavenie a bez problemov. Takze vazne netusim o com to tu hovoris...konzole su vyhodene peniaze, hovorim to stale, PC dokaze aj kopu inych veci, nie len spustat hry a ratam,ze moje PC mi vydrzi celu zivotnost konzoli a stale v lepsom technickom spracovani, nevidim v tom ziadne peniaze na vyse a mrncanie,ze mi nic nejde, to su len keci kolujuce po internete.
            PS: samozrejme,ze niekomu nejaka hra nejde plynulo, aj ked ma vykonny PC, ale to sa netreba zaoberat piratskymi verziami s priblymi crackmi. Diky bohu za Steam a moznosti kupovat hry hned z domu a za par supov.
          • Od dob W7 jsem nezaznamenal hru která by mi naprosto perfektně nejela ( pravda až na epic fail Rage, ale to byla chyba ID softu, že pustí ven hru kterou se neobtěžují otestovat alespoň na jedné ATI grafice) a patch to opravil pak jela i tahle hra bez problémů...Možná to bude tím že PC bych si v Tescu nikdy nekoupil a zajímám se o to co má ve vnitř za komponenty ono vybírat podle procesoru velikosti RAM a HDD jaksi nestačí *3*
            • Milý Jardo samozřejmě že vybírám podle procesoru/ram,ale NEJEN to, nemálo důležitá je i základní deska, časování a frekvence pamětí!
            • Podle čeho jiného, než je typ cpu a velikost ram, vybíráš ? Podle barvy skříně ?
            • Co máš za PC rozumbrado?
    • mas mít konzoli tam takove blbosti nemusíš resit, prostet ti to jede...

je vtipne ze na 30 fps to rozjede i oldgen s 256 mb ram a dnešní kompy maj problem
      • Mám konzoli, ale tady se bavíme o požadavkách co nám tady cpou do hlavy.
      • Veskoslav
        Je vtipné, že to na staré generaci vypadá fakt otřesně, takže když si na pc dám low detaily, což je úroveň toho Xboxu, tak nějakých 120 fps budu mít. A pak přijde kamarád, který má prakticky to samé pc pouze jiný typ procesoru (AMD) a pojede na 35 fps. A to je o tom, že na to Ubisoft naprosto sere na optimalizace svých her (snad kromě FC3: BD), kdy AC III jela dokonce některým lidem se 780 u Bostonského čaje na skvělých 15 fps.
        • fck celej ubi a jeho "hry" letim do shopu pro upgrade zeleza abych mohl hekofat futra smartphonem :D
          rofl.
  • Je to celý nějaký divný. Do 560ti se dávaly 2 GB Ramky jenom vzácně (tuším nějakej pofidérní Gainward a prakticky nedostupná edice MSI s Twin Frozerem II) a ten procesor je totální úlet. Ono to nebude až tak horký, soudě podle toho, jak to vypadá. Komprese zamaskuje videí na youtubu zamaskuje pár drobností, ale některý věci zamaskovat prostě nejduo...
    • Ty grafarny se spise u nas neprodavali *3*
  • i7 +7850 :D Za stejné peníze i5+GTX770 je 2x tak silnější ...
    • 770 je vyhazovaní peněz. Za drobný příplatek máš 290...
      • řekl AMD fanatik. Já si rád připlatím trošku za nVidii, nejde jen o výkon, ale i o teplo, TDP, zátěž zdroje, sw podporu a další věci, osobně znám pár lidí co si koupili 280X nebo 290X a po chvíli to šlo z pc, místo toho nV a spokojenost. Ale to je nekonečná válka a nemá to smysl řešit. Kdo chce AMD, koupí si AMD, kdo chce nV, má nV.

Každopádně 290 už je na fhd trochu overkill a vyhazování peněz, osobně teď ke 4570 kupuju 760, která je na FHD ideál, příští rok se vymění za Maxwell a hotovo.

Se 760/280 si zahraješ každou hru na vysoké (ve fhd), přinejhorším si odpustíš AA nebo nějaký žravý efekt, který stejně nevidíš.

Ušetřené prachy raději investovat třeba do pořádného monitoru nebo periferie, to ti z herního zážitku udělá o dost lepší potěšení.
        • No ale ty jsi psal o 770 a to je kurev*ky nevýhodna karta, Ber to tak, že 290 bez x prekonava i starého Titana. A cenový rozdíl mezi 770 a 290 je zanedbatelný, když porovnám výkon. Osobně jsem si koupil 750TI(sehnal jsem ji za 3000), To je nádherně ticha a šetrná karta. Na to moje občasné hraní to dostačuje, na ostatní mám PS4,
      • Veskoslav
        Myslím, že je poněkud rozdíl 8000 a 13 000....
        • MSI R9 290 GAMING 4G 9 880. Takže raději si to nastuduj pořádně až pak otevři hubu.
          • Uz ti nekdo rekl, co znamena, kdyz se slovo da do uvozovek? *3* To, ze kdyz napises "preznacene", ze to znamena, ze je to to same jako preznacene.
          • Veskoslav
            Gratuluji. V Heureka hledat umíš;) navíc v testech 290 je takřka stejná jako R280X. Takže nevidím smysl kupovat 290. Buď 280x nebo 290x. Mezistupně jsou vždycky divné. Tudíž stále mi vychází minimálně o 500 Kč levněji nejvýkonější R9 280X Toxic než ta tvoje 290 (navíc ještě z pochybného obchodu).
            • Zase špatně. Je to úplně stejná karta jako 7970. Jen má upravené takty.
              http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/28069-asus-r9-280x-dc2-top-staronovy-radeon-v-akci
            • Veskoslav
              Pokud vím, tak 280X jsou postavené na stejném základu jako 7000 řada od AMD. Ne pouze přeznačené karty.
            • Neumíš číst? 280X není nová karta, ale jen přeznačená 7970. Nic Víc. Nové Karty jsou 290 a 290X. http://www.computerbase.de/2013-11/amd-radeon-r9-290-test/10/#diagramm-metro-last-light-2560-1600-sondertest_2
              Další test. 290 je rychlejší v Metru než ta tvoje slavaná 280X o 10 FPS. Takže se laskavě vzpamatuj a přestaň trolovat, jelikož tomu rozumíš jako koza petrželi
            • Veskoslav
              Ano ta tvá 290, co jsi postoval je na úrovni 280X Toxicu (který mimochodem je také lepší někdy jak 780;)). Protože překvapení, není R9 290 jako R9 290. Záleží i na výrobci karty. Navíc poměrově vychází nejlépe 280X z nejnovějších karet a na to, aby si člověk připlatil 3000 tam nevidím takový nárůst, aby se to vyplatilo.
            • Opravdu? http://extrahardware.cnews.cz/amd-radeon-r9-290-test-recenze-review/strana/0/13 290 bez x je rychlejší než 780GTX. Ty seš šašek...
  • Tak to rozhejbu v pohodě na svém notebooku:-)
  • Tak řekl bych, že minimální požadavky budou o dost níž - už jen kvůli tomu, že hra nijak extra z posledních gameplayí nevypadá.
  • oktavius66
    neeeeee nejsou krvavé *7* ... Jenom 8 Gb ram. Už je to tady. Až doteď se říkalo že 4 Gb naprosto stačí nadmíru. Hmm jde vidět, že už ne. S mojí grafickou kartou ASUS HD 6850 DC to asi těžko rozjedu. Aspoň na ty Low bych snad mohl. Ramky splňuji snad jako jediné. i to 8 jádro je přebuřené. PC jsem upgradoval před 1 rokem. Stálo mě to 10 500 Kč a zase abych kupoval nové. To se mi už bohužel nechce. Radši si počkám na konzolovou verzi. Grafika je mi u pr. . Důležitá je hratelnost.
    • Nebuď hysterický, můj synu. 8GB RAM se stalo standardem při příchodu nové generace konzolí. Bylo to již mnohokrát zmiňováno.
      • Keyz
        Bohužel pouze na papíře. Sám jsem koukal kolik co bere RAM a jen někdy, hra zabrala lehce přes 2 GB. Natož například 4 GB RAM.

Navíc se zapomíná, že konzole mají RAM sdílenou s VRAM! Tedy si řekneš 8 GB = musím mít 8GB RAM. To není pravda, když u konzole to slouží i pro grafiku. Tedy klidně stačí méně.
        • 32bit hra samozrejme vic nikdy vyuzit nemuze, a to ani kdyby ses postavil na hlavu a odstrkoval usima. A jelikoz 32bit systemu je stale velmi znacne mnoztvi, zadnej vyvojar nebude delat gamesu 64bit only. Pokud tedy vubec existuje aspon jedna jedina, ktera ma zaroven 64bit binarku. Sranda je pak predevsim to, ze caso i kdyz tu RAMku mas, tak ji gamesa nevyuzije, a stejne neustale neco hrabe na disku a loaduje a loaduje ...
      • Už sis zase šlehla, Kilianová?
    • Grafika je steně kvuli konzolim pěkně hnusná proti tomu co bylo propagováno na začátku vývoje
  • i7 je 8core ?? odkedy?? to potom asi nerozhybem na C64 ze?
    • Asi se spletli. Core i7 s HT ma stejne jakoby 8 jader a hlavne je to rychlejsi nez to AMD
      • No HT u i7 neni to same jako 8 jader, ani za idealni situace, protoze je stejne jedna fyzicka sbernice. A pokud bude hra umet vyuzivat multithreading tak aj to fyzicky osmi jadro od AMD bude dost fajnove a za tim i7 nejspis nebude zaostavat. Ale protoze to bude stejne vyuzivat mozna dve jadra, tak vpodstate jakykoli intel bude lepsi nez amd ekvivalent uz jen kvuli vetsi l3 cache.
      • hej, a nezabudni dodat ze stoji o 80eur viac, len procesor :)
        • Nojo, jenze za tech 80 euro dostanes opravdovy procesor, ktery bude slouzit a stacit hafo roku, ne jako ty levny pseudoCPU od AMD, lidé s AMD potom fnukj, ze maji super gamming stroj, na kterym jim cukaj hry. A podobne je to s grafikama. Usetrej par stovek, protoze ted"to staci na doporuceny" a za rok zase narikaji, ze"nedavno upgradovali a uz to zase nestaci"....
          • a myslíš že s mým jednojádrem 1600Mhz rozjedu na maximální detaily? na starým kompu mám AMD sempron 1,6Ghz a na novým mám octa-core AMD FX-8350 a tahle hra mi vůbec necuká a jede na stabilních 85FPS a zatímco u inteláckých procesorů se nedostaneš nad 60FPS kvůli úspoře jenomže pak máš hry který nerozjedeš ani na těch 60FPS a cuká to a musím říct že CPU load je pod 50% a u AMD je na 75% ale má to 70FPS a necuká to a rozdíl je jenom v procesorech , frekvence i cache jsou stejné ale cena je úplně jinde
  • Veskoslave nepsal jsi kdysi, ze mas 280X? Evidetne jsi dalsi kupujici, co si nezijsti, co si kupuje. Zrovna ty se tu porad kasas, jak vsechno vis a ted se tady tak ztrapnujes.
    • Veskoslav
      Až na to, že svou kartu jsem kupoval loni v řijnu a to žádná 290 na trhu nebyla;)
      • Co to ma spolecneho s tim, ze ani nevis co kupujes za kartu?
        • Veskoslav
          Vím, co jsem si koupil za kartu a také vím, že je "výkonnější" než základní SAPPHIRE R9 290 v ceně 9100 Kč (rozdíl není prakticky žádný). Ale třeba už nemá na ASUS R9290-DC2OC-4GD5 (pokles v průměru 5-10%, záleží na hře).
          • Veskoslav
            Nejlevnější je za 7000 pokud vím. A omlouvám se, bral jsem cenu, jak jsme kupovali teď na firmu bez DPH....
          • http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/28483-amd-radeon-r9-290-vyhodna-ale-hlucna-karta?start=11
            Tady mas test referncni verze a 280X dostava na prdeel. Nereferenci jsou jeste daleko rychlejsi.
            • Tak mi posli test a zadna 280X nezacina na 6000, ale okolo 7400, tak co tu zas mektas za totalni hovnaa??
            • Veskoslav
              Ale já také nemám referenční verzi:) A ano, kdybych měl nějakou 280X za 6000, tak věřím, že je slabší jak 290. To nepopřu ani náhodou.
          • Ty ani nevís, ze je to prejmenovana 7970. Muzes mi poslat test ve kterym je rychlejsi 280x nez 290. To bude nejaky Veskoslavuv test. Jsi mi k smichu blbecku.
  • wenceslaus
    Ten procesor *8*
  • maros.goc
    Nie su krvave? Tak mi prosim povedzte ake poziadavky pre hru je uz mozno potom oznacit za take? Ale realne, nie zostavy za 3000e

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit