Přejít na výpis diskuzí
Doporučené PC sestavy - leden 2012
11.1.2012 | Redakce Games.cz
197 příspěvků
-
Ten, kdo si chce poskládat nový počítač by měl hlavně navštívit zahraniční fóra jako je Overclocks.co.uk, kde jsou dle mého názoru větší profesionálové než na PC-Tuningu nebo na Živě.cz...
Sestava za padesát tisíc je zfušovaná kde se dá. Od skříně po pevný disk, který má 5900 ot. / min. Ať se nikdo na mne nezlobí, ale tento článek je humus a autor, tedy PC-Tuning by měl zvážit, co dává do oběhu na internet.
Intel Core i7-2600K je zcela zbytečný procesor pro hry. Pokud se budeme bavit o tom, že většina lidí, resp. dětí si PC bere pro hry. Dospělí člověk, který nemá PC na práci si i7 může odpustit... co takhle tam dát Core i5 2500k, která se dá nataktovat o 1GHz na vzduchu?
Gigabyte GTX 580 Super OC 1536MB za dvanáct tisíc je hrozná cena. Buď si vzít 560 od EVGA, která je také přetaktovaná a nebo přidat dva tisíce, které naleznu u výměny zbytečného procesoru a koupit si hned ASUS HD7970-3GD5.
Jde vidět, že autor sestav asi nahazoval věci do košíku náhodně a podle toho, jak byla daná věc cenově dostupná. Toto by normální člověk, který se zajímá o PC nikdy neposkládal. -
-
cena za grafiku jde, já jsem před 5 lety kupoval GK za 15 K xD, dobrý chuj jsem byl, ale alepsoň je ještě po 5 letech schopna stále táhnout nejnovější hry na high ..
-
-
Vsichni co tu pisou ze staci 500W zdroj z Lidlu, protoze grafika a procak v loadu vic jak 400 nevemou by meli vedet ze zdroj neni ani tak o Wattech ale o tom kolik Amper a jak stabilni napeti umi dodat do 12V vetve pro grafiku. Muzu mit nekvalitni Eurocase co ma 800W ale 1.) napeti na 12V vetvi bude zvlneny takze mi to bude hazet bsod 24/7 a 2.) ucinnost takovych low cost zdroju muze byt mezi 50 a 70% takze z 800W muze byt klidne 400W. 3.) Kvalitni znackovy 500W zdroj nema problem chvilkove vypotit treba 550W. Ten kram od EC by uz davno horel.
-
-
Tak to je spíš takový běžný slovní obrat, který se používá. Já například mám už více jak 6 let Enermax Liberty 500W (tenkrát byl za téměř 3500,- a žádné kategorie 80+ apod. snad ještě ani nebyly), začínal jsem na AMD64 3000+ + X800XL, pak jsem přešel na AMD64 X2 4800+ a GTS8800 (G92) a teď funguju na Q9550 + ATI HD6950 a zdroj stále bez problémů stačí (celkově i sestava), disky a další komponenty se v pc moc neměnily (snad jen HDD s potřebou větší kapacity).
-
-
A rada kde na to mám vzít peníze by nebyla ?
-
-
říká se tomu práce.....najdi si to slovo a pak si i odpovíš.... .)
-
Můžeš si ehm odklonit nějaké peníze,popřípadě udělat nějaký tunel.Nebo jestli počkáš do Vánoc tak si založ nějakou firmu na vánoční stromku,se starostou tvýho města se obálkově domluv,stromky nakup za 1000 a prodej jeden za 6000(bohužel jsem to nevymyslel já,už to vymyslel nějaký genius v Liberci nebo kde to bylo)
-
-
U nás stojí stromeček 500,a hnusný smrk dokonce 300 tak jakých 6000? *1*
-
-
dej se na politickou drahu
-
-
Tak to že dali do sestavy za 50 tis. AMD FX-8150 je fakt epic fail. Každej kdo tomu rozumí ví že to je na úrovni Intel Core i3 2100 a to je ještě lepší i3. Takovouhle botu sem teda nečekal
např. test FX-8150 tady : http://extrahardware.cnews.cz/amd-fx-8150-6100-bulldozer-zambezi-recenze-test
V tabulce je vidět že Intel Core I3 2100 je ještě lepší -
-
JJ ..je to článek jak noha . je poznat, že autor je kovanej borec přes HW. Takové pič*viny. Doufám, že se tím nebudou uživatelé řidit. OCZ SSD, FX-8150, atd ...to jsou sestavy jak stehno.
-
Taky nesmíte brát, že pořítač za 50k neznamená,že se drahý case narve nejdražšíma komponentama. Rozhodně si asi nikdo nesestaví nebo nekoupí compa za 50, aby hrál Battla na 100fps. Comp za tyhle peníze potřebuje inženýr,co dělá s 3 aplikacema CADU nebo člověk, co střihá,komprimuje a upravuje grafiku filmů, protože jsou to nejnáročnější aplikace,kde si herní sestava ani neškrtne.
-
-
Tj pravda, ale stejne bych si vybral Intel. Bulldozer muze mit navrch pokud mam dobre napsanou aplikaci co ho umi spravne vyuzit. Ale Intel ma vetsi vykon v aplikacich co umi vyuzit jedno/dve (prakticky az do 4.) vlakna. Dale byly s Bd problemy s deskama atd. Bd proste neni moc povedeny procesor. A DDebil*vina typu "je dobrej protoze je to nova architektura a zatim s ni aplikace neumi pracovat tak nepodava vysledky" me nejak nebere *5*
-
To víš že jo, a na games.cz si choděj zjišťovat inženýři co si maj pořídit za komp... Krom toho bulldozer je opravdu trash...
-
-
Tak puvodne byl clanek napsanej pro PCT, ne games. Ale je fakt, ze inzenyri si kupuji profesionalni jiz poskladne sestavy nebo si najmou profiky, kteri vedi caso asi vic nez redaktori na PCT. Na druhou stranu i nekteri ing hrajou hry *1*
-
-
-
Je na úrovni i3-2130 nebo i7-950...
-
-
Davat si do pocitace SSD od OCZ muze jen blazen, jsou temer nejhorsi SSD co se stability tyka. Rychlosti jsou pouze papirove a pokud mate radic SATA 3 od marvellu (Vsechny X58 desky ho maji) tak dosahnete tak polovicni rychlosti + modra smrt 1-5 do tydne. Pokud k tomu pridame naprosto katastrofalni servis mate vymalovano. Mel jsem dve SSD Agility a Vertex a nic horsiho jsem v PC jeste nemel.
-
-
Fetujes denne ale len prilezitostne.Neviem s OCZ problem nemam, mozno som blazon, ale aspon mam ten SSD a povazujem to za samozrejmost v modernom PC.
A tebe ocko do kedy pozical svoje PC, trololo malicke *1* -
-
V podstatě fetuješ ty, protože OCZ jsou nejhorší SSD co můžeš na trhu sehnat. To už raději ADATA než OCZ.
-
On to nemel kazdy AMD chipset problemy nemeli. U intelu cca 30% coz je u znacky co si hraje na jednu z nejlepsich dost na povazenou. Ale v poho vidim ze tomu moc nerozumis, zij dal v blahe nevedomosti
-
-
Když SSD, tak jedině Intel, sice nemaj uplně nejlepší výkon, ale prostě no problemo a o tom to je...
-
-
Asi takhle v listopadu jsem si chtěl koupit v CZC sestavu ale jako blbec čekám jestli padne cena :) Postupně jsem si zapisoval ceny. Viz screen
http://img43.imageshack.us/img43/7135/46399169.png -
-
tak to si to vyloženě pos/ral, měl si nakoupit tak 2/3 měsíce zpátky... Teď už bude jen hůř...
-
Bude hur. Dalsi umela krize na ceste + dalsi zvysovani dph na 20% je pomalu jistota...
-
-
Tohle je typicka ukazka nasich amaterskych HW webu. Proste styl narvem do toho cokoliv, co se nam libi, ono to nejak bude fungovat. Asus deska, prdnem na to GB grafiku a cele to osladime Kingstonama, ktere nejsou na QVL. Hrozne me to pripomina toho "kuchare" Babicu na TV Nova. Nemate citron, tak tam dejte limetu, nemate limetu tak tam nedavejte nic ... :D
K desce Asus P8H61-M LE doporucovat 1600 CL9 Kingstony je amaterina. Nejsou na QVL listu a nikdo vam nezaruci, ze to pobezi v pohode. K teto desce bych asi vzal CT2KIT25664BA1339 Crucial 4GB Kit, je krapet levnejsi a navic vychazi z QLV certified pameti CT25664BA1339.16FF.
Co se tyce grafiky k tomuto boardu, sel bych do stejne znacky. Kompatibilita je preci jenom lepsi, nez to mixovat a rozdil 70Hz u Assusu je fakt smesnej. Stejne je to lowend PC. Seasonic zdroj u lowendu je nesmysl.
Take nechapu proc skoro do vseho autor narval T'amt'ungy. Asi uchylka ^^. V low endu bych do toho narval nejlevnejsi WD, v medium bych uz bral Seageaty.
Dalsi sestavy by se daji rozebrat stejnym zpusobem, ale na to uz nemam silu. -
-
Suhlasim len s jednou z vymenovanych veci : Seagate HDD
Ostatne co pises je volovina. QVL ? Koho to trapi ked to bezi aj s inymi pametami ?
Asi mi chces povedat ze Kingston je nezrucena kvalita ?
Este som nepocul o tom ze by nejaka ramka Kingston niekde nefungovala...
Dalsia vec pchat rovanku znacku karty ako je MB je "KRAVINA" vsak to so sebou nesuvisi.
To nie je vyrobca karty, je to len rebrand.Vyrobca karty je bud AMD alebo NVIDIA a je jedno aku znacku zvolis.
Co uz jedn onie je ze co odstanes naviac v tomot pripade jasna volba pre verzie OC a custom chladice. -
-
QVL je seznam pameti, ktery byl vyrobcem testovany z danym MB. Ty listy se delaji proto, aby pri sestavovani PC (predem sestavene), mel vyrobce jasne danne a zarucene kompatibilni pameti. Vse ostatni muze delat problem. Tecka.
Co se tyce grafik, tak kazdy vyrobce MB vam doda tzv. certified device list, coz je seznam zarizeni testovanych s konkretnim MB. Vyrobci MB vylucne testuji hlavne svoje vlastni zarizeni vcetne grafickych karet. MB od Assus byl na 100% testovany s grafickou kartou od Assus. Opet vam to dava zaruku kompatibility. Neni jedno jakou znacku zvolite. -
-
S tou grafikou je to pěknej urban legend. Každá deska s pci-e 16x slotem je kompatibilní s kteroukoliv pci-e grafikou až na pár světlých vyjímek jako je třeba nVidia 7950GX2. Výběr stejný značky desky i vga žádnej výkon/stabilitu navíc nepřinese.
-
-
Jasne a proto se testuji a vytvareji tyhle seznamy pro srandu kralikum. :)
-
presne ja si dokonce pamatuju na pripady kdy ASUS deska nejela s ASUS grafikou a pritom tam grafiky od statnich vyrobcu normalne jeli, ta ASUS grafika tam nejela ani po reklamaci
-
-
-
Nejde o to, že by ta paměť nefungovala, ale jde o to jak funguje a jak se dá taktovat.
-
-
Já bych si hlavně do PC v životě nedal paměti od Kingstonu.
-
-
A to i klidne jo, ale hlavne by se mel clovek vzdy podivat, jestli ten MB byl aspon s tema pametma testovany. O toho ty QVL jsou.
-
-
Jsou to hrozné paměti. Měl jsem možnost jich pár vyzkoušet a od určité doby preferuji G.Skill nebo Corsair.
-
-
-
-
Moj stolny PC... 5-6 rokov stara zostava. Doteraz na nom ide vsetko, zatial *1* .. aj ked uz max detaily si len tak nenastavim, stale sa da hrat vacsina hier na medium.
ATI Radeon HD3870 512Mb DDR3, AMD Athlon x2 5000+, 4Gb DDR2. A stale pouzivam CRT monitor *1* 1024x768. -
-
Tak to už máš s prominutím dobrej vrak :D
-
-
Mám v podstatě to samé - jen o trochu rychlejší CPU, 8GB a 9600GT, FullHD monitor. A fungouje mi na tom vše (samozřejmě že ne na max).
-
-
-
Každý ví,že herní comp ovlivní hlavně grafika a procesor. Snad krom 3 her stačí bohatě dvoujádro nad 2.6Ghz s cachem 2mb, a grafika od nvidie 460 a výš. Zbytečných je 8 giga ram,protože ani 4 giga se nevyužijí pokud nehrajete Mafii a Battla najednou. Zdroj si každý spočítá a jsou i online kalkulátory,kde zadáte komponenty a "watáž" Vám to samo doporučí. Hadr na dvě hry a systém 160Gb Sata3 a je vyhráno:) Je fakt,že se jako mě vyplatil upgrade před dvěma lety,kdy byly slušné ceny. Dneska je to na blití s HDD,procesorama i grafikama. Ceny se držej nahoře a prodejci ždímou i ze starých krámů. Na konci minulého roku jsem sehnal Nvidii gtx 560 Ti twin frozr za 4200 od MSI a dneska? 5690 na alze. Lepší počkat, než utrácet .
-
-
Naprosto souhlasim. Uz 4 roky na PC upgrejduji jen GPU a bohate to staci na hrani ve Full HD. K tomu mam obyc Dual Core pretaktenej na 3GHz a 4GB pameti.
-
-
Jojo, ale narazíš :)
Já jsem si koupil k AMD Athlonu II X2 5000+ nVidii GTX 560 Ti a procesor totálně zaostával, sekal se mi i Driver SF, LA Noire nehratelný. Tyhle starší dvoujádra prostě nemaj šanci tyhle grafiky uživit. Po vánočním upgradu na i5-2500K vše plynule a Battlefield 3 na ultra :-) -
-
Vetsina her je GPU bound a jen par z nich vyuzije naplno dve a vice jader. Hraju na PC BF3, Skyrim a posledniho Batmana, vse plynule. Grafiku mam ted GTX560 Ti @900 od Assusu. Myslim, ze dalsi upgrade bude mozna pristi vanoce, pokud bude nejaka hra, kterou uz to neda.
-
-
-
8gb rozhodně není v dnešní době zbytečných. Stává se to standardem.
Doporučuji více programů, které jsou pro 64-bit systémy a uvidíš, jak se ti 4gb ztratí... a ono hlavně dneska těch 8gb ram stojí kolem tisíci koruny. -
-
Standardem je 8Gb dneska,protože paměti fakt stojí do 1000.- Ale také stačí najet do správce a trochu si pohrát se zbytečně běžícimi procesy a dalšími kničemuapikacemi a je to v pohodě na 4Gb.
-
-
To samozřejmě nepopírám a souhlasím, ale nějak nevidím důvod, proč při koupi nového počítače brát pouze 4GB, když si mohu vzít 8 a ty se mi neztratí.
Nechci, aby to vyznělo blbě, ale například se objevil konečně klient pro World of Warcraft, který se testuje na 64-bit systému a má docela dobrou stabilitu a zvedá o desítky FPS výkon. Samozřejmě šla nahoru i paměť na nějakých 3,5GB. I takový Battlefield 3 si vezme svých 2,5GB paměti. Už to není prostě sranda a raději si připlatím o 400 korun víc a budu mít jistotu než pak skuhrat. -
-
To je všechno asi pravda, ale stejně je tím hlavním faktorem u běžných uživatelů hlavně cena. 1000,- za 8GB je opravdu k smíchu, tak samozřejmě není důvod to nekupovat. Kdyby to stálo 6k, už by nad tím člověk přemýšlel, i když by to třeba k práci potřeboval.
-
-
-
-
-
Kdybych kupoval grafiku tak bych si rozhodně počkal na novou 7850 už si DX11.1
-
-
ta karta prý strašně žere..jinak chtěl bych vidět rozdíl mezi DX 11 a DX 11.1..budou ho stejně podporovat hry který výjdou za rok...
-
-
Na DD se teďka objevily testy na ASUS RADEON HD 7970 3GB. Tadle karta žere méňe než GTX580 a má o hodně větší výkon... Sakra, kdybych měl na to prachy tak to beru :D
-
-
DD je známý lhář a falzifikátor testů, na toho bych se moc nespoléhal. A autor tohoto článku Hort aka holoway mu jako správná "bič" na jeho plátku snaživě sekunduje. Fuj.
-
Stoji hodne no. AMD nasadilo docela cenovy masakr - coz je udajne diky drazsimu procesu vyroby.. a jestli se na trhu neobjevi neco od Nvidie, tak ty ceny asi moc dolu nepadnou :( Coz je zatim v nedohlednu a ja uz chci zoufale vymenit svoji HD4870 za neco lepsiho :D
-
-
-