Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • heh. moje rok stará sestava phenom x61055t(není třeba taktovat, i když by to v klidu šlo o pár set mhz). 3x4gb corsair 1mhz, a gtx 460se 1gb + zdroj a samsung 23 led 16:9 mě vyšlo +- na 15(BEZ daně) před rokem. stačí si to dobře poskládat+ doplnit sestavu komponentama, co má člověk doma..
    • samozřejmě, ještě deska a nějaká šublata na disky.. myš kláveska repro... a to jsem na úrovni herní sestavy za 30k bez monitoru:)) vtipné..
  • Stanley_Waiter
    Moc to řešíte hoši :-) Velke počítačové korporace přece musejí na něčem vyělávat a konec konců i autor článku potřebuje zajistit. Kdyby psal o tom, že i za 15K se dá udělat herní sestava, která utáhne nejnovější pecky na MAX, tak by se dlouho neohřál :-) Osobně velmi chválím podobné články a budu rád, kdy se do budoucna více dovíme o novinkách ze světa HW. Přeci jen co dnes stojí okolo 20-30K může za rok být na částce 10-15K a v té době třeba budu uvažovat o upgrade...

Dnes na svém Intel Core2quad 2,6Ghz E8400 (což není uplně top na hry) a grafikou HD 4830 (což už vůbec není na hraní), tak stejně dávám i u nových her okolo 30-50 FPS. Osobně jsem názoru, že základ je silný procesor, který vytáhne výkon grafiky a po nových driverech pro grafiku se zvýšil výkon cca o 20%. Někdy se dá luxusně hrát i na levnějších sestavách. Vše je o optimalizaci ;-)

Článek velmi příjemný a těším se na další :-)
    • Komediante, za 15k herní sestavu co utáhne všechno na max. ve full HD nepostavíš, leda tak že bys koupil všechno bazarově a se sakra velkym štěstim. Nová herní sestava co utáhne vše na max. (60FPS) je min. za 25k... (a to nezapočítávám cenu dnešních HDD) a i tak sem tam narazíš...
      • Ahoj, před týdnem jsem postavil takovou sestavu za 13k, s kvalitní skříní i zdrojem (Zalman Z9 + Seasonic) Jediné co bylo z bazaru byl HDD - Samsung F3 500 GB. Naprosto všechny hry na tom běží ve Full HD bez seknutí ;-)
    • Stanley_Waiter
      Ano, omlouvám se. Myslel jsem Q8400 a co se týče té optimalizace, tak jsem se špatně vyjádřil. Správnou optimalizací jsem nemyslel konkretní hru, ale software a hardware hráče, který by měl fungovat tak jak má. Tím myslím dobře zvolené komponenty a samozřejmě co nejplynulejší systém... Pak se dá hrát na ledas čem. Osobně jsem měl ještě Geforce 4 Titanium na které jsem vydržel hrát hodně dlouho a to mě tehdy přišla na 4 tisíce. Dnes mám zkušenost takovou, že si člověk koupí HW za 15tis a za půlroku stojí polovinu, protože se zrovna objevil lepší kousek na trhu. Proto raději volím mainstream, který vydrží...Spolu s optimalizací systému hráčského pc (abychom se pochopili :-) )
    • Kdyby u herních titulů existovala optimalizace, nic by tě nedonutilo kupovat si lepší hardware a to přeci výrobci pc komponentů nechtějí, na druhou stranu pokrok prostě nezastavíš.
      • smejki
        Ergo výrobci hardwaru tlačí na vývojáře, aby vyráběli neefektivní software? O_o
        • Spis vzhledem k tomu, ze je moznost mit silny hw si vyvojari nedavaji moc prace s tim, ze je potreba neco optimalizovat. Az na vyjimky, samozrejme.
        • Tak možná to byl spíše takový vystřel do tmy no, ale já už se dnes nedivím ničemu, ve světě se děje tolik věcí, nad kterými zůstává rozum stát, že mě už by nepřekvapilo snad nic.
          • smejki
            dnešní svět, stejně jako ten včerejší a budoucí je furt založený na logice
            • Dnes , když hodnota peněz není podložená hmotnými aktivy už i ty peníze postrádají smysl .....
            • smejki
              peníze jsou snad nelogické?
            • [fix] ... na penezich.
    • E8400 a Core2quad 2,6Ghz?? *1* Se ti nejak nepovedlo ne! E8400 je C2D a ma 3Ghz. A quadcore pokud se nepletu na 2.6Ghz je Q6600.
      • Nebo E8200 .... což byla taková druhá volba pro taktování pokud jste šetřili .
      • Možná spíš myslel Q8400.
        http://ark.intel.com/products/38512/Intel-Core2-Quad-Processor-Q8400-%284M-Cache-2_66-GHz-1333-MHz-FSB%29
  • zase jeden nejhorsi reklamni clanek *2* ...SSD od tehle firmy ani zadarmo .... mam kingston a to je neco uplne jineho ...a ty sestavy no hruza ..ale proc ne kdyz reklama tak reklama *8*
    zni prece tiscali games zije ne ? *14*
    • no SSD Kingston je spíš do průměru(samozřejmě k odpadu typu OCZ to má furt daleko), ale top SSD je prostě Intel, podobnou kvalitu má Samsung a lehce za nima Crucial M4, až s mezerou za nimi je Kingston, pak další velká mezera a zbytek "startovního pole"
    • OCZ SSD je prostě sra*ka ..k tomu neni co dodávat
    • no tak se pochlub svojí sestavou
      • Co se tyce sestav, pc za 50k s bulldozerem je jako Ferrari za 6M s motorem z Mercedesu. Neni uplne spatny, ale te cene to neodpovida.
        • Kterej Mercedes myslíš? Mercedes-Benz SLR McLaren?
          • Ty mas pocit ze BD je srovnatelnej s i7(i5)?
            • tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-overclocking,3077-5.html - podle tohohle jo
  • panove potrebuju radu, mam notebook relativne dobry ale se sata 2. generace, proste ne ten nejnovejsi, rad bych ho upgradnul SSD diskem, a moje otazka je jaky je nejlepsi disk samozrejme pomerem cena/vykon pro toto starsi SATA ? vim ze jsou sanforce a 35 a 22 nm a proste jsem z toho zmatenej, dekuji
  • Nevýte někdo kdy mají vyjít ty nový grafický karty AMD RADEON 7xxx série?
    • ja už jí mám v PC, už vyšly první verze
  • Tak to že dali do sestavy za 50 tis. AMD FX-8150 je fakt epic fail.*11* Každej kdo tomu rozumí ví že to je na úrovni Intel Core i3 2100 a to je ještě lepší i3. Takovouhle botu sem teda nečekal *7*
    • Wyder
      A každej kdo umí číst a netrolluje rovnou do diskuze si jistě všiml, že tam je jak sestava s INTEL procesorem (Intel Core i7-2600K), tak sestava s AMD procesorem (AMD FX-8150)... ;-)))
    • Hm, mohl by jsi sem hodit nejaky test, kde i3 2100 je na urovni FX-8150 ? Jenom z cire zvedavosti.
  • Sice dostanu hromadu mínusů, ale ta ultimátní sestava se hodně podobá té mojí, akorát ty 2TB disky mám čtyři a grafiku jen 5970 :-)
  • Kupte si na hry raději konzoli... *1* *1*
    • No nevim ty sestavy mi přijdou uplně trapný hlavně ta za 50 tisíc, když třebas herní notebook ted jsem na jeden koukal stál okolo 40 litrů MSI GT780DX-623CS a má grafárnu s 3gb a ramky 16gb, samozřejmě velkej hadr a 4 jádro. Tak je pak ta velká bedna směšná když nedosahuje výkonu co se nacpe do notebooku, herní stroj za 50 litrů? pořádnej procesor, 24gb ram, 2 tb hadr a hlavně pořádnou grafárnu alespon s 3gb a neřikejte že se nevejdou do 50 litrů. Sakra za 50 litrů jsem si kupoval herní stroj skoro před 15 lety a ted jsou ceny uplně jinde.
  • No udělal sem si radost a koupil si AMD HD 7970, a sem spokojenej, cena je zatim ještě docela přehnaná, je to v CR natahnute o 2-3 tisíce ale pokud se to srovná tak to bude za 10 000 to nejlepší, měnil sem ji za GTX 560 Ti a výkon jednou takový
    • Gratuluji k super gráfě, jen se mi zdá trochu ústřel s cenou. Zatím bude muset 6870 - tehdá za 3300 nová - stačit :D Mám na tebe otázku a prosbu - nemáš na zkušení originálku RAGE? Měla by mít (ta 7970) na hw úrovni optimalizace pro tenhle druh zobrazování textur. Tak by mne jen tak ze zvědavosti zajímalo, zda se to doskakování vyskytuje nebo ne, popř. v jaké míře.
      • a s tou cenou, AMD stanovilo doporučenou cenu na 475 Dolaru = 9500 Kč, cena v CR 14 000, klasika, prece nemužou kartu výkonou jako karty za 14-15 prodávat za 9500, přitom AMD tyto karty mířili hlavně na cenu, jejich umysl byl přinést stejný výkon jako už ted je ale za mnohem niší cenu ale, cena je u nás natáhla tak že je skoro jedno zda si koupite tu 7970, nebo předchozí spičku 6990/GTX 590, výkon je stejný, a i cena, ikdyž to mělo bejt uplně jinak
        • ale amd ma ceny pro ameriku bez dph a dalsich cestovních poplatku. já sám pcčka prodávám a marže je maximálně v řádu stokorun na takový kartě ;) jinak skoda, bohuzel tech karet je jen par zatim, tak moc zkusenosti neni... ale moc dík
      • rage origo nemám, boužel, na netu už určo bude jak to stim je, ta karta už je par dni v prodeji
    • Hmm bezva a k čemu ti to je? *13*
      • že mi BF3 jede konečně i s vyhlazovánim a ne na 40-50 FPS ale na 70 :-) sem na tohle fainovka, a to že letos vim že mi každá hra co vyjde pojede uplně na maximum 60+, kevšemu hraju občasně i na televizi s rozlyšením 2560x1800, a tam už se slabší grafiky potěj tahle ale ani necekne :-)
        • O tom, že hraješ na tv s rozlYšením 2560x1800 tu nikto nepochybuje. *2*
          • rejp rejp co :-D ujelo mi to, muj fail :-)
        • Tak to je opravdu dobrá investice... *1*
          • Mechwarrior_bw
            áno, pre niekoho kto príliš nemusí riešiť pomer cena/výkon je to opravdu dobrá investícia.
          • pro někoho hloupá, pro někoho zbytečná, pro mě je to zanedbatelná investice :-)

ale treba zybtecná a hloupá investice je pro mě ten PC za 50 hadru v článku :-D
  • Co za neskutečný ovado ty komponenty vybíralo? Tohle je návod leda tak pro debili...

PS: Zakázané slovo : "Ho va do" - kde to sme? Levičáckej zelenej plátek...
    • To zakázané slovo pasuje spíš na tebe... *8*
      • Radší ze dál dívej na XXX a nepenetruj dospělé...
    • Reaguju sám na sebe, místo takových sraček, kdyby dali přímo výběr komponentů na herní stroj do max. 20k... Ach jo, games.cz se stal dementním webem, takhle dopadne stejně jak bonusweb...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit