Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gamesku si pořídím až ve slevě, ale těším se, jen mě nesedí industriální a monotóní design prostředí, který se více hodí do steampunku, než klasické fantazy, na druhou stranu, cením si odvahy bioware jít proti zavedenýmu klišé.
  • Kdybych já měla psát vlastní recenzi...Říkám,byla by na dlouho a nebyla by přínosná.Od úžasné hry DA Prameny jsem teda od podkračování čekala mnohem,mnohem více.Kdo to chceš přečíst,klidně.http://riikkiinky.blog.cz/1108/recenze-dragon-age-ii
  • Číst diskuze je poslední dobou čím dál větší bolest, nejdřív hrajte a pak suďte...
  • Hry od Bioware patří k dialogově nejobsáhlejším kouskům v rámci titulů pro jednoho hráče. Pokud by se EA mělo pustit do oficiálního překladu, tak by v tom utopili tisíce dolarů. Kupříkladu já pracuji jako překladatel filmových titulů z éry 30.-50. let a jen za pouhých 1000 řádků dostávám okolo 4 tisíc korun. Teď si zkuste představit, kolik by stál překlad takového kolosu jako je DE2 (v současné době hra od Bioware s největším počtem dialogů atd., samozřejmě že SWTOR to brzy překoná).
    • Profesionální překlady se účtují po tzv normostranách - standardizovaná strana textu o délce 1 800 znaků (symbolů a mezer) (někdy je mylně používáno úhozů), což odpovídá třiceti řádkům o šedesáti znacích nebo přibližně 250 slovům běžného textu...
      Ovšem i tak, není problém pro distributora překlad vyrobit a přesto vydělat. Jenže distributoři jsou hamižníci a chtějí pouze maximalizovat zisky - nestačí že se jim 2x vrátí vložená investice...
    • ehmm.. Na Game Developers Conference prezentoval Ian Mitchell statistiky z Dragon Age II, které jsou o tom vlastně dost vypovídající. Prezentoval je v rámci představení lokalizačních prací na Dragon Age 2.

Podle nich obsahuje dvojka celkem 400 000 slov. Pro srovnání, Dragon Age Origins obsahovalo 1 000 000 slov. Ano, jednička byla o více než polovinu mohutnější. Dvojka také obsahuje celkem 500 postav, zatímco jednička jich měla 1000. Ve dvojce se řekne celkem 38 000 vět, zatímco v jedničce jich bylo 56 000. Dvojka prý zaručuje 40 hodin hry, zatímco jednička měla 60 hodin hry. V čem vyhrává dvojka? V počtu příběhových animací. Jednička jich měla celkem 1000, dvojka jich má 2500.
      • smejki
        ta čísla se mi zdají dost nadnesená. nejnákladnější lokalizace na českém trhu byl loňský Fallout:New Vegas, který měl cca 750 000 slov jen v dialozích. různé terminálové texty nemám spočítané, ale tak 30-50k to bude
    • Presne o tom som hovoril uz asi 3x krat na tomto webe ale nikto to necita, okrem toho si musime uvedomit ze herna komunita CZ/SK oficialnych kopii je pravdepodobne ani nedostacujuca pre pokrytie vydavkov pre dovoz, preklad a produkciu .
      Okrem toho neviem ci si hral DA:O alebo ME ale preklady obsahovali casto hlupe preklepy ktore by som najradsej vopchal prekladatelom niekam doprdele ...
      A u SWTOR by som povedal ze su davno za cislami DA2 kedze sa jedna este o masivnejsi projekt ktory by sa snad dal porovnavat DA1 a 2 ...
    • Drom
      plus ekonomiku zasahla krize, plus oficialne prelozenych her od Bioware bylo pouze nekolik (na otestovani trhu)

ale mistni "ekonomicti experti" v tom vidi spiknuti proti CR *7*
  • tak jsem si porovnal ceny na amazou a u zdejsich prodejcu a jsem docela prekvapen jak nas tady pekne skubou *10*
    • skubou, u nas lze koupi za 699 hru+ k tomu dostanes 400 bioware bodu (samostatne v prodeji za 400)+ jeste herni prirucku od prima games!
      to na amazon nedostanes !!! toto je jedina hra kterou za svuj zivot pomatuju, ktera je jako novinka vyhodna nakoupit u nas.....
      • co ty pises je Dragon Age 2: Bioware Signature Edition + 1600 Bioware points a tu nesezenes pod 999 no a kdyz srovnas ostatni hry tak to je taky mazec uz jen treba SCII tam sezenes cca za 700 a tady se porad drzi na 1099 a vice *5*
      • 700 za nový AAA titul, o'rly?
  • za sebe můžu říct, že je to nejhorší rpg od bioware co sem hrál. ono spíš sem to ani nedohrál...dlc stojí absolutně za prd a ty souboje škoda vůbec něco psát
  • No abych se vyjádřil k samotné hře,první dragon age se mi líbilo,akorát jsem si říkal ubrat trochu akce,trochu víc prohloubit systém,přidat ještě pár questů a bylo by to na 10/10,prostě vyladit drobnosti.I když srovnávat to s Baldurs Gate asi nelze,poslední trochu víc propracované RPG bylo Neverwinter Nights 2,od té doby už jen zjednodušujeme hry pro stádo aby si to mohli zahrát i 12-ti letí puboši(nějakej věkovej rating přece nic neznamená,to víme všichni).Takže hrdina s obouručákem 1,80 m,vážícím aspon 25 kg,ohání se tím jako párátkem,mág má všehovšudy 15 kouzel,hlavně že vypadají maximálně efektně,možnost volby je prakticky nulová....No,co k tomu dodat,hry od Bioware upadají od ME 2,Gothic 4 je něco na blití,TW2 zajímavej koncept ale celý mi to nějak nesedlo....jediný co v poslední době slušnýho vyšlo je Drakensang:River of time
    • Čistá pravda..ale čas nevrátíš, nezbývá, než se s tím smířit.. Já už hry z nedostatku času skoro nehraju, ale na časy hardcore RPG vzpomínám s nostalgií.. *4*
      DA 2 ještě prubnu, ale asi to bude moje labutí píseň..
      • DeDy
        Neryskuj s DAII a pořiď si jistotu. Drakensang: Řeka času je hodně dobré RPG, které tě vrátí do časů BG.
  • Nechapem ten QQ-thread co tu vypusta tak 80% okrem bojoveho stylu ktory je dynamickejsi sa v hre nic vyraznejsie nezmenilo. Kedze uz mam odohrane nejake to RPG tak tato hra mi nepride o nic odlisnejsia nez predchadzajuci diel a svojou kvalitou ho v niektorych smeroch predbieha. Ked som prvy krat videl herne zabery tak som si tiez myslel ze to bude take to tlachanie palicou a same efekty lietajucich hlav ale hra sama o sebe nieje az tak jednoducha pokial to nejde na casual options a vcelku na par vinimiek som sa milo prekvapil a hre by som dal 8,5 z 10.
    Plusy:
    Grafika, ui-zjednodusenie, vacsia rozmanitost itemov, nove spracovanie buildov, story, dobre nadabovane, koniec hry ostava otvoreny a to kurevsky co zavana bud datadiskom alebo dalsim dielom, redizajn qannarim, boss fighty ktore su oproti DA:O a DA:O-Awakening tak pestrejsie asi tak o 50-60 %

Minusy:
    Menej priestoru v Deeproads (aj ked sa to da pochopit lebo hlavna postava nieje warden), kratsia herna doba, menej cestovania, zjednodusenie profesii (mozno najradikalnejsia zmena s ktorou sice pridete o vsetku tu namahu s pobehovanim a medzi 2-3 bodmi ale tu som aj celkom odcenoval na DA:O), redizajn elfov, hra kratsia asi o 5 hodin nez v 1, prilis vela krvavych efektov (niekedy pobavia), vyber postavy (ja osobne by som v tom nevidel az taky problem ci je hrdina elf alebo clovek, ved v väcsine hier mate RPG viazane na jeden hlavny charakter ktory je skoro nemenny)
    • Jak sam pises-prakticky zadny rozdil oproti minulemu dilu. Diky tomu bych klidne jeden/dva body ubral,protoze neco co uz tu bylo(navic jen pred rokem+-) si proste tolik bodu nezaslouzi.
      • Tak potom si mozte zacat strhavat body skoro kazdej hre :D, kolko by malo tak CoD BO 1 alebo 0,5 boda ? :D:D:D
        • A v cem je problem? Je rozdil mezi dvema ruznymy hrami cerpajicimi ze stejneho zakladu a rozdil mezi temer stejnymi hrami(soude dle nekterych prispevku,ja jsem DA2 jeste nehral),kde jedna se tvari jako druhy dil.
    • toco si opisal je na 6 z 10 :) ... pretoze tam chyba poradna porcia textov ktore ti robia tu "story" nie 5 minutove videa ktore su mizerne. ... ta krv( ked si ta elfka porezala ruku to bola sila som myslel ze vykrvaca a umre ked tolko krvi vystreklo)
  • Tak ty hruzny obavy z dema se mi nastesti tak uplne nepotvrdily, ale stejne mam pocit, ze si kluci dali nejvic prace s pohupovanim "D"eckovejch koz a kroutici se prdelkou : D
    Hmmm, v pradle je hrdinka fakt sexy, no. Co dal?
    No ne - nakonec to nevypada tak zle. Pribeh bude snad vazne zajimavej, ale na nejaky casty volby to zatim nevypada. Nakonec asi precijen koupim. Casem. Ve sleve.
    Prehlidl jsem neco, nebo ze hry uplne zmizely presvedcovaci skilly? Jestli jo tak to fakt posrali. Uz jen v tom prvnim aktu bylo tolik situaci, ze kterejch by se v jednicce (nebo jinym slusnym RPG) clovek vykecal... Tady ne. Proste fight *7*
    • "Prehlidl jsem neco, nebo ze hry uplne zmizely presvedcovaci skilly? Jestli jo tak to fakt posrali. Uz jen v tom prvnim aktu bylo tolik situaci, ze kterejch by se v jednicce (nebo jinym slusnym RPG) clovek vykecal... Tady ne. Proste fight"

no to je proto ze hrdinove po vzoru magicky ve vypetych situacich neumi vytvaret slova natoz vety :))
      • Heh.. To asi jo..
        Ale tak.. co... ? Da se nejak ukecavat, nebo ne?
        I v ME se odemykaly moznosti aspon podle inklinace k Renegade/Paragon.
        Jestli tady nic takovyho neni, tak uz teda definitivne nasrali i me... : /
        • no neni to tam, jediny co tam je ze kdyz mas zrovna nekoho v parte kdo k tematu ma co rict tak ho muzes pozadat aby odpovedel za tebe ale to ti moc boju neukeca :)
          • Musíš použít vlastních schopností a nebýt úplné trdlo. Pak se můžeš vyhnout soubojům třeba s Dály.
            • Musíš si dávat pozor s kým mluvíš a jakým tónem.
            • Mysleno jak? Nejakej priklad?
              Hral jsem fakt spis jen kousek, tak nevim...
          • Mmmm.. To je teda mizerie : /
  • První věc co se mně na DA2 líbí, je to že na Nightmare se opravdu trošku zapotím a musím taktizovat dobředu, velký +, jinak vzhledově je to trošičku lepší, i když některé změny mě zarazily, třeba darkspawn jsou fakt hnusní ale hnusní jako hnusní né hnusní jako dobře hnusní, prostě blé, a bohužel nejen oni... větší akčnost se mi líbí, zjednodušený strom to beru jako neutrální změnu a zbytek hodnotit nemůžu jsem na začátku hry... :)
    • +1 za "...jsou fakt hnusní ale hnusní jako hnusní né hnusní jako dobře hnusní" *1*
    • Ve zkratce řečeno, jsi takový jednoduchý pitomec.. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit