Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím, po dohrání 1 dílu Dragon Age: Prameny + Procitnutí a veškerého přídavného obsahu (cca 106 hodin čisté hrací doby) jsem se pustil do Dragon Age 2. Věřím, že autor této videorecenze je zasvěcen do příběhu, protože už po pár minutách velice pěkně vysvětlil příbeh nového dílu. Nicméně nelíbí se mi jaká používá slova a slovní spojení, mluví zbytečně rozsáhle a někdy ne příliš srozumitelně o věci, která je přitom jednoduchá. Dále se mi nelíbí kritika snad všeho co ve hře je. Jelikož Bioware mají svůj vlastní engine hry, který neustále vylepšují (herní prostředí a možnosti hráče v DA2 jsou úplně jiné než v prvním dílu), nemyslím si, že je správné vše tak špatně hodnotit. Hra je neuvěřitelně rozsáhlá, veškerý děj se jak bylo řečeno větví podle rozhovorů hráče a tzv ,, Levelup,, a nastavování atributů postav + přehledný, nadruhou stranu rozsáhlý invetář stojí rozhodně za obdiv tvůrců hry. Ve světe RPG se nyní čeká na vydání hry Diablo 3, jehož sérii s Dragon Age já osobně vůbec nespojuji. Každopádně DRAGON AGE je dle mého názoru, originální, nejlepší, nejrozsáhlejší a nejpropracovanější RPG (nepočítám hru Diablo). Co si budem nalhávat většina českých hráčů nemá takové finanční možnosti aby si dovolili při každém vydání podobné pecky platit cca 1000 Kč za hru, bohužel neocení se tak práce vývojářů hry. To je jedno, četl jsem několik příspěvků v této diskuzi a přije mi vtipné číst věty typu: uvažuji o koupi DA 2, ale hra není česky nebo Koukám na recenze, videorecenze a gameplaye hry a stále váhám o koupi hry. Je to věc každého co si koupí atd. Nicméně já se tomu směju, je rok 2011, na českých školách se učí angličtina od třetí třídy a někomu vadí to, že hra obsahuje videa, rozhovory, titulky apod v anglickém jazyce ? Tohle mě nemrzí, ale mrzí mě, že autoři hry kašlou na českou komunitu této hry a nejdou jim tím vstříc, každopádně to neni problém hodný nekoupení si hry. Hraji Dragon Age 2, myslím že jsem cca za půlkou hlavního příběhu, mám 18 lvl (sk. Warrior). Tak jak jsem byl nadšený z prvního dílu (hra Dragon Age byla myslím si průkopníkem svého stylu), tak u Dragon Age 2 jsem naprosto spokojený, vše co bylo v prvním dílu rozdělané / nedokonalé je ve druhém hotové a naprosto dokonalé. Uživatelské prostředí, inventář, úkoly, celá hra je svou ovladatelností dokonalá a přehledná (inventář je přehledný a výborně udělaný - je škoda, že nejdou předměty dávat i na členy skupiny, nadruhou stranu jim jde vylepšovat zbroj celkově, díky runám). Samozřejmě, kdyby hra vyšla o několik měsíců dýl nebo možná i příští rok, byla by dalece propracovanější a určité lokace by se neopakovali, nadruhou stranu se autorům povedlo to, že když se na začátku hry dostanete do nějaké lokace, do níž se o několik úkolů dál budete vracet, vaše cesta tou samou lokací bude jiná, některé cesty budou uzavřené, potkáte jiné skupinky / ba dokonce jiné nepřátele. Představa, že by pro každý úkol a pro každé větvení příběhu (podle vašich rozhovorů a postupu) byla jiná lokace je myslím si neuskutečnitelné. Autorům hry by to zabralo neskutečně času a český otrlý hráč by si toho ani nevšiml, protože hra už teď je dokonalá.
    • "Každopádně DRAGON AGE je dle mého názoru, originální, nejlepší, nejrozsáhlejší a nejpropracovanější RPG (nepočítám hru Diablo). "
      Ovsem tohle je perla...Pominu-li slovo nejlepší, tak nejrozsahlejsi???? Hrals Wizardry 7? Amberstar/Ambermoon/Albion?, Betrayal at Krondor nebo Ultimu 7? A nejpropracovanejsi?? Zkousel jsi serii Realms of Arkania napr.? A co to Diablo zavorce? To jako, ze Diablo je to nejlepsi "RPG" nebno snad nejpropracovanejsi? Tipuju, ze jsi nadsenec Diabla, coz celkem logicky implikuje, ze se ti hra typu Dragon Age 2 libi :)
      • Ano, Dragon Age proslulo svým Hollywoodským příběhem a určováním děje díky odpovědím hráče v rozhovorech. Wizardy samozřejmě znám, Wizardy 8 mě nebavily kvůli grafice ve svojí době kdy vyšli (2002), ostatní hry na tom bylo lépe. Bezesporu Diablo má svůj kult fanoušků a co se týče připravovaného Diablo 3, to bude největší trhák, absolutně nejlepší hra tohoto žánru. Já jsem spíš myslel, ten moment kdy se DA objevilo, ty rozhovory, rozsáhlý příběh a celkové zpracování mi přišlo jako revoluční. Každopádně jsi mě pěkně setřel a to je dobře, ukázal jsi, že nejsem tak znalý oboru RPG a máš pravdu :). Jsem blázen do série Dragon Age. Btw víš proč mám nick G4meR ? :) Bez skromnosti vysvětlím, dohrál jsem +- 80% všech her od roku 2002 (některé starší jsem hrál taky, ale procentuálně to nesedí) a nejznámější tituly jsem hrál všechny. Je opravdu málo her co jsem vůbec nehrál :) Opravdu děkuju, tvoje reakce je slušná a k věci. Ono ber tu mojí větu o nejlepší a nejpropracovanější hře s rezervou, přeci jenom je v tom můj názor a moje nadšení pro Dragon Age *3* Někdo moje názory nesdílí, to je normální každý má svůj názor, každopádně já v DA vydím kus práce, kterej na ní autoři odvedli a proto si jí cením ještě víc. Když vyšlo Dragon Age: Origins (Prameny), nikdo to neznal, každý to hrál s tím, že to zkusí, většině hráčů se nelíbil začátek (někdo to dokonce přestal hrát) a připravil se tak o neuvěřitelně zábavnou a propracovanou hru :) Před DA 2 se mi hodně líbil Gothic 4 ... Jinak budu rád když mi něco podobného DA doporučíš *3*
    • Je zajímavé, že všude ve světe je hra hodnocena minimálně 90% nebo 9/10, ale zde v čechách si jí nějaký ferda (autor tohoto videa) ohodnotí usmrkanými 8 body, předpokládám z 10ti. Já bych hru ohodnotil stejně jako ostatní zahraniční herní média 90% a více procenty. Přijde mi směšné, že hra, která má minimální herní dobu 40 a více hodin (DA2) je recenzována člověkem, který podle sestříhaného materiálu ve videorecenzi užil videa ze začátku hry (max. prvních 5-7 hodin). Začátek děje hry Dragon Age 2 vystihl pěkně, každopádně kde je dalších více jak 35 hodin hry ?? Jak může vědet jací bossové, nové postavy, zbraně / zbroje ho čekají v další fázi hry ? Tato hra si nezaslouží tak ODFLÁKNUTOU recenzi. Videa ze začátku hry jsou vtipná, autor podle mě není příliš velkým fanouškem této hry a svým hodnocením a vůbec svým projevem mě přesvědčil o tom, že má v hlavě tak možná guláš. Ještě bych ti rád poradil abys nepoužíval tak složitá slovní spojení, ono asi si myslíš, že ze sebe uděláš nějakého vzdělance (ba publicistu či profesionálního recenzenta), to ale rozhodně nejsi, naopak, působíš jako nějaký blázen *5*. Hra Dragon Age 2 (obecně série Dragon Age) ke podle mě nejlešpí hra z žánru RPG. Doporučuji Vám si jí koupit a podpořit tak neuvěřitelně náročnou práci vývojářů hry. Zdravím českou komunitu hry Dragon Age a přeji Vám hodně štěstí v postupu ve hře Dragon Age 2 *3*
      • no snad byly oba prispevky mysleny ironicky
      • blbost...recenze je dostačující...objevují se tam questy z 2. a 3. aktu (což bys jako G4mer měl vědět, protože když jsi takovým fanouškem, tak jsi si pravděpodobně odehrál hru ve více variantách větvení děje i profese hlavní postavy), takže nějaké povídačky o tom, že autor vystihl začátek dobře, ale zbytek už tak moc ne, mi přijdou zcestné...sám jsem hrál za muže mága (dokonce jsem si taky ponechal původní podobu Hawkea) a v průběhu hraní jsem měl stejný pocit jako recenzent...a pokud vím, tak on nakonec přiznal, že se jim (asi kolektivu recenzentů) hra jako celek líbila...a sám bych nikdy hře nedal více než 8/10. Důvodů mám pro to hodně, snad mezi ty nejhlavnější patří neustálé (únavné) opakování lokací...přijde mi, jakoby vývojáři modelovali prostředí jeden víkend (LOL), dále zmenšení příběhu na záležitosti jednoho města a okolí a v neposlední řadě jakási sterilita prostředí, které si všimne každý vnímavější člověk potom, co prokoukne jejich "stylizační" pozlátko...krátká doba vývoje je tam opravdu vidět...ač jsem se tomuto soudu vyhýbal, musím to přiznat.
        • S krátkou dobou vývoje, stejném enginu a původním nápadem z 1. dílu souhlasím. Ale ta věta: ,,přijde mi, jakoby vývojáři modelovali prostředí jeden víkend (LOL),, mě doslova zaráží, nevím jestli si to myslel nějak vtipně, každopádně si myslím, že mám o něco lepší představu jak vytváření této hry probíhá. I kdyby tam byla jenom jedna lokace města (ve dne např) tak by trvalo několik týdnů / možná měsíců než by to bylo v této finální podobě - pokuď si něco četl od vývojářů k prvnímu dílu, tak jenom tam sám hlavní designér hry našel cca 300 bugů. Jestli si myslíš, že počítačové hry a tak rozsáhlé a graficky vydařené jako je Dragon Age 2 vznikají tak, že si nějaká ,, malá skupinka,, lidí (stovky lidí v týmu Bioware) sednou k PC a naprogramují, graficky navrhnou a ozvučí (a mnoho dalších věcí) hru za několik pár hodin ... tak seš blázen. Možná sem to v předchozím příspěvku moc nevysvětlil, ale kdyby měli autoři hry neustále vylepšovat každou nedokonalost, tak by to dopadlo jako např u Diabla 3 (které se neustále odkládá) a navíc by si toho nikdo nevšiml, protože by vyšla finální verze hry, nikdo by původní hru neviděl (kromě autorů) a ty bys na ní viděl další chyby. DA 2 je o tom jestli tě baví nebo ne, je to žánr a má svůj styl, navazuje na příběh z 1ky. Hra by mohla být dokonalá, ale kdyby na ní hráči měli čekat třeba 2 roky, myslím, že by zapomněli příběh (některé zvraty a detaily v příběhu) a hrát znova hru, která má herní čas třeba 100 hodin ? Jinak ještě k tomu, proč jsem nehrál všechny větvení děje (Mág, Rogue, Warrior + ženské postavy) - hlavní děj je stejný, ale větvení děje podle typu postavy je různé .. tzn. 3x 40 hodin (min. herní doba). Neznám nikoho kdo by zbytečně strávil 120 hodin u stejného hlavního děje a nikoho kdo by hrál hru 3x po sobě (když si pamatuje příběh). To je jako kdybys šel do kina na celovečerní film a zbytečně bys tam strávil celé odpoledne, šel bys na něj 3x po sobě).... Jinak dobrý ?
          • ano...ta "víkendová" doba vývoje byla myšlena sarkasticky (dělám tak trochu programátora). Musím uznat, že modely celého prostředí (po aplikaci HiRes Textures patche) je prostě famózní. Některé věci sice tahají za oči (vegetace), ale prostředí města občas hraničí s fotorealismem. Mám pocit, že v tomto ohledu využívají svůj engine naplno.
            A poznámka okolo dohrání všech variant se týkala tvého pocitu, že recenzent vystihl jen pár hodin hraní. Mě bohužel přišlo, že se nic nemění až do konce. Narážím teď na příklad na fakt, že se v obchodech neprodává nijak úžasné vybavení a že si člověk vystačí z "loot". Ano, většinu času jsem chodil s alespoň jednou věcí, která měla schopnost "enemies throw better equipment" a proto jsem neměl nutkání utrácet desítky těžce našetřených zlatých za vybavení, které se vyrovnávalo nejlepším nalezeným kouskům...a také jsem chtěl přiřadit nějaké to vybavení i mým parťákům a celkem mě zklamalo, že to nejde. Bohudík se aspoň dala vyladit jejich stávající zbroj a i v průběhu děje se upgradovala (za kamarádství/vztah), naštěstí si to tedy tímto vyvážili a s připomenutím, že to takto nasměrovali kvůli filmovému podání (a ve filmu má každý kostým uniátní, doplňující jeho charakter), se mi to zdá jako snad nejlepší použitá volba...
            • Souhlasím se vším co jsi napsal. Také jsem programátor, zatím nejsem zameřen na konkrétní aplikaci, ale v tomto případě vím jak je co složité udělat, viděl jsem i samotný editor prostředí v DA, v DA2 zatím ne, každopdáně už jenom návrh a realizace takového editoru je ohromná práce. Myslím si, že s jakoukoli výtkou na adresu vývojářů od hráče co DA 2 nějaký čas hrál / dohrál budu souhlasit. Také jsem nosil věci s označením (nepřátelé budou shazovat lepší předměty, více peněz apod), na svoji postavu můžeš použít samozřejmě veškeré vybavení, ale na tvoje 3 další postavy v týmu můžeš vše kromě zbroje, která se jim vylepšuje díky nacházení / kupován spec. vylepšení. Ale ty itemy typu (,, enemies throw better equipment ,,) jak jsi psal, tak jdou použít i na postavy ve skupině, protože různé náramky, prstýnky a opasky na ně dávat můžeš a i na ně jsou itemy s tímto označením .... Je fakt, že autoři tu hru mohli udělat jinak, mohli udělat stejnou mapu z prvního dílu, přidat nová místa, nový příběh do všech oblastí z prvního dílu s tím, že by se pokračovalo ... vylepšit engine a ne použít stejný ... vylepšit zbroje spolubojovníků, dát tam lepší zbraně a postavy s různými typy boje. Je toho moc, ted je otázkou zda jim samotným se to takhle líbí a takhle to chtěli udělat a nebo je tížilo tlačení vydání hry od společnosti Electronic Arts.. kdo ví .. do toho my hráči nevidíme *3*
  • Whisp
    Najväčšia chyba Dragona Age 2 je, že nesplnila naše očakávania. Namiesto prehĺbenia RPG prvkov ide hra cestou akcie, čo ale nemusí znamenať, že je hra zlá, akurát nieje primárne určená RPG hráčom zo starej školy (medzi ktorých patrím tiež). Skôr si k nej cestu nájdu ľudia, ktorý hľadajú akčnú hru okorenenú RPG prvkami, ktorých je podstatne viac ako skalných RPG fanúšikov, aj keď sa to na základe príspevkov na fórach môže zdať skôr naopak. Hra si na seba určite zarobí a splní svoje poslanie dojnej kravy EA. Typujem tak 8-12 DLC balíkov.
  • nechapu, jak tuhle hru muze nekdo obhajovat:

- absolutne odflakle prostredi se 3-4 ,,akcnima,, lokacema krome mesta, kde se odehravaji vsechny ostatni Q
    - naprosto nesmyslne souboje s neustale se respawnujicima monstrama uprostred boje
    - tragicky vyvoj postavy - je fajn, ze mate 6 vlastnosti ktere muzete zvysovat, kdyz vas hra nuti cpat vsechny body jen do dvou primarnich pro vase povolani, protoze predmety je docela krvave vyzaduji
    - nemoznost spolecniky vybavit lepsim brnenim vcetne bot, rukavic a prilby (krome specialnich upgr.) mi taky neprijde jako nejlepsi reseni...kdyz najdu nejakou unikatni vec, ktera se moji hlavni postave nehodi, tak ji proste musim prodat .. navic hluboko pod cenou
    - obrovske mnozstvi Q, ktere jsou uplne stupidni = v sudu najdu prsten, ktery jdu odevzdat nejake postave co stoji na namesti = Q splnen
    - spousta dalsich nelogicnosti - mam zbran jako mag, jsem obleceny jako mag, metam vsude firebally jako mag, ale porad spousta postav netusi, ze jsem mag, dokud jim to v rozhovoru slavnostne neoznamim............to, ze samotny pribeh a nektere Q jsou vydarene, to opravdu uz nezachrani
  • Huraaaaa :) Konecne jsem prisel na to, proc je dobre hadat se na netu s trubkama :) Protoze se tu najde i par inteligentnich jedincu, kteri vedi co je to dobra hra.. a z jejich ust jsem zaslechl neco jako ze Drakensang je dobra hra podobna BG ..atd atd... Tak Vam dekuji... Uveril jsem... a bajecne se bavim :) Prijde mi vtipnej fakt, ze zpackana Dragon age 2 mi dala aspon neco, a to bude doufam par poradnejch zazitku v lepsim rpg od konkurence... Nemam rad Nemce moc...ale zacinam nenavidet Hollywood...a at se na me nikdo nezlobi, DA2 je mezi hrama klasicka Hollywoodska.......... doplnte si ! At doplnite cokoliv, pozitivne to snad ani vyznit nemuze *5*
    • Ach jo *7*
      • hihi *2*
        • Core
          hoho *12*
  • podarilo sa niekomu zabit bossa Ancient rock wraith na hard???neviem ako na neho, s takym silnym bossom som sa nestretol v ziadnej hre od bioware *9*
    • Whisp
      Keď príde boss do stredu miestnosti, musíš sa postaviť do rohu za stĺp, aby ta nezasiahla tá vlna. keď privolá pomocníkov, tak ich treba rýchlo pobiť. Svojich bojovníkov nesmieš mať na kope, lebo sa boss premieňa na guľu a prevalcuje ich. Pri bossovi stojí iba tank, ostatný nech sú od neho tak ďaleko ako sa len dá :) Na harde som ho dal na 4 pokus.

Ako sa vám podarilo zabiť Hight Dragona pri tej bani na harde ? Mňa dorazili hlavne tie navádzané firebally :D
    • Drom
      na hard je to docela sila, ale da se to :) Kazdopadne je to poradny fight
    • Preed
      ja som ho nevedel zabit na nightmare,prestalo ma to bavit tak som to prepol na hard a dal som ho na prvy pokus,progressovat bossov v singleplayeri nemienim :)
      • ja jsem mel pocit, ze jediny rozdil mezi hard a nightmare je ten, ze plosna kouzla ubiraji zivoty jak nepratelum, tak spojencum
    • Nasel jsem nekolik navodu, ale vetsinou byly zalozeny na utikani, dokud se nedostane do te nepohyblive faze a pak malceni, takze celkova doba souboje +-30 min.
  • Daniell605
    Proč všichni nadávají na DA2 kuli questům, které jsou jen, něco přenes z bodu A do bodu B, něco tam zabij a vrať se...
    Kdybych řekl: Vyjmenujte mi 150 her kde je to úplně stejné a sou to třeba i dobré hry, do 5 minut bych tu měl 150 her.

JInak kdo ještě uvažuje o koupi, jděte do toho.
    Já jsem si koupil rovnou Bioware Signature edition a jsem spokojenej.
    Jo musim přiznat, DA:O byla možná i zábavnější. Ale zase nemohu posoudit úplně, DA2 jsem ještě nedohrál, je to ale trochu něco jiného. Rozhodně je to rychlejší, akčnější , ale to neznamená že ne dobré.
    DA:O je pro hráče kterří mají rádi ne až tak rychlý postup hrou, těžké boje a hardcore RPG:
    DA2 je hodně o příběhu, je akčnější ale stále skvělé.
    Rozhodně doporučuji =)
    • DA:O a hardcore RPG? To snad ani nemuzes myslet vazne! *8*
      • Daniell605
        DObrá, napsal jsem to idiocky, hardcore RPG ne.
        Myslel jsem tím prostě hodně dobré RPG prvky, dobrý příběh, těžké souboje atd.
        Omlouvám se =)
    • DA:O Hardcore RPG ? *8* *1* Tak tohle me bavi :D
      • Radši nechcu vědět, co podle vás znamená harcore rpg. Obávám se, že takové asi ve sbírce nemám.
        • Ne to asi nemas... Jinak by sis DA2 nikdy nekoupil.. a kdyz uz koupil, rozhodne bys ji nehajil .)
          A Ty ani nepotrebujes vedet co to znamena podle nas... Ty potrebujes vedet co to hardcore rpg znamena .)
          • Podívej se sám. Nejsou tam sice všechny, bo některé mám jako levné edice, ale pro orientaci stačí.http://images.megaupload.cz/IMG012.jpg
            Tady ještě pár kousků, co mám na GOGu: http://images.megaupload.cz/ScreenHunter_2.jpg
            • S tímhle vemenem (sirHovado) se nemá smysl bavit Hihi (a už vůbec se kvůli němu obtěžovat s obrázky). Podle většiny jeho příspěvků jsem se o něm dozvěděl, že je to ultra hardcore rpg hráč, který pozná sračkoidní hru už podle názvu - nemusí ji ani hrát, a všechny nás tady strčí do kapsy... V reálu to bude nějaká zamindrákovaná trapka, co se baví neustálým urážením ostatních a machrováním.
            • Whisp
              Môžeš uviesť adresu kde bývaš a kedy asi u vás nikto nieje doma ? By som si prišiel tvoju zbierku "požičať" . *1*
    • Questy nejsou fajn. Ne jen kvuli obsahu,ale hlavne!!!!!! kvuli prostredi. Celou hru behate po stejnym mistech(a je jich opravdu poskrovnu). U radoby AAA titulu dost divna vec.
      • Prostředí je jedna věc, stupidní dialogy je věc druhá, v té bych nikdy nevěřil, že bioware selže.... Dialogy jsou z většiny opravdu postaveny pro nenáročné hráče nebo fanoušky Bčkových filmů... Žádná hloubka, ani logika.... Achjo:(
    • Samozrejme , ze je Ti to sumak kdyz Te to bavi... At mi tedy nekdo rekne , proc se vlastne hodnoti, kdyz i redakci samotne , je to vlastne jedno? *7* Podle me, by melo hodnoceni her nejakou znamkou uplne zmizet... Pak zmizej nase komenty k tomuto hodnoceni... Fajn, beru ze nekdo rekne svuj nazor na hru a rad si ho prectu... Ale hodnotit nejakou znamkou jako ve skole muze az ten, kdo umi udelat hru na 10... pak si muze rikat master a davat nejaky znamky.... *11*
      • pravda pravda, ale kdo by se pak na tyhle stranky dostal? kdo si cte cele recenze? stejne se kazdy diva jen na hodnoceni a podle toho pak operuje. ale jinak mas pravdu ;-)
  • Kdyby lidé kupující hry měli rozum, racionálně přemýšleli a nekupovali ptákoviny, tak by se vývojáři museli sakra zamyslet. Takhle nemají důvod, když se to prodává a když se jim nechce něco dělat, tak prohlásí, že na PC jsou piráti a zloději a v případě konzolí řeknou, že nestíhá HW. Hotovo, vyřízeno! Jako příklad uvedu totálně pohřbenou sérii Splinter Cell, ze ktreré udělali tuctovou střílečku, která pro mě dílem Chaos Theory končí. DA pro mě bohužel poněkud brzo a to hned prvním dílem a pokud bude 3, tak mě to nezvyklá, ať je třeba na krabičce zlatý nápis. Nad Mass Effect 2 jsem ještě hůl nezlomil, ale moc neschází. Je to spíše sci-fi prostředím. Už jsem z těch fantasy her nějak otrávený. Proč neudělají nějaký Cyber Punk RPG nebo něco neotřelého, neokoukaného? Teď je mou malou modlou Deus Ex 3, který zatím vypadá nadějně. RPG hry díky konzoloidním vývojářům a produkčním nenažrancům trpí snad nejvíce. Konzole jsou fajn, ale nevím proč ten segment nespecializují a snaží se cpát všechno na vše. Já vím, kvůli penězům, ale to není odpověď, jen výmluva. Souhlasím s názorem člověka co tu psal o retrohrách. Užívám si u nich řadu let a poněkolikáté.
  • Hmmm Nechápu tu mediální masáž u nezávislých recenzentů, když u hráčů tak propadá. Vyvolává to spoustu otázek *7*
    • Propadá to z velké části u těch hráčů, kteří to ani nehráli...vůbec nevím co se děje a proč s tím má každý chytrák tolik řečí o tom, jak je to teď dělané pro lidi s nižším iq a podobné výplody...jsou pro smích, ubožáci, myslet si, že jsou něco víc kvůli tomu, že si wareznuli "planetscape TOURNAMENT" :-DD
      • LTM3
        oprav si to na PLANESCAPE TORMENT jinak tě tady ukamenujou *1* I když jak, tak koukám tak jsem neviděl, že by to měl někdo napsaný správně *1* Někde slyšeli, že to je dobrý a teď to tady všichni papouškujou a ani většina neví o co jde. Jinak všichni ti co říkají, že to není RPG nebo že je to "míň" RPG, ani neví co to vlastně RPG je (doporučuji se podívat na definici na wikipédii). RPG je o příběhu a o tom, že si můžete vybírat jakým směrem se bude odvíjet v rámci možností světa/vypravěče. Tudíž žádné RPG se spousty statistikami aneb OLD SCHOOL SUPER BRUTAL SKVĚLÝ RPG. Za to že to je takhle definované nemůžu ( jen tak pro jistotu to píšu *1* )
        • RPG je "hra na hrdiny", DA2 hra na hrdiny neni, je to behacka / klikacka / rubacka a zadny hrdina nejsi, i kdyz te tak oslovuji, proste tam chodis jako magor po meste, a kdyz je quest, zalezes do sklepa, kde to vybijes a vratis se do mesta. Ten sklep je navic vzdycky stejny, krome nej pro nas v Bioware pripravili jeste lokaci "jeskyne", do ktere jdes, kdyz jdes na quest mimo mesto. Vy, kterym se to libi a rikate, ze vubec neni pravda, ze to je primitivni, vysvetlete, proc:
          1) nemusim nikdy prepnout na sve spolubojovniky, jenom je tahat za sebou
          2) proc kdyz bych uz chtel nejakou taktiku delat (treba na vyssi obtiznost), mi to zhati debilni nepratele, kteri se vynori ze zeme nebo ze vzduchu primo za mnou, to je fakt technologie: "vezmi pozici hrace, odecti metr a vycaruj posily". Super!
          Hrdina je fakt hrdina. Utece do mesta, tam plni questy. Pak se dej posune, "hrdina" je porad ve meste a plni questy. Pak se "neco stane" (nebudu spoilerovat), hrdina to zabije a tim to skonci. Fakt SUPER PRIBEH, dejte mi dalsi!!
          Jo a Planescape jsem hral a bavil mne, moje prvni RPG bylo Eye of the Beholder a Dungeon Master, jen do mne, jak se naparuju. Srovnani s Diablem neni od veci, jenom tohle ma o trochu vic filmecku. Potlesk!
          Predpokladam, ze DLC 1 bude "novy sklep, tentokrat s lehce jinak rozmistenymi sloupy".
          • Drom
            tak si prepni obtiznost z easy na neco vyssiho :)
            • Na vyssi obtiznost na tebe nabihaji nepratele logicky ze sveho brlohu, prchaji tamtez, a kdyz jde do tuheho, zatroubi a pomoc jim pribehne z pristavu, kam prave dorazila lodi? To mi, clovece, neprislo. Zkusil jsem vsechny a porad skakali z hradeb tesne za mne. Tak me napada, k cemu tam ty hradby jsou, kdyz je muze libovolny lapka preskocit klidne i trikrat za noc?
          • Pssssst! My jsme to prece nehrali... To jen Ti vyvoleni kterym se to libi to hrali .) Je pravda , ze jsem za to nezaplatil a radsi si to dosel jen vyzkouset ke kamosovi ... Kterej mimochodem lituje toho , ze si hru koupil...Skoda, ze to nejde reklamovat , protoze se zda, ze mu tam vymreli skoro vsichni obyvatele sveta! Njn.. nakaza jak ma byt :) .) Dostal jsem chut na poradne rpg ... Instaluji Fallout 1 :)
        • problém je v tom že čo začala séria BG, IWD a dalšie tak to ľudia začali nazývať poriadne RPGčka, vyšlo diablo dostalo nálepku akčné rpg ale ak si si neuvedomil tak DA2=diablo tak nechápem prečo DA2 nemá nálepku akčné rpg ale iba rpg v tom je rozdiel
          • Drom
            ty jsi zase uplne vedle. DA2 jsi videl na jednom videu a delas zavery
            • resolut: :D Číst si tvoje příspěvky, to je lahoda.pokračuj :]
            • Drom
              a je tam interaktivni pribeh, cinematicke cut sceny atd atd. to muzes rovnou rict, ze vsechny RPG hry jsou jako diablo, protoze v nich je progess a exploration
            • mám pocit decká že ste nehrali ani diablo, rozdiel je iba v tom že DA má novú grafiku a môžete hrať s 4 postavami a dá sa tam pauzovať inak je to rovnaká klikačka tak mi tu nehovor niečo o hraní mám odohraných viac rokov ako ty rokov odžitých tak ma tu nepresviedčaj že som niečo nehral!
            • Drom
              davat diablo a Dragon age dpo jednoho pytle muze davat jedine neznalec
            • Ty jsi zase velky mudrlant. Ma jiny nazor a ty ho v podstate urazis,aniz by jsi o nem neco vedel. Fanatik je fanatikem at uz obhajuje jakoukoliv stranu. Ty k nim evidentne patris.
        • OOooh, nevyplatila se mi ironie, tournament bylo schválně, jedno střevo to tu tak psalo, ale planeT - to byla chybka mezi pravým a levým spánkem, omlouvám se :D Jinak ten zbytek jenom souhlas, papouškují co tu čtou bez toho, aby DA alespoň hráli, což je docela smutné a hra pak z reakcí vyzní jak kdyby byla nějaká ostuda světa, což si určitě nemyslím
          • Tak je pravda, ze Planescape je perla... DA2 jsem jeste nehral nemohu posoudit... :-)
    • LTM3
      No pokud se podíváš na české komunitní fórum Dragon Age, tak zjistíš že se DAII líbí 95% hráčům, nutno dodat, že to jsou lidi co dohráli/hráli DAO. Bohužel se objevil teď nějaký nový trend "nadávej na hry, které jsi nehrál a to ještě předtím než vyjdou". Dohadovat se tady jestli to je dobrý nebo ne nemá smysl (většina lidí tady jenom nadává a to hrála tak maximálně demo, které je naprosto příšerný - taky jsem po něm znejistěl). Já prostě vím (stejně jako všichni moji kamarádi, který už DAII dohráli), že to je dobrá hra a od nikoho si to sebrat nenechám. Já jim taky neberu ty jejich sračky. *2*
      • Co je to za hloupost? Vetsina lidi o nejakem ''ceskem komunitnim foru'' ani nevi. A pokud beres vazne vysledky na jejich foru,pak musis brat vazne vysledky i na jinych forech. Treba zde. A vetsine ldi se DA2 takovy jaky je a tak jak byl prezentovan nelibi. Vy jste uplni fanatici. Clovek tu rekne ze se mu nelibi neustale obihani stejnych mist,kde jsi uz stokrat byl a ktere vypadaji vsechny stejne a vy mu zacnete podsouvat,ze hral sotva demo a at si tahne hrat ty svoje 'sracky'. Ano jsou tu i ''blbci',ale to na obou stranach barikady.
        • LTM3
          1) Svým příspěvkem jsem narážel na fakt, že kdo dohrál DAO a i DAII, tak byl spokojen s oběma díly. Neznám zatím nikoho, kdo by dohrál DAII pouze jednou.
          2) Ostatní fóra jako je toto je většinou zaplaveno individui, která o hře slyšela a chtějí si pouze rejpnout.
          3) Ano stejné prostředí je největší problém DAII, mě to ale nějak extra nesere, abych to mu musel odebrat 7 bodů v hodnocení. V Mass Effectu bylo jen jedno prostředí pro vedlejší mise a nikdo z toho takový humbuk nedělal.
          4) Ironické poznámky nejsou moc chápány ostatními, tož pravda.
          5) Psal jsem, že se o tom tady dohadovat nemá cenu pane hater fanatiku (jedná se o vtípek) *1*
          6) Tuhle hru budete prostě nenávidět nebo milovat. Záleží jestli se překousnete přes její technické nedostatky.
          7) Debata o tom jestli je tahle hra dobrá je stejně účinná jako debata o tom jestli jsou lepší starší alba SlipKnoT nebo novější tzn. každý si stejně bude poslouchat to svoje.
      • Jako argumentovat tim, ze se hra libi na fandovskym foru je fakt postaveny na hlavu, ne? A podle me je tahle hra proste klasickej prumer s podprumernou grafikou (ja vim, nezalezi na ni) a vubec nechapu ten humbuk kolem ni (hral jsem plnou verzi).
      • Že vás ještě baví ty stupidní výmluvy...
        • LTM3
          Nejsou to výmluvy, ale suché konstatování faktů. I když jsem napíšu, že se mi ta hra líbí, tak si stejně někdo musí rejpnout. *11*
          • Stejne jako je pouhe konstatovani faktu,ze na vetsine for je DA2 tezce kritizovan. Co ma tedy vetsi vahu? nejake nezname komunitni forum o kterem vi par nadsencu,nebo herni weby po celem svete?
            • Ptáš jestli mají pravdu masy nebo jednotlivci?? Já bych řekl, že jednotlivci...
            • I herní webech po celém světě se najde dost inteligentních lidí, co si nezapomněli číst dialogy a kodex.
  • Tak musím Lukášovi poděkovat za skvěle udělanou videorecenzi. Snad to není jen můj pocit, že kvalita tvých výtvorů značně převyšuje to, co se na webu běžně objevuje. Po obsahové i formální stránce profesionálně vypracované. Uź teď se těším na další výtvor.
    Hru jsem zatím nehrál. Vzhledem k celkové finanční politice EA s vydaváním veškerých DLC si počkám až za půl roku vyjde kompletní edice za přiměřenou cenu. Stejně jako to hodlám udělat u Mass Effectu 2 :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit