Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak nevím. Už jsem přečetl tunu recenzí, podíval se na pár videorecenzí, nastudoval diskuse... a pořád nevím, jestli si to teda mám koupit nebo ne. Demo se mi nelíbilo. První díl se mi ale líbil moc a koupený ho mám. Ne že by mě ty peníze zruinovaly, ale dají se využít i jinak, že jo. :) Tak kdo jste to hráli, povězte, jestli je tam nějakej moment, kterej je fakt úplně super. Nechci spoilery, jen ujištění. *4*
    • nekupuj sme na tom rovnako DA:0 bola dobrá ale toto ked som prešiel do polovice tak ma to prestalo baviť, príliš akčné na mna
      • Hral jsem to a prodal jsem to pred dohranim. Mozna si to koupim znovu az to bude na Steamu nebo nekde jako vyprodej za pakatel, doporucuji totez. Nebylo to spatne, ale jako mlaticku si radeji zaparim God Of War a jako konverzacku Heavy Rain. RPG to neni.
        • Pro lidi, kteri kdyz chteji mlatit tak si pusteji God of War a kdyz chteji cist text, tak Heavy Rain opravdu RPG nejsou.
        • Dost dobrý vtip ta první věta.
      • Ja osobne take radim nekupovat, je to neskutecna sra*ka. Ale jestli mas rad japonska RPG, kde postavy machaji ohromnymi mecemi jako kdyz jsou z papiru a kde skacou 15m vysoko, tak do toho jdi. Hral jsem i demo i plnou (kamos si to proste nenechal vysvetlit, at to nekupuje) a demo dle meho vystihuje plnou verzi dobre.
    • Drom
      to je na tobe: das na nazory redaktoru p ocelem svete teda 7+/10 nebo na velmi omezenou skupinu ukricenych hateru 0/10? Vyber si. Ja hru dohral a s hodnocenim souhlasim.
    • Stejný problém. Hrůza.
    • Je to super hra len je to ine ako origins, preto nato ludia nadavaju
    • Demo je take dost pozliepane z hernych momentov.. Uvodna cast je vlastne tutorial.. DA2 som si kupil, a rozhodne nelutujem. Hra obsahuje 3 ACTy, a na dohranie prveho som potreboval cca 18h cisteho herneho casu, takze rozsahom bude pravdepodobne ako DA1.

Moj nazor - chod do toho :) budes sa bavit :)
  • Jak už tady někdo psal, jediné skutečné RPG je to papírové/stolní/deskové. Problémem je, že musíte sehnat pár nadšenců, ale když se sejde pohodová společnost, tak je to zážitek k nezaplacení. Z her, co jsem hrál, se k tomu nejvíc přiblížila série Baldur's Gate a Planescape Torment, ale celkově všechny hry na Ifinity enginu jsem fakt žral. Stolním RPG se to podle mě blížilo i tím, že ta grafika byla 2D a taková schematická a dost prostoru zbývalo i pro tu lidskou představivost (což považuju za dost důležité - u papírového RPG se v podstatě vše odehrává ve vaší hlavě). 95% her, kterým se dnes říká RPG jsou spíš akční adventury nebo něco podobného.
  • Ja uz hram dragon age 3.Je to take hardcore ako BG ale vy si este budete musiet pockat pokial to oficialne vydaju.Hra sa odohrava v Orlais *5*
    • Je v tej hre hratelná rasa " Troll " ?
  • Dnes som si kupil SCORE, recenzia 77%, to by tej hre asi aj odpovedalo. Desiatky nudnych FEDEX questov (nieco prines, nieco najdi, niekoho zabi), a niekolkonasobna recyklacia prostredia su dost zavazne chyby. Hra s takymi chybami si 8/10 nezasluzi, skor tak 7-7,5 (s prizmurenymi ocami).
    • ales.smutny
      Kacířská myšlenka...:) - není víc, než číselné hodnocení, ještě k tomu pro vás v řádech desetin na desetibodové škále (77 vs 80), kvantum textu, až o obsahu šesti normostran? Já bych se neomezoval na rezultát pramenící z čísla, to nikdy nebude vypovídající tak, jako komplexní psaný text. I proto je dle mne zbytečné dohadovat se o hodnocení, pokud se jedná o rozdíly bodu, snad i dvou :)
      Hodnocením hry od soumraku věků, kdy první homo neanderthalis namaloval na zeď epickou recenzi "jak jsme dnes lovili" o šesti obrázcích byl spíše obsah, nežli závěrečný počet škrábanců okrovou barvou za posledním praturem...;)
  • Jednodušší se nerovná vždy horší. Nightmare obtížnost je zde vždycky na zapocení. Tak propracované, jako ME a první DA to sice není, ale nazývat to hrou pro děcka či největší katastrofou roku dokáže pouze ten největší ignorant (svět se mění, smiřte se s tím).
    • Jo, svět se mění k tomu, že lidé jsou čím dál tím tupější a povrchnější a tím i snáze manipulovatelní. S tím se smiřovat nebudu.
    • Change!!!!1!!!111!! Change!!!!11!!!!!!11

že jo?
  • Ked si to tak zoberieme tak ani Jade Empire nebolo nič iné ako koridorová adventura s tupo jednoduchými súbojmi (za celú hru som ani raz nezomrel, stačí používať storm dragon, spirit thief a lubovolny styl na damage a na dialku, preferoval som leaping tiger s dire flame) a ohlas mala výborný, pričom sa od DA2 líši len veľmi málo, RPG prvky malo minimálne, povedal by som že ešte menšie ako DA2. Z hladiska funkčnosti subojoveho systému, levelovania a skillovania je hra úplne v poriadku, jediný problém je v sterilnom a nevábnom prostredí, equipmente a celkovo grafickom prevedení hry.
    • To bude tim, ze Jade Empire melo krasny pribeh, narozdil od Dragon age2, ktery uspokoji vetsinou pouze fandy Bckovych popkornu a nenarocne hrace:)
  • Jestli ma takhle vypadat budoucnost RPG her, tak s jejich hranim budu muset skoncit, respektive zacnu s retro-gamingem. Tohle je absolutni ztrata casu. Proc bych mel takovou sracku hrat?
  • Holt BioWare se potřeboval postavit na nohy a k tomu potřeboval peníze. Tak se vedení rozhlídlo kolem a celkem rozumně sáhli po pomoci od EA, která je mistrem v tvorbě her pro masovou veřejnost tak, aby se dobře prodaly. Založili tedy 2 serie, ME a DA. Začali velice takticky, navnadili hráče na vrácení sérií ke kořenům RPG, proslavili tyto ságy. Pak ale přišly na řadu druhé díly a jelikož se po úspěchu prvních dílů dostala tato jména do podvědomí i akčněji zaměřených hráčů, kteří ani první díly nehráli, mohli projekt rozjet na plno - udělali ze všeho ačkňárnu se vším všudy a přiblížili hru více k interaktivnímu filmu, jak to dnes masová veřejnost chce a jak je to baví. Do toho placená DLC a BioWare je opět v balíku, jelikož si hru teď kupují i lidé, kteří klasickým RPG neholdují. Od BioWare to byl geniální a promyšlený krok, jak z nás vytřískat co nejvíc peněz.
    • Náhodou, já s tím souhlasím. Je v tom jistá logičnost - Atari patrně moc dobře neplatí neb nemá čím a navíc ztratili D&D licenci. Tudíž důvod zůstat u nich není / nebyl. O DAO prohlašovali, že to bude návrat ke kořenům, čímž opravdu navnadili značnou část herní komunity. To, že ty kořeny okořenili trochou (velkou trochou) akčnosti, to je věc jiná, vyšlo to. A ME byla od začátku akční hra, která si na RPG moc nehrála, asi jako Deus Ex. Ale ta série přinesla úžasný dialogový systém a filmovou atmosféru. Jediné, na co ty hry byly náročné, je scénář. Technologicky jsou zaostalé. Levný vývoj, výborná hra, AAA ceny. Což de.
      • Tady pozor! Oni to prohlašovali o Dragon Age ORIGINS, ale ne o Dragon Age 2. DAO byl návrat ke kořenům, ale DA2 chtěli inovovat, dát tam něco nového a upřímně, ten soubojový systém je parádní, mnohem záživnější než u DAO. A je třeba si uvědomit, že DA2 NENÍ pokračování DAO, to není ta samá hra a ani být neměla, DA2 je jiným příběh ze SVĚTA Dragon Age, oni můžou mít klidně Dragon Age 5 než přijde třeba 6 a ta příběh Dragon Age zakončí, taky si přeložte název hry a je to jasný *3*
        • Nic jiného netvrdím ^^
    • A v jakém vesmíru je Mass Effect ,,návrat ke kořenům"? Mass Effect je výborná hra a Mass Effect 2 ještě lepší, ale to je k jiné diskuzi. Mně se zdá, že Bioware udělali stejnou chybu s DA2 jako v ME1, což znamená opakující se prostředí, které tomu vzhledu moc nepřidá. Co se týče obtížnosti, tak jsem to hrál na normal a docela to i stačilo, jistě že ty souboje na ulici v noci a ty souboje mimo jsou lehké, ale například si zkuste dát draka na hard (později ve hře), to bych vás chtěl vidět, jestli by to bylo lehké. DA2 není špatná hra, je dobrá, víc než dobrá, ale není výborná, což je škoda, protože stačilo pár měsíců navíc a mohlo to být lepší, ale nemyslím si, že si zaslouží takovouto kritiku.
      PS: Ve hře se nevyskytuje vesnice jménem Lojtering, je tam jen Lothering, chtělo by to zapracovat na výslovnosti *3*
    • Osobně si nemyslim , že to Bioware dělalo primárně kvůli finanční nouzi , jejich hry byli vždy dobře hodnoceny a i se dobře prodávali , tudíž se spíše domívám , že to bylo kvůli zazemí , které jim EA může poskytnout a z hlediska na trhu to byl jen logický krok pokud chtěl Biowar dělat ačkové hry.
    • Nikdo od Bioware Mass Effect neprezentoval jako návrat "ke kořenům RPG". První ME je dost osobitý a jestli má k něčemu blízko, pak je to KOTOR. Z toho plyne, že si s dvojkou mohli dělat, co chtějí, nikomu nebyli žádné RPG prvky dlužni... Tak tě ty profesore na dějiny Bioware prosím, neplácej tady kraviny, o nichž víš evidentně kulový. DAO se jako nástupce BG prezentoval a do velké míry jím byl. Měl hodně našlápnuto, ale na BG nestačil v některých klíčových aspektech, o kterých se tu nemá smysl rozepisovat. Pak přišlo rozhodnutí o překopání DA2, čímž si proti sobě pochopitelně poštvali fanoušky jedničky. Vsadili na komorní a geograficky uzavřený příběh, což já osobně vnímám pozitivně, protože jsem heroických eposů o vyvolených recích bojujících proti prastarému a svět ohrožujícímu zlu přejeden. Jde o to, že všechna rozhodnutí ohledně DA2 nejsou automaticky špatná - takovýto výrok může pronést jen idiot. Důležité je, zda změněný prvek funguje a je povedený. Teprve v tu chvíli může začít objektivní kritika. Kritizovat můžu respawny v boji, málo variabilní prostředí, chudé prostředí, málo vybavení a jiné. Kostra původního DA však zůstala zachována a z toho plyne, že zmíněné nedostatky nejsou pro DA2 zas tak obrovská tragédie, protože se soustředí na jiné aspekty. Je tedy hloupost strhnout mu za ně 5 bodů z deseti... Ale i tak jsou toto ty oprávněné výtky k DA, které mu mají srážet body. Za grafiku a animace pošle do pekel RPG hru jen opravdu povrchní hráč...

Mimochodem, vždycky mě baví sledovat, jak trdla papouškují výroky, jen aby byli "in". V současné době je hodně "in" vyčleňovat se proti masám, které mají samozřejmě nižší iq než dotyčný borec trdlo. Dotyčná trdla si pak stěžují, jak je rmoutí zjednodušování her, a pak jsou schopni napsat takovou perlu, jako že by si přáli návrat Planescape Tournament :-D. Mám takový dojem, že spousta zdejších haterů jsou jen pozéři, kteří starší rpgéčka ani nehráli a jen tak plácají do větru. Předveďte objektivní kritiku, nebo buďte radši zticha, jinak se akorát ztrapňujete.
      • Já s tebou v zásadě souhlasím akorát nechápu proč by si někdo nemohl přát něco ve stylu Planescape Tournament ta hra byla ve své době super a kdyby někdo něco takového dnes vydal já osobně bych si to rád zahrál. K tomu zbytku o haterech to mi přijde trochu jako demence těžko můžeš poznat kdo co hrál.
        • Mohl by si mi povědět kdy Planescape Tournament vyšel? Vůbec nevim o co jde?
          • Sory upsal jsem se mysle jsem samozřejmě Torment a v roce 1999.
            • A to je to proč jsem o "Planescape Túrnamentu" psal. Člověk, co tu hrál a dohrál a má ji rád, tak by to nikdy takhle nezprasil...
      • LOL...
        1. jsem onan, co bys čekal?
        2. jsem nehodnotil hru, ale důvody, proč BioWare udělal hru takovou, jakou jí udělal. Kvality hry jsem vůbec nezmínil, dvakrát čti a jednou kritizuj...
        3. masturbátore
        • bod 2) Spíš jsem narážel na celou dosavadní diskuzi, ne na tvůj příspěvek...
          bod3) *thumbs up*
      • Ztracíš čas.Věř mi.Nemá to smysl.
        • Někdy mi to prostě nedá, uleví se, znáš to...
  • Pokud by někoho zajímalo, tak tady jsou mé dojmy:
    http://www.fakehrej.cz/?m=detail&id=151016
  • Na jednu stranu jsem i já byl po neuvěřitelné jedničce zklamaný, ale pak jsem si odmyslel, že se to jmenuje Dragon Age a že to dělali slavní Bioware a hru si užil. 70%

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit