Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdybys znal hry od Bioware, tak bys vedel ze pathfinding partaku je jejich obrovsky problém uz od dob Baldurs Gate, a v DAI je to ještě zlaty, takze se jedna jednoznacne o pokrok a naopak občas ziram ze jsou všichni po kupe. Vybaveny itemy jsou v inventari proto aby když do nich chces dat nebo vyndat upgrade abys ho nemusel postave sundávat a mohl ho třeba taky snadno srovnat s vybavenim jiné postavy. Jo, pro popisek itemu musís mysi, je to problem? Stejne s ni hejbes porad a navíc to bude spis bug, nez neco co by bylo umyslne. A 4 radky v inventari? No, opet..pro Boiware je celej inventar velkej pokrok, az do DAI ho neumeli skalovat dle rozliseni, takze když hrajes třeba DA 2 nebo KOTOR ve vetsim rozlisni nez 800x600, tak se celej zmensuje umerne tomu jak to rozliseni zvyšuješ, tady je i při 1920x1080 přes celou obrazovku, neveril jsme vlastním ocim, takze me nejaky 4 radky netrapej.
    A postavy, bejcek..fetacka? No jo, mozna to je porad lepsi nez ten letitej stereotyp postav co nam Bioware serviruje uz od doby Infinity enginu.
  • Sem nikdy nikde netvrdil, že se mi to nelíbí, nebo si to neumim užít. Jen sem chtěl decentně upozornit na to, že to má spoustu život otravujících much a nesmyslů. Na nějaký blahořečení je rozhodně brzo a ještě si počkám, co vymyslí soudruzi z BW jak už slíbili na ofiko fóru po tom, co si tam chudáci museli vyslechnout...
    Tak a pro dnešek dost rozčilování, jde se hrát... *3*
  • Zřejmě jo.. Jinak bych to přece nedělal, ne?
    Ovšem mužeš mi to zkusit vysvětlit, třeba to pochopim, Že sou společníci co do pohybu zmatení, s tim se celkem snažim smířit, už vcelku ignoruju pop-up "Low life", když někdo někde spadne ze skály. Mojí neschopností neumí společníci skákat, takže se každou chvíli někde i při boji zaseknou a epilepticky s sebou škubou mezi balvanem a stromem. Možná v návodu píšou, že se má chodit jen po širých přehledných pláních. A ano, nad moje chápání je, proč i vybavený itemy pořád straší v inventáři, proč ten má asi 4 řádky, ale popisek se neukazuje u označenýho předmětu, takže nejde normálně proscrolovat, nádavkem se ještě musí šašit i myší.
    Takže mi klidně můžeš vysvětlit, kde mám hledat ty kvality, třeba se jen špatně koukam...
  • On to aspoň hrál a to co hře vytýká, mohou být negativa. Spousta kritiků jen plká a neví o čem.

To že se nám hra hodně líbí je jiná věc. Prostě nám sedla a užijeme si její kvality - jemu ne.
    Na druhou stranu, ta hra JE výjimečně podařená, uvědomil jsem si to zase včera. Po asi 3 hodinách běhání po Skyhold a užívání si rozhovorů s partou jsem objevil stáje a tam ten výběr mountů. V tu dobu už jsem byl na pokraji pozitivního zoufalství (sakra, proč někdo naplňuje tu hru tak neskutečným množstvím obsahu? i kdyby tam toho byla polovina, pořád by to byla ohromně rozsáhlá hra), ale tohle mě dorazilo. Pak jsem ještě prošel spodní patro hradu s nádhernou tajemnou knihovnou a byl jsem ztracen. Poměrně přesně to vystihl komentář mé postavy v ten moment, že je to snad nekonečné a vešla by se tam celá armáda. Stejně jako Skyhold je úžasná i celá hra, do které by se opravdu vešla armáda her dalších, včetně pár AAA rozsáhlých RPG.
  • Spis bude na vine tvůj pocitac, me ta hra nespadla ani jednou (50 hodin)..nebo mas nejakou jinou DA nez ja co pada? Asi ne..takze hledej pricinu u sebe.
  • Stalo ti to za to napsat tuhle dlouhou sragoru? Když mas potrebu brečet tak hlavne nad svoji neschopnosti a mensi schopnosti chapani, kvalita hry s tim ale bohudik nemá co delat.
  • Díky, to řeší polovinu problému. Chybějící automove je sice stále problém, ale tohle pomůže hodně.
  • add 1. A jak to funguje jinde v RPG. To můžeš sbírat předměty automaticky z druhé strany mapy??? Jak by sis to představoval?
  • Než úplně zešedivíš: doběhni k předmětu či postavě, vyskočí ti taková bublinka ikonka a prostě zmáčkni F
  • Souboje jsou hlavně pošahaný. Když se sleze víc postaviček najednou, začnou se motat jak nudle v bandě, navzájem se odstrkovat, překážet si, poskakovat na místě nebo se teleportovat na vedlejší šutr a zpátky. Nastavit kameru, aby bylo něco vidět, je většinou za trest, někde to ani nejde. Sice pěkný, ale děsně přeplácaný efekty, přes který často neni vůbec nic vidět, nepřátelé nejdou nijak hromadně zvýraznit, bejvá problém je vůbec najít v celym tom chaosu, Taktickje režim naprosto k ničemu neni a minimapa si pro jistotu dle libosti mění měřítko, aby se fakt orientovat nedalo. AI společníku je tupá, někdy se ženou za havětí přes půl mapy, jindy je jim fuk, že jim na záda funí rozběsněnej medvěd. Mimo souboj se přizabíjej padáním ze skal, do dveří chodí zásadně ve dvojicích, takže se tam šprajcnou a nejdou tam ani zpátky. Vůbec překážení je jejich silná stránka. K tomu se přidaj NPC přikovaný k podlaze, nehnou se ani o cenťák, takže z průchodu zaplněným lokálem se stává dost frustrující epizoda.
    Když přidáme úchylnej, nepřehlednej a myší neskutečně dementně se ovládající inventář, crafting, kterej už snad blbějc a složitějc udělat taky nešel.
    Videa vypadaj přinejlepším dost podivně, neosobní a nepadnoucí dabing, hrdina běhám jak s dovíčím zaraženým v zadku (možná turianská záložní zbraň).
    Společníci jsou krajně nesympatický, fakt by mě zajímalo, jak přišli na teplýho bejčka nebo zfetovanou elfku...
    Takže na celý hře je nakonec nejlepší ježdění na koni, parta se s neslyšným PFFF rozplyne v obláčku kouře, přestanou otravovat havět a harampádí roztroušené všude kolem a hurá se projíždět naprosto nevěrohodnou krajinou, kam tvůrci museli za každou cenu nahňácat úplně všechno. No Aspoň to nebude trvat dlouho, než se všude podíváte.
  • Celej ten problém s ovladanim u DAI je o lamerstvi a lenosti lidi..uz jsem to jednou psal..nektery lidi proste nechteji hrat..chteji klikat na ikonky a klikat na potvory v dalce a koukat se a do rytmu mackat mezernik pro pauzu.
  • ja zase nechapu, proc je pro tolik lidi dulezity aby mělo co nejvic moznost rozhodovat o tom jak se bude vyvíjet pribeh. Nejaka zasadni rozhodntuti v DAI jsou a to myslim staci, nevim proc tolik lidi touzi po tom mit kontrolu nad kazdou blbosti co se muze stat a jsou desne urazeny když mají tri volby ktere vedou k tomu samemu jen s jinym textem a vyznenim. Me osobne neustale rozhodovani o kazde blbine spis otravuje, staci par zásadních.
  • dyt rikam, ze ty pseudovolby jsou u bioware dennim chlebem minimalne uz to kotor, proto se divim, ze to vycitas inkvizici, kdyz nic jinyho se ani cekat nedalo
  • Taktický mód s plnou kontrolou tu je, ale ten má tak malé odzoomování, že ho nedoporučuju.
    Jinak máš základní příkazy (útoč na mého nepřítele, stůj,..) pro celou partu a pak se samozřejmě můžeš pŕepínat pro zadání konkrétních rozkazů. Dál můžeš určovat používání skillů v nastavení chování. Rozhodně bych DAI nehrál stylem, který vyžaduje neustálé rozdělování příkazů partě, spíše je nasměrovat správným směrem a v případě potřeby opravit jejich chyby.
  • Zatím uvažuji o koupi, ale teď nevím. DAO mě bavilo právě protože se soubojovým systémem blížilo starým infinity hrám. Sice nebyl dost dobrý přehled kvůli nedostatečnému zoomu, ale dalo se na to zvyknout. Je v této hře plná kontrola nad celou partou? Vůbec si neumím představit, když bych měl třeba tři melee charaktery, že bych musel každého hlídat, jestli nemlátí do vzduchu. Z toho, co tu čtu, to ale zní, že je asi parta automatická? Jako představa, že kliknu se svojí postavou, přepnu na jinou a s tou kliknu.... se mi úplně nezdá.
  • Ono je to komplikovanější... To co níže napíšu nijak nesnižuje a nekazí fakt, že DAI je nejlepší hra série a fantastické (zatraceně dlouhé...) dobrodružství.

1) Ovládání mimo boj je problematické při sbírání věcí. Nejde si na to zvyknout, je to takový systém - postava se ovládá při držení pravé myši, na itemy se kliká a postava neudělá ani krok k itemu, který chcete sebrat. Tato kombinace je přímo vražedná, protože musíte postavu dostat blízko předmětu, pak musíte pustit pravé myšítko, najet na item a kliknout. Je to zdlouhavé a otravné i po 30 hodinách hraní (a po 60 to bude stejně tak).

2) V boji je problém u melee charakterů, které opět neudělají ani krok k soupeři. To se dá pochopit u plně akčních bojů, ale DAI ustrnul někde mezi.
  • podla mna ta hra vyzera natolko dobre ze mi taketo kravinky absolutne prekazat nebudu.

a rovno si to idem stiahnut aby som zistil ci je to az taky obrovsky problem ako to tu vykreslujes
  • Jak píše Azu, jednička měla pauzu na shiftu a dvojka pak na mezerníku. Trojka se pak ovládala úplně stejně, jako dvojka.
  • Jack1947
    Netrestá se odlišný názor ale odlišný názor u (ne)oblíbených uživatelů. (aspon si to myslím a pak nepopulární názory - když napíšeš "tak a ted mínusujte" takto taky moc nefunguje).

ME bylo prohozené něco? ffuuff, no to je možné no. Možná si trochu vzpomínám matně.
  • Tak teď nevím, jestli jsme oba hráli stejnou hru s názvem Dragon Age Origins. Tam jsi občas neměl možnost někoho zabít, nebo se rozhodnout přesně podle svých představ. Co se týče KOTOR, to samé. Mass Effect též ok. Ale ten systém pseudovoleb, co nastartovali s DA2, se tomu všemu vysmívá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit