-
Kdyby vyšla hra podle Malazu, tak si ji zahraji hned. Bohužel nic takového tu na trhu není. To máš jako s jídlem. Jednou za čas si dáš nějakou papu v restauraci, ale když není po ruce nic jinýho, koupíš bagetu z automatu. Né že by hry od bioware byly tak špatné, ale chci tím říct, že než brečet nad tím, že nevyšla žádná super master propracovaná fantasy hra, radši si zahraji nějaké RPG, které má alespoň na poměry lore vzniklých čistě kvůli hře dost soliní úroveň.
Jinak neznáš mě, podle tebe bych asi byl konzument a degenerát největšího řádu (né že by mě nějak zajímal tvůj názor *3* ), ale já jsem fantasy/sci-fi NERD s širokým záběrem i do anime či komixů od marvelu a DC. Nemám sebemenší problém s brakovou tvorbou.
Ano, stále je pro mě Malaz možná nej. fantasy série co jsem četl, ale to neznamená, že si klidně nepřečtu i nějaký 300 stránkový fantasy podle hry. Nebo si nezajdu do kina na 300, prostě brak neznamená, že jen něco Ble. -
DA jsem hrál vždy na PC a tak jsem nemohl teď přesedlat na PS4. Todle chci hrát ve svém temném koutku. A proč si k PC nepřipnu gamepad? No hrál jsem asi 20 minut, tak nebyl eště čas
-
to si taky úplně zdegenroval, vždycky jsi mě připadal takový normální, co se týkalo fantasy, teď čteš největši braky a hraješ takový sračkyy jo??? nebo je to jen trolling(doufám)?
-
Proč to radši nehraješ na gamepadu, tam se to hraje přece lépe mysli!
-
Tak už to hraju na svým PCčku a zatím to vypadá na solidní pařbu. Cutsceny běžící na zamknutých 30fps jsou děs, ten přechod mezi hrou co běží na 60 a cutscenou co běží na 30 je na vraždu. Dále je dost otravný, že útoky nejsou automatický a člověk musí klikat, myšítko se pak ve hře dost ztrácí. + Postavy se dost lesknou a bylo třeba vypnout origin ve hře, aby to běželo plynule.
Jinak ale pecka, fakt radost vrhnout se znovu do tohoto světa (pravda, sotva jsem dohrál DA2), ještě přečíst poslední knížku, nejlépe v AJ, aby se člověk nekroutil nad českými překlady (když už jsem hrál všechny díly v AJ) a bude vymalováno. Takže jo, dávám tomu zatím slušných Bíbrovských 9/10, po asi 20 minutách hraní *1* *1* -
prave ze densita souboju je celkem nizka..stava se mi ze nekam bezim klidne několik minut a zadny souboj.
-
problém je, aby těch soubojů nebylo zbytečně moc jako v Originu. Tam co 10 metrů to souboj a po chvíli se to stane otravné
-
nerekl bych ze v pripade DAI se jedna o druhořadou platformu, pokud by tomu tak bylo neobtezovali by se udelat uplne jiné UI nez mají konzole. A ovladani je prekopane oproti konzolim taky hodne, problém je ze ne každému sedne..ale verte mi po par hodinách to prestanete vnimat.
A uz jsem to tu psal, co je presne divného na tom když chcete neco sebrat ze se k tomu musí dojit ?
Me to prijde normalni. Jasne ze hodne her pouziva automatiku, a clovek je na to zvykly, ale prijde mi to proste prirozene.
Souboje diky nepritomne automatice jsou daleko zajimavejsi, clovek musí postavu opravdu ovládat. Je divne ze když seknete mecem a nepritel se pohne ze se netrefite a machnete do vzduchu..a když machat do vzduchu nechcete musite za nim dojit? Co je na tom divného? Třeba v Dark souls to je jinak? A navíc v taktickem modu při pouziti skillu postava k nepriteli dojde sama, tam to dava smysl, ale při akcni fazi souboje je to v poradku tak jak to je.
Me cele tohle breceni kvůli ovladani prijde spis jako urcita forma lamerstvi a lenosti hrace...něco jako..ty vole, von se pohnul a ja se netrefil..a kua za stromem je další..to jako za nim mam jit? Ja nechci chodit..ja chci jen klikat a cumet...:)
Ono když se po hraci chce něco vic nez jen sedet v roli klikajiciho pasiva, tak je z toho desnej problém. Doufam ze to Bioware necha tak jak to je, aspoň to lamy a lenochy donuti skutecne hrat a nejen cumet:) -
konzolová degenerace. Hry se dělají primárně, aby šly odládat gamepadem, PC je pro vývojáře až druhořadá platforma. Nic s tím nenaděláme, můžou za to hráči, kteří hrají víc na konzolích než na PCčkách a tím jsou větší prodeje her na konzole. Na konzolích se i míň pirátí.
Pokud jde o ovládání, tak pitomý gamepad se myši nikdy nevyrovná -
co povedat. Po par hodinach si neviem pomoct ale som sklamany. Ani nie tak z hry samotnej ako z jej ovladania..tak nepriatelske ovladanie (hovorim o PC) som fakt necakal. Takticka kamera je hrozna, ten slaby zoom sa neda ospravedlnit. A co ma osobne stve najviac, je nemoznost automatickeho utoku ako to bolo v hrach predtym, Teraz ked na niekoho utocim, musim drzat tlacitko mysi neustale !!! a co ma dorazilo uz uplne, kvoli comu som si musel pustit hru na maga a nie za lotra s dvoma zbranami je, ze teraz ked chodite po bojisku a utocite na nepriatelov, tak nestaci nanho kliknut a postava k nemu pride a zacne utocit. Nie. To vy musite jednotlivo chodit ku kazdej postave a na nu potom jednotlivo klikat. BLBOST. to bol dovod preco ist za maga lebo som nemusel neustale chodit od nepriatela k nepriatelovi a stacilo stat na mieste a "palit" Takisto uplne sprotost ked kliknem na nejaku vec ktore je odo mna 2 metre tak postavu ju nezdvihne ako by sme asi cakali ale vy musite prist k niecomu co chcete zdvihnut, precitat atd a az potom na to kliknut. Je to skutocne otravne. Ja len dufam ze bude aj odvratena recenzia lebo za to ovladanie by som jej strhol az 4 body celkovo..Modlim sa za patch. A ak sa to tu uz riesilo sory..
-
Holt se prilis zvyklej na zavedenej postup ovladani co tyhle hry mivaj, jako nic proti, ale me to vazne nijak hrozny neprijde. me ohledne sbirani pomohlo dat si sbirani a další akce na klávesu E, takze nemusim nic honit kurzorem a staci se k tomu postavit, je to o dost prijemnejsi. me by zase vyhovovalo kdybych nemusel při behani drzet tlacitko mysi pro otaceni kamerou.
-
Ne, opravdu mi nepřijde normální v takovýhle hře mít za nejdůležitější úkol hlídat, jestli nestojím půl kroku od nepřítele a nemlátím mečem do prázdna..
Tohle může fungovat na nějakou triviální obtížnost, kdy je fuk kdo co vlastně dělá... To si klidně stačí stoupnout do kouta a počkat, až to ti tři zbývající vymlátí.
Při obtížnosti takový, kdy bude potřeba efektivně využívat vlastnosti a skily všech členů, už tu bude dost komplikovaný zadávání úkolů přes nic neukazující "taktickou" kameru a bez slušnýho přehledu o celkový situaci.
Podobně i sbírání lootu. Tam kde by každej člen zaběh sebrat jednu hromádku a je hotovo, to člověk musí oběhnout všecho sám nevo se zase crcat s "taktickou" kamerou...
To ani nemluvim, když chci poběhnout krajinou někam dál, že nestačí kliknout "do dáli" a cestou si jen točit kameru a rozhlížet se, kde se co válí, ne, člověk prostě musí ja trotl celou dobu běžet na klávesnici... -
hm to by bylo celkem fajn, pres vanoce budu asi bez netu, takze by se to siklo
-
me se tohle naopak libi ze clovek musí postavu skutecne ovládat, ono takoveto pasivni, kliknu na 20 metru a postava dobehne, taky není zrovna velka zabava, spis jde o to ze na to byl každý zvykly. Ono je vcelku logicke ze když chci něco sebrat, tak k tomu napred musim dojit. Takticky pohle nepouzivam skoro vůbec, pouzivam jen občas klasickou pauzu (tohle se pise malokde, pauza a takticky pohled jsou oddelene, kazde ma svoje vlastní tlacitko/klávesovou zkratku.)
Ale pravda je ze ovladani je krapet zvlastni, ale nemyslim ze nejak vyrazne spatne, jen si na to clovek musí trochu zvykat, po 20 hodinách hrani mi to uz ani moc neprijde. Ze zacatku jsem pravidelne místo pauzy poskocil, clovek je zvykly ze pauza je na mezerniku, jenze tady se mezerníkem skace :)
Udajne pomaha prehodit tlačítka mysi v options, pro ty co neustale machaji mecem:)
A ne nezustalo to zachovane, při stisknuti obou tlačítek mysi postava stoji jak parez..bohužel..
PS: nejlíp se to asi holt bude hrat tim joypadem... -
miluju ty patnáctileté americké dementy na metacritic
http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-inquisition
hra je buď 10 nebo nebo 0. Žádná snaha o objektivitu, žádná snaha o srovnání s jinýma hrama. Hru jsem nehrál, ale naprosto nevěřím tomu, že zaslouží 0 bodů. Takoví trollové pak znevěrohodní celou stránku a jejím hodnocením se nedá věřit. Na druhou stranu nejde zcela věřit ani profesionálním recenzentům, protože ti můžou být určitým způsobem uplaceni, aby nadhodnocovali hodnocení. Prostě nezbývá než si hru otestovat sám. A po zkušenostech s DA2 to udělám (DA2 mělo taky katastrofální recenze a hra nakonec nebyla tak špatná) -
v Originu bylo naprosto dementní, že člověk tam musel manuálně držet tabulátor aby mu to zvýrazňovalo předměty a nebyl způsob jak to ze hry zapnout automaticky. Nakonec jsem klávesu zatížil nebo založil sirkou.
Jinak na Bioware hrách jsem vždycky měl rád, že běhat se tam dalo držením obou myších tlačítek současně, takže hra se dala téměř celá ovládat myší bez klávesnice. Doufám že to tady zůstalo zachované -
V Origins se dalo bez problémů vystačit s myší a dal se udržet přehled o dění i v soubojích, co samy o sobě vydaly za malou strategickou hru.
DA2, pokud člověk pojal spíš jako svižnější mlátičku, byla docela slušná hra a hlavně tam dobře fungoval auto-target/attack.
Ale tohle?
"Taktickej" režim zobrazí v lepším případě 3*3 metry kolem postavy, nezřídka ale člověk zírá na detail vlastní hlavy. Bez šance sledovat, co se děje okolo, nechci-li se neustále přepínat mezi postavama a nebo do zblbnutí pauzovat a kroužit kamerou.
Ale s pauzováním se evidentně moc nepočítalo, to by rozhodně nebyl defaultně namapovanej CTRL.
A že postava na kratší vzdálenosti ani neráčí popoběhnout, ale jen se tak courá vycházkovym krokem.. Škoda slov.
V "akčním" režimu postava neumí udělat krok k nepříteli a zaútočit, takže se za nim musí futr dost nepohodlně běhat a útočit do zblbnutí. Pakárna.
A když přidám, že nejde jednoduše kliknout, kam chci jít/sebrat/použít, ale zato umí hrdina naprosto zbytečně kdykoliv a kdekoliv máchat frajersky zbraní.
Nechtěný odzoomování do "taktickýho" pohledu, kdy najednou místo pohybu postavy jede kamera někam do*rdele, je taky dost pruda.
Takže si stojím za svým. DA:O fungovalo, DA2, i když úplně jiný, taky fungovalo, ale tohle je prostě stěží použitelnej paskvil... -
a to proč? Miluju tydle náhodný komentáře. *7*
-
Ved uz sa aj postupne zacinaju hraci ozyvat, presne ako som cakal. Ked som to pisal na gamespote este medzi prvymi mysleli si ze len trolujem ;). Co uz niekomu moze chvilu trvat kym mu dojde ;).
-
Ani zdaleka. Jediný závažnější problém vidím v tom, že si postavy nedojdou po stisknutí myšítka k lootu, když jsou daleko.