-
Pěkný, z jakýho CGI to je? *1* *1*
Troll -
coze? ty si prave objevil svet pseudovoleb od bioware? to tu je minimalne od sw kotor (i kdyz tam se za temnyho dalo aspon sejmout par postav, ktery jako svetlej mel na vyber v parte)
a ani da:o v tomhle nebyl o nic lepsi (ale hral jsem jen vanillu bez dlcs) -
Na úvod musím říct, že hru jsem ještě nehrála (takže počítám s tím, že budu mít mínusů jak máku, ačkoliv nebudu o hře jako takové mluvit vůbec, jen o způsobu ovládání :) ) Nicméně nerozumím tomu, proč si tolik lidí stěžuje na chybějící automatický útok. Hrála jsem už pár her, kde chyběl, a ačkoliv jsem na to zprvu koukala jak vyoraná myš, není to nic tak šíleného, jak to tady všichni popisují. Co dám takhle z hlavy - Witcher 2. V jedničce byl autoattack. A soubojový systém byl vyřešen moc hezky. Vím, že lidi na něj nadávali, že jde jen o mechanický klikání, ale mně to bavilo. Pak vyšla 2 a já najednou byla nucena postavu ovládat pomocí klávesnice. No a co? Hra na tom neutrpěla. Nebyla "horší", byla prostě "jiná". To už mě víc štvala změna ovládaní v ME, kde v prvním díle a druhém prohodili funkci pauzy z levého shiftu na mezerník (nebo obráceně, teď si nejsem jistá, už to nějaký pátek je, co jsem to naposledy hrála).
No a teď sem s mínusama, páč odlišný názor se v Čechách trestá :) -
Tak jsem konečně poznal, v čem je jádro pudla a co se mi od začátku tak úplně nezdálo. Ok, beru, že mě vedlejší questy zdržují od zajímavého hlavního příběhu, aby se natáhla herní doba. Je tu ale háček. V DA:O jsem vedlejší questy plnil, protože jsem chtěl a bavily mě, ne proto, abych dosáhl určité hranice bodů, která mi následně dovolí pokračovat v hlavním příběhu. Ale tohle by se dalo vzhledem k rozloze hry tolerovat. Co byl však okamžik, co mi otevřel oči a vytočil mě téměř do ruda... Dragon Age Origins byla jedinečná hra zejména díky tomu, že jsem si mohl rozhodnout o čemkoliv a moje slovo bylo v podstatě svatým řádem. Jak jsem řekl, tak se stalo. To bylo to, co dělalo tu hru jedinečnou. Ovšem jak se zdá, DA:I pokračuje ve šlépějích prostředního bratra. Jo, bezva, můžu si rozhodnout, jestli se přidám na stranu mágů, nebo templářů, můžu si vybrat, jestli onoho člena vezmu nebo nevezmu do
družiny. Pecka. Bohužel mě dost deptá, že pokud v rámci příběhu mám tři volby, ať vyberu kteroukoliv z nich, výsledek dopadne stejně. To byla věc, kterou jsem DA2 neodpustil. Ne tupej příběh, ne opakující se stejný lokace, ne nudnou grafiku... Ale to, že jsem skoro nemohl ovlivnit vývoj příběhu. A bohužel DA:I do jisté míry funguje podobně. A to je něco, co hře, která má tu drzost honosit se názvem Dragon Age (by Bioware) prostě neodpustím. Ale abych nebyl nespravedlivý, když jsem si kdysi DA2 koupil jako novinku, nedala mi zdaleka tolik zábavy, jako DA:I, kterou jsem koupil nedávno. Bohužel, jak jsem již psal výše, kvalit Origins žádný další DA jmenovec prostě nedosáhl. -
to mela byt reakce na ten malej umyslne rozmazanej a do nizsiho rozliseni danej (hra umi v options skalovat renderovani obrazu a jde opravdu hodne rozmazat) obrazek Sery nahore, trolovaci obrazek na jednicku s hvězdičkou. To za na tom mojem je zmalovana slečna neznamena ze v editoru nejde udelat to co ukazuje na tech obrazcich pode mnou..lesky rtu a tak tam jdou upravit..pri trose snahy udelas to co ukazuje akorát kvalitnejsi.
-
Tak abych prozatím shrnul svůj názor po asi 6 hodinách hraní. Svět daleko víc připomíná DA:O. Různý lokace (ne jako ta prasečina v DA2), smysluplný příběh (ano, příběh DA2 byl opravdu "geniální"), plno postav. Systém rozhovorů mi sice víc vyhovoval v prvním díle, ale tohle se taky dá přežít. Ohledně rozlohy, když vezmu jenom mapu v okolí Rudoskalí, je doopravdy ohromná. Bohužel to na mě působí (včetně ukazatelů a vedlejších questů) že tvůrci prostě okopírovali styl Skyrimu včetně generických bojů. Zároveň částečně obšlehli i MMO rift. To vše zasadili do universa DA. Nicméně hra jako taková není špatná. Taktický režim nepoužívám, takže mi jeho ovládání nevadí. Za mága s novým ovládáním útoků taky problém nemám, ale za warriora nebo rogue už bych asi problém měl. Jsem jen zvědav na celkovou délku hry a jak se začnou projevovat rozhodnutí. Prozatím ovšem hra ve všech aspektech natrhává triko svému otřesnému předchůdci DA2. Nechci předbíhat, jsem v podstatě na začátku, ale přesto mám pocit, že DA:O s Awakeningem stejně Inquisition už nepřekoná. Holt svatá trojka od Bioware už navždy zůstane SW:KOTOR, Mass Effect a DA:O. Ale necháme se překvapit.
-
Nekaž dnešním mainstream casulům radost. Oni mají takovouhle stylizaci tuze rádi. *3* *4*
-
tady mas realtime verzi z roku 2007... http://userpages.umbc.edu/~jshopf1/img/ruby_moneyshot.jpg
to co jsi poslal ty je mozna tak dobry pro konzolovou bramboru ale ne pro PC -
ne vazne ne, porad plasticka kreatura s presranym spekularnim odleskem a komedialnim shaderem kuze s porovnamim:
2013 http://media.bestofmicro.com/R/1/402733/gallery/ruby2013_w_500.jpg -
Nevím, jestli je to ochranou, ale hra nepravidelně po určitý době padá. Někdy po dvaceti minutách, někdy klidně po třech hodinách. Nicméně na bugy jsem nenarazil a na nic dalšího, co by mě utvrdilo v tom, že je hra špatně řemeslně provedená. Tím pádem na vině možná bude ona ochrana...
-
Skutecne?
http://jyxo.info/uploads/04/04c138ad7df83218db034d92059d9c81c9fd37fe.png -
to jsme se moc nepohli za tech 11 let :D
https://pbs.twimg.com/media/B20uXEYCIAAf1Vo.jpg -
OMG ta hra je strašná, recenzenti se zbláznili, to je tak za 4 nebo za 5/10. Lidičky mě docela bavila i dvojka, ale tohle mě kurevsky nudí, opakující se questy do zbláznění, škaredá grafika, špatné ovládadní na PC.
-
JJ, už jsem na to přišel *1* *1*
-
Myšítko stačí držet.
-
Aha tak to jo, prosím nedělej ostudu a gamepad připoj šak se to na něm hraje líp ne. *3*
-
hanba
-
Každého názor, rád si počtu nějaké doplňující info ke hře. Právě mám rozečteny tak 4 knížky a každá je v úplně jiné literární kvalitě a vůbec nemám problém.
-
taky jsem to četl nedávno, na Kindlu knížku přečteš za den dva. Souhlasím že v rámci literatury je to podpůrměrné fantasy. Na druhou když chce člověk hrát tu hru a proniknout do toho světa tak se to hodí, protože ti to ten svět líp dokreslí
-
zrovna Dragon Age snad nemůže nazvat ani brakovou literaturou, to je spíš toaletní papír. No budiž, asi máš dost času čist takové věci...