-
Recenze od Dana se mi tentokrát vůbec nelíbí. V podstatě je to jen výčet těch chyb a skuhrání, že to mělo trumfnout v kvalitě snad Bioshock. Autor by si měl uvědomit, že 14 let vývoje není výhoda ale extrémní nevýhoda, protože se pak takový projekt rozpadá pod rukama z toho, jak se předělává a předělává. A to plivání síry na grafiku mě taky nepřesvědčilo o kvalitě recenze. Příště by si měl někdo v nastavení dát maximální detaily. Jasně, je to starší verze Unreal enginu ale na to, jak se engine pořád měnil hra vypadá překvapivě dobře. Nevyváženost tu je. Některé modely jsou zřejmě dělané narychlo ale tak 60 % vypadá docela dobře. Některé prostředí nic moc, některé zase pěkné. Některé modely lidí vypadají odflákle (hlavně civilisté) ale trochu důležitější postavy jsou zpracované pěkně, stejně tak jako nepřátelé, kterých není moc druhů. Ale zase textury jsou v 80 % velmi ostré. Celkově se všechno leskne a vypadá to dobře, občas kvalita klesne, aby se pak zase zvedla. Podle recenze autor čekal grafický orgasmus ala Crysis ale čekat něco takového po tak překopávané hře je zbytečné a tak hrozné, jak to popisuje recenze to vůbec není. Ale ano, animace postav VČETNĚ Duka jsou dost odpudivé. Srovnání s L.A. noire mě rozesmálo protože i tahle hra na tom není zase tak slavně. Jo, animace xichtů jsou geniální ale zbytek grafiky mě vůbec neuchvátil. Nosit 2 zbraně je opodstatněné (jo, Duke je korba a rád bych si přehazoval všechny zbraně ale co se dá dělat, kvůli tomu nepošlu celou hru da háje). Nepřátel není moc druhů a i do počtu je jich daleko méně než u staryho Duka 3D. Nepotřebujete tedy na každý typ jinou zbraň. Automatické doplňování zdraví není ideální ale i tak nejste nesmrtelní a na vyšší obtížnosti budete zdechat. Navíc si můžeze maximální hodnotu zdraví (ega) zvyšovat děláním různých blbostí, přičemž některé mě opravdu dost rozesmály. A právě tyhle blbosti vás budou bavit a odvádět od lehce stereotypního střílení. Scénku s tabulí asi znáte z trailerů. Na to navazuje i situace při podepisování knihy fanouškovi. Dál budete na záchodech ch*át (proč je tu synonymum ke slovu čůrat cenzurováno?), dělat popcorn, posilovat, plácat mimozemskou trojkozu, jezdit v autíčku na ovládání, bojovat s krysou, no a na iednom hajzlíku můžete svého Duka juniora strčit dírou do sousední kabinky, kde ho vykouří nějaká dobrá duše. No a dál tu jsou ještě automaty, pinbal a kdoví co ještě. Tyhle blbosti dělat nemusíte ale jsou dobrým zpestřením hry a zvýší maximální hodnotu vašeho ega. I parodie tu jsou. Ze začátku (a i v průběhu) DNF paroduje sám sebe, dostane se také na zbroj z Halo a na Dead Space (další jsem zatím neobjevil). Od dabingu snad nikdo nečekal super kvalitu. Duke je namluven dobře, zbyten nic moc ale stejně vám to nebude vadit. Jak teda vypadá hratelnost? Chodíte po docela pěkně zpracovanym prostředím, pak zkosíte pár emzáků, uděláte si popcorn, zabijete další emzáky, zaposilujete si, pak projdete o něco hůře zpracovanym prostředím, vychčijete se, Duke prohodí hlášku, zasmějete se, zastřílíte si, nasednete do káry a projedete se, pak se kvalita prostředí zase o něco zlepší a změní se, najdete skener, kliknete na klávesu e a zjistíte, že si Duke kvůli svému egu skenuje zadek, zabijete bose.... a pak zjistíte, že je konec a i když to občas zaskřípalo, nakonec vás lešení udrželo a hra vás dobře zabavila. A o tom to přece je, ne? Po 14 ti letech to zase není tak špatny (14 let vývoje neberu jako výhodu ale naopak jako zabiják hry). Sorry za délku, ale musel sem ze sebe vypsat, že DNF není tak strašný, jak to popisuje tato recenze a tipuji, že i budoucí ostatní na tom nebudou lépe. Jasně, stokrát ohrané CoD dostane 9 ale Duke, co má koule jen lehký nadprůměr (nové CoD se taky nechlubí super grafikou, jako Duke, je to taky lineární srřílečka jako Duke, zdraví se samo doplňuje, tak jako u Duka tak proč je jedna hra nadhodnocena a drůhá podhodnocena, navíc když Duke je hrdina co zachraňuje svět a nechává si ho u paření videohry vykouřit?). Vlastně ano, číselné hodnocení tak nějak odpovídá, i když bych za sebe dal 7/10 ale na slovní hodnocení jsem prostě zareagovat musel. A teď do mě, čekám, že budu mít plno mínusů.
-
vim ze to je dost od veci ale muze mi nekdo prosim poradit kdyz si koupim hru Borderlands (normalni nebo GOTY) v kamenem obchode budu mit cd key na steam? nebo moznost mit achievementy a hru vlastnit na steamu jde jen kdyz hru koupim primo pres steam? predem dekuji (zajima me odpoved od nekoho kdo vlastni Borderlands z kameneho obchodu)
-
No kam by je dával? Tam, kam se dávaly zbraně v FPS několik let - nikam. Existovaly i mnohem reálněji tvářící se střílečky, kde člověk mohl nosit čtvrt tuny ve zbraních a munici. Koneckonců hry od Rockstaru (ač to nejsou FPS) to tak mají dodnes a nikomu to nevadí. V hře typu Duke Nukem je podobný pseudorealistický prvek naprosto zbytečný.
-
Gearbox a Tryptych měli mít pořádný koule na to udělat epickou recesi a novýho Duka vydat grátis ke stáhnutí s možností kdykoli nechat hráče zaplatit. Jenže pak by je ten humor možná přešel:)
-
Neprijde mi nejak prekvapivy, ze Duke vysel v takovem stavu, ani ze vubec vysel. Tak nejak jsem ocekaval, ze Gearbox hru proste dodela a vyda. Hadal bych, ze vydani DNF bylo soucasti smlouvy, kterou Gearbox tuhle IP ziskal.
Cilem proste bylo nejak to dodelat, a pak zacit poradne od piky s vlastnim titulem. A presne to se podle myho stane. Hra se skvele prodava a stejne si vetsina lidi zase dalsi dil zahraje, protoze je to legenda a "tentokrat by to mohlo vyjit".
Zajima me, kam ten titul v budoucnu posunou. Pochybuju, ze by se snazili i u dalsich dilu zachovat ten old schoolovej feeling. DNF jsem sice jeste nehral, ale ze zaznamu to stejne vypada, ze je kombinace oldschol+jakejkoliv gimmick, co Broussard nekde zahlidl. -
Grafika není hnusná kvůli enginu, ale kvůli neschopnosti grafiků. Podívej se na prakticky jakoukoli texturu v DNF a někde jinde a možná pochopíš. A teď nemyslím rozlišení. A stejně tak se podívej na titulky M2 :)
-
Vlastně jinak. Ta hra nebyla nudná, smál jsem se, až jsem u toho brečel. Ale nebylo to hláškama ani easter vajíčkama. Smál jsem se tomu, jak je ta hra strašně dementní a to ve všech směrech.
-
Fajn recenze která vcelku vystihuje i můj názor na hru,hra je ve mnoha směrech špatná-či spíše jaksi rozbitá,křečovitě poslepovaná a nedodělaná,ale vlastně se docela dobře hraje(trochu mi připomíná Gothic 4 který byl taky v mnoha směrech špatný,ale z nějakého záhadného důvodu jsem se u hry docela dobře bavil).Jinak L.A. noire sem sice neměl tu čest hrá(nevlastním konzoli)ale z toho co jsem ze hry viděl tak bych ji za vizuální skvost rozhodně nepovažoval,obličejové animace jsou sice úžasné ale jinak je grafika vcelku odpudivá.
-
Tu hru jsem koupil v den vydání. Nečetl jsem žádnou recenzi a ani nekoukal na videa. Hra mě neskutečně baví. Názory recenzentů na tuhle hre neberu vážně, obvykle stojí za kolové a hru si nedokážou užít. Tu hru mohu s klidným srdcem doporučit každému kdo rád FPS. Tahle hra si 6/10 nezaslouží. Minimálně 7/10 a za mě je to 8 a jsem maximálně spokojen.
-
I kdyz jakozto pokrivenej subjekt bych teda byl shovivavej jeste min. U toho ze si ta hra na nic nehraje jsem si vzpomel na Anicku Dajdou.
Jak rika porote "Ja ze sebe taky nedelam neco co nejsem!", a Hejma tak rozkosne zadrmoli "No... to je mozna prave skoda." : D
To bych vzkazal i tomuhle kingoj -
najednou vadi ze nejaka hra vykrada tolik tady na games nenavidenemu COD ?
-
Teda... Recenze eňoňuňo. Tentokrat Danoj tu kritiku podepisuju : )
Sice jsem do Dukea presne takhle navazel uz po nejakych dvou hodinach hry, z cehoz jsem sam hral tak pulku, ale jak tak ctu, tak bych to i po tom zlomku hry popsal prakticky nachlup stejne - v tomhle pripade fakt bohate staci i hodinka. -
DNF = Did Not Finish v pretekarskej terminologii. *4*
-
me se libi ze nese jen dve zbrane kam by je mel jako dát? kdyz vlastne na sobe nema nic kam to dat jeany,natelnik pásy z tema granatama *3* prijde mi logicky ze u sebe nemuze mit vic zbrani mozna tak 3 by bylo lepsi ze treba pistole k pasku dve ostatni an zada ale to je uz jen blbustka
-
To není hláška proti zbrojím jako takovým ale proti Zbroji Master Chiefa z Halo. Jako že Master Chief je Pussy :D špatně jsi to pochopil.
-
mě osobně se dukáč fakt libí a muzu vsem jen doporucit , poradna porce zabavy :)))
-
Booring
-
S Danem Vávrou prakticky ve všem co napsal souhlasím. Některý levely jsem se těžce nudil, některý naopak mile překvapily (třeba právě zmiňovanej Duke Burger). Jen bych dal lepáka autorům za to, že si dělaj perdél z moderních stříleček. Ono by to vlastně vůbec nevadilo, je se čemu smát, ale to by nesměli tak okatě vykrádat jejich, často stupidní, mechanismy. Drtit mezerník v souboji s bossy jako o život, co prosím? Autoheal, co prosím? Bloody screen, co prosím? Max 2 zbraně, co prosím? Zadejchanej Duke, co prosím? Press start to continue obrazovka na začátku hry i v PC verzi? WTF? *8* Hlášky typu "Power armor is for puss.es" by vyzněly mnohem líp, kdyby Duke jedno "power armor" s ukazatelem oštítkovaným nápisem "EGO" neměl na sobě. Tady by se měly v 3D Realms a Gearboxu zamyslet, z koho si to vlastně utahují. Jinak Dukovi hlášky prakticky nezklamaly, celkem jsem se i zasmál. Vlastně ta hra je celkem dobrá právě kvůli Vévodovy osobně. Komu se líbí jeho humor a přístup k světu, toho hra bavit bude. Pokud člověk nehrál DN3D, nebo nejsou filmy typu Utopenec na útěku či trhák pana Bowfingera jeho krevní skupina, tak bude mlátit hlavou do zdi. Není to zas takovej oldschool, jak se tvrdilo a vlastně někteří pořád tvrdí. Takovej slabší závan.
-
Ohledně sequelu - všechno závisí na prodejích. Podle mě když hra nebude nějakej velkej úspěch, tak už do dalšího Duka nikdo nepůjde, tím spíš ne T2/2K. A teď když to navíc dnešní COD recenzenti všude tak rozcupujou.. U Dana mě příjemně překvapilo, že ačkoliv plní svoji povinnost a rozepisuje se vcelku obšírně o grafice (což pro dnešní generaci hráčů je - ruku na srdce - to vůbec nejdůležitější), nakonec správně chápe, že DNF o grafice vůbec není a bejt nemá/neměl. S enginem U 2.5 skutečně zázraky dělat nejdou a vědělo se dopředu na čem to běží. Na druhou stranu kritiku game designu od něj nevezmu asi nikdy a to z důvodů, který tu uvádí každej druhej - M2. Novej Duke je lineární, má fakt hodně neduhů, je i tak trochu poplatnej dnešním trendům, který byly do hry dodělávaný tak nějak nahonem, mapy kampaně hala-bala rozházený, ovládání je příšerně nepřesný a post-process efekty neskutečně přestřelený. Přesto hlášky, nebraní se vážně a radost, že alespoň něco po tý době vyšlo (však v době prvního 3D (co teprve 2D)Duka jsme byli děti/pubescenti a teď jsme už dospělí chlapi/tatínkové) - to všechno je v týhle hře znát. Takže si můžeme gratulovat že jsme se toho vůbec dožili! Hodnocení v rozptylu 5-7 je ovšem stejně adekvátní, protože takovej Half-Life 2 - to je přece úplně jiná liga!
-
Mozno ale to robia dnes vsetky FPS, kazda je potom podla tychto pravidiel na prd. Nicmene je tam stale interaktivita s prostredim co CoD a mnoho inych dnes absolutne nema.